- 10 Nisan 2014
- 43.719
- 116.244
- 798
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Ailesine arada yardım edemez yanii? Bu size göre vicdansızlık oluyor demek pessss. Hakkınızda ki düşüncelerimde yanılmamışımSen beni anlıyorsun,biliyorum.Yeme- içme inan vakitsizlik ten yok,kızımın öğlen uykusu, gideceğimiz yerin uzaklığı... Yollarda durmuyor ki kızım, perişan oluyoruz, yemek yemiyor,aç kalıyor, ki yine haftada/2 haftada bir gidebildik,şimdi 2 aylık oğlumla uzun süre gezmeyi başaramam.beni herkes bilir illa gezerim ben.kiyafet konusuna arkadaşın yorumuna yazmayacaktim,sen diyince hadi yazayım, pandemisi,salgını ve kızım zaten küçük.evdr giyiyor işte,ne var bunda, dışarısı için de gayet yeterli kıyafet aldım, markalı takımlar,güzel güzel giyiyor kızım.kiyafet var işte değerlendirmek gerek,ben onları zaten atacak degilim ya vereceğim yerler var.ayrica istesem 5 yaşına kadar da çoğunlugunu yeğenimden alırım,ama özellikle yapmıyorum.gecen gun mont alacaktık kızıma Internetten,annem ben getirdim dedi, yeğenimin varmış. Aa yok alamam ihtiyaç sahiplerine verin mi diyeyim, herkes değiş/tokuş yapıyor, makbule geçti ,biz de eğitimleri için biriktirmiş oluruz. Ben maddi durumumla mutluyum, eşime de şimdi çocuk gibi,her ay 2 bini ne yaptın diyemem,yolunu yordamıni bulup sorarım daha sonra,belli ki bı sefer yetmedi para, öbür aylar 1-2 arttığına eminim, ailesine vereceğini düşünmüyorum,çünkü çocuğumuz yokken vermiyordu,şimdi 2 çocuk ,bu vijdansizligi yapmaması lazım ,yarın öbür gün dershane, okul ücreti,iki maaş da yetmez,
Bende asgari ücret ile çalışıyorum. ve bu parayla geçiniyoruz.Devamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi
Siz bana baska bir uyeyi cok animsattiniz. Daha önce üyeliginiz var miydi?
Öncelikle bunu esinizle konusamamaniz bence korkunc bir durum.
Ikinci olarak evet cocukla gezmek tabi ki cocuksuz gezmek kadar konforlu degil ama hafta bir bile disari cikmamak da sizin durumunuzdaki bir aile icin abarti. Sorunuz bu degil haddimi asiyorum ama hayati cok net kaciriyorsunuz, üzüyor bu hayatlar beni. ( imkan olmaz o baska)
Son olarak da; buna cevabi ancak esinizle konusup kendi hayatinizi dusunup verebilirsiniz.
Herkesin tarzi farkli. Kimse bilemez sizin durumunuzu.
Sigara iciyor mu, iciyorsa ne kadar?
Araba var mi? Yakiti mtvsi kaskosu...
En son ne zaman markete gittiniz? Dün 2 lt sute 18.98 ödedim. Uht inek sütü yani dumduz...
Beslenme aliskanliginiz nasil? Kimi insan her gun et arar. Ben 2 yil yemesem belki aklima gelir... haliyle mutfak masrafi da cok cok degisken.
Mamayi organik aliyorsaniz, mutfak alisverisini de yeterli, cesitli yapiyorsaniz zaten 5000 tutar en az burasi.
Ailesine arada yardım edemez yanii? Bu size göre vicdansızlık oluyor demek pessss. Hakkınızda ki düşüncelerimde yanılmamışım
Eğer yatırım yaptığınız paradan harcamadıysa maaşına göre sıkışması çok normal.
Sonucunda bilezik almış.
2 ay öncede gram çok ucuz değildi.
Ama yatırım parasından bilezik alıp bu ay maaşı yetmediyse sorgula derim.
Gerçi sorgulama çünkü hayat cidden pahalı.
2 çocuk, kira, ıvır zıvır dünya masraf ama siz bana karı koca biraz eliniz sıkı gibi geldiniz ondan size çok fazla gelmiş bu para.
Şuan 8.500 tl açlık sınırının da altın kalıyor.
Çok komik gelebilir ama eşiniz bir aylık maaşıyla bir adet laptop alabilir.
Para o kadar değersiz, enflasyon karşısında her dakika eriyor artık yetmemesi çok normal.
Ama siz neden hesaptan kitaptan anlamiyorsunuz,
bu ay da siz gidin markete, fiyatlardan haberdar olursunuz.
bunda bir sey yok bence, belki sizin buraya yazmadiginiz bir kalem cok etkiliyordur, biz bilemeyiz o sebeple.
bence her ay yatirim yapilmaz zaten, illa fazla harcadigin aylar olur. Normal geldi bana bu durumunuz.
Bence konu sahibinin gercekten hesap kitap konusunda problemi var, ben en belirgin onu hissettim yoksa bu kdr toplama cikarma derdine dusmesi hic normal degil.
Benim eşim kenara para atamadığı ay yetmediğini söyler. Sizin eşiniz de böyle olabilir.hesap kitap işinden anlamiyorum diyince itici oluyor ama evet ,dediğim gibi geçen gün hesapladım, zaten her ay 2 ye yakın kalıyor,onu da eşim biriktirsin tabi ki ama benle bu konuyu paylasmadigi ve yetmedigini dile getirmesi biraz canımi sıktı hepsi bu,hayat pahali evet haklısınız,.
