Sizce babam olmadığı için mi böyle bir şeye maruz kaldım?

Sorun kişiliği oturmamis olan ve sizin hakkınızı dolayısıyla kendi hakkını savunanamayan eşiniz. Zaten takıları vermeye gönüllüymüs. İsterseydiniz siz kötü olurdunuz.
Sunu iyi biliyorum ki kimse kimseye acimiyor. Eş bile eşine acimiyor. En ufak caresizliginde tepesine biniyor. Bu adamcigin babasının borçlar var da eşinin ailesinin borclari yok mu? Onlar da masraf yapmadı mı? Bal gibi biliyor ama işine gelmiyor.

Son düzenleme:
Evet tabiki annem bana ne takıldı ise bize verdi sizin hakkınız diye onlarda öyle söylüyordu ama baktılar köyde yanımda kimse yok ne bir baba ne bir anne ne bir kardes o söylenenlerin hepsini kendi lehlerine çevirdiler

E

Evet aynen öyle Doğulu bir gelin alsalardı böyle yapabilirler miydi cok merak ediyorum
Yapamazlardi konu sahibi yapamazlardi afedersin ama kelepcesinden 5i bir yerdesine hatta altin kemer bile (hala bu adeti devam ettirenler var mesela Kahramanmaras) yaparlardi yazik oldu uzulne gidenler geri gelmez o bilezikleri sana geri vercekler diye bekliyorsan yaniliyorsun keske kasa acsaydin bacim ankarada takilanlari oraya koysaydin kilitleyip anahtarı da cantana koysaydin neyse artık ..kac yaşındasın Bacim bu arada?

Derdim yine altın değil sadece beni buna maruz bırakmalarına çok üzülüyorum kimsesiz bulup böyle yapmaları çok üzüyor beni. 25 yaşındayım

Bürün bunların yanında benim takıldığım nokta nasıl yalnız gittiniz. Yani hala, teyze veya yengede yokmuydu yanınızda hiç.
Benimde bir görümcem sıkıntılı evlendi biraz. Kayınvalidem yemin etti karışmıycam hiçbirşeye diye. Ama ben görümcemin dibinden ayrılmadım. O da doğulu birisiyle evlendi. Bastık gittik eşimle.

Takılara gelince. Benim de takılarımı kayınailem aldı. O zaman bi kal geliyo insana. Şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim.
Galiba alışmış eşiniz böyle tutumlara. Çevresinde gördü yaşadı normal geliyor tabi

Suc babasindan cok esinizde kusura bakmayin acabba hayati boyuna herseye tamammi demis?ya da isine biylesimi gelmis?umarim van da oturmuyorsunuzdur...

Teyzelerim de 75 yaşında falan. Yengem falan da kimse yok ki

Yanında kimsenin olmasına gerek yok kıyameti koparıp vermeseydin altınları diğerlerinle bilmem kaçı bir yerde takıyorlar da senin altınlarını almak da ne oluyor baban abin yok diye kendini yalnız hissetme ve onlara da böyle gösterme gerekirse kötü ol ama hakkını yedirme ve al o altınları onlar senin hakkın eşinin bile diil.

Derdim yine altın değil sadece beni buna maruz bırakmalarına çok üzülüyorum kimsesiz bulup böyle yapmaları çok üzüyor beni. 25 yaşındayım
Evet yasin küçük değilmiş. Öyle düşünme kimin ne olacağı belli olmaz,ne malum onunda annesiz babasiz abisiz kalmayacağı. Allah göstermesin Rabbim. Bence bunla alakali degil de,uyaniklik yapmislar onlarin tamamen terbiyesizligi yani ha eger senin düşündüğün gibi bu kiz nasilsa kimsesiz vur ensesine al ekmegini diye düşünürlerse Allah onlari kahretsin,ama sanmam yani ayrıca kimsesiz degilsin ALLAH bize yeter

Sen simdi napcan peki kocan ne diyor

Çok üzüldüm... ama sen üzülme olur mu ilerde bu haksızlığın bedelini öderler senin içinde güzel şeyler umarım.. burada eşine çok iş düşüyor aslında onun bu duruma müdahale etmesi gerek hakkını araması seni asla hiç kimseye ezdirmemeli gerek... evet yanında ailen olmayışı onlara bu haddi vermiş olabilir.. eşini seviyorsan ve ona güveniyorsan bi şekilde anlatmalısın baZı şeyleri artık senin ailen o çünkü sana sahip çıkması gerekende o...

