Buna çok değişik açılardan bakılabilir.CADIARZU
1. Erkeğin büyük olması iyidir. Genelde olgun olur. Kadını fazla çocukça sebeplerle yormaz. Vs.. vs.. Kadını kaybetmek istemez (belki)
2. Eskiden olsa bir şey değil derdim 11 yaş. Ama şimdi (istisnalar kaideyi bozmaz) çok çok önemli. Çünkü biz artık tüketen bir toplumuz. Düşünsene senden 11 yıl önde. Sen birşeyi yapmak isteyeceksin ama o onu çoktan yaşamış tüketmiş olacak. Sen bir yeri ilk defa göreceksin heyecanlanacaksın, şaşıracaksın o seninle aynı duyguları yaşamamış olacak. Mesela sen diskoya gitmek isteyeceksin ama o artık bıkmış olacak. Tabi bunların olması için illa 10 yaş olması gerekmiyor arada. Ama bu çağda genelde 11 yıl çok önemli. Çünkü eskiye nazaran müthiş bir değişim geçiriyor toplum. Bir de şunu düşünmek lazım. Düşünsene sen 50 yaşındayken o 60 yaşında olacak. Sen örneğin çalışıyosan yeni emekli olmuş olacaksın. O saatten sonra gezip tozmak isteyeceksin ama onun takati olmayacak.
11 yaş aşkı etkilemez ama yaşamı zorlaştırıp bazen istediğiniz şeyleri yaşayamamanıza veya istemediğiniz şeyleri yaşamak zorunda kalmanıza neden olabilir.
Buna çok değişik açılardan bakılabilir.CADIARZU
1. Erkeğin büyük olması iyidir. Genelde olgun olur. Kadını fazla çocukça sebeplerle yormaz. Vs.. vs.. Kadını kaybetmek istemez (belki)
2. Eskiden olsa bir şey değil derdim 11 yaş. Ama şimdi (istisnalar kaideyi bozmaz) çok çok önemli. Çünkü biz artık tüketen bir toplumuz. Düşünsene senden 11 yıl önde. Sen birşeyi yapmak isteyeceksin ama o onu çoktan yaşamış tüketmiş olacak. Sen bir yeri ilk defa göreceksin heyecanlanacaksın, şaşıracaksın o seninle aynı duyguları yaşamamış olacak. Mesela sen diskoya gitmek isteyeceksin ama o artık bıkmış olacak. Tabi bunların olması için illa 10 yaş olması gerekmiyor arada. Ama bu çağda genelde 11 yıl çok önemli. Çünkü eskiye nazaran müthiş bir değişim geçiriyor toplum. Bir de şunu düşünmek lazım. Düşünsene sen 50 yaşındayken o 60 yaşında olacak. Sen örneğin çalışıyosan yeni emekli olmuş olacaksın. O saatten sonra gezip tozmak isteyeceksin ama onun takati olmayacak.
11 yaş aşkı etkilemez ama yaşamı zorlaştırıp bazen istediğiniz şeyleri yaşayamamanıza veya istemediğiniz şeyleri yaşamak zorunda kalmanıza neden olabilir.
sen neden kaçırdın...?
evet ama arada aşk varsa ...:kedi:
ben kaçırdım çünkü o onunla evlenmemi istedi
aşıktım ama okuyordum okulu falan silip evlenemezdim
benim okulum izmirde o başka şehirde çalışıyordu:çok üzgünüm:
yapamadım göze alıp bunu
sonuçda okumaktı idealim bırakamazdım aşk içinde olsamafoldumben
Aslına bakarsan bu biraz da kişilere bağlı... Ben de şuan aşığım erkek arkadaşıma ama aşkın bitmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Biraz da şöyle düşünmek lazım. Hayatta öyle bir insan olmalı ki yanımda birgün aşkım bitse bile onunla beraber olmak için bir sürü sebebim olmalı. Ama işte o aşk biterse böyle şeyler tuz biber ekebilir. Benim de önceden benden 7 yaş büyük bir arkadaşım oldu. Evet hayat onunla çok güzeldi ama benim daha yeni yeni öğrenip şaşırdığım şeyleri o çoktan görmüş, heyecanı kalmamış oluyordu. Hayatın bir sürü zevkini tatmıştı. sen şimdi 19 yaşındaysan adam 30 yaşındaysa; düşünsene o neler neler yaşamış. Sen ona bazı şeylerde safiyane yaklaşırken o başka şeyler düşünecek. Düşünsene sen evden çıkarken ailenden izin almak zorundasın belki de çoğunlukla alamayacaksın. O buna hayret edip sinirlenecek, Sen cinselliği evlenmeden yaşamak istemeyeceksin çünkü aşk ilk planda olacak o belki yaşamak isteyecek. Ve bunlar da git gide aşkı bitirebilecek. (Tabii hayatta istisnalar da vardır)
