- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Vallahi size helal olsun 6500 maaş 2000 kira biz kendimize bir şey alamıyoruz neyse bir dahaki ay alırız kafasindayiz sürekliDevamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi
Şüphelendim evetadam ömründe bir kere para istemiş ve hemen konu açılmış.şaştım kaldımmm.yıllarca maaş kartlarını eşlerine veren 2 kuruşta harçlık alan onun da hesabı sorulan kadınlar okusun bu konuyu
Bebeğimiz 2 aylık olduğundan gezemiyiruz,öncesi vardı , açıkladımtam nefes alsak yeter hayatı yaşanıyor.ha gelir asgari ücret olsa hak verirdim mecburdur derdim de kıyafet alma bir kahve içme yemek yeme dışarda kıs allah kıs.bunun adı yaşamak değil benim lügatımda
Kreş,vb masraf yok8500 tl ye kira ve hayatınızı bu şekilde yaşıyorsanız eşinizin sıkışmaması lazım.Bakıcı paranız veya kreş için kredi kartı varsa bunlar için ödeme yapmıyor mu eşiniz. Bunlar varsa kalmaması doğal.
Zaten biriktirdiğim parayı birlikte harcicaz ya sorun yoksiz de bunca sene ne kadar yediniz onun parasını ödeyin o zaman.hatta faturaların da yarısını ödeyin adam hesaplasın geriye dönük.arabanıza binerken de benzin parasının kaskonun mtv nin bakım parasının yarısını bırakın torpido gözüne.
Biriktirsin de ... dile de getirsin,kafa salladı geçti,kendi özel ihtiyaçları ni alsın,hepsini bitirsin ya da biriktirsin,benim bilgim yok,canımı sıkan buben kadının kendi birikimi olmasını şiddetle savunurum bu sitede bilenler bilir.ama bu tüm geçimi adama yıkıp kendi maaşını kuruşu kuruşuna biriktirmeyi haklı görmemi sağlamaz.adam ilk defa para istemiş yahuu.kadının ayda 4500 tl biriktirmesi normal de adamın köşeye 1000 1500 belki koyabilmesi niye anormal?ister erkek olsun isterse kadın ömrünce çalış çalış ama kendi adına hesabında 5 kuruşun olmasın.ben bunu asla kabul etmem kadın da olsam erkek te
Yıllardır gezip tozma niye yok. Dışarda yemek yememek neden? Oteller, restorantlar çocuklu ailelerle dolu. Tatile, restorana gitmeme nedeniniz ne?Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Sonraki aydan umudum olmuyor da yazdaysak kışa alırız kıştaysak yaza alırız o zamana rahatlarız kafası var bende de sürekliVallahi size helal olsun 6500 maaş 2000 kira biz kendimize bir şey alamıyoruz neyse bir dahaki ay alırız kafasindayiz sürekli
Müsrif mi? Yazdıklarınız x2 bizim her şeyKendi giderlerimi yaziyim belki fikir olur size . Lütfen linćlemeyin musrif diyeBenimde 4 aylik kızim var.
Kira 950
Elektrik su 250tl
Dogalgaz 300tl (bebek oldugundan 15 20 gündür açıyorum yani tam 1 aylik değil)
Eşim ve benim telefonlarimiz 150tl
Internet 100tl
Dabacana su 150tl
Kizimın standart gideri en az 1200tl (bez mama ıslak mendil pisik kremi vitamin vs)
Kızımın rutin aylik kontrolü 150tl
Mutfak masrafı 2000tl
Arac akaryakit 300tl
Temizlik gideri ortalama 500tl
Sadece bunlar 5550 civarı tutuyor.
Eee rutin dısında çocugu hastaneye götürsek helede özel hastaneye ,muayene kan tahlili ilaç derken 500 600 tl gitgel 1000tl gidiyor.(ilaćlar ćok pahalandı)
Tabiki benim olmasa eşimin eşimin olmasa çocukların giyim ayakkabı vs gideri oluyor bu hesapta giyim giderleri yok.
Ayrica eşimle benim saģlik giderimiz yokmus gibide hesap yaptim.
