Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Konu sahibi ben en cok annenizle , kardesinizle esinizin maasini kalem kalem hesaplayip yetiyor mu yetmiyor mu muhabbeti yapmaniza sasirdim. Ben cok rahatsiz olurdum esim boyle bir sey yapsa.
Öyle mi yapıyormuş, onu kaçırmışım.

Size 8 bin 500 yetmiyorsa asgari ücretle geçinen insanlar ölsün öyleyse
O kadar para alacam da yeğenlerimden gelen kıyafetleri çocuklarıma giydirecem o da ayrı bir şey zaten o kadar sık sık nereye kadar. Ölüm var ölüm çok savurgan olmamak şartıyla yiyip içip gezmek giymek gerek vallahi. Eve 13 bin TL giriyor hala yetmiyorsa ortada çok büyük bir sorun var demektir.

Bende üç çocuk var biri bebek. Mama kullanmiyoruz ama bez masrafı yetiyor. Hastane içinde hesap yaptık bir muayene 150 den başlıyor. Devletten randevu almak imkansiz. Yıllık 2000 galiba tam kusurati bilmiyorum özel sigorta yaptık. Çok daha uyguna geldi şimdi korkmadan doktorun verdgi tahlilleri yaptırıyorum. Önceden doktor ağzını açmadan beynimden TL ler geçiyordu:)) diğer masraflariniz bende çarpı 3 Allah yardimcimiz olsun.

Ben farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Gezmem tozmam yok, alışveriş yapmam, dışarıda yemeyiz şu kadar harcarız böyle biriktiriyoruz diyenlere sesleniyorum: Biriktirmek için kendinizi zorlamayın. Ölümlü dünya, öldükten sonra anlamı kalmıyor hiçbirşeyin. Paranız varsa eğer harcayın...Giyemediğiniz o kıyafet, alamadığınız ayakkabı, takamadığınız takı veya gezmediğiniz yerler, siz ölünce arkanızdan ağlayan ailenizin içine batıyor...

Yetip yetmemesini sizin bilmeniz lazım oturup neye ne verdiginizi bilirseniz kafanızda öyle soru işareti olmaz elektrik su internet doğalgaz apartman gideri alisveris kira hepsini toplayın beze alışverişe verdiginizi vsvs başkasıyla değil eşinizle konussaniz daha doğru olur

Belirli bir tadi yok, yapi olarak kivinin aynisi ama tatsizini ve daha sulusunu dusunun. Tropikal iklimli bir adada yasiyorum da burada bizdeki elma gibi bir meyve o da. Hatta bizdeki meyveler burada batidan geldigi icin daha pahali :))

Bilgilendirme için tesekkür ederim biz en iyisi elma mandalinaya devam edelim .

Allah yardımcinız olsun aslinda doktir iyiyse devlet özel farketmiyor. bizim burdaki sağlık ocagındaki doktorumuzda iyi bir doktor. Ama bebek olunca tahlil vs imkani olmadigindan özele götürmek zaruri oluyor. Zaten 15 günden önce randevu almak imkansiz. Bende çocuklara ozel saglik sigortasi düsunüyorum.

Kendi maasimdan kendime de, eşime de, çocuklar için de harcıyorum,birikim dediysem maaşa dokunmadan kenara atmak diil ve eşimin maaşını biriktirip benimkini harcasak da olur, özellikle sectigim bir yöntem değil, sorunumu çözmeyi geçtim, oturup başka hususlarda yanlış anlamaları çozmekten yoruldum, yok neden gezmiyirmusum, yok neden harcamıyormusum, neden bebeğe kıyafet almıyormusum, ben konuyu cimri miyim, savurgan miyim diye açsam amenna. Tek derdim eşimin maaşı cidden yetmiyor mu diye tereddüt ettim, hatta bir arkadaş da sağolsun kalem kalem hesapladı benim icin.Bu kadar yani ,artık aklıma başka bir şey gelmiyor.pardon geliyor,beğenmedi yaparsınız belki , inanın yoruldum, teşekkürler tekrardan

Öyle tabii eskiden bende hep devlete giderdim ama randevu almak su donem imkansız. Her ilde aynımı durum bilemiyorum tabi. Şansım varsa 15 gün sonraya alabiliyordum. Ultrason vs istense bir ay sonraya üç ay sonraya gün veriliyor. O zamana kadar kim öle kim kala. Özel sağlık sigortası yaptırdık rahat ettik

Kızım 5,5 aylık. Ben daha bu zamana kadar devlette randevu yakalayamadım Özelde bir doktora gidiyoruz, şehir ortalamasına göre uygun sayılır. 300 veriyorduk o da bu ay 350 yapmış. 150ye falan bulsam bayıla bayıla gideceğim yani. Hangi sigortadan yaptırdınız, ben de düşüyorum. Başka türlü başa çıkılmıyor.

350 tl de çokmuş Allah yardıniz olsun
Biz 6 ayda bir hem kızima hem ogluma bir prof icin 800+800=1600 tl veriyoruz tek muayene için. Muayene 10 dakika sürüyor .

Öyle yazmadınız ilk yorumlarda. Gayet tğm maaşımı biriktiyorum dediniz. Hatta eşimin maaşından 2000 e yakın artması lazım acaba ne yapıyor bu parayı da dediniz. Hatta kendi anne ve kardeşinizle bile konuşmuşsunuz bu konuyu. Hatta o da yetmemiş bdv ye konu bile açtınız hanımefendi

Allianz bizimki. Eskiden çok rahat ertesi güne randevu alır giderdim pAndemiden sonra asla alamaz oldum. Sadece çocuk bölümü değil dahiliye ortopedi göz vs. Muayene sıkıntı değil öyle böyle ödeniyor ama en ufak bir tahlil istese 500 den aşağı cikilmiyor hastaneden. Başa çıkmak çok zor oluyordu.

Ozur dileyerek yazıyorum ama birikim ortak gider ortak. Hepsi ortakken benden para istedi diye ortaya cikmaniz çok saçma değil mi ya? İnanın ben anlamıyorum bu tarz şeyleri. Gider ortak birikim ortak bizde de bu ay benim maaşımdan şu kadar harcandı hesabına asla giremem. O ay fazla harcamisiz demek ki. Ne yapalım azcik atarız bikirime.

Tüm derken çoğuna yakını olacaktı, düşünmemisim o ayrıntıyı. Ne yapıyor o parayı diye merak ettim evet .konuyu konuştum o da evet ,konu da açtım o da evet zaten sorunum bu konuyla ilgili , neyse hayırlısı.

Yok estağfurullah.ben hesap kitap olayını çözemedim ve acaba gizli biriktiriyor mu diye tereddüt ettim. Ama geçti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…