Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Vallahi size helal olsun 6500 maaş 2000 kira biz kendimize bir şey alamıyoruz neyse bir dahaki ay alırız kafasindayiz sürekli

Sıkışmış olabilir, bilezik az bir masraf değil, geçen ay yüklü bir miktar ekstra bir giderimiz oldu ve total maaşımız yazdığınızdan daha yüksek olmasına rağmen ay sonunu zor gördük. market uçmuş gitmiş. ha bizim dışarıdan yeme huyumuz çok sizden farklı olarak.
bana garip gelen ilk para istemesinde evhamlanmanız. güveninizi kıracak bir husus yoksa paniklemek için erken olmuş.

adam ömründe bir kere para istemiş ve hemen konu açılmış.şaştım kaldımmm.yıllarca maaş kartlarını eşlerine veren 2 kuruşta harçlık alan onun da hesabı sorulan kadınlar okusun bu konuyu
Şüphelendim evet
tam nefes alsak yeter hayatı yaşanıyor.ha gelir asgari ücret olsa hak verirdim mecburdur derdim de kıyafet alma bir kahve içme yemek yeme dışarda kıs allah kıs.bunun adı yaşamak değil benim lügatımda
Bebeğimiz 2 aylık olduğundan gezemiyiruz,öncesi vardı , açıkladım
Kreş,vb masraf yok
Zaten biriktirdiğim parayı birlikte harcicaz ya sorun yok
Biriktirsin de ... dile de getirsin,kafa salladı geçti,kendi özel ihtiyaçları ni alsın,hepsini bitirsin ya da biriktirsin,benim bilgim yok,canımı sıkan bu

Yıllardır gezip tozma niye yok. Dışarda yemek yememek neden? Oteller, restorantlar çocuklu ailelerle dolu. Tatile, restorana gitmeme nedeniniz ne?

Vallahi size helal olsun 6500 maaş 2000 kira biz kendimize bir şey alamıyoruz neyse bir dahaki ay alırız kafasindayiz sürekli
Sonraki aydan umudum olmuyor da yazdaysak kışa alırız kıştaysak yaza alırız o zamana rahatlarız kafası var bende de sürekli

Müsrif mi? Yazdıklarınız x2 bizim her şey hatta bazıları x3

Çocuktan önce bütçemiz böyleydi rahat rahatta yeriyodu sürekli artıyordu. Şimdi tek maaşa düştük çocuktan dolayı. Ucu ucuna yetiyor. Rahat mı yaşıyoruz nedir anlamadım. Biz gurbetteyiz ama ailelerin yanına gidip gelmek hep masraf ordan dive vuruyor olabiliriz. Doğudayız.

tam nefes alsak yeter hayatı yaşanıyor.ha gelir asgari ücret olsa hak verirdim mecburdur derdim de kıyafet alma bir kahve içme yemek yeme dışarda kıs allah kıs.bunun adı yaşamak değil benim lügatımda
Bu ara ben de çok kısıyorum ya. Bebeğin masrafları çok ani ve öngörülemez çıkıyor çünkü. Lazım olunca elimde para olsun istiyorum. Sadece dün kızıma 950 lira harcadık (muayene/ tahlil/ birkaç parça ihtiyaç vs) çaaat diye gitti. Bebek olmasa hiç umrumda olmaz yer içer gezer tozarım. Her şey pahalandı da bebek ihtiyaçları 4 5 kat pahalandı sanki. Ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Eskiden mağazaya girip çeşit çeşit alıp çıkardı çevremde çocuğu olanlar. Ben hangisi alsam diye düşünüyorum. İhtiyacı da var. Bir de sağlık giderleri çok arttı. Özel sağlık sigortan yoksa bir hiçsin. Nefes alsan para.

çok geçmiş olsun anneanneye .benim meşhur avakadomdan bahsedilmiş kaçırmışım.ha bugün çağdaş markette teker teker paketlenmiş ejder meyvesi gördük.ama sadece gördük tadı nedir bilmiyoruzzz

Bende bir süredir gözüme ejder meyvesini kestirdim. Ama almaya cesaret edemiyorum. alısveris yaparken yatırım yapar gibi analiz yapar olduk. Lütfen denerseniz bilgimiz olsun

Benimde bebeğim var hersey ates pahası ,herseyi 1 2 beden büyük alıyorum ,kampanya takip ediyorum. insan kendinden kısiyorda evlattan kısamıyor ..

Bize eşimle ödediğimiz kredileri ve yaptığımız birikimi düşünce elimizde 5bin lira kalıyor bunun içinde fatura mutfak benzin kredi kartı var bunun dışında her hafta olmasa bile iki haftada bir dışarı çıkmak alışveriş yapmak var 8500 iyi bir para fazla fazla yetmeli ama bu ay bilezikten dolayı böyle olmuş olabiliri bence bekleyin 1-2 ay daha devam ederse o zaman şüphelenin durumdan

Bende bir süredir gözüme ejder meyvesini kestirdim. Ama almaya cesaret edemiyorum. alısveris yaparken yatırım yapar gibi analiz yapar olduk. Lütfen denerseniz bilgimiz olsun
Geçen kabak aldım ya kabaksın sen alt tarafı tropikal meyve misin 8-10 lira para verdim kabak almaya cesaretim kalmadıEskiden ananas detoksu yapardım artık bir hayal

Hiç bir şeyi ispatlamıyor boşuna çababen burda yazarım zaten yarı yarıya eve para verilmesine de karşıyımdır erkeğin geliri çok düşük değilse. Kadının yükü daha ağır çünkü ev işleri yemek çocuk bakımı misafir ağırlama. Kendi geliri olmalı yoksa da eş yeterli harcama payı vermeli kadına. Çalışmasa bile 3 5 kuruş kenara atmalı. Ama tüm maaşını ya da gelirini biriktirme hakkı yok. Benim de gelirim var. Eşimin geliri ev geçimine yeterli ama ben de harcarım eve para. Ayrı birikim de yaparım istediğim gibi harcarım da sormam. Kendisi de isterse kıyafet alır isterse telefon vs. Ona da karışmam

Belirli bir tadi yok, yapi olarak kivinin aynisi ama tatsizini ve daha sulusunu dusunun. Tropikal iklimli bir adada yasiyorum da burada bizdeki elma gibi bir meyve o da. Hatta bizdeki meyveler burada batidan geldigi icin daha pahali :))

Ben de büyük aldım bu sene herşeyi. Seneye de giysin kullansın diye. Bir eşofman takımı 200 den başlıyor herşey korkunç
Bebeğe onu da yapamıyorsun. Ben şimdi 5 aylık bebeğe nasıl 18 aylık alayım? En fazla 9 ay alıyorum bari 3-5 ay giysin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…