- 6 Mayıs 2010
- 1.357
- 2.165
- 333
- Konu Sahibi Annakarenina63
-
Evet ben hatalı davrandım orda olay çıkaracaktım. Şimdi üzülmemin de hiçbir anlamı olmuyor. Ancak ben altınları hiç görmedim ki sorayım bir de altın sormaya çekindimyok annemin verdiği altınlar duruyor eşimde.
Hiç bilmiyorum ki borçlarını. Ailesi küçük baş hayvancılık yapıyor vanın bir köyünde. Ama görümcem anneme babama bes bilezik dokunmaz diyordu eee tabiki dokunmaz böyleİyi bari sizinkileri ellememişler. Ailesinin durumu ne peki? Maaş, ev, araba vs. var mı? Borç neyindi?
ilk defa bir konuy bu kadar sinirlendim.ilk defa hakaretler edesim geldi. Yaziklar olsun seni alan adama yaziklar olsun seni gelin alan aileye. Bende burdan okuyunca altin derdine dusmedim ama insanlik diye birsey vardir.kul hakki diye birsey vardir. O vana gelemeyecek kadar yasli olan annenize ve bu durumu ogrenince dahada uzulup cokecek annenize uzuldum. Umarim bu hakkinizi abiniz cikinca arar ve sizi sahipsiz sanan o aileye burnundan getirirBenim sorunum takı meselesi yüzünden kızlar. Biz Ankara eşim ise Van'lı. İki ayrı şehirde düğün oldu ve Ankarada takılan takıları annem bana verdi biz vandaki düğüne geçtik. Annem cok yaşlı olduğu için vana gelemedi. Babam yok. Abim maalesef cezaevinde yani benım ile gelecek kimsem yoktueşimin ablası önce telefonda babam takıların yarısını alır kardesim borçlarını öder dedi annem de hiç yardım etmediniz böyle olmaz diyince yok öyle sey olur mu altınları vericez biz kardeşimizin yanındayız dedi annem de itimat etti inandı. Vandaki düğünde ise ben altın nedir hiç görmedim hepsini babası almış. Mesele altın değil ama insan gelinine bir şey takmaz mı bizim adetlerimizde masa kurulur vs ben hiç öyle bir şey görmedim. Babası borcum var diyip almış benim haberim bile yok. Altınlara değil ama yanımda bir baba bir abi olmadığı için beni insan yurduna koymadıklarını düşünüyorum diğer gelinleri de Doğulu ve onlara beşi bir yerdesine kadar takılmış sizce boşuna mı takıyorum yoksa üzülmekte haklı mıyım? Annem yaşlı olduğu için bizi bir şekilde oyaladıklarını düşünüyorum
ilk defa bir konuy bu kadar sinirlendim.ilk defa hakaretler edesim geldi. Yaziklar olsun seni alan adama yaziklar olsun seni gelin alan aileye. Bende burdan okuyunca altin derdine dusmedim ama insanlik diye birsey vardir.kul hakki diye birsey vardir. O vana gelemeyecek kadar yasli olan annenize ve bu durumu ogrenince dahada uzulup cokecek annenize uzuldum. Umarim bu hakkinizi abiniz cikinca arar ve sizi sahipsiz sanan o aileye burnundan getirir[/QUOT
Hiç bilmiyorum ki borçlarını. Ailesi küçük baş hayvancılık yapıyor vanın bir köyünde. Ama görümcem anneme babama bes bilezik dokunmaz diyordu eee tabiki dokunmaz böyle
Sizin taraftan takılanları eşinizden alıp annenize verin. Sizin için saklasın, yoksa eşiniz onları da verir. Eşinize annemin borcu varmış vermem lazım deyin. Onunki ailede sizinkiler at kestanesi mi?
çok üzülüyorum kızlar cok hem de.Kesinlikle katılıyorum. bende ilk defa bir konu da bu kadar çok sinirlendim bu insanlık değil ya
Da eşim bir gururlanıyor bir azarlıyor beni görsenizSizin taraftan takılanları eşinizden alıp annenize verin. Sizin için saklasın, yoksa eşiniz onları da verir. Eşinize annemin borcu varmış vermem lazım deyin. Onunki ailede sizinkiler at kestanesi mi?
C
çok üzülüyorum kızlar cok hem de.
Severek evlendik yok vanda yaşamıyoruz. Atanamadım ne yazık ki öğretmenimbende çok üzüldüm inanın ki. sorun altınlar değil evet sorun insanı s.lak yerine koymaları. vanda mı yaşayacaksınız? severek mi evlendiniz? elinizde mesleğiniz var mı?
eşinize net bi şekilde tavır alın. ve bir şekilde annenizin verdiği takıları eşinizden alın
Biraz ağır olacak ama size o adamdan koca olmaz. Yol yakınken dönün. Insanda biraz vicdan merhamet olur. Bir değil on kere düşünür. Dilerim ki hiçbirini kullanmak nasip olmasın. Oradan aldıkları geline eş.ek gibi herşeyi yaparlar ama başka yerden olanı nasıl yolsak diye düşünürler. Kaç kurtar kendini anneciğine, size yazık.[/QUOT evet aynen öyle Doğulu bir gelin alsalardı çok merak ediyorum böyle bir şey yapabilirler miydi?
Evet aynen öyle Doğulu bir gelin alsalardı böyle yapabilirler miydi cok merak ediyorumBiraz ağır olacak ama size o adamdan koca olmaz. Yol yakınken dönün. Insanda biraz vicdan merhamet olur. Bir değil on kere düşünür. Dilerim ki hiçbirini kullanmak nasip olmasın. Oradan aldıkları geline eş.ek gibi herşeyi yaparlar ama başka yerden olanı nasıl yolsak diye düşünürler. Kaç kurtar kendini anneciğine, size yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?