Sadece takılan altınları mı aldılar yoksa bileziğini falanda mı. Bazı yöreler de aileler çok masraf yapmışsa takılanları alıyor. Bizim öyle olmuştu. Eşimin ailesi kendilerine düşen eşyaları, düğünü falan hep kendileri aldılar. Birde bize ev aldılar. Öyle olunca en başta konuşuldu bu durum. Ben benim akrabalarımın taktığını kendi aileme verdim. Eşimin akrabalarının ki de onlara verildi. Ama bizim hiç borcumuz yoktu. Sen de madem öyle annene ver sizin akrabaların taktığını

ben anlamıyorum bu insanları takıları nasıl kendilerine hak görebiliyorlar. takılar gelinindir bitti. ne bu ya çok sinirleniyorum gerçekten böyle konuları okuyunca. neyin eksik meseleside değil bu herşeyin 4 4lük olsun ne değişir takılar gelinin hakkıdır. sana sormadan yaptıkları bu eylem tamamen hak yemekten öte değil. bu saatten sonra üzülsen ne olacak giden gelmeyecek ama seni adam yurduna koymadıklarını düşünüyorsan sende onları koymazsın eşinle başbaşa bir hayatınız olur.

eşin itiraz edecekti sen de sessiz kalmayacaktın bu şekilde devam ederseniz sizden alacaklarının sonu gelmez.çok benzer bir olayı arkadaşım yaşadı memleketler bile aynı sizinle o musunuz diye de düşündüm:) ama değilsiniz. onun da düğündeki altınlarının hepsini aldılar.hatta kocası sonra para bile gönderiyordu ailesine üstelik zengindi ailesi. annenin verdiği altınlar sende dursun hatta bankaya kazaya koy.şu durumda eşinde bulunması bile tehlikeli bence.

Ama eşim bayramda babamı neden aramadın diye bana kahvaltı sofrasında azarı bastı. Aramazsan arama diye. Kendimi çok üzgün ve yalnız hissediyorum.

ben aileye suç bulmam, eşime bulurum...

Demekki eşiniz ailesine karşı pasif. Bunu daha önce anlayamadınız mı yarın bugün eşinizden maaşında ister onuda verir. Bunu kaldıramayacaksanız evlenmeseydiniz keşke

Ama eşim bayramda babamı neden aramadın diye bana kahvaltı sofrasında azarı bastı. Aramazsan arama diye. Kendimi çok üzgün ve yalnız hissediyorum.
sende ona bassaydın azarı bana sormadan iznim olmadan takıları alırken o niye beni aramadı deseydin... üzülme ya zamanla eşinde yanında olmayı öğrenecek. ama haklarını ona anlat sana yapılan yanlışı seni neyin üzdüğünü hatırlat ona ki zaten zamanla tartışmaya bile girmek istemeyecek seninle

Bence altın yüzünden üzmeyin kendinizi
Sanırım baba olmayınca başta karşı tarafa gün doğuyor bizde de öyle oldu altınları almadılar ama üstümüze Okadar çok borç bıraktılar ki altınları ertesi gün bozdurduğumuz halde yine çoğu borç duruyordu
Şimdi evim arabam altınım herşeyim var “kula minnet eyleme” diyorlar ya aynen öyle

Benim de babam yoktu ama kimse altinlarimi almadı.Bu sahipsizlik ten değil karşı tarafın karakteri ve tavrından kaynaklanmış.

Normalde altınlar senin hakkın.
Ama borçları ödemek için önceden alacaklarını söyledikleri için bilemedim.Kabullenmis oldunuz sanırım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…