Kuzucum sen daha nişanlı bir genç kızsın ne bu böyle cahil gibi elti çatışmasına girmişsin.Daha dur bakalım eltin bile sayılmaz o tam manasıyla.Niçin bu kadar yüzgöz oluyorsun. Kayınpedere kadar yansıyor konu.Eltini geçtim seni çok ayıplıyorum açıkçası.Sen nişanlısın.Bir ağırlığını koy.Otur evinde koştura koştura onların evine gideceğine.Bayramlığını, çikolatasını alıp ailece senin evine bayramlaşmaya gelsinler.2 sene nişanlı kaldım.11. yılımızda evlendik.Ama evlenene kadar siz diye konuştum hepsiyle.Paşa paşa 4 bayramda da çantasından ayakkabısına bayramlığımı, çikolatasını alıp ailece bayramın ilk günü bizim evimize bayramlaşmaya geldiler.Ben de bayramın 3. günü gittim, el öptüm geldim. Teyzelerime gidelim dedi bayramda, evlendikten sonra gittim.Kusura bakma ama herkes değerini kendisi biçer.
ahhhh bu kızlar
sevgiliyken nişanlıyken kaynananın evine gitmek,kaynananın gözüne girmek için her fırsatı değerlendirirler.evlenince de gitmemek için kaçacak delik ararlar
buse şimdi bu kadar konu açıyorsun,evlenince her gün bir konunu okuyacağız galiba
keşke sen ona gidenece sen onu çağırsaydın nasılsa evlendikten sonra ailene gidip gelmen zor olcak. eltinde bişey yaptımı ilk önce eşin olcak kiş bilsin herşeyi anlat ona . sonradan birşey olursa en azından haberi olsun
doğru söylüyorsun evlendikten sonra görümceyle eltide o evde olduğu için pek istenmiyo ee nişanlıyken kaynana pek bişey diyemez daha gelin olmamışsın evlendikten sonra sayarlar tek tek. şöyle olur böyle olur diye
benimde 2 eltim (görümce yok) biriyle iyi anlaşıyoruz ama öbürüylr yıldızlarımız hiç barışmadı o bizden 5 sene önce evlendi tabi evin tek gelini kızı olarak görüyo da o yüzden yapmadığını bırakmıyo. ama bizde ağzının payını veriyoruz tabii kimse k.bakmasın yani 5 yıl önce evlenmesi onu haklı kılmıyor. Eşimde tutmuyo zaten onu öbür kaynıda nasıl bi insan olduğu biliyorlar çünkü o yüzden hiç baskı yapmadı eşim bana .
eğer kvdem bunu söylerse ben ve nişanlım o evden çıkarız ve ben daha asla o eve adım atmam nişanlımda evlendıkten sonra çok sık görüşmez ve kimsede bana busenur neden gitmiyorsun diyemez
ne de güzel demişsin abla , kendimi gördüm valla , can atmazdım ama evlenmeden önce daha sık giderdim ,
konu sahibi yerinde olsam eltim yüzünden özel bi çabaya girmezdim , bırak oluruna , zaten ortamı ona bırakmak istemesende art niyetli bir hareket,sohbet olucaksa da bol bol ortamı olucakıtr her daim yanlarında değilsin
özellikle gitmek istesemde gitmezdim nişanlım ve ailesinin eltimle bi yarış içine girdiğimi düşünmeleri bile beni üzerdi, beni o kadar basit görmelerini kendime yakıştıramazdım
ben anlatamadım galiba size bayanlar ben gitmeye can atmıyorum ki
birde gözüne girmek mi ben sadece nişanlımın annesi diye saygı duyuyorum ve sevmiyorum ki bunu da herkes biliyor gitme sebebim şu
eltimler de gidecekmiş bayramlaşmaya ve o ben yokken her seferinde işte o benden kaçıyor o yüzden gelmiyor benim buyunduğum ortamda o kim ki fln diyormuş sırf
yani gitme sebebim benim kimseden kaçmadığımı belli etmek ama gidip kavgaya girmek değil o yokmuş gibi sakin ve her zamanki gibi davranmak
evet bayram gelmeden sancıları da başladı yine,kk klasiklerinden biridir bu zaten :)
hadi ramazan bayramında savaşı sen kazandın ama kurban bayramında eltin bunu senin yanına bırakır mı sence? her bayram savaşa dönüşecek o zaman.bayramda onlarla ayn masada nişanlımı brakmak istemiyorum dediğin kişiler eşinin ailesi ve bu aileye eltin yani eşinin yengesi de dahil..
