Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Temizlik 500 tutuyor en azindan. Icinde sampuanda var. Kızin deterjani yumusaticisi sampuani ayri oglaninki ayri esimle benimki ayri marka. Hicbiri organik pahali urunler degil ortalama ucretlerde. Evde bebek oldugundan daha sağlikli urunler tercih ediyorum . (Organik degil onlari alsam başedemem) Zaten ortalama bulasik makinasi deterjani 50 tl oyüzden 500 ćok degil bence.kızım erken dogduğu icin ve birtakim saglik problemleri oldugundan her ay rutin kontrolumuz var. ayrica 6 ayda bir 800tl ye prof. ucreti veriyorum. Ben eşim ve oglum devlet hastanesine gidiyoruz

şu postun yanağı olsa öperim. çok doğru.
nedense hep ters anlanıyor ama burada maksat insanları rencide etmek değil. geçiniyor sandıkları paraları oturup eleştirmeleri.
o paraları verenler durup dururken "yaa şu insanlara daha fazlasını verelim" demez asla.
insanların itiraz bayrağını çekmesi ve daha fazlasını almak için baskı yapması lazım.

bazı evliliklerde alışveriş ve fatura tek kişide olup diğeri ilgilenmeyince o kişiye rakamlar anlamsız gelebiliyor. konu sahibi 1 ay o parayla kendisi evi döndürmeye çalışsa ve fiyatları görse bence hak verir.

Borsada batırıyor olabilir parayı. O miktarda maaşın söylediğiniz şartlarda yetmemesi mümkün değil.

Öyle olsa gerek ki bu sorgulamaya girmiş. En temel gıdalar, kahvaltılıklar bile ulaşılmaz rakamlara satılıyor, hele bal kaymak tahin pekmez de yiyelim dersek dışarda poğaçayla karın doyurmak daha ekonomik oluyor. Ben artık ayda 20bin kazanan insanın da geçinemiyoruz demesini anormal bulmuyorum, her şey aşırı arttı.

2 sene önce ayda 1 2 yemege cikardık .1 2 kerede kahvaltiya giderdik. Artik disarda yiyecegimize 1 kg kiyma alip evde yeriz moduna gectik.yada 1 kutu peynir 1 kilo zeytin alır 10gün yeriz modundayız. Bende evde yeme taraftariyim ama arada rutinden çıkmak istiyor insan.
Ayda 1 sinemaya giderdik eşimle .oglumuz icin tiyatro bültenlerini kovalardik kaçirmayalim diye. simdi tek derdimiz kredi kartini daha az kullanarak ay sonunu getirmek.
Oğlum oyuncakla oynamadi bebekliginden beri ama lego aşığı.simdi oyuncak mağazalarinin önünden gecmemek için yolumuzu değiştiriyoruz. Oyuncak alana kadar giyim alırız diyoruz.
İşin kısasi 2 sene 3 sene önceki anı olsun diye çektiğimiz fotograflara bakınca bile herşey ortada.

Konu sahibi eşine para verdiği için konuyu açmış bu mevzuyu desteklemiyorum. Ama bizim evde de ortak hesap yoktur, eşimin maaşı ile ev-tatil-seyahat vs döner, benim maaşımı biriktiririz benim hesabımda. Biriken para da bizim, onun harcadığı da.

alım gücü kazancı ne olursa olsun herkes için azaldı.
bizim dişçimiz bile geçen gün "yahu biz güya en iyi kazanan meslek gruplarındandık, bize bile artık hayat pahalı geliyor" dedi.
eskiden alışveriş yaptığım mağazalarda belli bir tutarda 5-6 kıyafet alırken şimdi aynı parayla bir elbiseyi zor alabilecek durumdayım.
benzin zaten su gibi akıyor. insan uygun bir yerde yese dahi yol parası yeter.
gerçekten hayat herkes için çok çok zorlaştı.

ya bir de insan alıştığı şeyden mümkün mertebe geri kalmak istemiyor. çok temel çok içgüdüsel birşey bu.
gene alabildiğin en iyi şeyi almak istiyorsun doğal olarak.
hele çocuk varsa kısmamak için daha da özenli oluyorsun.
e o da bir yerden sonra yetmiyor çünkü gıda ve diğer temel ihtiyaçlara gelen zamlar asla maaşlara gelmiyor.
ancak evin var ve maaş + kira alıyorsan rahatsın. yoksa zor.
tabi hayata bakış açısı da önemli.
eşşek gibi çalışınca kazancınla biraz da yaşamak istiyorsun haliyle.
mesela konu sahibinde gezme vs yokmuş.
ben ne kadar pahalı olsa da ayda en az 1 kere sevdiğim bir yerde hiç değilse kahve içmek isterim.

