Sizce bunu yapmalı mıyım?

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Günaydınlar,
Arkadaşlar benim annem als hastası. Şu an sadece gözleri hareket ediyor.
Ben çalıştığım için başka şehirdeyim ve evliyim. Babam annemle yaşıyor. bana 2 saat mesafede. Erkek kardeşim de bana 3 saat mesafede üniversite okuyor.
Anneme babam bakıyor. ben de haftasonları gidiyorum.
Babamın yaşı var ve de by pass falan oldu 4 sene önce.
Anneme bakmak istemiyor. bakıyor ama ister istemez sinirli ve kırıcı davranıyor. Yetemiyor yani. Yardımcı da tutmuyor.
Beni de her hafta iş çıkışı bekliyor. Cuma akşamı gidiyorum pazar dönüyorum. Bu defa kendi evime, eşime ve kendime hiç zaman ayıramıyorum. Cuma yola git pazar gel pazartesi yine iş. Cumartesi dönsem evimin de işi var desem hayırsız evlat oluyorum.

Ben de düşündüm ki annemi yanıma alayım. Seneye ocak gibi tayinim çıkacak o zamana kadar bir de yatılı bakıcı tutup evimde bakayım. Babam da kardeşimin yanına gitmek istiyor (kardeşim halamla kalıyor)
Annemin maaşı ve bakım parası var.

Babamın bizim eve gelmesini istemiyorum anlayacağınız. Annemi ve annemin maaşını versin kendisi halamların yanına gitsin istiyorum.
Bu teklifi sundum kendisine ben annenden ayrılamam dedi.

Bilmiyorum sizce doğru yapar mıyım?
Annemi yanıma almalı mıyım?

Babanızı neden istemiyorsunuz. Birde eşiniz ne diyor bu konuda, onun yorumu bizden daha önemli bence

Babanızı neden istemiyorsunuz. Birde eşiniz ne diyor bu konuda, onun yorumu bizden daha önemli bence

Babam çok müdahaleci. Ve gelse yine bakıcı tutturmayacak. Ben varım diye. Gündüz kendi bakacak akşam sen ilgilen diyecek ama bakıcısız olmaz. Yine kendi yorulacak. Geçen sene eşim askerdeyken 1 sene yanımda kaldılar. Ben en son anti depresana başladım babamla 2 günden fazla aynı evde duramıyoruz. Eşime de çok karışıyor..
Eşim baban gelmeyecekse anneni bugün al gel diyor.

ben olsam alırdım.. düzgün bakamıyorsa ayrılamam demesin. pamuk annemi düşündüm de çok zor bir durum gözlerim doldu hemen geçmiş olsun

Çok sağolun. Ben de öyle ağladığını görünce kötü oluyorum annemin. Beni götür dedi 2 gün önce. Babam olur derse alayım diyorum...

Anladım. O zaman bi şekilde babanı ikna et ve anneni yanına al. Sana en çok ihtiyacı olduğu zaman bu zaman. Bir erkek ne kadar bakabilir ki zaten, kendilerine zor yetiyorlar. Senin ilgilenmenle babanın ilgilenmesi bir olur mu zaten hiç.

al tabi ki kıyamam ona, baban görmek istiyorsa gelir senin yanında görür

neden annenizle babanızın evinde bakılmıyor. bir bakıcı tutsanız yatılı o kalsa . hem babanızda annenizden ayrılmamış olur

Evleri 5.kat asansörsüz. Orada oturmak istemiyorlar.
Yaşadıkları ilçede bakıcı tutmuyor gelen de babamın çenesinden kaçtı açıkçası :) profesyonel birini değil konu komşudan birilerini buluyor o kadınlar da hasta bakmadıkları için hastanın yatalak olduğunu konuşamadığınj görünce istemiyolar.
babam ve bütün akrabalarımız izmirde kardeşim de izmirde. İzmirden ev tutup taşınalım diyorlar ama izmir de akrabaların muhitte evler 700 tl civarı kira ve hem kira hem de bakıcı ödeyemez. İzmire gitseler de bakıcısız olacak... bu defa erkek kardeşim ve babam bakmış olacaklar.

Çok zor bir durum Allah kolaylık ve sabır versin. Anladığım kadarıyla baban gelirse senin evinin huzuru kaçacak. Fakat babanı çok fazla uzak tutabileceğini sanmıyorum. Açık açık sen gelme diyebilir misin?
Yatılı bakıcıyı tutsanız fakat herkes kendi evinde kalsa sen de 2 hafta da bir gidersin anneni görmeye.

