- 5 Eylül 2022
- 774
- 1.794
- 28
En başta konu sahibi bir öz kardeşim var diğer ikisi de baba aynı anne farklı dedi.oz olması için aynı anne ve babadan olmaları lazım.biri farklıysa üvey oluyorÜvey kardeş yok bu konuda
Siz öyle diyorsanız neden olmasınEn başta konu sahibi bir öz kardeşim var diğer ikisi de baba aynı anne farklı dedi.oz olması için aynı anne ve babadan olmaları lazım.biri farklıysa üvey oluyor
Yav ana bir olmayinca nasil oz kardes oluyor allah icin
En başta konu sahibi bir öz kardeşim var diğer ikisi de baba aynı anne farklı dedi.oz olması için aynı anne ve babadan olmaları lazım.biri farklıysa üvey oluyor
Konuyu daha net anlatabilme adına böyle açıklama yaptım. Hem konumuz benim, küçük kardeşi benimseyip benimsememem değil. Sizlerden ricam daha objektif olarak yorum yapmanız, çünkü duygusal yaklaşıyorum.Küçük kardeşiniz her ne kadar usturupsuz konuşsa da haklı. Keza siz de küçük kardeşiinizle ilgili "kardeşim" bile diyemiyorsunuz analar ayrı olan kız kardeş nedir? Büyük kardeşim küçük kardeşim deseniz de biz anlardık. Siz ve büyük kardeşiniz, küçük kardeşinizi nasıl benimsemiyorsanız o da sizi benimsemiyor olabilir. Size dünyalar tatlısı gelen yeğenleriniz ona rahatsızlık kaynağı oluyor olabilir. Ablana destek ol dedikten sonra küçük kardeşiniz size "çok seviyorsan 3-5 ay da senle kalsınlar madem" diyebilir hazırlıklı olun derim.
Oz
Kardesler arasi boyle bir sorun olsa kardesim der gecerdin belki.. ama simdi uvey kardes oldugunuz icin mi bunlar oluyor dersin? Diger turlude olabilirdi yani…
Buarada sizin annenizin yaninda kalsa daha iyi olmaz mi? Sen evlisin sanirim?
Annemiz biz küçük yaşta iken vefat etti bende evliyim kvnin evinde kalıyorumOz
Kardesler arasi boyle bir sorun olsa kardesim der gecerdin belki.. ama simdi uvey kardes oldugunuz icin mi bunlar oluyor dersin? Diger turlude olabilirdi yani…
Buarada sizin annenizin yaninda kalsa daha iyi olmaz mi? Sen evlisin sanirim?
Allah rahmet eylesin canim… durumu cok zor ablanin ev ev ustune olmuyor.. cocuklari kac yasinda anlanin? Valla baba ne derse desin karisi ne derse o oluyodur.. olmuyorsa bile huzursuzluk oluyodurAnnemiz biz küçük yaşta iken vefat etti bende evliyim kvnin evinde kalıyorum
Yav ana bir olmayinca nasil oz kardes oluyor allah icin
En başta konu sahibi bir öz kardeşim var diğer ikisi de baba aynı anne farklı dedi.oz olması için aynı anne ve babadan olmaları lazım.biri farklıysa üvey oluyor
Yine üvey olmaz ki. Ataerkil düşüncenin ürünü bu bence, sonucta babanın katkısı varsa annenin de varbence anne bir baba başka bile olsa üvey olmaz zaten de işte baba bir olunca üvey olmuyor
Şimdi ben dışarıdan bir insan olduğum için inanın oldukça objektif yorum yapıyorum. Siz büyük kardeşinizi daha çok benimsediğiniz için duygusal yaklaşıp onu kolluyorsunuz. Objektif yorumumu tekrar yazayım. Küçük kardeşiniz usturupsuz olmakla beraber haklı.Konuyu daha net anlatabilme adına böyle açıklama yaptım. Hem konumuz benim, küçük kardeşi benimseyip benimsememem değil. Sizlerden ricam daha objektif olarak yorum yapmanız, çünkü duygusal yaklaşıyorum
Babaları da birse yine kardeş oluyorlar, nasıl üvey olsun ayni kandanlar yine de. Yabancilar half Sister/brother diyor iste
Valla kizlar haklisiniz cidden bak diyorum bilimsel biyolojik yönünü bilemem de ben oz kardeşim gibi göremezdim sanirim.Yine üvey olmaz ki. Ataerkil düşüncenin ürünü bu bence, sonucta babanın katkısı varsa annenin de var
Yari kardes iste tam degilHayir hic kan bağı olmayinca uvey oluyor. Mesela uvey kardesinle evlenebilirsin, yasal vs bir engel yok. Ana veya baba bir kardesle boyle bir sey mumkun olabilir mi?? Anne veya baba ayri olan kardesler de öz kardestir. Tercihen yetisme bicimi olarak benimsenemediyse "yarı kardes" vs denebilir, ingilizcede tam olarak bu sekilde kullanılıyor bu durumlarda, dilimizde boyle bir tabir yerlesmemis ama gayet uygun bir ifade bence yarı kardeş.
