Sizce amaçı ne olabilir

Brbnbrkzm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2020
221
364
23
41
Herkese merhaba daha önce boşanma durumumdan bahsetmiştim. Eşim ilk önce anlaşmalı boşanmayı kabul etti protokol hazırlandı derken bu seferde tutturdu ben boşanmam diye ama evliliğimizi kurtarmak için tek çaba harçamadı. Eşime çekişmeli dava açcıcağımı ama aile sorunlarını tekrar dillendirmenin hakimin avulatların önüne sürmenin bizi daha fazla yıpratacağı söledim. Ayrıca bi bebeğimiz olduğu için hep yüzyüze bakıcaz kendi aramızda çözelim dedim. Bana yaptığı onca şeye rağmen bıran önce bitmesi için bu uğraştım. Eşim sen aç çekişmeli davanı bende tm diyecem avukat tutmucam falan dedi. Mecbur açtım davayı dilekçede anlattık sıkıntımızı. Dilekçeden sonra avukat tutmuş yalan iftiralarla dolu bi dilekçe yazmış. Şimdi anlamadığım yer velayet istemiyor ben istiyorum çoçuk için nafaka vercem diyor brnde çoçuk için istiyorum zaten boşanmayı istiyor bende istiyorum talepler aynıken neden avukat tutupta işi uzatma çabasında tanzminat isteğim kendime nafaka isteğim yok yani dava sonunda kazanacagi ve kaybedecegi bisi yok amaci sizce ne olabilir???

Ne yapacağını bilemeyen biri yahut dengesizin teki değilse, benim aklıma manevi tazminat davası açma ihtimali geldi bir tek.

Boşanma davası sırasında davanın içinde yahut bu dava devam ederken ayrı bir dava olarak, ya da boşanma davasındaki karar kesinleştikten sonraki 1 yıl içinde, maddi ve/veya manevi tazminat davası açma hakkı var.

Ama tazminat davasından kendi lehine bir şey çıkması için, bu boşanma davasında daha az kusurlu tarafın, kendisi olması gerekiyor.
"......manevi tazminatın amacı, boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan tarafın bozulan ruhsal dengesini telafi etmek ve manevi değerlerindeki eksilmeyi karşılamaktır."
O yalanlar iftiralar bundan dolayı da olabilir.

Başka da bir şey gelmedi aklıma.
Karşı taraf avukatla ilerliyorsa, siz de hukuki destek alsanız iyi olur.
Kolaylıklar dilerim.

Avukat değilim

Ben de eizin gibi düşünmekteydim fakat avukatım üzerime bir mal varlığım olmadığı ve çalışmadığım için benden hiç bir şey talep edemeyeceğini etse bile çoçuğun bezinimi alcak bişiyin yok ki dedi hapis cezası falan olur mu dediğimde olmas dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…