Sizce ben analar ayrı olan kız kardeşe ne demeliyim?

Asgari ücret ile ev alamaz bunu hepimiz biliyoruz. Bu da onun hayali

Asgari ücret ile ev alamaz bunu hepimiz biliyoruz. Bu da onun hayali
Hayal de denmez aslında distopik nir dünyada distopik bir ev.
Sanırım size anlatıyor kardeşiniz ki biliyorsunuz bu ütopik hayali.
Asgari ücret ve iki çocukla böyle bir şeyin mümkün olmayacağını anlatın kardeşinize bence.
Hadi oldu diyelim o çocuklar 25 yaşına gelir en az.
Çocukları o yaşa geldikten sonra da alınan evin hayrı olmaz.
Hafi şimdi küçükler diyelim. İlkokul,ortaokul çağına gelince kursa vs gitmek isteyecekler o zaman ne diyecek ablanız?
Siz bence önce ablanıza anlatın durumu ev falan hayalin ötesi diye.
Çocuklar küçükken olabilir gibi gelmiş sanırım ama üç seneye o da bitecek.
Çocuklarını boynu bükük bırakmasın.
Ben üzüldüm balık yedirilmeyin çocuğa,gece rüyama girmese iyi,etkilendim çok.
Büyüdükçe çocukları da isteyecek,konuşacak yani.
Bence önceliğiniz ablanıza kazandığı paranın çoğunu çocuklarının eksik kalmaması için harcaması gerektiğini anlatmak olmalı.

Çok teşekkür ederim. Benim objektif goremedigim konuda beni aydinlattigin için. Önce kardeşim ile bu konuyu konuşacağım 1 saat sonra molaya cikacak. Sürekli konuşurum ikna olup,maaşın yarısını vermeli. Hem kendi ruh sağlığı hem de çocukların ruh sağlığı için

Balık pişirip çocuğa vermemeleri de buna bağlı. Yapmamalı tabi ama kardeş kendi yediklerini alıp diğerlerine vermiyorsa üvey annede böyle davranıyor işte

Kendi yükünüz size yeter, neden herkesin derdini yüklenmeye uğraşasınız ki? Herkes yaşadığı hayatı iyisiyle kötüsüyle deneyimliyor, ders alıyor, öğreniyor.
Herkes tercihlerinin sonuçlarını yaşar, yaşamalı.
Adaleti sağlamak gibi bir misyon edinmeyin kendinize. Sütünüz bu sebepler yüzünden kesilmesin. Hatırlayın, sizin şu an size, ayakları yere sağlam basan kardeşinizden daha çok ihtiyacı olan bir evladınız var.
Su akar, yatağını bulur.

Ne alaka yani ne alaka gerçekten?
Yeğenlerini de mi düşünmesin?
Sanki tüm dertler kendi çocuğumuzu iyi beslemek ve iyi yetiştirmekle bitiyor. Her şeye gözünü kapatsın kendi yeğenlerine bile.
Çöl mantıklı imiş

Sizin benimle derdiniz nedir bilmiyorum ama ortada ortak bir babaları varken, konu da onun evinde yaşanırken uzaktan müdahale ile sorunların çözülebileceği bana mantıklı gelmedi.
Ne hakla benimle böyle azarlar tonda konuşabiliyorsunuz?
Lütfen sorunu siz yaşıyormuşsunuz gibi bir tutuma girmeyin. Bu da benim düşüncem. Ve fikrimi sizin için yazmadım.

Benim sizinle ne derdim olabilir?
Lütfen size zıt bir şey söylenince sizin kişiliğinize veya sırf size siz olduğumuz için ne deseniz zıt bir şey söyleyecekmişiz tavrına girmeyin.
Neden kendi çocuğu ile ilgilensin yeğenlerini de düşünebilir dedim kardeşi sonuçta.
İnsanlar ikinci çocuğu yaparken motivasyonlarının yarısı,kardeşi de olsun bu dünyada olmuyor mu?
Konu sahibi de kardeşi ve onun çocuklarını düşünüyor işte.

İnsanlar ikinci çocuğu yaparken motivasyonlarının yarısı,kardeşi de olsun bu dünyada olmuyor mu?
Konu sahibi de kardeşi ve onun çocuklarını düşünüyor işte.
İyi işte ben de bunu diyorum.
Çocuğu yapan ebeveynler, kardeşi olsun diyen de ebeveynler, sorunları varken kenara çekilemez.
Konu sahibi de kendi doğurduğu çocuğunun sorumluluğu ile ilgilenebilir. Bu da babalarının görevi.

