Sizce bunu yapmalı mıyım?

eşinde razıysa çok iyi fikirmiş,annene çok geçmiş olsun.

Allah yardımcınız olsun. Babanız müdahaleci karakterde olduğu için muhtemelen eşinizle huzurunuz bozulacak ve yine anneniz üzülecek.
Babanıza sen gelme, özlediginde gel kal diyebilecekseniz hiç düşünmeyin alın annenizi yanınıza. Babanız zaten kardeşinizle kalmak istiyormuş kalsın.Sizde bu kadar bölünmemiş olursunuz. Her anlamda zorlanıyorsunuz şu an, aklınız ordayken bulunduğunuz yerde huzur bulamıyorsunuz muhtemelen. Bakıcı konusuda iyi olur, dilerim Rabbim iyi birini çıkartır karşınıza.
Kolaylıklar dilerim.

çok çok geçmiş olsun.sizi isminizden ,yorumlarınızdan falan tanıyorum ama böyle bir durumunuz olduğunu hiç bilmiyordum.çok üzüldüm alın tabi anneciğinizi yanınıza.babanızıda bir şekilde ikna edin..

Anneye çok bağlıyım, okuyunca çok üzüldüm allah yardımcınız olsun. Ben kendi annemle aynı binadayım,size de böyle bir öneri sunabilirim. Mutlaka anne ve babanızla altlı üstlü oturmalısınız,size ihtiyacı var

Cok gecmis olsun. Yasadiginiz buyuk bir imtihan gercekten de.

Ben olsam da annemi yanima almak
Ksterdim. Ama babanla acik acik konusman gerekicek. Cunku ben ara sira gelip kalmak
Yerine uzun sureli sende kalmak
Isteyecegini dusunuyorum. Esinle
Huzurun kesin kacacak.

Babana acikca soylemen gerekicek, esimle anlasamiyorsunuz o yuzden birlikye yasayamayiz diye. Baska caren yok gibi.

Annenizi yanınıza alın elbette.
Babanız da onca yıl kahrını çeken kadına bakamıyor kırıcı davranıyormuş .
Onu düşünmenize gerek yok .

Cok gecmis olsun , Allah yardimciniz olsun.
babaya sen gelme nasil denir bilmiyorum , ama gelirse sizin aile hayatinizi bitirecek belli ki.
annenizi bir sureligine yaniniza aldiginizi soyleyin isterseniz, sen de arada gelirsin falan deseniz nasil olur acaba. Temelli alıyorum derseniz onun da gelme ihtimali var gibi.
Allah yardim etsin cok zor bir durum.

Erkekler boyle iste. Ben esimi severim cok ama derim yani Allah beni senin eline dusurmesin. Hep hizmet edilmeye alisiklar ya hizmet etmek
Agirlarina gidiyor.

Su an 9 aylik hamileyim, artik zor hareket ediyorum, calisiyorum hala ve 4 yasini bitirmek
Uzere olan bir kizim. Var. haliyle yetisemiyorum cogu seye, Allah razi
Olsun evi temizliyor genelde yemegi bile yapiyor bu aralar ama tabi belli hoslanmadigi :) ben oturunca cok zor kalkiyorum, misal sofradayiz, ihtiyac oluyor esime kalkip alip gelmek zor geliyor. E diyorum biz kadinlar erinmeden yapiyoruz, bunlarin laf etmiyoruz hic anla iste bak diyorum kadinlari :) erkekler hizmet etmekten hoslanmiyorlar, ki en iyilerinden biri bence esim.

Anneni yanına almanda bir sıkıntı yok ama babam gelmesin olayı pek hoş olmamış.
Eşleri ayırmak gibi oluyor.
Bir bakıcı tutup kendi evlerinde baktırmanız daha mantıklı geldi bana eşin ve sen de babanı istemediğiniz için.

yorum yazan herkese topluca cevap vereyim
iyi dilekleriniz için çok sağolun arkadaşlar.
zor bir hastalık olduğu için iyi bakım ve annemin moralinin yüksek olması şart.
ama babam da elinde olmayarak agresif davranıyor.

kitapseverim daha önce teklif ettim sen zaten tayin olacaksın ayrı ev açmaya gerek yok dediler.

M musmutluluk themis1990 eşim zaten daha önce de bu teklifi sunmuştu bana. babamdan yana onun da sıkıntısı. babam kabul ederse bakalım..

choccywhoccydoodah aynen o durumdayım. burada kaldığım haftasonları aklım orada. ama oraya gidince de hayatım sürekli ev-iş-annemlerin evi şeklinde geçiyor. işten bunaldığım zamanlar oluyor ama bi rahatlayacak zamanım olmuyor. babama üstü kapalı şeklinde sen arada gelirsin dedim ama bunu detaylı konuşmak lazım. babamı da istememek bi acayip oluyor böyle söyleyince ama gerçekten aynı evde yapamayız. ben yapsam eşime yazık.

benimhalaUMUTumvar teşekkürler sağolun...
C CeYz ben aileme çok bağlı bi insan değilim ama hastalık söz konusu olunca farklı tabi. benim tayinim çıkacağı için buraya gelip ev tutmayı düşünmüyorlar. zaten burada bir tek ben varım. akraba falan yok babam sıkılıyor. 1 sene kaldılar ama çok sıkıldı babam.

