Sizce babam olmadığı için mi böyle bir şeye maruz kaldım?

Benim ex de doğulu idi.
Dur bakalım daha beler göreceksin
Bu daha başlangıç
Anadı babası kardeşleri hiç bitmeyecek
Yeğenleri okumaya gelecek
Kayınvalide gelip 3-5 ay duracak
Görümceler abimizin evi diyecek
Kayınlar yegenler görümceler evlenirlen hep sizden beklenecek çeyiz düzme düpün alışverişi vb
Sağlık olayına hiç girmiyorum bile
Anasının kontrolleri dişleri babadının ameliyatları vb cb
Hangi birini sayayım
Umarım benim yaşadıklarımı yasamazsın

ben kabullenmezdim. kimse beni s.lak yerine koyamaz. babası borcu sizin altınlarınıza güvenerek mi yapmış? ha diyosan ki olay çıkaramam annenin verdiklerini annene geri ver
Aynen katılıyorum....
Ben olsaydım benim tarafın taktiği altınlarda hakkınız yok derdim ve vermezdim....
Annecigine yazık değil mi canım....
Gerekirse söke söke al bu devirde insanlara anlayışlı olmak yaranılmıyor...

O zaman o altınları eşinden bir güzel alıyorsun canım...
Tabiki altınlar hala eşinde duruyorsa....
Al annene ver annende dursun....

Gecmis olsun
Is isten gecmis
O anda sesini cikaracaktin
Sorun cikmasin diye susuyoruz ama olan bize oluyor.
Bazen..sorun cikarsa ciksin.. mi demek lazim bilemiyorum valla

Ah kardeşim ne diye evlendin şöyle bir insanla? Ankaradasın yani Van nere Ankara nere ? Yanından yörenden kimse mi yoktu? Neyse kısmet.

O basiretsiz koca bozuntusuna kendini ezdirme.Annenin verdiği altınları da iste.Gerekirse kavga et.Ne biçim bi' aileye düşmüşsün , gerçekten üzüldüm senin adına.

En çok da annenin düğününe gelememesine üzüldüm nedense.

Biraz öyle olmuş sahipsiz bulmuşlar ne ayıp! Ama suç eşinde. Hakkını yedirmesi ayıp olmuş hem de senin annen herşeyi size verirken. Peki Ankaradaki düğünü de onlar mı yaptı? Hani bazen kız tarafının olduğu şehirdeki kına gecesi olarak yapılıyor ve kız tarafı üstleniyor tüm masrafı? Sizin öyle mi? Yok eger onlar yaptıysa, 2 düğün yaptım masrafın karşılığı altınlar benim diyip üstüne yatmış olabilirler

Nedenini ben soylim sana .Bu doğudaki ler altına acayip meraklı diğer gelinlerin den alamazlardi çünkü onların adeti bu değil .. Ama sen onlardan olmadığın için almışlar .. Benim eşim Diyarbakırli .. Düğünde 50 bin değerinde altın takmışlardi eve gelir gelmez aldilar 3 yildirda gördüğüm yok .. Güya ev alırken verecekler .. Henüz bı eltim yok ama eminim eğer gelinleri de kurt olursa almazlar alamazlar .. Baba meselesine gelince benim de babam yok .. Var ama yok .. Düğünümde misafir gibi oturdu .. yani aile çok önemli .. Sahipsiz görüyorlar .. Aslında haklılar

Eşim babam borcum var dedi napayım diyor ve neyin eksik diyor. Mesele de bir şeylerin eksik olması değil zaten her şeyi en makulünden alarak ev düzdük.
Gelinin altınlarını akbaba gibi bekleyen yakın akrabalardan nefret ediyorum. Keşke sizde sahip çıksaydınız takılara. Bu ne yüzsüzlük yahu! Geline gelen hediyelere konmak! AYIP BE AYIP! Hiç utanıp sıkılmıyorlar mı?! Ayy sinirim hopladı gece gece. Olmaz olsun öyle baba da kayın peder, kaynana da! Bu memlekette çirkeflik yapmayanın işi yürümüyor. Sizde onların hakettiği tarzda davranın. Eşin de sana neyin eksik deyince ALTINLARIIIIM diye bağıramadın mı.

Eşin neden izin versi bu duruma
Alacaklardı niye taktılar o zaman

Takı gelin ve damadın olur bizde

Var bacim var bazı soy.......lar sahipsiz gördüler mi yapiyorlar malesef bu vicdansizligi
Ama ahin kalmaz merak etme!senle birlikte bende ah ettim bu gece onlara tüm sessiz gelinler adına! Her ne kadar ben sessiz olmasamda!
Olmam çünkü vallahi kıymeti yok yaptıklarının hepsi yapmasaydın oluyor!

Şu altınları aileler niye alıyor hâlâ anlamış değilim bu nasıl geri kafalilik?
Bu konuda çok fazla konu okuyorum burada ve bana çok ayıp geliyor.
Bir kere o altınlar yeni evlenen çift rahat etsin birikimleri olsun yeni evli çift borcu varsa ödesin yardımı diye takılır . Aileler altını hem alır hem ben oğlum için şunu bunu yaptım der.
Insan evladı için yaşıyor derdi eski zaman bilgin atalarimiz. Ama şu dönemde hala bilgin değil cahil olan insan o kadar çok ki ...

Insanlar artık sadece gösteriş ve kendisi için yaşar olmuş . Çok biriktim sanırım bu konuda . Benim de oğlum var ama ben oğluma böyle bir şey yapmak istemem Allah beni böyle bir şey yapmaktan korusun...

Sadece bu kafada olanlara dicek bir lafım var

YAZIK...

olagı babanın olmadıgına baglama canm cünkü bazı insanların iyi niyeti kuallnılıyo karsılarında baban da olsa böyle yapabilrlerdi

Benim babam da bizi borcla evlendirdi 30 bin cekmisti kredi zamnında bize takilan altinlari almak şöyle dursun lafini bile yapmadılar zira kayinpederim de ayni miktarda kredi cekti iki tarafta lafini bile yapmadı . Sizinkiler isguzarlik yapmis kp yani esinizde de hata var üzüldüm.
Cevreden de mi utanmadılar gelinin uzerinde hic altin olmaz mi bi de doguda gelin altina bogulur

Benim de babam yok bu baba olmamasıyla alakalı değil sizin ve en çok da eşinizle ilgili hakkınızı savunmazsanız alırlar tabi ki elinizden ne var ne yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…