sizce eşim mi haklı

nasıl rahat ediyorsunuz inanamıyorum. eşiniz resmen size pissin diyor. ne kadar incitici ama ne kadar da haklı. kendinize çeki düzen verin bence. bi erkek fazla tahammul etmez boyle şeylere

esinin yerinde olsam senin cok cekindigin ya da utandigin birisini pat diye eve getirip yüzünü kizartirdim ..

bak bakalim bir daha evi pis birakiyormusun..

insan yedigi seyi kaldirmaz mi yaa ,sinekler,mikroplarr halay ceker yahuu

canım alışmalısın öyle yada böyle.
ben bekarken hiç ev işi yapmadım annem sağolsun yaptırmazdı yemek bile yaptırmazdı.
ama evlendim çok zorlandım.bulaşıkları ertesi gün yıkardım yemek bir yaparsam 5dışardan söylerdim.
eve bir misafirim gelince mahçup olurdum.
ama sonra alıştım öncelikle mutfakla başladım,asla sonraya bırakmadım yedikten hemen sonra temizledim.nezaman alıştım düzene ben bile bilmiyorum şimdi derli toplu.
yapınca alışıyorsun,eğer mutfak bulaşık duruyorsa alıştıktan sonra,geçip içerde oturamıyorsun.

bence esının kıymetını bıl,bunca dagınıklıga hala ısyan bayragını cekmemış.enıstem sehpanın ustundekı tozdan teyzemı rezıl ederdı sen nasıl kadınsın deyıp,bence esını bıraz olsun mutlu etmek ıcın bır hafta toplanmayı dene arkası gelıytor zaten..

Eşiniz düzenli bir ev hayatı istiyor.
Sizi kırmadan söyleyebilmek içinde sen beni sevmiyorsun gibi bir bahanenin arkasına sığınmak zorunda kalmış.
Kendi evimizi bizden başka toparlayan olmayacağı için biraz kendimizi zorlamalıyız.Zaten zamanla da düzenli olmaya alışılır.

valla arkadaşım kızma ama titiz olmasan bile pis ve dağınık olmamalısın..pis değilim dağınığım diyebilirsin ama yediklerini kaldırmamak dağınıklıktan öte bişey..ben de sevmiyorum ev işini ama mecbur yapıyorum..bi evin sorumluluğunu almışşan yapmak zorundasın ya gündelikçi tutacaksın ya yapacaksın başka yolu yok..

Eşin artık bu durumdan sıkılmış ve sen ''kendine gel'' diye böyle bir yola başvurmuş.. Can alıcı bir laf söylemek istemiş.. Eşin haklı bence canım, huyunu değiştirmelisin.. Ben çok dağınık bir insandım, yediğimi bırakırdım filan aynı senin gibi.. Sonra kendi kendime karar aldım düzenli bir insan olacağım diye. Her gün uyandığımda yatağımı topladım, çıkardığım kıyafetimi geri yerine astım, yemek yedikten sonra hemen bulaşığımı yıkadım. Yani ertelemeden hemen yaptım yapmam gerekenleri.. Bir süre sonra alışkanlık oldu ve artık düzenli bir insanım dağınıklık hoşuma gitmiyor.. :)

ne bılıyım yapı meselesı herhalde..
ben ıstemesemde sıkıla sıkıla yapıyorum..
sonrada temızlık gıbısı var mı dıyorum..
bır gun ara verdımmı ertesı gun yorgun argın degılsem devam rutın gunluk ışlerıme..
ustelık 1 bucuk yaşında oglum var..
ustune bırde 18 ve 40 lık beylerımde var..
şimdı kendımı ovmuş gıbım oldum he..
neler yazdırıyorsun bana şu halınle...
bırgun yegenımın anket defterınde soruları cevaplıyorduk..
sevdıgınız sevmedıgınız şeyler dıye..
ben ne yazdım dersınız..
sevmedıgım şey temızlık yapmak
sevdıgım şey temız olmak..
anlayın yanı..
bazen abartma kadın dıyorum kendı kendıme..
yok yıne duramıyorum..
benımde bu sorunum var işte:)
sen şimdı kalk dogru mutfaktan başla bı gununu alır zaten..
yok yarın başla bugun pazar ..
eşinle bırlıkte oturursunuz ..
senın şimdı ıcınden hıc gelmez iş yapmak..
ben sana ertesı gun yapacaklarını yazayım..
once mutfak demıştık..
sonra yatak odanız..
sonra oturma odanız..
en son olarak holunuz olsun..
hergun bır oda...
camı var,kapısı var,avızesı var,koltukları var,dolapların vıtrınlerın kapakları var..gerekırse duvarıda var demı yanı..
olmadı 2 ye bolersın bır odayı yanı ıkı gune..
vallaha bak dalga gacmıyorum..
massı durumdan yana ıyıysenız yardımcı tut kendıne bıtsın..
sonrasında her yedıgını toplayıp yıkarsan gunluk yapacagın işlerı kafana gore sıralarsan bırden yapacakların ıcın zorlanmazsın..
haberlerını beklıyorum ara ara gırecegım buraya...
eşinin sana karşı soyleyecek olan sozlerını yazmasanda olur:)
haydı kolay gelsın..

canım öncelıkle senın kendıen saygın kalmamıs bunu bıl..

eşin için degıl önce kendın ıcın temız olmalısın

evet esın artık onu sevmedıgını dusunmesı gayet normal

cunku onu umursamadıgını dusunebılır

ben mesela eşim eve gelmeden önce elımden geldıgı kadar evı toplarım

cunku erkekler dagınık kadınları sevmez

ama ıcınden gelmıyormus ona bıse dıyemıyorum bıraz zorla kendını en azından yüzeysel yap eşinin ağzına laf verme ordata bırsey bırakma ..alışana kadar her yerı bır yere dep ama zaten sonradan duzene gırersın ...

