Sizce bunu yapmalı mıyım?

Annenin maaşı varsa bir yaşlı bakım evine yerleştirmenizi tavsiye ederim. Hem sizin baktığınız kadar iyi bakılır hem de sizin yapamadığınız tıbbi bakımları 7/24 yapılır. Siz de rahat edersiniz o da.

sephora dediğin şeyi bi araştırıyorum
annem ve babam beraberce huzurevine yerleşmek istemişlerdi ama huzurevi annemi kabul etmedi.
izmirde bi hasta bakım evi gördüm şimdi biraz detaylı araştırıcam.

Anlıyorum öyle de zor tabi.
Peki bakıcı sadece gündüz gelse baban gece ilgilenemez mi?

sephora dediğin şeyi bi araştırıyorum
annem ve babam beraberce huzurevine yerleşmek istemişlerdi ama huzurevi annemi kabul etmedi.
izmirde bi hasta bakım evi gördüm şimdi biraz detaylı araştırıcam.
inanin o kadar cok uzuldum ki...
ben ayni hastaliktan annemi kaybettim. ne zor bir hastaliktir ne cok aci verir biliyorum.
adini duydugumda bile bu hastaligi icimden birseyler kopuyor.
annenizi alin ya da bir bakim evi ayarlayabiliyorsaniz oyle yapin. babaniza da anlayis gostermeyin, annenizi uzdurmeyin. anneniz hastalikla bogusurken bir de babanizin tavirlari ve sozleri ile karsi karsiya kalmasin.
Allah yardimciniz olsun...

gerçekten mi
çok üzüldüm.
Başınız sağolsun, annenizin mekanı cennet olsun..
bakımevi olursa annem yalnız başına orada olmak zorunda kalır sanki? ama zaten çok sıkılıyor. bilemedim ki iyi olur mu olmaz mı..

İzmirde misin? Bana özelden ulaş.
yazıyorum şimdi.

evet malesef, yillar oldu ve bu hastaligin adi dahi bogazima yumrular oturtuyor .
amin cok tesekkur ederim.
yalniz olsa da babanizin tahammulsuzlugunden, duyduklarindan iyidir. konusamiyor uzuntusunu disa vuramiyor anneniz, sadece aglayabiliyor. ne olur babanizin bunu yapmasina musade etmeyin. yerinizde olsam inanin babam zerre umrumda olmazdi. annenize hastalik yeterince agir zaten. beyin fonksiyonlarinda hicbir problem yoktur, herseyin farkinda, eli kolu bagli ve fiziksel agrilari da vardir. babanizin ki anlayissiz bencil erkegin yapacagi seyler. dunyanin merkezi onlar ya, o kadinin neler yasadigindan bir haber onu kirabiliyor bile. ( uzgunum babaniza kizmamak elimde degil. kendi annem icin de olsa ayni dusunur, sacinin teline degdirtmezdim )
ben cok duygusal yaklasiyor olabilirim, mantikli ve makul yorum yapamam sanirim .

babam akşamları beni telefonla arayıp "al dinle annen yine ağlıyor" diyor mesela.
babam aslında merhametli, iyi bir insandır. ama kalp ameliyatından sonra huyu değişti. çok daha sinirli oldu. yaşının da verdiği bir huysuzluk var (73)
annemin akıl sağlığı yerinde evet, sadece kendini ifade edemiyor, alfabe harf sayma yöntemiyle anlaşıyoruz.
mide Peg'i de takıldı. işte biliyosunuz 24 saat başında biri olması lazım. bi yeri kaşınıyor, ya da yatakta pozisyon değişikliği gerekiyor bir sürü şeye ihtiyacı oluyor. babam da bunlara yetemiyor. çünkü o da uyuyup dinlenmek istiyor. şimdi bir de fıtık ameliyatı olacak.
annemi almam lazım, ya da başlarına güvenilir birini bırakmam lazım.

