Sizce ben analar ayrı olan kız kardeşe ne demeliyim?

Yav ana bir olmayinca nasil oz kardes oluyor allah icin

En başta konu sahibi bir öz kardeşim var diğer ikisi de baba aynı anne farklı dedi.oz olması için aynı anne ve babadan olmaları lazım.biri farklıysa üvey oluyor

Hayir hic kan bağı olmayinca uvey oluyor. Mesela uvey kardesinle evlenebilirsin, yasal vs bir engel yok. Ana veya baba bir kardesle boyle bir sey mumkun olabilir mi?? Anne veya baba ayri olan kardesler de öz kardestir. Tercihen yetisme bicimi olarak benimsenemediyse "yarı kardes" vs denebilir, ingilizcede tam olarak bu sekilde kullanılıyor bu durumlarda, dilimizde boyle bir tabir yerlesmemis ama gayet uygun bir ifade bence yarı kardeş.

Oz
Kardesler arasi boyle bir sorun olsa kardesim der gecerdin belki.. ama simdi uvey kardes oldugunuz icin mi bunlar oluyor dersin? Diger turlude olabilirdi yani…

Buarada sizin annenizin yaninda kalsa daha iyi olmaz mi? Sen evlisin sanirim?

Konuyu daha net anlatabilme adına böyle açıklama yaptım. Hem konumuz benim, küçük kardeşi benimseyip benimsememem değil. Sizlerden ricam daha objektif olarak yorum yapmanız, çünkü duygusal yaklaşıyorum.

Buarada baba bir olunca oz deniyor anne bir olunca uvey deniyor.. bana gore sacma..ama oyleymis

Oz
Kardesler arasi boyle bir sorun olsa kardesim der gecerdin belki.. ama simdi uvey kardes oldugunuz icin mi bunlar oluyor dersin? Diger turlude olabilirdi yani…

Oz

Annemiz biz küçük yaşta iken vefat etti bende evliyim kvnin evinde kalıyorum

Annemiz biz küçük yaşta iken vefat etti bende evliyim kvnin evinde kalıyorum
Allah rahmet eylesin canim… durumu cok zor ablanin ev ev ustune olmuyor.. cocuklari kac yasinda anlanin? Valla baba ne derse desin karisi ne derse o oluyodur.. olmuyorsa bile huzursuzluk oluyodur

Yav ana bir olmayinca nasil oz kardes oluyor allah icin

En başta konu sahibi bir öz kardeşim var diğer ikisi de baba aynı anne farklı dedi.oz olması için aynı anne ve babadan olmaları lazım.biri farklıysa üvey oluyor

Babaları da birse yine kardeş oluyorlar, nasıl üvey olsun ayni kandanlar yine de. Yabancilar half Sister/brother diyor iste

Şimdi ben dışarıdan bir insan olduğum için inanın oldukça objektif yorum yapıyorum. Siz büyük kardeşinizi daha çok benimsediğiniz için duygusal yaklaşıp onu kolluyorsunuz. Objektif yorumumu tekrar yazayım. Küçük kardeşiniz usturupsuz olmakla beraber haklı.

Babaları da birse yine kardeş oluyorlar, nasıl üvey olsun ayni kandanlar yine de. Yabancilar half Sister/brother diyor iste
Yine üvey olmaz ki. Ataerkil düşüncenin ürünü bu bence, sonucta babanın katkısı varsa annenin de var
Valla kizlar haklisiniz cidden bak diyorum bilimsel biyolojik yönünü bilemem de ben oz kardeşim gibi göremezdim sanirim.

Yari kardes iste tam degil

Kücük kardeş hakli. Siz kendi kardesinizi uyarın

Üzülmekten objektif olamıyorum lütfen biraz daha açabilir misin
Şöyle demek istedim. Sonuçta evdeki anne üvey. İki çocuğuyla eve dönen kardeşini maddi manevi yük olarak görmesi çok doğal. Küçük kardeşin üslubu yanlış olmuş tabi. Ama yok sen evde hiçbir iş yapma. Paranı da kendine harca demezler. Öz anne baba kardeşler bile şikayet edebiliyor böyle durumlarda. Düzenleri bozulduğu için rahatsızlar belli ki onlar da.