hem canım böle ne aradıgını bulursun nede rahat edersın benden tavsıyee

biraz duygu sömürüsündende olabilir birazda bazı yörelerde kadının eşini sevdiği erkeğinden evinden belli olur derler akdeniz bölgesinde bir il geleneğinde duymuştum...vevliliği iyiş giden v.s. gibi bahsediyorlardı

Arkadasim olabilir icinden gelmeyebilir ama evini temiz tutmalisin.
O evde sadece sen yasamiyorsun...
Soyle bir sey yapabilirsin.
Sabah kalk erkenden guzelce kahvaltini yap...
Sonra hareketli muzik ac ve basla yapmaya inanki cok iyi oluyor.
1 gunde her yeri bitirme hergun bir yeri yap.
Her gun bir odayi kose bucak mis gibi temizle.
3 4 gunun sonunda buyuk bir temizlik yapmis olacaksin zaten hemde kendini yormadan.
Yediklerini kaldir yemek yer yemez.
Makinan varsa makinana diz yoksa hemen yikayiver birikmez.
Birikirse insan gercekten useniyor yapmak istemiyor.
Anlayacagin yapacagin isler cok zamanini almaz.
Evde 2 kisisiniz zaten esinde titizmis dagitmaz..
Aksam esin gelmeden evvel yemegini hazirla sofrani dizayn et..
Oda parfumunu sik makyajini yap.
Duzene sok kendini...
Bak daha iyi hissececeksin...
Sonra istesende dagitmazsin emin ol

Son düzenleme:
çalışmıyormuşsunuz da, bütün gün evde ne yapıyorsunuz? kocanız çok haklı, çevremde aynı sizin gibi davranan bir bayan vardı eşi şimdi onu boşuyor, bilginize.

Çok yoğun bir işin olur ya da ne biliyim hamile olursun ,Allah korusun ağır bir hastalığın olur anlarım da evde oturduğu halde bir bayan hala dağınık ve pisse bunun mazereti yok gibi.

bence konu kım haklı kım haksız degıl de,sızın gercekten anlattıgınız kadar asırı dagınık olusun .

esını gectım ınsanın kendısıne saygısı olur ,yasadı eve özen gosterır .

sız gercekten abartı denecek kadar dagınıksınız .

canım ben de benzer bir durumdayım, ama eşim sık sık misafir cağırır ben de evi temizler misafiri ağırlarım. sadece düzene oturtamıyorum. sen eşine söyle sana haber vermeden misafir davet etsin bir iki gün önce haberin olacak şekilde, boylelikle biraz temizliğe alışırsın belki

valla yeni evliyken ben de aynen böyleydim. birz da evimi sevmiyordum eski bir evdi bana hep pis gelirdi. sonra taşındım daha yeni bir eve.hem ev değişikliği hem de evliliğe alışmak bu sorunu aşmama yardım etti. ev işlerini hiç sevmem ben yaparken zorla yaparım sık sık ara veririm, çok sıkılırım. ama yine de temizledikten sonraki his derli toplu ev paha biçilemez bişey.

ben sadece soruna cevap vericem zira bak arkadaşım ben şöyle iyi temizlik yaparım böyle titizim demek bana yanlış geliyor böyle konularda kendimle kıyaslamayıp sadece soruna cevap vermeyi uygun buluyorum. bırakayım beni ben değil başkası methetsin ben kendim değil .

bence eşin duygu sömürüsü yapmış. fakat canına tak etmeden sende en azından yavaş yavaş bu huyundan vazgeçmeye bak. neden böyle diyorum çünkü yarın çocukların olduğunda büyüdüğünde seni örnek alıp onlarda belki bu hal-davranışa göre şekillenecekler o yüzden biraz zorla kendini istersen bence başarırsın.çünkü toplumda herkesin ortak kanısı kadın evlenince,temizlik,düzen,yemek herşey dişi kuştan sorulur. yarın biri bi imada bulunur gücüne gider o yüzden bunlara mahal vermemeye çalış sen birazını yap baktın olmuyo,temizlikçi bi bayan gelir 15 günde bir. sen ben değiştim artık diye eşine bunu fiilen göster bence.

:))) haklı tabi adam,yazık.

Ben de çok derli toplu bir insan sayılmam hatta zamanında pasaklılığımdan dolayı,annem gardrobumdaki tüm kıyafetleri balkondan aşağı atmıştı.Ama ben prensipli dağınığım.Eşim gelene kadar eşyaları ortalıkta bıraktığım günler oluyor ama onun gelmesine yarım saat kala toparlıyorum.Sen de öyle yapabilirsin.Yazık adam bir de titiz bir annenin evladı ise çok zoruna gidiyordur.

Üşenme!Üşenenin oğlu uşağı olmaz :)

eşin bence şu yönden kırgın sana. istediğim birşeyi yapmıyor bana değer vermiyor diye düşünüyor

evi toplama lafı bana çok saçma geliyor çocuk yoksa. benim evim pis ve tozlu daha olsa asla dağılmaz. çünkü kullandığımı yerine koyarım. çalıştığım için fazla temizlik yapmama ama evim hep derli toplu durur.yatmadan düzenlerim her yeri. eğer uyuyakaldıysam işe gitmeden toplarım. çamaşırlıkta çamaşır varsa alır alır ütülerim telefonda konuşurken. bulaşık makinesi sayesinde ortada hiç bulaşık kalmaz. dağınıklığa hiç dayanamam ev temiz bile olsa pis gösterir. bence bi an önce kendine çeki düzen ver. evlatların olacak onlara da örnek olmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…