Evet sürekli birinin başında olması gerekiyor. Mide pegini de biliyorum. Beni yıllar öncesine götürdünüz. Annenizin fiziksel ağrıları da çok bir de psikolojik zorluklar omuzlarında olmasın. Babanız hem bakamayıp, şikayet edip hem de yanında olmak lüksüne sahip değil. Annenizin çok ağır bir hastalığı var, benim düşündükçe halen içim erir.
Ne menem bir hastalıktır, çok lanet ettim bu hastalığa.
İnşallah annenize en azından psikolojik olarak huzurlu olacağı bir ortam sağlayabilirsiniz.

Çok zor durum... Evet dediğiniz sizin için iyi olurdu ama babanız annenizden ayrılmayacağını söylemiş o zaman nasıl olacak ki?

Oncelikle cok cok gecmis olsun,
Sizinle ayni binada bir ev tutsaniz bir de bakici, hem yaninizda olur hem evleriniz ayri oldugu icin babanizin mudahaleleri kisitli kalir. Empati kurmaya calisiyorum ben de babami cok severim ama yazin haftasonlari bile birarada kalinca birbirimizi yiyoruz... cok haklisiniz.

babanız annenizin bakım parası ve maaşı için ayrılamıyordur yüksek ihtimal ...ya anneme bak ya da bakan kişiye külfet olma diye resti çekmelisiniz bence.ya da karşılıklı iki daire olayı bence mükemmel düşünün derim.

ya yanina al, yada babanla yasadigi evde bi bakici yardimci olsun..

Ben de babasıyla atışan sadece benim sanıyordum. Çok severim babamı ama 3. dakikadan itibaren atışacak konu buluyoruz.Ve ben çok üzülüyorum bu duruma.

Ben de babasıyla atışan sadece benim sanıyordum. Çok severim babamı ama 3. dakikadan itibaren atışacak konu buluyoruz.Ve ben çok üzülüyorum bu duruma.

Erkekler yaslandikca cekilmez oluyorlar ben de uzuluyorum bi de ayri sehirlerdeyiz cok ozluyorum ama biraraya gelince aynen 3 dk sonra gelin kaynana gibi birbirimize giriyoruz...
yalniz degilsin cunku babalarin cogu ayni model...

Erkekler yaslandikca cekilmez oluyorlar ben de uzuluyorum bi de ayri sehirlerdeyiz cok ozluyorum ama biraraya gelince aynen 3 dk sonra gelin kaynana gibi birbirimize giriyoruz...
yalniz degilsin cunku babalarin cogu ayni model...

Yani susayım susayım diyorum bazen tahammül sınırlarımı zorluyor. Sonra bir şey deyince de çok üzülüyorum. Çok inatçı.

canım benim inan çok üzüldüm.eşinle de konuş anneni al yanına fakat;baban anladığım kadarıyla huysuz bir adam.inan huysuz adamla uğraşmak als hastası annenle uğraşmaktan çok daha zor.evinde huzurun kalmaz bence.babanı ikna etmenin yollarını aramalısın.nasılsa halan varmış o da gitsin kardeşiyle kalsın.arada ziyaretine gider her gün arar sorarsın.arada o da size gelir.hayırlısı olsun canım şimdiden.

Ayyy ne kadar üzüldüm anneciğine ama ne mutluki senin gibi bir evladı varr.. tebrik ediyorum seni al tabi yanınaa sen ona daha iyi bakarsınn. rabbim işlerini kolaylaştırsın canımm ve gönül ferahlığı diliyorum sizler içinn..

Aynı muhitten bir eve taşısanız onları ve yine bakıcı tutsanız. Mesela başta yarım gün dersiniz, babanızı öyle ikna edersiniz, evleriniz yakın olduğu için de kolaylıkla idare edebilirsiniz. Hemde annenizle babanız ayrılmamış olur.

Geçmiş olsun zor bir durum
anneniz ve babanıza bulunduğunuz şehirde kendinize yakın bir ev kiralasanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…