- 28 Ağustos 2020
- 8.985
- 41.182
- 498
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Öyle mi yapıyormuş, onu kaçırmışım.Konu sahibi ben en cok annenizle , kardesinizle esinizin maasini kalem kalem hesaplayip yetiyor mu yetmiyor mu muhabbeti yapmaniza sasirdim. Ben cok rahatsiz olurdum esim boyle bir sey yapsa.
Size 8 bin 500 yetmiyorsa asgari ücretle geçinen insanlar ölsün öyleyseMerhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Kendi giderlerimi yaziyim belki fikir olur size . Lütfen linćlemeyin musrif diyeBenimde 4 aylik kızim var.
Kira 950
Elektrik su 250tl
Dogalgaz 300tl (bebek oldugundan 15 20 gündür açıyorum yani tam 1 aylik değil)
Eşim ve benim telefonlarimiz 150tl
Internet 100tl
Dabacana su 150tl
Kizimın standart gideri en az 1200tl (bez mama ıslak mendil pisik kremi vitamin vs)
Kızımın rutin aylik kontrolü 150tl
Mutfak masrafı 2000tl
Arac akaryakit 300tl
Temizlik gideri ortalama 500tl
Sadece bunlar 5550 civarı tutuyor.
Eee rutin dısında çocugu hastaneye götürsek helede özel hastaneye ,muayene kan tahlili ilaç derken 500 600 tl gitgel 1000tl gidiyor.(ilaćlar ćok pahalandı)
Tabiki benim olmasa eşimin eşimin olmasa çocukların giyim ayakkabı vs gideri oluyor bu hesapta giyim giderleri yok.
Ayrica eşimle benim saģlik giderimiz yokmus gibide hesap yaptim.
Araba oldumu illa bir masrafi oluyor yakiti yaği bakımi kaskosu derken onlarda para tutuyor o da yok hesapta
Bu arada bir tanede oğlum var onun okul kitap oyuncak giderlerini hesaba katmadım hiç.
Eşiniz bilezikte almıs oyüzden hesap şaşırmistir oyüzden yüklenmeyin adama.
Geçim cok zorlaştı.
Belirli bir tadi yok, yapi olarak kivinin aynisi ama tatsizini ve daha sulusunu dusunun. Tropikal iklimli bir adada yasiyorum da burada bizdeki elma gibi bir meyve o da. Hatta bizdeki meyveler burada batidan geldigi icin daha pahali :))
Konu dışı ama maşallah nasıl güzel kilo vermişsinizGeçen kabak aldım ya kabaksın sen alt tarafı tropikal meyve misin 8-10 lira para verdim kabak almaya cesaretim kalmadıEskiden ananas detoksu yapardım artık bir hayal
Bende üç çocuk var biri bebek. Mama kullanmiyoruz ama bez masrafı yetiyor. Hastane içinde hesap yaptık bir muayene 150 den başlıyor. Devletten randevu almak imkansiz. Yıllık 2000 galiba tam kusurati bilmiyorum özel sigorta yaptık. Çok daha uyguna geldi şimdi korkmadan doktorun verdgi tahlilleri yaptırıyorum. Önceden doktor ağzını açmadan beynimden TL ler geçiyordu:)) diğer masraflariniz bende çarpı 3Allah yardimcimiz olsun.
Çok teşekkür ederimKonu dışı ama maşallah nasıl güzel kilo vermişsiniziradenize hayran kaldım.
Hedefinize gelince başarı hikayelerine konu açın derim ilham alalım bizler de:)Çok teşekkür ederimBen de çoğu zaman hayret ediyorum nasıl başardım diye
Allah yardımcinız olsun aslinda doktir iyiyse devlet özel farketmiyor. bizim burdaki sağlık ocagındaki doktorumuzda iyi bir doktor. Ama bebek olunca tahlil vs imkani olmadigindan özele götürmek zaruri oluyor. Zaten 15 günden önce randevu almak imkansiz. Bende çocuklara ozel saglik sigortasi düsunüyorum.