Mantıklı bence bu yazıyı hemen babaya atsınlar da bir aydınlanma yaşasın.
Babalık görevlerini kimse hatırlatmamış bugüne kadar belli ki.
Çünkü hatırlatılması gerek ki bugüne kadar yokmuş yazık adam.

Full işe başlayıp sadece suyu seçmiş ucuz diye, sadece kendi çocuklarına almış yedirmiş, yani bu anlattıklarınıza da bakınca o balık meselesi belli ki büyük kardeşin cimriliğine misilleme yapılmış. Çünkü 2 yıldır o evde sonuçta büyük kardeş, kimse kovmamış sövmemiş. Küçük kardeşle üvey anne kötü olsa baştan kıyameti koparırlardı zaten ama babanızın da hatrıyla kabul etmişler düzenlerini bozmuşlar. Bir anda evin nüfusu 3 e çıkmış ama ablanız da elini cebine atmamak için her yolu seçmiş. Küçük kardeş az bile konuşmuş valla ben bile burdan çok uyuz oldum büyük ablaya

P piraye cuytherock yardım edecek tabi ki o konuda zaten hemfikirim.
Eger okudiysaniz alıntı yaptınız msjdan sonraki msjim yukarıda konuya zaten bende sizin gibi yorum yaptım. Çocuklarınin ihtiyacını karşılayacak tabiki evinde ihtiyaçlarına elinden geldiğince destek olacak. Tamam baba evi ama babada emekli imiş ve hala çalışıyormuş. Hepsini birine yüklemek de olmaz zaten ekonomi ortada.

Son düzenleme:
Küçücük çocuklara yedirilen yemeğin hesap edildiği, ayrıldığı evde yaşayan insanlara iyi gözle bakmam mümkün değil, çocuk çocuktur her koşulda evde ne piştiyse yedirilir, analarının teyzelerinin çarpışması çocukları ilgilendirmez. Çocuğun yediği yemeğe kadar gelmişse iş o evde birlikte yaşanmaz.

İşte biz şimdi kk da diyoruz ya kadınlara çekme bu adamı aileni çek daha iyi diye işte öyle olmuyor o iş konuda görüldüğü gibi, evladında batar yediği de batar, varlığı da batar maalesef, asgari ücretle çalışan ablaya kalk gitte denmez, ayrı eve çıkta denmez işte iki ucu b... lu değnek dedikleri bu. Lütfen bu çarpışmalara çocukları dahil etmeyin, Allah yardımcısı olsun kadının umarım kendi düzenini kurabilir

Olay çocukların yediği yemeğe kadar geldiyse geçmiş olsun. Bence öz kardeşinizde de sorun var. İki çocuğuyla babasının evine döndüğüne göre ve evde de üvey anne olduğuna göre her hareketinin batacağını hesaplamalı. Çocuklardan yemek esirgeyecek kadar gözü dönmüş üvey kardeşle üvey anneye diyecek hiçbir şey bulamadım. Annesiyle anlaşamamak o çocukları aç bırakmayı gerektirmez. Çok iğrenç gerçekten. Ama kardeşinizin sadece çocuklarına yiyecek alıp eve katkıda bulunmaması da doğru değil.

Bir de baba bir anne ayrı veya anne bir baba ayrı kardeşler bilimsel olarak öz olabilirler ama gerçek şu ki, her iki ebeveyn ortak olan kardeşler kadar birbirlerini sevmezler. İstisnalar vardır ama kaideyi bozmaz. Zaten konu sahibi de anne ayrı kardeşini pek benimsemiyor anladığım kadarıyla. Benim annemin de baba bir anne ayrı kardeşleri var. Pek görüşmüyorlar. Ben de zerre kadar sevmem zaten. Dedem anneannemi aldatıp annemin üvey annesiyle evlenmiş çünkü. Ben de o üvey kardeşlere dayı veya teyze demiyorum. Bey ve hanım yeterli.

Neyse konu çok dağıldı. Özetle; kardeşiniz o evden bir şekilde kurtulup çocuklarıyla yeni bir hayat kurmalı. Ev ev üstüne olmaz. Fakat yeni bir eve taşınmadan önce yaşadığı evin ekonomisine katkı sağlamalı. Evde üvey anne var çünkü. İnsan öz annesiyle bile bazen sorunlar yaşarken o kadın sabretmek zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…