- 10 Şubat 2015
- 5.202
- 11.871
- 248
- Konu Sahibi Annakarenina63
-
Sakın sakın yeni gelin duygusallığına kapılıp üzülme. Bak yarın ne olacağını bilemezsin. Sen o altınları bir sekilde al anneme verdim de verir misin vermez misin bilemem ama eşin sorarsa da kısas a kısas dersin. Ayrıca sakın o aptal aileye şirin gelinlik yapma arama eşin olay çıkarınca da kısasa kısas dersin. Sana yaptıklarından sonra hiçbir iyi muameleyi hak etmiyorlar ! Ve evet baban olmadığı için bu muamele nerden mi biliyorum aynı durumdayız da ondanAma eşim bayramda babamı neden aramadın diye bana kahvaltı sofrasında azarı bastı. Aramazsan arama diye. Kendimi çok üzgün ve yalnız hissediyorum.
Kıyamam ya keşke acele etmeseydin be canım, belki kendi memletinizden bir kısmetin çıkardı, atanırdın o arada. Ben de gurbette bi başımayım o yüzden daha bi üzüldüm haline. Ben takıların yarısını babama bıraktım çünkü eşimin ailesi ev masraflarını ve düğün masrafını bize yıktı, mobilyaları da eşimle aldık, ben de dedim benim ailem çok mu zengin onlar da masrafını alsın madem takılardan. Düğünden sonra eşimin başka borçları da çıktı canım sıkıldı ama hallediyoruz, belki hala bilmediğim şeyler vardır. Eşimin ailesi takıları bize verdi ama hepsi borçlara gitti iki bileziğim kaldı onları da en incelerinden yaptırmışlar zaten ne diyeyim işte canımız sağolsun. Gurbet elde zor bi başına, sen de orda yaşamasan bile düğününde yalnız olmana çoook üzüldüm. Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun ve sakın ezdirme kendini. Eşine verdiğin altınları da al mutlaka bir bahaneyle, bir hesap açtır bankada.Teyzelerim de 75 yaşında falan. Yengem falan da kimse yok ki
Evet o kadar üzüldüm ki ve kendimi yapayalnız hissediyorum. Eşim babamın borçları varmıs dedı çekildi onun ailesi ne de olsa ama başka annesi babası olan bir kıza bunu yapabilirler miydi acaba. Ayrıca annem ceyizimş de dört dörtlük aldı ve devletin bana verdiği ceyiz parasını da borcumuza verdim. Ve babası düğünde anneme ben yapmam gereken her şeyi yaptım verdiğim sözü tuttum demiş sanki annemle dalga geçer gibi. Evliliğimden de soğudum cok üzülüyorum.Kıyamam ya keşke acele etmeseydin be canım, belki kendi memletinizden bir kısmetin çıkardı, atanırdın o arada. Ben de gurbette bi başımayım o yüzden daha bi üzüldüm haline. Ben takıların yarısını babama bıraktım çünkü eşimin ailesi ev masraflarını ve düğün masrafını bize yıktı, mobilyaları da eşimle aldık, ben de dedim benim ailem çok mu zengin onlar da masrafını alsın madem takılardan. Düğünden sonra eşimin başka borçları da çıktı canım sıkıldı ama hallediyoruz, belki hala bilmediğim şeyler vardır. Eşimin ailesi takıları bize verdi ama hepsi borçlara gitti iki bileziğim kaldı onları da en incelerinden yaptırmışlar zaten ne diyeyim işte canımız sağolsun. Gurbet elde zor bi başına, sen de orda yaşamasan bile düğününde yalnız olmana çoook üzüldüm. Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun ve sakın ezdirme kendini. Eşine verdiğin altınları da al mutlaka bir bahaneyle, bir hesap açtır bankada.
Yaaa işte en çok buna üzülüyorum çünkü sahipsiz buldular beniValla bu doğudaki erkekler nasıl olsa buranın geleneklerini bilmiyor diye takı şu bu meselesinde dışarıdan gelen gelinleri ayakta uyutuyorlar, Van'da yaşıyorum ve buradaki düğünlerde deli gibi altın takılıyor gelinlere hepsi de gelinde kalıyor.
40 bin takılmış babası 7 bin verdi keşke onı da almasaydın dedim ancak almış gelmiş daha sonra da 10 çeyrek göndermişler ona da elimi sürmedim tabiki. Zaten üzüldüğüm sey altınlar değil annemi yaşlı görmeleri ve oyalayıp kandırmaları yoksa açık açık bizim adetlerimizde böyle biz yarısını alırız deselerdi kim ne diyebilirdi ki.Hic takiniz yokmu misafirlerin haricinde takılan .