Araba oldumu illa bir masrafi oluyor yakiti yaği bakımi kaskosu derken onlarda para tutuyor o da yok hesapta
Bu arada bir tanede oğlum var onun okul kitap oyuncak giderlerini hesaba katmadım hiç.
Eşiniz bilezikte almıs oyüzden hesap şaşırmistir oyüzden yüklenmeyin adama.
Geçim cok zorlaştı.
Çocuktan önce bütçemiz böyleydi rahat rahatta yeriyodu sürekli artıyordu. Şimdi tek maaşa düştük çocuktan dolayı. Ucu ucuna yetiyor. Rahat mı yaşıyoruz nedir anlamadım. Biz gurbetteyiz ama ailelerin yanına gidip gelmek hep masraf ordan dive vuruyor olabiliriz. Doğudayız.Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Konu bu değil arkadaşım, ilk mesajimda zaten açıkladım neden gidemediğimizi.Yıllardır gezip tozma niye yok. Dışarda yemek yememek neden? Oteller, restorantlar çocuklu ailelerle dolu. Tatile, restorana gitmeme nedeniniz ne?
Bu ara ben de çok kısıyorum ya. Bebeğin masrafları çok ani ve öngörülemez çıkıyor çünkü. Lazım olunca elimde para olsun istiyorum. Sadece dün kızıma 950 lira harcadık (muayene/ tahlil/ birkaç parça ihtiyaç vs) çaaat diye gitti.tam nefes alsak yeter hayatı yaşanıyor.ha gelir asgari ücret olsa hak verirdim mecburdur derdim de kıyafet alma bir kahve içme yemek yeme dışarda kıs allah kıs.bunun adı yaşamak değil benim lügatımda
Müsrif mi? Yazdıklarınız x2 bizim her şeyhatta bazıları x3
çok geçmiş olsun anneanneye .benim meşhur avakadomdan bahsedilmiş kaçırmışım.ha bugün çağdaş markette teker teker paketlenmiş ejder meyvesi gördük.ama sadece gördük tadı nedir bilmiyoruzzz
Bu ara ben de çok kısıyorum ya. Bebeğin masrafları çok ani ve öngörülemez çıkıyor çünkü. Lazım olunca elimde para olsun istiyorum. Sadece dün kızıma 950 lira harcadık (muayene/ tahlil/ birkaç parça ihtiyaç vs) çaaat diye gitti.Bebek olmasa hiç umrumda olmaz yer içer gezer tozarım. Her şey pahalandı da bebek ihtiyaçları 4 5 kat pahalandı sanki. Ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Eskiden mağazaya girip çeşit çeşit alıp çıkardı çevremde çocuğu olanlar. Ben hangisi alsam diye düşünüyorum. İhtiyacı da var. Bir de sağlık giderleri çok arttı. Özel sağlık sigortan yoksa bir hiçsin. Nefes alsan para.
Bize eşimle ödediğimiz kredileri ve yaptığımız birikimi düşünce elimizde 5bin lira kalıyor bunun içinde fatura mutfak benzin kredi kartı var bunun dışında her hafta olmasa bile iki haftada bir dışarı çıkmak alışveriş yapmak var 8500 iyi bir para fazla fazla yetmeli ama bu ay bilezikten dolayı böyle olmuş olabiliri bence bekleyin 1-2 ay daha devam ederse o zaman şüphelenin durumdanMerhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Geçen kabak aldım ya kabaksın sen alt tarafı tropikal meyve misin 8-10 lira para verdim kabak almaya cesaretim kalmadıBende bir süredir gözüme ejder meyvesini kestirdim. Ama almaya cesaret edemiyorum. alısveris yaparken yatırım yapar gibi analiz yapar olduk. Lütfen denerseniz bilgimiz olsun
Bende bir süredir gözüme ejder meyvesini kestirdim. Ama almaya cesaret edemiyorum. alısveris yaparken yatırım yapar gibi analiz yapar olduk. Lütfen denerseniz bilgimiz olsun
Bebeğe onu da yapamıyorsun. Ben şimdi 5 aylık bebeğe nasıl 18 aylık alayım? En fazla 9 ay alıyorum bari 3-5 ay giysinBen de büyük aldım bu sene herşeyi. Seneye de giysin kullansın diye. Bir eşofman takımı 200 den başlıyor herşey korkunç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?