Asgari ücret ile ev alamaz bunu hepimiz biliyoruz. Bu da onun hayaliEvet o evde 12 yaşında çocuk var 5 yaşındaki çocuk yerken canı çeker dogru. Bunu onlar kokuta kokuta yemek yerken, kardeş de onların aynısını onlara yapmış. Bazı değerlerimiz vardır bizi biz yapan. İnsan yapan Her iki tarafta haksız yani değil mi? Allah kimseyi ait olmadığı yere mahkûm etmesin. Çok zor cok
Hayal de denmez aslında distopik nir dünyada distopik bir ev.Asgari ücret ile ev alamaz bunu hepimiz biliyoruz. Bu da onun hayali
Bu sürdürülebilir bir durum değil. Ev senin der elbet baba. Kızına elbet destek olur ancak ev kardeşinizin değil sonuçta. Yarın bir gün babanızın başına birşey gelse, o evde kardeşinizin de hakkı var ancak hesap yanlış olabilir; %25 eş, kalan da 4 çocuğun her biri için %18.75 kadar. Evi satıp kendilerine ev almak isteyebilirler.
Ev almak isteyen kardeşiniz mi? Asgari ücretle büyük peşinatlar yokken kredi dahi verilmiyorken maalesef çok ütopik bir düşünce.
Kardeşinizin çocuğu için verilmeyen balıktan bahsetmişsiniz evet tam bir vicdansızlık ancak kardeşiniz de çocuklarınızı dışarda doyuruyormuş. Olacak iş mi? Haftada 1 kilo kıyma alsa daha mantıklı olmaz mı? Tam tersini yapıp beraber yiyelim diye gözüne sokmalıydı. Kardeşinizin eve gerçekten katkısı yök kusura bakmayın. Sadece su faturasını almak ve onu ucuz diye seçmek de bencillik. Çocukları baba evinde güvende bakılıyor, çalışınca doğal olarak çocukların bakımı için ekstra masraflar yapılıyor. Kardeşinizin durumunu basitleştirimiyorum ama siz de kardeşiniz de ailenizi bakmak zorundalar diye görmüşsünüz. İnsan biraz yaşadığı eve destek ou yönde daha doğrucu daha objektif yorum yapan herkese Çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim. Benim objektif goremedigim konuda beni aydinlattigin için. Önce kardeşim ile bu konuyu konuşacağım 1 saat sonra molaya cikacak. Sürekli konuşurum ikna olup,maaşın yarısını vermeli. Hem kendi ruh sağlığı hem de çocukların ruh sağlığı içinHayal de denmez aslında distopik nir dünyada distopik bir ev.
Sanırım size anlatıyor kardeşiniz ki biliyorsunuz bu ütopik hayali.
Asgari ücret ve iki çocukla böyle bir şeyin mümkün olmayacağını anlatın kardeşinize bence.
Hadi oldu diyelim o çocuklar 25 yaşına gelir en az.
Çocukları o yaşa geldikten sonra da alınan evin hayrı olmaz.
Hafi şimdi küçükler diyelim. İlkokul,ortaokul çağına gelince kursa vs gitmek isteyecekler o zaman ne diyecek ablanız?
Siz bence önce ablanıza anlatın durumu ev falan hayalin ötesi diye.
Çocuklar küçükken olabilir gibi gelmiş sanırım ama üç seneye o da bitecek.
Çocuklarını boynu bükük bırakmasın.
Ben üzüldüm balık yedirilmeyin çocuğa,gece rüyama girmese iyi,etkilendim çok.
Büyüdükçe çocukları da isteyecek,konuşacak yani.
Bence önceliğiniz ablanıza kazandığı paranın çoğunu çocuklarının eksik kalmaması için harcaması gerektiğini anlatmak olmalı.
Balık pişirip çocuğa vermemeleri de buna bağlı. Yapmamalı tabi ama kardeş kendi yediklerini alıp diğerlerine vermiyorsa üvey annede böyle davranıyor işteO evde 10 yaşlarında küçuk bir kardeş(dayı) ve bir kızkardes daha varken sadece kendi çocuklarına köfte alıp yediriyor, o çocuklar bakıyor muymus öyle? Asgari ücretle 2 cocukla ev almak nasıl bir plan bu yaşantıda onu da bilemedim ama siz anlattıkça küçük kızkardes biraz daha haklı hale geliyor kusura bakmayın....
Ne alaka yani ne alaka gerçekten?Kendi yükünüz size yeter, neden herkesin derdini yüklenmeye uğraşasınız ki? Herkes yaşadığı hayatı iyisiyle kötüsüyle deneyimliyor, ders alıyor, öğreniyor.
Herkes tercihlerinin sonuçlarını yaşar, yaşamalı.
Adaleti sağlamak gibi bir misyon edinmeyin kendinize. Sütünüz bu sebepler yüzünden kesilmesin. Hatırlayın, sizin şu an size, ayakları yere sağlam basan kardeşinizden daha çok ihtiyacı olan bir evladınız var.
Su akar, yatağını bulur.
Sizin benimle derdiniz nedir bilmiyorum ama ortada ortak bir babaları varken, konu da onun evinde yaşanırken uzaktan müdahale ile sorunların çözülebileceği bana mantıklı gelmedi.Ne alaka yani ne alaka gerçekten?
