• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ben mi abartıyorum özellikle tecrübe sahibi olanlar lütfen okuyabilir misiniz uzun ama?

anon65656

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2025
20
-9
1
23
Henüz yeni evliyim eşim çalışma dedi ben de gayet mutluyum ev hanımıyım yani kendisi de evden çalışıyor bazen gitmesi gerekiyor.2 yerde duruyoruz bir durduğumuz yer kaynamın üst katı.4 gündür burdayız.Bundan önce 7 gün diğer yerdeydik bu şekilde geçti 2 ay.Eşimin ailesini seviyorum ama annesinin bazı yaptığı şeylere artık çok canım sıkılmaya başladı. Evde saatlerce tek kaldığım vakit olsa ilk işim doyasıya ağlamak olacak o kadar doldum. Bu hafta buraya geldiğimiz ilk gün eşim kaynanama birlikte yiyelim sabah dedi. Zaten öncesinde de hep aşağıda yedik diğer evde yemek yaptım burda çok nadir yaptım. Sonra kaynanam da haftasonlari burda yersiniz haftaicleri yukarıda yaparsınız dedi . Ben de yukarı çıkınca eşime dedim ki haftasonlari aşağıda mi yiyicez o da dedi ki annem yorulma diye demiştir . Bunu sormam çok hoşuna gitmedi biz bunları konuşmamalıyız bile dedi. Öğlen kaynanamı aradim akşam yemeğini yapicam anne yukarı gelin dedim ertesi gün tavuk yapicam diye çıkardım akşama doğru beni aradı yemekler hazır istediğinizde gelin dedi. Yeni evliyim bir dur yemek yapiyim yani.Bugün de eşim evde yoktu aşağı kahvaltıya inmedim sonradan öyle bakmak için yanına gittim naptin dedi iyi evdeydim dedim bi seyler yedin mi inseydin kahvaltıya dedi yok yedim ben dedim. Dün yeğeni eşiyle bize geldi tatlı yapmıştım biraz geçince çay koyayım içer misiniz diyorum kaynanam ordan ben aşağıda çay suyu koydum dedi neyseki onlar da içmeyecekmiş zaten. Bu arada çok yaşlılar ama ben küçüğüm biraz eşimla aramda 15 yaş var beni çok seviyorlar gelin olarak annesi de babasi da babasının hiçbir şeyi yok ama annesinin bu yönü artık doldurmaya başladı beni eşim bazen susturuyor annesini yanımdayken görüyorum benden yana oluyor ama o da diyor ki 2 ev var yemek birlikte yenir. Tamam birlikte yenir ama bu kadar mı? Her burda olduğumuzda her zaman... Bazen çaya cagiriyor annesi inecek misin diyor istemezsen inme diyor ben de inmicem diyorum o inip geliyor. Bu yemek konusunda hassas ailesini de seviyor normal olarak onu da anlamaya calisiyorum. Bugün bilerek akşam nerde yeriz diye sordum sen yap buraya gelirler dedi. E annem yapmis yemek dedim aşağı ineriz dedi . Sen yine yapacağını yap o da yenir dedi. Bana sorma bu soruları diye gerildi sonra. Böyle şeyler işte ...

Ben art niyetli düşünmedim ama birlikte yemek istememenizi anlarım, saygı da duyarım.Sen usulünce söyle ben evimde yaparım anne, yeriz sen bizim için yorulma vs. Bu konu da eşinde destek çıkmalı.
Evet kötü niyetli değiller beni de seviyorlar birlikte yiyelim istiyorum ben de ama sürekli sürekli her gün yemeği ona soracak olmam canımı sıkıyor. Kafam rahat evimde yemek yapabilmek istiyorum . Çoğunlukla birlikte yiyelim hiçbir sıkıntı yok zaten ben kendim diyorum eşime ve daha ilk günümüzde dedim ki birlikte de yeriz yemediğimiz günlerde de ben aşağı yemek götürürüm

Evet kötü niyetli değiller beni de seviyorlar birlikte yiyelim istiyorum ben de ama sürekli sürekli her gün yemeği ona soracak olmam canımı sıkıyor. Kafam rahat evimde yemek yapabilmek istiyorum . Çoğunlukla birlikte yiyelim hiçbir sıkıntı yok zaten ben kendim diyorum eşime ve daha ilk günümüzde dedim ki birlikte de yeriz yemediğimiz günlerde de ben aşağı yemek götürürüm

En başında keşke öyle demeseydi. Dengelerin bir anda değiştiği bir konu esasen. Yaşlı insanlarmış kalp kırma akışa bırak. Eşinle mutlu olmaya bak.