Evde uvey anne var. Oz olsa da uvey annenin yetistirdigi bi kardes var. Uvey annelerin hepsi icin demiyorum ama geneli ilk esin cocuklarini zaten istemez. E bosanmis gelmis baba evine gidecek yeri olsa gelmezdi tabi. Ama oz annesiyle de olsaydi dondugu evde yayip yatmak olur mu ki? Elbette ise guce yardim edicek. Yaninda iki evladini getrmis masraflara ortak olucak. Ben kucuk kardesinizin dediklerinde yanlis bisey gormedim. Ha uslubu yanlis o ayri. Sizin ne yapmaniz gerektigine gelirsek. Hic bisey. Sizlik bi durum yok. Ablaniz evlenip anne olup bosanabilecek yetiskinlikteyse kendini kendinden on yas kucuk kardesine karsi da savunacak yetiskinliktedir. Ustunuze vazife olmayan islere dahil olup sonunda siz kotu olursunuz. Biz geciniyoduk aramizi esmerkadin bozdu olur sonra

Ben sana nasıl anlatayım ki bunu kabul etmiyorsun bence anne bir baba başka bile olsa üvey olmaz zaten de işte baba bir olunca üvey olmuyor

Tamam bibişko yav kardes diyorsan oyledir tabi. Ben hissedemezdin sanirim yani sahsi fikrim tamamen bana has. Sen bana gore daha insancilsin demek ki

Buarada baba bir olunca oz deniyor anne bir olunca uvey deniyor.. bana gore sacma..ama oyleymis

Vikipediden ekledim direk. Üvey kardeş olması için hiç kan bağı olmaması gerekli. Anne ya da baba aynıysa düz kardeşler işte :) babanın da annenin de dna ya katkısı %50 dir, öyle babadan çok daha öz değil. Hatta birini kayıracaksak anneyi kayırabiliriz çünkü hücremizdeki enerjiyi sağlayan mitokondrinin kendisine özel küçük dnası vardır ve bu her insanda yalnızca anneden gelir. :)

Konu sahibi küçük kardeşin ayıp etmiş ama haklı. Ablan da zaten temizliği yapıyormuş. Eve de biraz katkıda bulunsun. Sonuçta eve çıksa faturaları da mutfak masraflarını da kendi ödeyecek bir de bakıcı tutacak. Sanırım üvey anneniz bedava bakıcılık yapıyor. Vicdanlı kadınmış belli ki. Hiç necbur değil çünkü.

Eklentiler

• 0E197C1F-FAE1-428F-B66A-F8C3925653D5.webp
    27 KB · Görüntüleme: 75
2 çocuğun evde yaratığı karmaşa ve gürültüyü düşünemiyorum. Muhtemelen 2 senedir üvey kardeşinizin annesi bakıyordur, bu kadar dert ediyorsanız evinize davet edin kardeşinizi.
Bakmıyor en yakın zamanda isebir olayı sizinle de paylaamak isterim. Üvey anaanne balık kizartmis. Kızkardeşinin de büyük kızı balık hastası. Sofrayı kurmuş. Çocuk da kapıdan sinmiş bakıyormus. Cagirmamis gel ye diye. Üstelik üvey dayı da odana git demiş. Sonra ağlamış. Üvey sayıda yasi 12....
Bakıyor evet gözüyle bakıyor......kız kardeşim hic bir zaman onların sofrasına davet edilmemistir. Ben sadece küçük kız kardeşe birşeyler söylemek istiyorum..... Ne demeliyim bununla alakalı yorumlar yapılırsa sevinirim teşekkürler

Ben hiç böyle düşünmemiştim. Evet doğru söylüyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…