Yeğenlerini de mi düşünmesin?
Sanki tüm dertler kendi çocuğumuzu iyi beslemek ve iyi yetiştirmekle bitiyor. Her şeye gözünü kapatsın kendi yeğenlerine bile.
Çöl mantıklı imiş
Benim sizinle ne derdim olabilir?Sizin benimle derdiniz nedir bilmiyorum ama ortada ortak bir babaları varken, konu da onun evinde yaşanırken uzaktan müdahale ile sorunların çözülebileceği bana mantıklı gelmedi.
Ne hakla benimle böyle azarlar tonda konuşabiliyorsunuz?
Lütfen sorunu siz yaşıyormuşsunuz gibi bir tutuma girmeyin. Bu da benim düşüncem. Ve fikrimi sizin için yazmadım.
İyi işte ben de bunu diyorum.İnsanlar ikinci çocuğu yaparken motivasyonlarının yarısı,kardeşi de olsun bu dünyada olmuyor mu?
Konu sahibi de kardeşi ve onun çocuklarını düşünüyor işte.
Mantıklı bence bu yazıyı hemen babaya atsınlar da bir aydınlanma yaşasın.İyi işte ben de bunu diyorum.
Çocuğu yapan ebeveynler, kardeşi olsun diyen de ebeveynler, sorunları varken kenara çekilemez.
Konu sahibi de kendi doğurduğu çocuğunun sorumluluğu ile ilgilenebilir. Bu da babalarının görevi.
Ben gayet iyiyim hemşire, size cevap olarak yazılmadı o yorum, önce bana karşı kullanildi.Ahkam mı hanfendi iyi misiniz
Full işe başlayıp sadece suyu seçmiş ucuz diye, sadece kendi çocuklarına almış yedirmiş, yani bu anlattıklarınıza da bakınca o balık meselesi belli ki büyük kardeşin cimriliğine misilleme yapılmış. Çünkü 2 yıldır o evde sonuçta büyük kardeş, kimse kovmamış sövmemiş. Küçük kardeşle üvey anne kötü olsa baştan kıyameti koparırlardı zaten ama babanızın da hatrıyla kabul etmişler düzenlerini bozmuşlar. Bir anda evin nüfusu 3 e çıkmış ama ablanız da elini cebine atmamak için her yolu seçmiş. Küçük kardeş az bile konuşmuş valla ben bile burdan çok uyuz oldum büyük ablayaHanımlar evet küçük kardes haklı üvey ana da haklı. Part time temizliğe giderken, maddi destek olamıyordu. Eşim sağolsun o her ay bişey veriyorduk. İnanın zorla veriyordum. Şimdi maddi olarak destek olmuyorum.O Zaman da mutfağa şöyle destek oluyordu. Koli yumurta alıyormuş dolaba bırakıyorum. Ve ya 5 lt sıvı yağ yok ise alıyormuş. Bu tarz şeyler.tamamen full time olarak işe baslayinca , sadece suyu aldım dedi. O da az geliyor diye suyu seçtim defi. Şimdi mutfak masrafı da sadece kendi yediklerini alıyor. Çocuklar köfte mi istiyor.soktan hazır köfte alıp çocuklarına yediriyor.makarna pisirecekse , gidip şoktan makarna alıp pisiriyo. Kendisi de para biriktirip ev almak istiyorum diyo, bu daa 15 yil az biraz peşinat biriktirebilir. Baba evi kira değil babam emekli maaşı alıyor aynı zamanda çalıyor. Babam demiş. Sakın gitme kal bu ev senin demis
Bana göre uvey ama tabi bilimselini bilmiyorum
Ne güzel senin adına sevindimBilimselin önemi yok. Duygusal olarak bakıyorum. Babamın çocuğu benim öz kardeşimdir. Konu sahibi de üvey kelimesini kullanmamış zaten.
Ayrıca konuya yorumum da evet kardesiniz eve maddi olarak katkıda bulunmalı. Geliri kadar bı şeylerin ucundan tutmalı. En azından gönül almasını bilmeli. Yapıyor veya yapmıyordur bilemiyorum ama bu fatura ödemeli. Akşam eve gelirken boş gelmesin çocukların, evdekilerin gönlünü hoş tutsun. Haftada bir de olsa bı balık seviyormuş çocuklar alsın iki haftada bir alsın . Çocuklarını öyle ele günün merhametine insafına bırakmasın. İnsan eti ağırdır.
P pirayeEvet işte ayrı eve çıkmak zor. İki sene babalarının bakmadığı çocuklara bakmışlar sahip çıkmışlar. Çocuklar gündüz okulda anne uyuyor, çocuklar akşam ayakta anne yok. Bakım anneanneye kalıyor. Çocukların yemesine içmesine dikkat etmek, onların ödevlerini takip etmek düzenli olmasa da ara ara temizliklerini yapmak annenin görevi değil mi? Asgari ücret de alıyor olsa bunun en azından yarıya yakınını eve harcaması normal değil mi? Çocuğuma sevdiği balığı vermemeleri ne demek? Ya gemileri yakıp ayrılacak, ya da ertesi gün balığı eti alacak getirecek eve hepbirlikte yeriz diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?