- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
eşinde razıysa çok iyi fikirmiş,annene çok geçmiş olsun.Günaydınlar,
Arkadaşlar benim annem als hastası. Şu an sadece gözleri hareket ediyor.
Ben çalıştığım için başka şehirdeyim ve evliyim. Babam annemle yaşıyor. bana 2 saat mesafede. Erkek kardeşim de bana 3 saat mesafede üniversite okuyor.
Anneme babam bakıyor. ben de haftasonları gidiyorum.
Babamın yaşı var ve de by pass falan oldu 4 sene önce.
Anneme bakmak istemiyor. bakıyor ama ister istemez sinirli ve kırıcı davranıyor. Yetemiyor yani. Yardımcı da tutmuyor.
Beni de her hafta iş çıkışı bekliyor. Cuma akşamı gidiyorum pazar dönüyorum. Bu defa kendi evime, eşime ve kendime hiç zaman ayıramıyorum. Cuma yola git pazar gel pazartesi yine iş. Cumartesi dönsem evimin de işi var desem hayırsız evlat oluyorum.
Ben de düşündüm ki annemi yanıma alayım. Seneye ocak gibi tayinim çıkacak o zamana kadar bir de yatılı bakıcı tutup evimde bakayım. Babam da kardeşimin yanına gitmek istiyor (kardeşim halamla kalıyor)
Annemin maaşı ve bakım parası var.
Babamın bizim eve gelmesini istemiyorum anlayacağınız. Annemi ve annemin maaşını versin kendisi halamların yanına gitsin istiyorum.
Bu teklifi sundum kendisine ben annenden ayrılamam dedi.
Bilmiyorum sizce doğru yapar mıyım?
Annemi yanıma almalı mıyım?
Annenizi yanınıza alın elbette.Günaydınlar,
Arkadaşlar benim annem als hastası. Şu an sadece gözleri hareket ediyor.
Ben çalıştığım için başka şehirdeyim ve evliyim. Babam annemle yaşıyor. bana 2 saat mesafede. Erkek kardeşim de bana 3 saat mesafede üniversite okuyor.
Anneme babam bakıyor. ben de haftasonları gidiyorum.
Babamın yaşı var ve de by pass falan oldu 4 sene önce.
Anneme bakmak istemiyor. bakıyor ama ister istemez sinirli ve kırıcı davranıyor. Yetemiyor yani. Yardımcı da tutmuyor.
Beni de her hafta iş çıkışı bekliyor. Cuma akşamı gidiyorum pazar dönüyorum. Bu defa kendi evime, eşime ve kendime hiç zaman ayıramıyorum. Cuma yola git pazar gel pazartesi yine iş. Cumartesi dönsem evimin de işi var desem hayırsız evlat oluyorum.
Ben de düşündüm ki annemi yanıma alayım. Seneye ocak gibi tayinim çıkacak o zamana kadar bir de yatılı bakıcı tutup evimde bakayım. Babam da kardeşimin yanına gitmek istiyor (kardeşim halamla kalıyor)
Annemin maaşı ve bakım parası var.
Babamın bizim eve gelmesini istemiyorum anlayacağınız. Annemi ve annemin maaşını versin kendisi halamların yanına gitsin istiyorum.
Bu teklifi sundum kendisine ben annenden ayrılamam dedi.
Bilmiyorum sizce doğru yapar mıyım?
Annemi yanıma almalı mıyım?
Erkekler boyle iste. Ben esimi severim cok ama derim yani Allah beni senin eline dusurmesin. Hep hizmet edilmeye alisiklar ya hizmet etmekAnnenizi yanınıza alın elbette.
Babanız da onca yıl kahrını çeken kadına bakamıyor kırıcı davranıyormuş .
Onu düşünmenize gerek yok .
Allah yardimciniz olsun.yorum yazan herkese topluca cevap vereyim
iyi dilekleriniz için çok sağolun arkadaşlar.
zor bir hastalık olduğu için iyi bakım ve annemin moralinin yüksek olması şart.
ama babam da elinde olmayarak agresif davranıyor.
kitapseverim daha önce teklif ettim sen zaten tayin olacaksın ayrı ev açmaya gerek yok dediler.
M musmutlulukthemis1990 eşim zaten daha önce de bu teklifi sunmuştu bana. babamdan yana onun da sıkıntısı. babam kabul ederse bakalım..
choccywhoccydoodah aynen o durumdayım. burada kaldığım haftasonları aklım orada. ama oraya gidince de hayatım sürekli ev-iş-annemlerin evi şeklinde geçiyor. işten bunaldığım zamanlar oluyor ama bi rahatlayacak zamanım olmuyor. babama üstü kapalı şeklinde sen arada gelirsin dedim ama bunu detaylı konuşmak lazım. babamı da istememek bi acayip oluyor böyle söyleyince ama gerçekten aynı evde yapamayız. ben yapsam eşime yazık.
benimhalaUMUTumvar teşekkürler sağolun...
C CeYz ben aileme çok bağlı bi insan değilim ama hastalık söz konusu olunca farklı tabi. benim tayinim çıkacağı için buraya gelip ev tutmayı düşünmüyorlar. zaten burada bir tek ben varım. akraba falan yok babam sıkılıyor. 1 sene kaldılar ama çok sıkıldı babam.