ama bunlar olduğunda kendini biraz aşağılanmış gibi hissedersin söliyim düşünsene sen 20 o 30 yaşında bi yeri gezioyosunuz senin ilkkez gördüğün bi yeri...malum okul ortamının sıkışıklığından yeni kurtulmuş bi yaştasın yeni yeni sosyallşiyosun
gördüğün mnzara karşında heycanlanıp heycanını onla paylaşmak isterken
o sözünü kesip ben burayı çok gördüm çok kez geldm beni heycanlndırmıyo sıradan bi yer sen daha güzellerini görmemişsin daha vs.. filan diyo
bozulursun yni..benzerini yaşamış biri olrak söylüyorum yerimseniben
ben kaçırdım çünkü o onunla evlenmemi istedi
aşıktım ama okuyordum okulu falan silip evlenemezdim
benim okulum izmirde o başka şehirde çalışıyordu:çok üzgünüm:
yapamadım göze alıp bunu
sonuçda okumaktı idealim bırakamazdım aşk içinde olsamafoldumben
Aslına bakarsan bu biraz da kişilere bağlı... Ben de şuan aşığım erkek arkadaşıma ama aşkın bitmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Biraz da şöyle düşünmek lazım. Hayatta öyle bir insan olmalı ki yanımda birgün aşkım bitse bile onunla beraber olmak için bir sürü sebebim olmalı. Ama işte o aşk biterse böyle şeyler tuz biber ekebilir. Benim de önceden benden 7 yaş büyük bir arkadaşım oldu. Evet hayat onunla çok güzeldi ama benim daha yeni yeni öğrenip şaşırdığım şeyleri o çoktan görmüş, heyecanı kalmamış oluyordu. Hayatın bir sürü zevkini tatmıştı. sen şimdi 19 yaşındaysan adam 30 yaşındaysa; düşünsene o neler neler yaşamış. Sen ona bazı şeylerde safiyane yaklaşırken o başka şeyler düşünecek. Düşünsene sen evden çıkarken ailenden izin almak zorundasın belki de çoğunlukla alamayacaksın. O buna hayret edip sinirlenecek, Sen cinselliği evlenmeden yaşamak istemeyeceksin çünkü aşk ilk planda olacak o belki yaşamak isteyecek. Ve bunlar da git gide aşkı bitirebilecek. (Tabii hayatta istisnalar da vardır),
Bir de şu var. Sen 4-5 yıl daha üniversite okuyacaksın belki... Ama onun artık evlenme yaşı gelmiş de geçiyor olacak. Sen çocuksuz bir iki yıl hayatını evliliğini yaşamak isteyeceksin ama o yaşlandığı için çocuk isteyecek... İyi düşün...
evet peki şimdi noldu o evlendi mi
bence iyi etmişsin tatlımm mantıklı olanı yapmışsın sen üzülme yerimseniben
o çok sviyorsa seni beklemeliydi bence okulun bitene kdar
bence iyi etmişsin tatlımm mantıklı olanı yapmışsın sen üzülme yerimseniben
o çok sviyorsa seni beklemeliydi bence okulun bitene kdar
evet canım evlendi :gitme:
ama evlenmeden önce yine beni aradı olmaz dedim:gitme:
sonra ondan 1 sene sonrada ben evlendim
sonuç 3 sene süren mutsuz bir evlilik ve sonunda boşanma:a015:
bekletmediler malesef :çok üzgünüm:
evet canım evlendi :gitme:
ama evlenmeden önce yine beni aradı olmaz dedim:gitme:
sonra ondan 1 sene sonrada ben evlendim
sonuç 3 sene süren mutsuz bir evlilik ve sonunda boşanma:a015:
bekletmediler malesef
evet çok haklısınız bunlarıda göz önüne almak lazım iyi fikirler çok sağolun
çok üzüldüüm boşanmana :çok üzgünüm:
peki onun evliliğinden haberin var mı:uhm:
bide tatlm çok isteseydi beklerdi bence ya silah dayayıp evlendirmediler ya yahu
peki aklın hala ondamı
Bak hayatta karşına kimler kimler çıkar. Sen anlaşılan şuan çok aşıksın mantıklı düşünmekte zorlanıyosun. Haklısın da çoğumuz aşık olduğunda böyle oluyor. Ve şu da oluyor. "hadi karşıma başka biri çıkmazsa, ya da hadi karşıma bundan iyisi çıkmazsa" diyosun. Ama bek ben sana diyim. Ben üniversiteyi bitirene kadar kimse yüzüme bakmazdı. Ama Üniversite bu yıl bitti. Gerek kendi, gerek ailesiyle gelen gelene. Görücü usulü evlenmek istemiyorum diyebilirsin. Ben de istemiyordum. Ama şuanki erkek arkadaşımla birbirimizi bulduk. Emin ol senin de karşına kimler kimler çıkacak... zemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?