sizce amacı ne olabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir akademisyen esi olarak yazmak isterim ki hicbir universite ogrenci bilgi paylasiminda bulunmaz.

diger taraftan kardesinizi dul olarak bir seye layik gormemissiniz de, oteki kisi hukuk ogrencisi olsa da bir magaza sorumlusu neticede... kim kime layik degil? statu okumakla yahut dul olmamakla mi oluyor? bu yanilgilar ile kardesinizden once siz hataya dusersiniz.

Boşanmış erkeklere gayet bekar denilebiliyorsa, boşanmış kadınlara da denebilir.

Yani erkeklerin bir etiketi olmamasına, ama kadınların dul diye yaftalanmasına karşıyım kendimce.

Şuan evliyim hala, ama dul kelimesi oldum olası bu sebepten üzmüştür. Yoksa duyunca ah vah edip yataklara düşmüyoruz. Gülmenize de gerek yoktu bence. Neyse.

Konu sahibi konu baska bir yere geldiği için ben de afedersin diyorum

Kardeşinin yaşı çok genç, kötü bir tecrübe zaten yaşamış; onu doğru alanlara yönlendirebilirseniz bir daha canının yanmasını engellersiniz. Kendisini koruyabilmeli, duygusal açıklardan kaçabilmeli, bunun onun yerine siz yaparsanız kişiliği hep eksik kalır. Öncelikle eğitimine devam etmeli, bir çalışma hayatı olmalı, güzellik her insanın sevdiği bir şeydir ama hep böyle kalmayacak sonuçta, eğitim , iş hayatı ve duygusal yönden güç onun bundan sonra ki hayatını idame ettirmesi için şart olan şeyler. Yeni bir ilişki ve evlilik zincirin son halkası olmalı bu saatten sonra. Adamı egale ettiniz diyelim sonra ne olacak ? Etrafta başka adamlar da var, ömür boyu onu koruyamazsınız, kendisini geliştirmesini sağlamalısınız, içi boş güzellik her zaman harcanmaya mahkum

Takıp edın dukkanın yerını bılıyorsunuz degıl mı ...

Benim anladığım siz kardesinizi bu cocuğa layık olmadığını düşünüyorsunuz.

Kardesiniz artık yetişkin. Bi abla olarak tavsiye vermekten öteye gidemezsiniz. Ne cocuğun okulunu araştırabilirsiniz. Ne iş yerinde cocuğu takip edemezsiniz. Nede sosyal medyayla takip edebilirsiniz. Takıntılı halleri bırakın. Kardesinize doğru yolu gösterin, o nasıl yüreyecekse yürüyün.

Whatsapp a giriyorda kardefime yazmıyor nedir? Bırakın şu adamların yakasını

Akşamları okul var mı bilmiyorum ana Hukuk Fakültesi'nde zaten devam zorunluluğu yok ki. Çalışırken telefon kullanmıyor olabilir ki doğru olan bu. Sizin kafanıza takılan ne tam olarak. Kardeşinizi ona layık görmüyor musunuz?

Diyelim ki adam dogru soyluyor, diyelim ki anlattigindan da super biri. Ne yani evlendirecek misiniz? 19 yasinda? Hem de yanlis bir evlilik yapmisken. Kizkardesinizi kendini gelistirmesi icin yonlendirmeniz gerekiyor evlenmesi icin degil. Ben anlamiyorum evde size yuk mu? Bir tabak mi eksilsin? Bir an once basi mi baglansin? Mantiginiz ne yani? Bu kizi acikogretime kurslara vs. yollamak varken es adayini arastirmalar falan. Koca kaciyor tabii... Allah akil fikir versin.

bunun layık görmemekle nasıl bir ilgisi var hanımefendi? kardeş benim kardeşim; kimi kime layık görmeyeceğim? bu yaşında çok fazla üzüldü, boyunu aşan şeyleri tecrübe etmek zorunda bırakıldı; bir kez daha başkaları tarafından incitilmesini istemediğimiz için bunun önlemini baştan almak istiyoruz. bu yüzden farklı bakış açılarını görmek istedim.