Ben sizi net bulmadım. Bir siz çağırıyorsunuz bir kv. Kötü niyet de hissetmedim ama karşılıklı bir sınır çizilmemiş.
Evet kötü niyet yok onların içinde de yok ben de birlikte yiyelim diyorum eşime ilk günlerimizde dedim ki birlikte de yeriz yemediğimiz günlerde ben yaptığım yemekten aşağı indiririm . Şimdi ben kaynanama bağlıyım . Ona sormam gerekiyor akşam napıcaz diye . Kendime göre bir planım olsun istiyorum zaten burda ben ilk yemeğimi bu hafta 1 kez yapabildim o kadar yani durum . Benim ailesini istememe durumum yok ama annesi çok içte durmaya çalışıyor. Sürekli ağzında 2 ev iki kişiyiz ya en basiti evimize 5litrelik su olacaktım sürekli aşağıdan su cikarmistik market de dibimizde dışarıdan almak ist3dim sürekli var aşağıda alma ben de dedim ki 5lik alicam rahat olsun diye 3 kere üsteledi ben yine de gittim zaten eşim de al demişti. Sonra yukarı çıkarken merdivende diyor ki tam ben girdiğim esnada aşağıda su var su taşıyor . O sınır yok yani umarım anlatabilmişimdir ve nasıl oluşturucam bilmiyorum

Sınırlar daha baştan laçka olmuş. Ana kuzusu bir adamla da evlenmişsin. 2 kişilik hayatınız böyle devam ederseniz olmaz hiçbir zaman.
gerçekten kocan çalışma dedi diye hemen senin de işine geldi evde mi oturuyosun bütün gün gelincilik oynamak için ya hayatınızı nasıl teslim ediyorsunuz şok oluyorum. Yarın öbür gün kafanızı taşlara vurmayın da ortada kalıp.

Ayyyy bu konu beni çok tetikledi. 23 yaşında neredeyse kırk yaşında biriyle evleniyorsun gidiyorsun anasıyla altlı üstlü oturuyorsun. Çalışma dedi diye calismiyorsun. Kendinizi hiç etmeyi ne kadar seviyorsunuz. Adamın kendi yaşıtı ya da yakın yasiti bu hayatı ya da bu tavrı kabul eder mi otur bir düşün bakalim.

Sınırlar daha baştan laçka olmuş. Ana kuzusu bir adamla da evlenmişsin. 2 kişilik hayatınız böyle devam ederseniz olmaz hiçbir zaman.
gerçekten kocan çalışma dedi diye hemen senin de işine geldi evde mi oturuyosun bütün gün gelincilik oynamak için ya hayatınızı nasıl teslim ediyorsunuz şok oluyorum. Yarın öbür gün kafanızı taşlara vurmayın da ortada kalıp.
Evet çalışma dedi ben de çalışmak istemedim gayet de mutluyum anormal bir durum mu onu anlamadım . Cafeyi aliyim işlet dedi onu da istemedim . Kuzenim hemşire calistigi halde haftada 1 annesini babasini aramıyor diye sorunlar cikardilar eşiyle zamanla arası bozuldu şu an boşanma aşamasında. Bu gelincilik olayı benim çalışmama bağlı değil yani Allah sonumu ayni yapmasın hicbirimizin garantisi yok ama sırf çalışmıyorum diye oraya bağlandığınız için yazmak istedim

gizemliasli gizemliasli ya katılıyorum. Eşiniz bana bu konuları yansıtma diyorsa, sizde bildiğinizi okuyun o zaman. Kendi günlük planınızı yapın kimseye birşey demek zorunda, yapmak zorunda değilsiniz, bunun içinde eşinizle gerilecekseniz baştan gerilip taşları oturtmanız daha iyi.
Doğru . Öyle deniyicem bir süre teşekkürler

Siz ileride ne olacağı belli olmaz bel bağlama diyorsunuz . Fazla alıngan dönemdeyim tekrar okuyunca daha iyi anladım. Haklısınız ☺️ insanın bir güvencesi olması şart hiç belli olmadığı için şu an kuzenim bile calistigi halde çok güzel ayaklari üstünde duruyor ama yine de zorlanıyor cocuklari da var . O yönden çalışmak şart evet

