- Konu Sahibi Annakarenina63
-
Evet tabiki annem bana ne takıldı ise bize verdi sizin hakkınız diye onlarda öyle söylüyordu ama baktılar köyde yanımda kimse yok ne bir baba ne bir anne ne bir kardes o söylenenlerin hepsini kendi lehlerine çevirdilerYa ne ayıp birşey şu aileler altınlardan bir ellerini çeksinler artık bu insanlar borçsa onun borcu düğün takıları geline aittir net yasalarda bile mevcut.
Size bence tavrınızı koruyun eşiniz biraz sıkışsın gitain anasından babasından istesin yok öyle sahipsiz görüp elin kızını kandırmak.
Siz ankaradaki takıları verdiniz mi hiç ? Yani annenizin ankarada size verdikleri sizde mi ?
Söylediyseniz de anlamamış olabilirim.
Yapamazlardi konu sahibi yapamazlardi afedersin ama kelepcesinden 5i bir yerdesine hatta altin kemer bile (hala bu adeti devam ettirenler var mesela Kahramanmaras) yaparlardi yazik oldu uzulne gidenler geri gelmez o bilezikleri sana geri vercekler diye bekliyorsan yaniliyorsun keske kasa acsaydin bacim ankarada takilanlari oraya koysaydin kilitleyip anahtarı da cantana koysaydin neyse artık ..kac yaşındasın Bacim bu arada?E
Evet aynen öyle Doğulu bir gelin alsalardı böyle yapabilirler miydi cok merak ediyorum
Derdim yine altın değil sadece beni buna maruz bırakmalarına çok üzülüyorum kimsesiz bulup böyle yapmaları çok üzüyor beni. 25 yaşındayımYapamazlardi konu sahibi yapamazlardi afedersin ama kelepcesinden 5i bir yerdesine hatta altin kemer bile (hala bu adeti devam ettirenler var mesela Kahramanmaras) yaparlardi yazik oldu uzulne gidenler geri gelmez o bilezikleri sana geri vercekler diye bekliyorsan yaniliyorsun keske kasa acsaydin bacim ankarada takilanlari oraya koysaydin kilitleyip anahtarı da cantana koysaydin neyse artık ..kac yaşındasın Bacim bu arada?
Teyzelerim de 75 yaşında falan. Yengem falan da kimse yok kiBürün bunların yanında benim takıldığım nokta nasıl yalnız gittiniz. Yani hala, teyze veya yengede yokmuydu yanınızda hiç.
Benimde bir görümcem sıkıntılı evlendi biraz. Kayınvalidem yemin etti karışmıycam hiçbirşeye diye. Ama ben görümcemin dibinden ayrılmadım. O da doğulu birisiyle evlendi. Bastık gittik eşimle.
Takılara gelince. Benim de takılarımı kayınailem aldı. O zaman bi kal geliyo insana. Şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim.