Çok teşekkür ederimBen de çoğu zaman hayret ediyorum nasıl başardım diye
Kızım 5,5 aylık. Ben daha bu zamana kadar devlette randevu yakalayamadımÖyle tabii eskiden bende hep devlete giderdim ama randevu almak su donem imkansız. Her ilde aynımı durum bilemiyorum tabi. Şansım varsa 15 gün sonraya alabiliyordum. Ultrason vs istense bir ay sonraya üç ay sonraya gün veriliyor. O zamana kadar kim öle kim kala. Özel sağlık sigortası yaptırdık rahat ettik
Kızım 5,5 aylık. Ben daha bu zamana kadar devlette randevu yakalayamadımÖzelde bir doktora gidiyoruz, şehir ortalamasına göre uygun sayılır. 300 veriyorduk o da bu ay 350 yapmış. 150ye falan bulsam bayıla bayıla gideceğim yani. Hangi sigortadan yaptırdınız, ben de düşüyorum. Başka türlü başa çıkılmıyor.
Öyle yazmadınız ilk yorumlarda. Gayet tğm maaşımı biriktiyorum dediniz. Hatta eşimin maaşından 2000 e yakın artması lazım acaba ne yapıyor bu parayı da dediniz. Hatta kendi anne ve kardeşinizle bile konuşmuşsunuz bu konuyu. Hatta o da yetmemiş bdv ye konu bile açtınız hanımefendiKendi maasimdan kendime de, eşime de, çocuklar için de harcıyorum,birikim dediysem maaşa dokunmadan kenara atmak diil ve eşimin maaşını biriktirip benimkini harcasak da olur, özellikle sectigim bir yöntem değil, sorunumu çözmeyi geçtim, oturup başka hususlarda yanlış anlamaları çozmekten yoruldum, yok neden gezmiyirmusum, yok neden harcamıyormusum, neden bebeğe kıyafet almıyormusum, ben konuyu cimri miyim, savurgan miyim diye açsam amenna. Tek derdim eşimin maaşı cidden yetmiyor mu diye tereddüt ettim, hatta bir arkadaş da sağolsun kalem kalem hesapladı benim icin.Bu kadar yani ,artık aklıma başka bir şey gelmiyor.pardon geliyor,beğenmedi yaparsınız belki , inanın yoruldum, teşekkürler tekrardan
Kızım 5,5 aylık. Ben daha bu zamana kadar devlette randevu yakalayamadımÖzelde bir doktora gidiyoruz, şehir ortalamasına göre uygun sayılır. 300 veriyorduk o da bu ay 350 yapmış. 150ye falan bulsam bayıla bayıla gideceğim yani. Hangi sigortadan yaptırdınız, ben de düşüyorum. Başka türlü başa çıkılmıyor.
Tüm derken çoğuna yakını olacaktı, düşünmemisim o ayrıntıyı. Ne yapıyor o parayı diye merak ettim evet .konuyu konuştum o da evet ,konu da açtım o da evetÖyle yazmadınız ilk yorumlarda. Gayet tğm maaşımı biriktiyorum dediniz. Hatta eşimin maaşından 2000 e yakın artması lazım acaba ne yapıyor bu parayı da dediniz. Hatta kendi anne ve kardeşinizle bile konuşmuşsunuz bu konuyu. Hatta o da yetmemiş bdv ye konu bile açtınız hanımefendi
Yok estağfurullah.ben hesap kitap olayını çözemedim ve acaba gizli biriktiriyor mu diye tereddüt ettim. Ama geçti .Ozur dileyerek yazıyorum ama birikim ortak gider ortak. Hepsi ortakken benden para istedi diye ortaya cikmaniz çok saçma değil mi ya? İnanın ben anlamıyorum bu tarz şeyleri. Gider ortak birikim ortak bizde de bu ay benim maaşımdan şu kadar harcandı hesabına asla giremem. O ay fazla harcamisiz demek ki. Ne yapalım azcik atarız bikirime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?