Çok haklısın. Kızım 11 yaşında sayılır, onu yıllar önce spor derslerine, müzik derslerine götürürdüm. Yaşadığımız yerde imkanlar kısıtlıydı, il dışına tiyatroya götürürdüm mesela ufku genişlesin diye. Oğlum 5 yaşında, aynı şeyleri ona yapamıyorum malesef ve bu benim zoruma gidiyor. Kazandığımla ancak belirli şeyleri yapabiliyorum diğer saydıklarım lükse giriyor benim için. Ve bana göre geçinemiyorum. Böyle dedik diye biz suçlu oluyoruz şükredin İşte daha ne olacak diye.

e öyle bir hale getirildik ki, tiyatro kültürel çeşitli aktiviteler spor vs lüks sanılıyor. oysa bunlar da temel ihtiyaçlar.
insan hayatına kittabı, müziği, sinemayı katamıyorsa bunun adı sadece idare etmek bir şekilde.
yaşamakla geçinebilmek arasında çok fark var ve herkes yaşamayı hakediyor.

hayret bu konuya ya bız kırada oturuyoruz 700 tl ıle gecınıyoruz sız cok harcıyorsunuz dıyen cıkmamıs

hıc eksık olmazdı halbukı

neyse
evde yasayanlar olarak ne kadar gıderınız oldugunu bıle bılmıyorsunuz aslında her ay neye ne kadar harcadıgınızı yazın gelır zaten bellı ortaya cıkacak para bellı hesaba bakın tutarsızlık varsa o mıktar nereye ucuyor dıye sorgulamanız daha kolay olur aslında
ve esınızın kendı hesabını saklamaya calısırmıs gıbı tavrı da rahatsız edıcı acık ve net degıl sankı neden yanı

Aynen en basitinden ogluma lcw den aliyorduk 5 6 parça batmıyordu . bugün 5 takim aldim oglumla kızıma (2 kıza 3 oğlana) 530 tl tuttu. onuda alirken fiyata göre siralayipta aldim

Aynen en basitinden ogluma lcw den aliyorduk 5 6 parça batmıyordu . bugün 5 takim aldim oglumla kızıma (2 kıza 3 oğlana) 530 tl tuttu. onuda alirken fiyata göre siralayipta aldim

lcw alırken bile düşünmek.. ki en ucuz markalardan biriydi.
konu sahibi 1-2 ay bu tip alışverişleri yapınca sorun kalmayacak bence.

Valla 750 lira kira veren bı adam GEriye kalan 7.750 yi dört duvar arasında yaşamasina rağmen yetistiremiyorsa derim ki
Anana bacina az yolla
Ya da iddia borsa kayıpları var ki bunlar iyi ihtimal
Umarım metres yoktur

Valla bende sizin mesajları hayretle takip ediyorum açmayayım ama bir kaç yaptığım şeyden bahsedeyim;

Kışlık mutlaka hazırlanır gelir annem ve kayınvalidem tarafından. Bende yazdan ufak tefek yazlık sebzeleri hazırlar dondurucuya atarım. Fasulye, patlıcan kuruturum. Toplu alınan gıdaları toptan alırım paket paket almak yerine. Kuru fasulye, pirinç, un, toz şeker vs vs.

Eşimde, bende ekmek pek tüketmeyiz. Ekmekleri buzdolabında saklıyorum bu yüzden, tost makinesinde ısıtıp ısıtıp tüketiyoruz az az. Bu sebeple “ziyan.” etmemiş oluyorum ekmeği.

Kullanmadığım eşyaları, satarım genelde. Kıyafet olur, ev eşyası olur fark etmez. Küçük bir birikim gibi duruyor ama uygulama hesaplarıma bakınca güzel paralar gelmiş :)

Ara katta oturduğum için doğalgaz az geliyor, ev alırken buna özellikle dikkat edilmiş. :)

Elektrik, su zaten 100 TL’nin üstünde gelmiyor. İkimizde çalışıyoruz, gündüz evde değiliz.

Kişisel bakım ihtiyaçlarımı da sadece indirimdeyken alıyorum, sürekli de indirime giriyorlar. Şampuan, saç kremi, yüz serumu..

Fındık, fıstık gibi kuruyemişleri de asla marketten almam. Kuruyemişçiden kilo hesabı daha uyguna alıyorum. Küçük küçük dikkat edilen detaylar ay sonunda kocaman bir fark yaratıyor.

Kuaför masrafım da neredeyse sıfır, her şeyi kendim hallediyorum. Saç kesimi hariç :)

Ülkenin hali kötü ona bir şey demiyorum ama 12.000 TL ile geçinemiyorum diyene de GÜLERLER

Adam bilezik almış oyüzden bu ay yetmemis olabilir. Zira altının grami uzsya fırladı. 10gram alsa 5000 eder. Zaten konu sahibi geçinemiyorum dememiş ilk defa bu ay benden destek istedi neden yetiremedi acaba diye sormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…