Kücük kardeş hakli. Siz kendi kardesinizi uyarınMerhaba hanımlar
4 kardeşiz 2 aynı anne ve babadan. Diğer 2 de baba bir anneler ayrı kardeşiz. Aynı anneden kız kardeşim boşanma sürecinde. Yaklaşık 2 senedir baba evinde.birde 2 tane dünyalar tatlısı kızları var. Babaları ne yazık ki hiç arayıp sormuyorkız kardeşim yeni işe başladı. Adına çok sevindim. Kendisi ayakları üzerinde duran güçlü kadın analar ayrı olan kız kardeş ise biraz tavirlanmis.ortada birşey yokken. Buna işe başlamasına bağlıyor kız kardeşim. En son tartışma olmuş aralarında analar ayrı olan kız kardeş demiş ki kardeşime;
Haddini bil evi de temizliyeceksin, faturada ödeyeceksiniz felan filannn.. ama kendisi hiçbir şey ödemiyor üstelik... borcum var diye Kredi kartı vs çeyiz taksidi falan filan......
Babamizda kız kardeşime bu ev senin de evin hiç bir yere gitme. Demiş bu arada üvey ana habire kızını dolduruyormus.
Onlara bişey demiş mi bilmiyoruz
Coook üzülüyorum. Sütümun kesilmesinden de korkuyorum.
Sizce ben analar ayrı olan kız kardeşe ne demeliyim. Ablana destek ol felan mi diyeyim sonuçta aralarinda 10 yaş var. Az değil sen küçüksün mi diyeyim....Teşekkürler
Şöyle demek istedim. Sonuçta evdeki anne üvey. İki çocuğuyla eve dönen kardeşini maddi manevi yük olarak görmesi çok doğal. Küçük kardeşin üslubu yanlış olmuş tabi. Ama yok sen evde hiçbir iş yapma. Paranı da kendine harca demezler. Öz anne baba kardeşler bile şikayet edebiliyor böyle durumlarda. Düzenleri bozulduğu için rahatsızlar belli ki onlar da.Üzülmekten objektif olamıyorum lütfen biraz daha açabilir misin
Ben sana nasıl anlatayım ki bunu kabul etmiyorsunbence anne bir baba başka bile olsa üvey olmaz zaten de işte baba bir olunca üvey olmuyor
Tamam bibişko yav kardes diyorsan oyledir tabi.Ben hissedemezdin sanirim yani sahsi fikrim tamamen bana has. Sen bana gore daha insancilsin demek ki
Buarada baba bir olunca oz deniyor anne bir olunca uvey deniyor.. bana gore sacma..ama oyleymis
Bakmıyor en yakın zamanda isebir olayı sizinle de paylaamak isterim. Üvey anaanne balık kizartmis. Kızkardeşinin de büyük kızı balık hastası. Sofrayı kurmuş. Çocuk da kapıdan sinmiş bakıyormus. Cagirmamis gel ye diye. Üstelik üvey dayı da odana git demiş. Sonra ağlamış. Üvey sayıda yasi 12....2 çocuğun evde yaratığı karmaşa ve gürültüyü düşünemiyorum. Muhtemelen 2 senedir üvey kardeşinizin annesi bakıyordur, bu kadar dert ediyorsanız evinize davet edin kardeşinizi.
Ben hiç böyle düşünmemiştim. Evet doğru söylüyorsunuzEvde uvey anne var. Oz olsa da uvey annenin yetistirdigi bi kardes var. Uvey annelerin hepsi icin demiyorum ama geneli ilk esin cocuklarini zaten istemez. E bosanmis gelmis baba evine gidecek yeri olsa gelmezdi tabi. Ama oz annesiyle de olsaydi dondugu evde yayip yatmak olur mu ki? Elbette ise guce yardim edicek. Yaninda iki evladini getrmis masraflara ortak olucak. Ben kucuk kardesinizin dediklerinde yanlis bisey gormedim. Ha uslubu yanlis o ayri. Sizin ne yapmaniz gerektigine gelirsek. Hic bisey. Sizlik bi durum yok. Ablaniz evlenip anne olup bosanabilecek yetiskinlikteyse kendini kendinden on yas kucuk kardesine karsi da savunacak yetiskinliktedir. Ustunuze vazife olmayan islere dahil olup sonunda siz kotu olursunuz. Biz geciniyoduk aramizi esmerkadin bozdu olur sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?