H huzurluyumben napalım kaderimiz böyleymiş :) sağolun, allah kimseye dermansız dert vermesin. babam temelli kalacaksa eşim kesinlikle olmasın diyor. askerde izne geldiğinde bile babamla eşim aynı evde duramadılar. zaten bizim için de rahat olmuyor. babam biraz teklifsiz banyoya wc ye falan giderken kapı çalmayı unutup çat açıyor falan. eşimi kaç defa öyle bastı :) dışarı çıkacak oluyoruz nereye gidiyoruz ne zaman gelicez vs. hepsinin kendisine haber verilmesini bekliyor. vs vs. çok fazla uyumsuz olduğumuz nokta var. bi de evim 3+1 salonu boşaltıp annem ve bakıcı için ayarlıycam. yatak odası ve oturma odamız var bi de küçücük bi odamız babam da arada gelince orada kalabilir.
tek banyo ve tek wc olduğu için zaten problem

bu konuyu değerlendirirken her yönden düşünmen gerek. baban, annen, eşin ve ailen olarak
eşinin anneni yanına almanı istemesi çok güzel ama gerçekten birlikte kalınca eşin sorun çıkarır mı?
anladığım kadarıyla babanla eşin anlaşamaz. o yüzden birlikte olmalarını unut.

Allah yardimciniz olsun.

yine de düşünüyorum tabi babamı. ama onun için aslında daha iyi olacak.
annemin yanında "Öff bugün dışarı çıkamadım eve hapis oldum" diyor.
annem 6 aydır kapıdan dışarı çıkmadı yani düşünmeden konuştuğu için annem üzülüyor.
ya da annem bişey istediği zaman ya da ağladığı zaman "bi sus Allah aşkına" diyor. "durmadan bişey istiyosun daha yeni oturdum" diyor.
73 yaşında artık. ona da zor.

zaten ben Ocak ayına kadar bu şehirdeyim sonra belki uzak bi yere gidicem eğitim için. o yüzden ben Ocak ayına kadar annemi yanıma almak istiyorum dedim. sen de arada özleyince gelir görürsün. ya da benim şehir dışına falan çıkmam gerekiyor bazen o zamanlar gelirsin annemle kalırsın dedim. Amin, sağolun..

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Size de hayırlı doğumlar... eşiniz bile olsa tabi zor oluyor bi noktadan sonra.

babamla geçen sene 1 yıl aynı evde yaşadığımız için ağzımız yandı. :)
bu evin sahibi benim diyor kendisi. mesela, işten 5 te çıkıyorum 5.15 te evde olmazsam nerde kaldın diyor. haftasonu alışverişe çıksam "kaç bakalım annene bakmak zor geliyor sana" diyor.
25 yaşında ve evli bi kadınım eşime hesap vermezken babamın bu şekilde hala beni baskı altında tutması, eşime de sürekli laf sokması vs. bizi çok yıpratıyor. eşimle aramız geriliyor bu defa.
dediğinizi de söylerim babama..
bakıcı bulmak zor oluyor bir erkekle aynı evde kalmak istememe durumu oluyor. bakalım hayırlısı ya kafam çok karışık gerçekten

şu şekilde ancak olabilir belki sizin evinize yakın bir yerde başka bir ev tutarsanız her ihtiyacı olduğunda yanında olursunuz ve aynı ev içinde olmadığı için sorunlar en alt seviyeye iner.

eşimi fazla fedakar buluyorum ben.
ben onun annesini kabul etmem mesela evime.

eşime karışmadıkları sürece annemin varlığından rahatsız olmaz eşim. zaten akşamdan akşama evde olacak.

şu şekilde ancak olabilir belki sizin evinize yakın bir yerde başka bir ev tutarsanız her ihtiyacı olduğunda yanında olursunuz ve aynı ev içinde olmadığı için sorunlar en alt seviyeye iner.

ben taşınacağım için bu şehre yerleşmek istemiyorlar. bi de kiralar 600-700 civarı. yine bakıcı tutamayız kira ödediklerinde.

tabii ki düşüneceksiniz ama anneniz daha öncelikli gibi

En mantıklısı annenizi yanınıza almanız gibi duruyor. Sonuçta evlisiniz ve şinizle ortak karar almanız gerek bu durumda. Ona da bu seçenek daha yakın gelmiş sanırım. Babanızı bu saatten sonra değiştiremeyeceğinize göre ya söylediklerine kulak tıkayacaksınız ya da açık açık konuşacaksınız. Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…