Sizce babam olmadığı için mi böyle bir şeye maruz kaldım?

Bosanan bir akrabamizin avukati soyle demisti; Bazi insanlar minimum masrafla , altin gelecegini bilerek borc odemek icin dugun yaparlar. Dugunde gelen altinlarla borcu kapatirlar, geri kalan masrafi da gelin ve damada yikarlar.
Sizinki de bu hesap olmus. Acikgoz kayinpederiniz almis ne var ne yoksa.

İyi bari sizinkileri ellememişler. Ailesinin durumu ne peki? Maaş, ev, araba vs. var mı? Borç neyindi?

İyi bari sizinkileri ellememişler. Ailesinin durumu ne peki? Maaş, ev, araba vs. var mı? Borç neyindi?
Hiç bilmiyorum ki borçlarını. Ailesi küçük baş hayvancılık yapıyor vanın bir köyünde. Ama görümcem anneme babama bes bilezik dokunmaz diyordu eee tabiki dokunmaz böyle

ilk defa bir konuy bu kadar sinirlendim.ilk defa hakaretler edesim geldi. Yaziklar olsun seni alan adama yaziklar olsun seni gelin alan aileye. Bende burdan okuyunca altin derdine dusmedim ama insanlik diye birsey vardir.kul hakki diye birsey vardir. O vana gelemeyecek kadar yasli olan annenize ve bu durumu ogrenince dahada uzulup cokecek annenize uzuldum. Umarim bu hakkinizi abiniz cikinca arar ve sizi sahipsiz sanan o aileye burnundan getirir

Olayın babanızla alakası yok. Eşinizin size olan tutumuyla ve kendi bağımsızlığını kazanamamış erkekimsi olmasıyla alakalı.
Demiş zaten babam istedi verdim diye.
Babasından önce eşiniz size saygı duymuyor, sesi çıkmaz diye düşünüyor.
Evliliğinizin geleceğine dair mükemmel yakalanmış bir poz diyelim.
Sizi, fikirlerinizi ve isteklerini dinlemesi için eşinize karşı dik durmalısınız.

O

Sizin taraftan takılanları eşinizden alıp annenize verin. Sizin için saklasın, yoksa eşiniz onları da verir. Eşinize annemin borcu varmış vermem lazım deyin. Onunki ailede sizinkiler at kestanesi mi?

Sizin taraftan takılanları eşinizden alıp annenize verin. Sizin için saklasın, yoksa eşiniz onları da verir. Eşinize annemin borcu varmış vermem lazım deyin. Onunki ailede sizinkiler at kestanesi mi?

Kesinlikle katılıyorum. bende ilk defa bir konu da bu kadar çok sinirlendim bu insanlık değil ya

O zaman
Da eşim bir gururlanıyor bir azarlıyor beni görseniz

C
çok üzülüyorum kızlar cok hem de.

bende çok üzüldüm inanın ki. sorun altınlar değil evet sorun insanı s.lak yerine koymaları. vanda mı yaşayacaksınız? severek mi evlendiniz? elinizde mesleğiniz var mı?
eşinize net bi şekilde tavır alın. ve bir şekilde annenizin verdiği takıları eşinizden alın

Severek evlendik yok vanda yaşamıyoruz. Atanamadım ne yazık ki öğretmenim eşime de ankaraya geldim evimize gelmeyeceğim dedim bana cocuk gibi davranıyorsun falan diyor ama beni ailesi böyle üzsün o da istesin ki ben yine de melek gibi davranayım

Ya ne ayıp birşey şu aileler altınlardan bir ellerini çeksinler artık bu insanlar borçsa onun borcu düğün takıları geline aittir net yasalarda bile mevcut.
Size bence tavrınızı koruyun eşiniz biraz sıkışsın gitain anasından babasından istesin yok öyle sahipsiz görüp elin kızını kandırmak.
Siz ankaradaki takıları verdiniz mi hiç ? Yani annenizin ankarada size verdikleri sizde mi ?
Söylediyseniz de anlamamış olabilirim.

Biraz ağır olacak ama size o adamdan koca olmaz. Yol yakınken dönün. Insanda biraz vicdan merhamet olur. Bir değil on kere düşünür. Dilerim ki hiçbirini kullanmak nasip olmasın. Oradan aldıkları geline eş.ek gibi herşeyi yaparlar ama başka yerden olanı nasıl yolsak diye düşünürler. Kaç kurtar kendini anneciğine, size yazık.

Üzüldüm adınıza.Çünkü gelinin takılarına hiçbir yörede karışılmaz.Helede doğuda.
Borcunu söyleseydi siz sonra verseydiniz bekleyememişler mi 10 gün.Kendilerini rezil etmişler.
Babanız olmadıgı için değil, vicdansız oldukları için böyle yapmışlar.

Hayır konu babasız olmakla ilgili değil.
anneniz yaşlı olabilir ama altınlar onda kalabilirdi veya en kötü gidip bankada bi kasa açtırıp koyardınız.
Neden elinizde altınlarla sehirlerarasi yolculuk yapıyorsunuz?
En azından ankarada takılanlar sizde kalırdı.

Konu bence uyanık olmamakla ilgili.

E

E
Evet aynen öyle Doğulu bir gelin alsalardı böyle yapabilirler miydi cok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…