Durumunuz gerçekten çok zormuş. Rabbim anneciğinize şifa versin inşallah. Tahmin edebiliyorum babanızla çok zor olur geçinmek ama ikisini ayırmayın bence. Evlat olarak bakmanız gerekecek. Allah yardımcınız olsun.

çok çok geçmiş olsun..Allah şifa versin inşallah...iki seçenek var ya kendi evlerinde durcaklar bakıcı gelecek..yada sen anneni tek alacaksın bakıcı tutulcak..babanada aynısını söyle..o karar versin..

Amin arkadaşım
babama dedim ama arada gelir kalırsın. ben de korkuyorum gelir tamamen kalır diye. Çünkü eşimle gerçekten huzurumuz kalmaz. Bakıcıları da rahat bırakmıyor ki. Geçen yıl bende kalırlarken bakıcıyı falan kaç defa ağlattı
Bizim de yediğimize içtiğimize aldığımıza karışıyor. Kaynanam gibi. :)

Daha önceki konularından babanı az çok tanıyoruz haklısın onu istememekte.
Düşünsün bakalım inşallah annen için iyi olana karar verir.
Bu aşamada artık kendini düşünmemeli.

Amin sağolun
ayrılmak istemiyorum diyor ama yazın halamın yazlığına vs gitmek istiyor babam. Annem oralara gidemez. Bana diyecek sen işten izne çık gel annenin başına ben izmire gideyim diyecek mesela. Ben de onun yerine sen annemi ver bana 8 ay bende kalabilir sonra nasıl istersen öyle yaparız diyorum.

çok çok geçmiş olsun..Allah şifa versin inşallah...iki seçenek var ya kendi evlerinde durcaklar bakıcı gelecek..yada sen anneni tek alacaksın bakıcı tutulcak..babanada aynısını söyle..o karar versin..

Çok sağolun allah kimsenin başına böyle hastalık vermesin.
Ben de aynı yolları sundum. Kararı onlara bıraktım.. Umarım hayırlısı olur. Ben bir kız evlat olarak başka ne yapabilirim bilemedim.

als hastalığı ne yazık ki yakından tanıdığım bir hastalık.dayıcığımı kaybettik bu hastalıktan nur içimnde yatsın.
bu hastalıkta ne kadar organlar çalışmaz duruma gelse de beyin tam fonksiyonlu çalışıyor..anneniz kıpırdayamasa da herşeyin farkında..konuşma da yok sanırım artık?
çok zor bir durum gerçekten de..bakan kişi de huysuzluk ediyorsa,,anneniz daha çok üzülüyordur bana göre..anenniz en huzurlu nasıl olacaksa öyle bakılsın derim ben..

öncelikle annene şifa versin Rabbim...bak sen hiç de hayırsız evlat değilsin gayet mantıklı düşünmüşsün kendin için herkes için doğru bi karar bu, hem eşin de destekmiş ne güzel..baban da annen için inşaAllah en doğru kararı verir..

bu als hastalığı kafalarından aşağıya su döküyolardı o hastalık mı yanlış mı hatırlıyorum?

Allah anneciğine şifalar versin tüm dertlilerle birlikte. babana bu aralar halama git değişiklik olur diyerek başla bence. hasta bakmak elbette ki zordur o da bunalmış olabilir. bide huysuzluk ediyorsa anneciğin daha çok bunalmıştır. baban halana gittiğinde sen anneni size alırsın gelmişken biraz daha kalsın biraz daha kalsın derken kalır gider.

Allah rahmet eylesin.. hastalığı bilen biri olarak zorlukları görmüşsünüzdür siz de. Konuşma daha hastalığın başlarında gitti. Konuşma ve kolda başladı ve 3 senede her yere yayıldı. Alfabe ile anlaşıyoruz. Göz ile kullanılan bilgisayar sistemindeki almak istedim ama 12 bin tl gibi bi rakam verdiler alamadım. Babam da yaşlı ve yoruldu onu da anlıyorum. Bakıcı tutmam diye inat ettiği için iyice yıprandı. Bakalım umarım kabul eder annem de babam da.

Amin çok sağolun. İnşallah karar verirler. Eşim empati gücü yüksek vicdanlı bi insandır o da çok üzülüyor. Hayırlısı artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…