"whatsapp'a giriyor da kardeşime yazmıyor" demek; sürekli yoğun olduğunu söyleyen, iletişim için vakit bulamayıp akşam geç saatleri bekleyen bir adam neden whatsapp'ta gayet aktif görünüyor demek. kardeşim msj atsa bazen hiç dönüş olmuyor. birkaç gün önce gün boyu hiç görüşmemişler, ertesi gün "yengem hastalandı, telefonu kardeşime bıraktım" demiş.

yakasına yapışılan bir adam yok yani hanımefendi, ciddi olan insan böyle mi davranır?

part time çalışıyorum diyor; fakat sürekli çalışıyor.haftada 3 gün akşamları derse gidiyorum diyor; derse gittiği falan yok.. sürü psikolojisi bu oluyor sanırım tam olarak. bunların hepsini yazdım hanımefendi.

Mantıken,
Hukuk fakültesinde okuyan ve tahminen 20 li yaşlarında olan bir genç
İllköğretim mezunu boşanmış bir hanımla olmaz.
Neden derseniz eğitim, medeni durum ve erkeğin yaşından kaynaklanan (bana kimler bakıyor sana mı kaldım) durumları var.
Çok ama çok dikkatli olmakta fayda var. Kızkardeşiniz bir darbe daha yemesin.

Bildiğim kadarıyla "dul" ifadesi eşini kaybeden insanlar için kullanılıyor. Evlilik sonlanmışsa "boşanmış" olarak kabul ediliyor.

başını bağlamak ne demek yahu? kendini geliştirmesi için yönlendirmediğimizi nereden biliyorsunuz? o bizim canımız. bu duruma etrafta olumlu bakan yengem halam vs kişiler olduğu için kardeşimin de aklına yattı sanırım. bu adam koskoca bir yalancı, kardeşimden faydalanmak isteyen bir sapık, veyahut gerçekten düzgün niyetli bir insan olabilir neticede... yapma tanışma konuşma evlenme diyemeyeceğimize göre üzülmesine engel olmaya çalışıyoruz. yaşadığı şeyler gerçekten çok ağırdı.

Kardeşiniz açıkça anlatsın yaşadıkları yüzünden insanlara güvensiz olduğunu ve kendisine öğrenci kimliğini göstermesini istesin. Onun dışında da aklında ne varsa aydınlatmasını istesin açıkça. Adam gerçekten seviyorsa kardeşinin durumunu ve güvensizliğinin nedenlerini anlar hatta kardeşinin onu ciddiye aldığını düşünür ve kardeşine karşı samimi olur. Ha tabi saklayacak birşeyi yoksa.. Varsa zaten atarlanmaya başlar sen bana güvenmiyorsunlar falan bişey anlatmaz. O zaman da kardeşiniz ona yol versin

İşin garip tarafı bu adam evlenecekse şimdiden yani ikinci sınıf öğrencisiyken,evin geçimini kim yapacak.ne bu acele demezler mi.bence yalan söylüyor.

Yengeniz halaniz kim, yani onlarin ozelligi ne ki onlar olumlu gordu diye evlenmeye sicak bakacak? Gelecegi mi goruyor, iliski gurusu mu?

Araştırın bu kadar basit.. eğer bilgiler doğruysa kız kardeşiniz de hırslanıp eğitimine dışardan devam etmek isteyebilir belki.. hayatta her şey iyi veya kötü başka şeylere yol açıyor..

Adını soyadını facebooktan veya googleden okul ismiyle taratın.. Ama bunu başka hesaptan yapın, belki engellemiştir sizleri.. Yada iş yerine onun tanımadığı birini yollayıp bi teyze gibi, ağzını aratıcaksınız, evlimisin, nişanlımısın gibi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…