H huzurluyumben napalım kaderimiz böyleymiş :) sağolun, allah kimseye dermansız dert vermesin. babam temelli kalacaksa eşim kesinlikle olmasın diyor. askerde izne geldiğinde bile babamla eşim aynı evde duramadılar. zaten bizim için de rahat olmuyor. babam biraz teklifsiz banyoya wc ye falan giderken kapı çalmayı unutup çat açıyor falan. eşimi kaç defa öyle bastı :) dışarı çıkacak oluyoruz nereye gidiyoruz ne zaman gelicez vs. hepsinin kendisine haber verilmesini bekliyor. vs vs. çok fazla uyumsuz olduğumuz nokta var. bi de evim 3+1 salonu boşaltıp annem ve bakıcı için ayarlıycam. yatak odası ve oturma odamız var bi de küçücük bi odamız babam da arada gelince orada kalabilir.
tek banyo ve tek wc olduğu için zaten problem
Annenizi yanınıza alın elbette.
Babanız da onca yıl kahrını çeken kadına bakamıyor kırıcı davranıyormuş .
Onu düşünmenize gerek yok .
Cok gecmis olsun , Allah yardimciniz olsun.
babaya sen gelme nasil denir bilmiyorum , ama gelirse sizin aile hayatinizi bitirecek belli ki.
annenizi bir sureligine yaniniza aldiginizi soyleyin isterseniz, sen de arada gelirsin falan deseniz nasil olur acaba. Temelli alıyorum derseniz onun da gelme ihtimali var gibi.
Allah yardim etsin cok zor bir durum.
Erkekler boyle iste. Ben esimi severim cok ama derim yani Allah beni senin eline dusurmesin. Hep hizmet edilmeye alisiklar ya hizmet etmek
Agirlarina gidiyor.
Su an 9 aylik hamileyim, artik zor hareket ediyorum, calisiyorum hala ve 4 yasini bitirmek
Uzere olan bir kizim. Var. haliyle yetisemiyorum cogu seye, Allah razi
Olsun evi temizliyor genelde yemegi bile yapiyor bu aralar ama tabi belli hoslanmadigi :) ben oturunca cok zor kalkiyorum, misal sofradayiz, ihtiyac oluyor esime kalkip alip gelmek zor geliyor. E diyorum biz kadinlar erinmeden yapiyoruz, bunlarin laf etmiyoruz hic anla iste bak diyorum kadinlari :) erkekler hizmet etmekten hoslanmiyorlar, ki en iyilerinden biri bence esim.
Anneni yanına almanda bir sıkıntı yok ama babam gelmesin olayı pek hoş olmamış.
Eşleri ayırmak gibi oluyor.
Bir bakıcı tutup kendi evlerinde baktırmanız daha mantıklı geldi bana eşin ve sen de babanı istemediğiniz için.
bu konuyu değerlendirirken her yönden düşünmen gerek. baban, annen, eşin ve ailen olarak
eşinin anneni yanına almanı istemesi çok güzel ama gerçekten birlikte kalınca eşin sorun çıkarır mı?
anladığım kadarıyla babanla eşin anlaşamaz. o yüzden birlikte olmalarını unut.
şu şekilde ancak olabilir belki sizin evinize yakın bir yerde başka bir ev tutarsanız her ihtiyacı olduğunda yanında olursunuz ve aynı ev içinde olmadığı için sorunlar en alt seviyeye iner.
tabii ki düşüneceksiniz ama anneniz daha öncelikli gibiyine de düşünüyorum tabi babamı. ama onun için aslında daha iyi olacak.
annemin yanında "Öff bugün dışarı çıkamadım eve hapis oldum" diyor.
annem 6 aydır kapıdan dışarı çıkmadı yani düşünmeden konuştuğu için annem üzülüyor.
ya da annem bişey istediği zaman ya da ağladığı zaman "bi sus Allah aşkına" diyor. "durmadan bişey istiyosun daha yeni oturdum" diyor.
73 yaşında artık. ona da zor.
zaten ben Ocak ayına kadar bu şehirdeyim sonra belki uzak bi yere gidicem eğitim için. o yüzden ben Ocak ayına kadar annemi yanıma almak istiyorum dedim. sen de arada özleyince gelir görürsün. ya da benim şehir dışına falan çıkmam gerekiyor bazen o zamanlar gelirsin annemle kalırsın dedim. Amin, sağolun..
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Size de hayırlı doğumlar... eşiniz bile olsa tabi zor oluyor bi noktadan sonra.
babamla geçen sene 1 yıl aynı evde yaşadığımız için ağzımız yandı. :)
bu evin sahibi benim diyor kendisi. mesela, işten 5 te çıkıyorum 5.15 te evde olmazsam nerde kaldın diyor. haftasonu alışverişe çıksam "kaç bakalım annene bakmak zor geliyor sana" diyor.
25 yaşında ve evli bi kadınım eşime hesap vermezken babamın bu şekilde hala beni baskı altında tutması, eşime de sürekli laf sokması vs. bizi çok yıpratıyor. eşimle aramız geriliyor bu defa.
dediğinizi de söylerim babama..
bakıcı bulmak zor oluyor bir erkekle aynı evde kalmak istememe durumu oluyor. bakalım hayırlısı ya kafam çok karışık gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?