2 yerde ev var şu an . 10 gün oradaydık 3 gündür de burdayız. Ne zaman döneriz bilmiyorum ama şu an için temelli kalacak yer yok iki yerde ve belli olmuyor 1 hafta orda 4 gün burda gibi ilerliyor . Kendi annemleri cagirdim bir haftasonu kalacaklar .Dün de kaynanam diyor ki biz annenleri çağırmadık yemeğe çağırmak gerekiyor muydu adetinizde var mı ben de dedim ki bizde o yok evlenen kızı yemeğe çağırır. He tamam ben de onu diyorum dedi . O ayrımı yapabilmesi için dedim aslında demek istediğini anlamıştım ama zamanla umarım anlar . Çok iyiler gerçekten kendi ailemi çok sahiplendiler ama bazen işte o duracağı noktayı kaynanam bilemiyor karışıyor kayinpederim hiç karışmaz onda hiç yok

2 yerde ev var şu an . 10 gün oradaydık 3 gündür de burdayız. Ne zaman döneriz bilmiyorum ama şu an için temelli kalacak yer yok iki yerde ve belli olmuyor 1 hafta orda 4 gün burda gibi ilerliyor . Kendi annemleri cagirdim bir haftasonu kalacaklar .Dün de kaynanam diyor ki biz annenleri çağırmadık yemeğe çağırmak gerekiyor muydu adetinizde var mı ben de dedim ki bizde o yok evlenen kızı yemeğe çağırır. He tamam ben de onu diyorum dedi . O ayrımı yapabilmesi için dedim aslında demek istediğini anlamıştım ama zamanla umarım anlar . Çok iyiler gerçekten kendi ailemi çok sahiplendiler ama bazen işte o duracağı noktayı kaynanam bilemiyor karışıyor kayinpederim hiç karışmaz onda hiç yok
Ben kayinvalidenizi kötü niyetli bulmadım ama sınır bilmiyor gibi biraz. Aslında ben sizin yerinizde olsam kendimi gelistirecek birşey bulurum akşamları da kayınvalidem de yer evime geçerim 😁 gerçekten her gün yemek yapmak bir zaman sonra zul geliyor insana
Bu arada diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum, yaşınız daha çok genç bir meslek edinin. Gelecekte ne olacağı hiç belli olmaz kimsenin eline kaderinizi teslim etmeyin.

Niye böyle iki gün orada üç gün burada bir düzeniniz var?

Diğer evinizde neden yaşamıyorsunuz?

İmalarla olmaz, kayınvalideniz ve eşinize açıkça söylemeniz gerekiyor. Ama sanırım eşiniz hem yaşı sizden epey büyük olduğu için sizi bastırmış, hem de siz çalışmadan ev hanımı olarak mutlu olduğunuz bu düzeni bozmaktan korkuyorsunuz.

Niye böyle iki gün orada üç gün burada bir düzeniniz var?

Diğer evinizde neden yaşamıyorsunuz?

İmalarla olmaz, kayınvalideniz ve eşinize açıkça söylemeniz gerekiyor. Ama sanırım eşiniz hem yaşı sizden epey büyük olduğu için sizi bastırmış, hem de siz çalışmadan ev hanımı olarak mutlu olduğunuz bu düzeni bozmaktan korkuyorsunuz.
İşi gereği öyleyiz işi orda bekarken orda yaşıyordu 1+1 burdaki ev boştu evi de buraya düzdük . Evet eşim baskın karakter . Benim de nişanlilik dönemimizden beri çalışmamı istemedi başlarda tabii ki ben daha evli olmadığımız için direkt buna evet demedim zamanla üsteliyordu zaten ben de en son bıraktım calismayi ama çalışmamak da güzel geldi açıkçası. Nişanlıyken spora gidiyordum vs günü dolduruyordum şimdi de gün içinde zaten yemek öğrenmekle ev işiyle kalan zamanda kitapla bi şeyler geçiriyorum zaten eşim haftanın 5 günü evden calistigi için aralarda onunla vakit geçiriyoruz akşam bazen çıkalım yürüyelim turlayalim diyoruz gün keyifle bitiyor . Ben eşimle aramı bozmaktan korkuyorum . Çünkü ailesine düşkün ki bu çok normal ve güzel bakıyorum kaynanam bir şey dediğinde yeri geldiğinde susturuyor . Bana da hep diyor ki istemediğin bir şeyi yapma . Ama bu konuda konusunu ufaktan açmaya çalıştığımda geriliyor. Kayinvalidem de iyidir ama hepimizi kendi kafasında biz yapmış. Bir noktada duru olması lazım. Kayinpederim hiç karışmaz o da çok düşkün bana

Back
X