Galiba alışmış eşiniz böyle tutumlara. Çevresinde gördü yaşadı normal geliyor tabi
Yanında kimsenin olmasına gerek yok kıyameti koparıp vermeseydin altınları diğerlerinle bilmem kaçı bir yerde takıyorlar da senin altınlarını almak da ne oluyor baban abin yok diye kendini yalnız hissetme ve onlara da böyle gösterme gerekirse kötü ol ama hakkını yedirme ve al o altınları onlar senin hakkın eşinin bile diil.Benim sorunum takı meselesi yüzünden kızlar. Biz Ankara eşim ise Van'lı. İki ayrı şehirde düğün oldu ve Ankarada takılan takıları annem bana verdi biz vandaki düğüne geçtik. Annem cok yaşlı olduğu için vana gelemedi. Babam yok. Abim maalesef cezaevinde yani benım ile gelecek kimsem yoktueşimin ablası önce telefonda babam takıların yarısını alır kardesim borçlarını öder dedi annem de hiç yardım etmediniz böyle olmaz diyince yok öyle sey olur mu altınları vericez biz kardeşimizin yanındayız dedi annem de itimat etti inandı. Vandaki düğünde ise ben altın nedir hiç görmedim hepsini babası almış. Mesele altın değil ama insan gelinine bir şey takmaz mı bizim adetlerimizde masa kurulur vs ben hiç öyle bir şey görmedim. Babası borcum var diyip almış benim haberim bile yok. Altınlara değil ama yanımda bir baba bir abi olmadığı için beni insan yurduna koymadıklarını düşünüyorum diğer gelinleri de Doğulu ve onlara beşi bir yerdesine kadar takılmış sizce boşuna mı takıyorum yoksa üzülmekte haklı mıyım? Annem yaşlı olduğu için bizi bir şekilde oyaladıklarını düşünüyorum
Evet yasin küçük değilmiş. Öyle düşünme kimin ne olacağı belli olmaz,ne malum onunda annesiz babasiz abisiz kalmayacağı. Allah göstermesin Rabbim. Bence bunla alakali degil de,uyaniklik yapmislar onlarin tamamen terbiyesizligi yani ha eger senin düşündüğün gibi bu kiz nasilsa kimsesiz vur ensesine al ekmegini diye düşünürlerse Allah onlari kahretsin,ama sanmam yani ayrıca kimsesiz degilsin ALLAH bize yeterDerdim yine altın değil sadece beni buna maruz bırakmalarına çok üzülüyorum kimsesiz bulup böyle yapmaları çok üzüyor beni. 25 yaşındayım
Çok üzüldüm... ama sen üzülme olur mu ilerde bu haksızlığın bedelini öderler senin içinde güzel şeyler umarım.. burada eşine çok iş düşüyor aslında onun bu duruma müdahale etmesi gerek hakkını araması seni asla hiç kimseye ezdirmemeli gerek... evet yanında ailen olmayışı onlara bu haddi vermiş olabilir.. eşini seviyorsan ve ona güveniyorsan bi şekilde anlatmalısın baZı şeyleri artık senin ailen o çünkü sana sahip çıkması gerekende o...Benim sorunum takı meselesi yüzünden kızlar. Biz Ankara eşim ise Van'lı. İki ayrı şehirde düğün oldu ve Ankarada takılan takıları annem bana verdi biz vandaki düğüne geçtik. Annem cok yaşlı olduğu için vana gelemedi. Babam yok. Abim maalesef cezaevinde yani benım ile gelecek kimsem yoktueşimin ablası önce telefonda babam takıların yarısını alır kardesim borçlarını öder dedi annem de hiç yardım etmediniz böyle olmaz diyince yok öyle sey olur mu altınları vericez biz kardeşimizin yanındayız dedi annem de itimat etti inandı. Vandaki düğünde ise ben altın nedir hiç görmedim hepsini babası almış. Mesele altın değil ama insan gelinine bir şey takmaz mı bizim adetlerimizde masa kurulur vs ben hiç öyle bir şey görmedim. Babası borcum var diyip almış benim haberim bile yok. Altınlara değil ama yanımda bir baba bir abi olmadığı için beni insan yurduna koymadıklarını düşünüyorum diğer gelinleri de Doğulu ve onlara beşi bir yerdesine kadar takılmış sizce boşuna mı takıyorum yoksa üzülmekte haklı mıyım? Annem yaşlı olduğu için bizi bir şekilde oyaladıklarını düşünüyorum