senin yerinde olsaydım asla davet edilmediğim yere gitmezdim,kendimi küçük düşürmezdim.
hadi sabah kahvaltısında, kargalar kahvaltısını yapmadan gittin diyelim.. öğle yemeği? akşam yemeği? tekrar tekrar mı gideceksin? hayır, hani o masada yalnız bırakmayacaksın ya nişanlını! tatlım anlaman gerek, o kız o ailenin gelini, sen ise şu an sadece nişanlısın. o "anne bu gece sizde kalacağım" dese ne yapacaksın? pijamalarını alıp "o yatarsa bende yatarım mı" diyeceksin? bütün hayatını ürik asit yarışı içinde mi geçireceksin yanikaç yaşındasın canım sen?
eltinin bu şekilde konuştuğunu kim söylüyor sana? her lafa da inanmam ben olsam dolduruşa gelir gibi olur insan birşey yapmasa bile elti daha çok soğursun
ay yok ben vallanalatamyorum derdimi bakın zaten daha öncesinden anlaşmıştık nişanlımla bu konuda ve o gün eltimin geleceğini ben dün öğrendim o da sen artık bizim ailemizin içindesin diye başlayan bi konuşma yaptı ayrıca sizede anlatayım bir kez daha eltim diyorki arkamdan sürek li busenur benim buyunduğum ortama zaten giremez korkar hem benim bulunduğum yerde o kim ki diye konuşmalar savuruyor yani
eğer gitmezsem gene bak gelmedi benden korkuyor fıs fıs muhabbetine girecek e bende hiç bir insan evladından korkmuyorum ve kendimi belli edeceğim buna karar verdim
lütfen bu kadar üzerime gelmeyin yazı ile anlatmak inanın olayı duygusuz ve ifadesiz gösteriyor
Şimdiden neyi paylaşamıyosunuz anlamadım
Kim önce kayınvalidenin elini öpecek diye mi bu rekabet
Nişanlın niye telaş yapmıyo senin annenin evi için ?
Bacanağıyla rekabete girmediğinden olabilir mi
Arkadaşım eltinizin size bu sözlerini kim söylüyor sürekli arkanızdan konuşuyormuş ya sizin bu yazdıgınız cümleleri yüzünüze de söyledimi peki belkide ortalıgı karıştırmak isteyenlerin dedikodusu ayrıca bayram sabahı kimse dedikodu yapmaz merak etmeyin belkide o kahvaltıda sizin hakkınızda hiçbirşey söylemeyecek.
konuyu okuyan diğer arkadaşlar nedense eleştirseler dahi bu tür bir düşünceye varmadılar ben el öpmem ayrıca
el öpmek saygı değildir ne babam ne de dedem bana şimdiye kadar ellerini öptürmediler
nedeni de açıklaya bilirim el insanın en pis yeridir sen saygı göstermek istersin fakat karşında ki elini öptürürse o da sana saygısızlık yapar derler bizim elide el öpmek yok
ay yok ben vallanalatamyorum derdimi bakın zaten daha öncesinden anlaşmıştık nişanlımla bu konuda ve o gün eltimin geleceğini ben dün öğrendim o da sen artık bizim ailemizin içindesin diye başlayan bi konuşma yaptı ayrıca sizede anlatayım bir kez daha eltim diyorki arkamdan sürek li busenur benim buyunduğum ortama zaten giremez korkar hem benim bulunduğum yerde o kim ki diye konuşmalar savuruyor yani
eğer gitmezsem gene bak gelmedi benden korkuyor fıs fıs muhabbetine girecek e bende hiç bir insan evladından korkmuyorum ve kendimi belli edeceğim buna karar verdim
lütfen bu kadar üzerime gelmeyin yazı ile anlatmak inanın olayı duygusuz ve ifadesiz gösteriyor
hah işte bu aynı senin eltin gibi benimkide benbüyüğum küfürde edebilirm tavırlarında
insanın en pis yeri ağzıdır diye biliyorum ben:26::26::26::26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?