Yok anlamadiniz gelin takiniz yokmu .Esinizin evlenirken size hediyesi.40 bin takılmış babası 7 bin verdi keşke onı da almasaydın dedim ancak almış gelmiş daha sonra da 10 çeyrek göndermişler ona da elimi sürmedim tabiki. Zaten üzüldüğüm sey altınlar değil annemi yaşlı görmeleri ve oyalayıp kandırmaları yoksa açık açık bizim adetlerimizde böyle biz yarısını alırız deselerdi kim ne diyebilirdi ki.
Künyem var bir de küpem kolyem yüzüğümYok ankamadiniz gelin takiniz yokmu .Esinizin evlenirken size hediyesi.
Kolye bilezik besibiyerde vs .
Çok haklısın bu para olayları soğutuyor insanı, benim eşim de hep ailesiyle bi işler peşinde, ben yokken yanlarına gidip duruyor, neyi gizliyorlar benden bilmiyorum, sorduğumda sıradan şeyler konuştuk diyor. Keşke imkanım olsa çekip gitsem başka bir mahalleye en azından. Devletin verdiği çeyiz parası ne canım, çalışmayanlara mı veriliyor? Ben de evleneli 1 sene oldu haberim yok böyle bir şeyden. Ah ahhh keşke elimizde avucumuzda ne varsa eşimize vermeyi bırakıp kenara atabilsek kendimiz için, dünyanın her türlü hali var.Evet o kadar üzüldüm ki ve kendimi yapayalnız hissediyorum. Eşim babamın borçları varmıs dedı çekildi onun ailesi ne de olsa ama başka annesi babası olan bir kıza bunu yapabilirler miydi acaba. Ayrıca annem ceyizimş de dört dörtlük aldı ve devletin bana verdiği ceyiz parasını da borcumuza verdim. Ve babası düğünde anneme ben yapmam gereken her şeyi yaptım verdiğim sözü tuttum demiş sanki annemle dalga geçer gibi. Evliliğimden de soğudum cok üzülüyorum.
Diger geline ne yapildiysa benimkiler nerede deseniz is isten gecti mi ki .Haa evet bi
Künyem var bir de küpem kolyem yüzüğüm
Henüz geç sayılmaz isteyin tüm takılarınızı, rızanız olmadan tüm takıyı almak nedir belli ki saf bilmişler sizi uyutalım hesabı yapıyorlar. Herkese hak ettigi muameleyi gösterin baştan koyun tavrınızı duracakları yeri bilsinlerYaaa işte en çok buna üzülüyorum çünkü sahipsiz buldular beni
istediginde verecek insan o altini almaz canim. tek yol mahkeme. onu da yapabilirse konu sahibiHenüz geç sayılmaz isteyin tüm takılarınızı, rızanız olmadan tüm takıyı almak nedir belli ki saf bilmişler sizi uyutalım hesabı yapıyorlar. Herkese hak ettigi muameleyi gösterin baştan koyun tavrınızı duracakları yeri bilsinler
Hanımefendi eğer boşanmayı göze aliyorsa mahkemeye başvurabilir. Ben boşanmayi göze alacagini zannetmiyorum. Çok rastladığımız bir durum değil. Yuvam bozulmasın diyerek Allah'a havale edecektir.istediginde verecek insan o altini almaz canim. tek yol mahkeme. onu da yapabilirse konu sahibi
bosanmayi neden goze almak zorunda olsun ki. esinin arkasinda durmasi yeterli.Hanımefendi eğer boşanmayı göze aliyorsa mahkemeye başvurabilir. Ben boşanmayi göze alacagini zannetmiyorum. Çok rastladığımız bir durum değil. Yuvam bozulmasın diyerek Allah'a havale edecektir.
bosanmayi neden goze almak zorunda olsun ki. esinin arkasinda durmasi yeterli.[/QUOTE/
"Babamin borcu vardı, takıları aldi. Niye çocukca davranıyorsun? Bayramda niye babamı aramadın?" diyen biri sizce eşinin arkasinda durur mu? Öyle bir dusuncesi olsaydı zamaninda altınları vermezdi. Kaldı ki doğu kültüründe evlatlar babaya karsi gelmez. O yüzden boşanmayi göz alacak. Tabi adam bizde bosanma diye birşey olmaz demezse.
O yüzden evlenmek için evlenmemeli, dogru dürüst, eşine deger veren adamlar ile evlenmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?