Ben yarın bir delilik yapıp kızımı avm ye götüreceğim. Diyeceğim beğendiğin sweatshirti al diye. Buna bile delilik der oldum çünkü baktım ki bir tanesinin fiyatı 150 lira. Sadece bir tanelik hakkı var malesefÇocuk giysileri çok pahalı ya. Bir de benim oğlum 14 yaşında ve garsom boy alıyoruz. Çocuğa girmiyor. Büyük yetişkine
girmiyor. Of çocuk zor is
Mudodan 80 tl ye almıştık kıza 1 ay önce.Ben yarın bir delilik yapıp kızımı avm ye götüreceğim. Diyeceğim beğendiğin sweatshirti al diye. Buna bile delilik der oldum çünkü baktım ki bir tanesinin fiyatı 150 lira. Sadece bir tanelik hakkı var malesef
Defacto ya waikikiye falan baktım. Kapüşonlu olanlar 120 den başlıyordu. Artık bir tane şey için de indirim kovalayamayacağım, alsınMudodan 80 tl ye almıştık kıza 1 ay önce.
Ben yarın bir delilik yapıp kızımı avm ye götüreceğim. Diyeceğim beğendiğin sweatshirti al diye. Buna bile delilik der oldum çünkü baktım ki bir tanesinin fiyatı 150 lira. Sadece bir tanelik hakkı var malesef
Kaç sene değil benim evliliğim üç yıl bile sürmedi benimde küçük kızım var daha iki yaşında bile değil kendimden biliyorum kesinlikle aceyip tutumlu bir kadin.parayı biriktirdiğin düşünüyorum pek kimseye para yedirecegini düşünmüyorum bunlar senin benim gibi değiller kimisi 4 bin TL ile ev gecindirir kimi 10 bin kimisi 20 bin ben kendi tahminlerimi söylüyorum tabiki eşinide bilmek lazım bu kadın bu kadar tutumlu eside tutumlumu sigara alkol kulllaniyormu arkadaş ortamı varmı eleştirmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum şuanda .benim yetiyordu ortalama bu bayan gibi yaşıyordum ondan biliyorumKaç sene öncesinden bahsettiniz. Sağlıklı besin alışverişi yapılsa dünya para tutuyor. Kasaptaki marketteki fiyatlara bakıp anlaşılabilir. Aç kalmaz evet canı istediğini alabilir. Fakat ekstra çıkan masrafları karşılamakta zorlanabilir bu maaşla. Yeni bebekleri olmuş onun da ekstra sağlık harcamaları da vardır onları da saymamışlar sanki .
Siz üzülüyorsunuz diye baktım az önce kapüşonlu sweatshirt fiyatına.gri düz renk kapüşonlu 42 küsúr,hatta tesadüf DeFacto.en az 120 değil kiDefacto ya waikikiye falan baktım. Kapüşonlu olanlar 120 den başlıyordu. Artık bir tane şey için de indirim kovalayamayacağım, alsınMudo burda yok malesef.
Mağazadan baktım ben belki dediğiniz gibi vardır ama çocuklar her şeyi beğenmiyor malesef. Bu güzelmiş diye elini attıklarına baktık biz hep. Bugün de gittik gezdik sweat değil gömlek istedi zaten. Ben önceden böyle çocukla çıkınca üçer beşer alırdım ne beğeniyorsa, şimdi öyle değil malesef. Bir gömlek bir etek aldık tam 200 lira. Küçüğe de iki tane alt aldım, eşofman, 110 tuttu. Bana sorarsanız hiçbir şey almadım yani bu alınanlar bana alışveriş yaptım hissi bile vermiyor ama malesef daha fazlasını almaya da güç yetmiyor.Siz üzülüyorsunuz diye baktım az önce kapüşonlu sweatshirt fiyatına.gri düz renk kapüşonlu 42 küsúr,hatta tesadüf DeFacto.en az 120 değil kisiz 120 den başlıyor dediğiniz için dedim,yoksa model ve alım gücüne göre değişiyor tabi .
Borsada batiriodur o zaman. Cok düşünmene gerek yok. Resmen sen ona hesap sorma diye sana bisey sormuo.Şöyle, arada bir "şu kadar olmuş kredi kartımiz" diye dile getiriyordu. Bir kere bile meraktan da olsa hesaplarıma girip bakmıyor, ben de ona bakmayayim diye mi yapıyor bilemedim. Kızımız için borsadan kağıt aldı , yani ona takılan paralarla,5 yıldır toplasam 6-7 kere sormusumdur, hevesle,ne kadar oldu vb diye,konuyu değiştirip pek oralı olmadı ,yani en basitinden heveslenip mutlulukla HESabima bakıp AA ne güzel biriktirmisiz demiyor
Nasıl geçiniyorsunuz?Bende asgari ücret ile çalışıyorum. ve bu parayla geçiniyoruz.
Adam cocuk icin hisse senedi aldim demis. Yalana bak. Kirk yillik kumarbazim nerde görsem tanirim bu hesap vermeyip üste çıkan hareketleri. Bu adam borsada oynuyor.Eşim 8.500 alacak, ben de 4.500 maaş alacam ve çocuklarıma yeğenlerimin eski kıyafetlerini giydirecem, gezme tozma olmayacak, kirası 750 TL olan bir ev.. Çok garip geldi açıkçası, ben olsam çok şükür durumum var diyip yeğenlerimin kıyafetlerini ihtiyaç sahibi birilerine ulaştırır çocuklarıma da yeni kıyafetler alırım. Onları gezdirir, yedirir, içirir hiçbir şeyden mahrum etmem... Herşey bu kadar kısıtlıyken eşinin maaşı her ay nasıl bitiyor anlamk mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?