ben anlamıyorum bu insanları takıları nasıl kendilerine hak görebiliyorlar. takılar gelinindir bitti. ne bu ya çok sinirleniyorum gerçekten böyle konuları okuyunca. neyin eksik meseleside değil bu herşeyin 4 4lük olsun ne değişir takılar gelinin hakkıdır. sana sormadan yaptıkları bu eylem tamamen hak yemekten öte değil. bu saatten sonra üzülsen ne olacak giden gelmeyecek ama seni adam yurduna koymadıklarını düşünüyorsan sende onları koymazsın eşinle başbaşa bir hayatınız olur.Benim sorunum takı meselesi yüzünden kızlar. Biz Ankara eşim ise Van'lı. İki ayrı şehirde düğün oldu ve Ankarada takılan takıları annem bana verdi biz vandaki düğüne geçtik. Annem cok yaşlı olduğu için vana gelemedi. Babam yok. Abim maalesef cezaevinde yani benım ile gelecek kimsem yoktueşimin ablası önce telefonda babam takıların yarısını alır kardesim borçlarını öder dedi annem de hiç yardım etmediniz böyle olmaz diyince yok öyle sey olur mu altınları vericez biz kardeşimizin yanındayız dedi annem de itimat etti inandı. Vandaki düğünde ise ben altın nedir hiç görmedim hepsini babası almış. Mesele altın değil ama insan gelinine bir şey takmaz mı bizim adetlerimizde masa kurulur vs ben hiç öyle bir şey görmedim. Babası borcum var diyip almış benim haberim bile yok. Altınlara değil ama yanımda bir baba bir abi olmadığı için beni insan yurduna koymadıklarını düşünüyorum diğer gelinleri de Doğulu ve onlara beşi bir yerdesine kadar takılmış sizce boşuna mı takıyorum yoksa üzülmekte haklı mıyım? Annem yaşlı olduğu için bizi bir şekilde oyaladıklarını düşünüyorum
Ama eşim bayramda babamı neden aramadın diye bana kahvaltı sofrasında azarı bastı. Aramazsan arama diye. Kendimi çok üzgün ve yalnız hissediyorum.ben anlamıyorum bu insanları takıları nasıl kendilerine hak görebiliyorlar. takılar gelinindir bitti. ne bu ya çok sinirleniyorum gerçekten böyle konuları okuyunca. neyin eksik meseleside değil bu herşeyin 4 4lük olsun ne değişir takılar gelinin hakkıdır. sana sormadan yaptıkları bu eylem tamamen hak yemekten öte değil. bu saatten sonra üzülsen ne olacak giden gelmeyecek ama seni adam yurduna koymadıklarını düşünüyorsan sende onları koymazsın eşinle başbaşa bir hayatınız olur.
ben aileye suç bulmam, eşime bulurum...Benim sorunum takı meselesi yüzünden kızlar. Biz Ankara eşim ise Van'lı. İki ayrı şehirde düğün oldu ve Ankarada takılan takıları annem bana verdi biz vandaki düğüne geçtik. Annem cok yaşlı olduğu için vana gelemedi. Babam yok. Abim maalesef cezaevinde yani benım ile gelecek kimsem yoktueşimin ablası önce telefonda babam takıların yarısını alır kardesim borçlarını öder dedi annem de hiç yardım etmediniz böyle olmaz diyince yok öyle sey olur mu altınları vericez biz kardeşimizin yanındayız dedi annem de itimat etti inandı. Vandaki düğünde ise ben altın nedir hiç görmedim hepsini babası almış. Mesele altın değil ama insan gelinine bir şey takmaz mı bizim adetlerimizde masa kurulur vs ben hiç öyle bir şey görmedim. Babası borcum var diyip almış benim haberim bile yok. Altınlara değil ama yanımda bir baba bir abi olmadığı için beni insan yurduna koymadıklarını düşünüyorum diğer gelinleri de Doğulu ve onlara beşi bir yerdesine kadar takılmış sizce boşuna mı takıyorum yoksa üzülmekte haklı mıyım? Annem yaşlı olduğu için bizi bir şekilde oyaladıklarını düşünüyorum
sende ona bassaydın azarı bana sormadan iznim olmadan takıları alırken o niye beni aramadı deseydin... üzülme ya zamanla eşinde yanında olmayı öğrenecek. ama haklarını ona anlat sana yapılan yanlışı seni neyin üzdüğünü hatırlat ona ki zaten zamanla tartışmaya bile girmek istemeyecek seninleAma eşim bayramda babamı neden aramadın diye bana kahvaltı sofrasında azarı bastı. Aramazsan arama diye. Kendimi çok üzgün ve yalnız hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?