Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Cevap yazmıyım dedim ama dayanamadım. Eşinin nereye para harcadığını burdaki kadınlara mı soruyorsun cidden? Nereden bilsin bu insanlar sizin cüzdanınızdaki parayı.
Sen gerçekten evli olduğuna emin misin böyle basit bir konuyu bile eşine soramıyorsun vah vah.

Hedefinize gelince başarı hikayelerine konu açın derim ilham alalım bizler de:)
İnşallah şu son 4 kiloyu verebilirsem açarım tabi ama bir türlü eski isteğim ve hevesim kalmadışu an yazdığım arada resim paylaştığım bir sayfam var zaten diyet günlüklerinde diyetleyen öğretmen diye
Maşallah maşallah darisi başıma . Cok değil 30 kilocuk versem yeter
Sağ ol canım verirsin hiç merak etme sadece zaman ve sabır gerekiyor bırakma pes etme kendine güven başaracaksın

ben 68 dim 62 zor oldum 58 olmam lazım ama yok 1 kilo bile eksilmiyor 1 aydır.büyük kilolar verenlere hayranımdır o yüzden

ben 68 dim 62 zor oldum 58 olmam lazım ama yok 1 kilo bile eksilmiyor 1 aydır.büyük kilolar verenlere hayranımdır o yüzden
Ben de hep instagramda görür ne olur yapabilsem diye iç geçirirdim bazı olumsuz şeyler yaşadım bunları atlatmak için diyete sarıldım açıkçası takıntı haline getirdim yoksa başarabilir miydim bilmiyorum her şerde bir hayır vardır diye boşuna demiyorlar Büyük ihtimal kolay kilo almayan bir yapın var o yüzden kilo vermen de zor oluyordur spor yaparak hızlandırabilirsin belki

Evin bütün hesabı kitabı bende. Eşim maaşı elime sayar. Market masrafları, temizlik masrafları, bebeğin maması bezi ihtiyaçları, benzin parası, arabanın muanesi bakımı vergisi sigortası falan, hastane ücretleri, eczane ücretleri ve üstüne size hediye... Bu ayda isteyebilir bence. Bizim maaşımızla düşününce benim ağlayasım geldi mesela

Anne ve kardeşle konuşma detayını atlamışım ben ne kadar yanlış. Eşi de aynısını yapıp ailesiyle konu sahibinin dedikodusunu yapıyordur başka konularda umarım.

Eşim 8.500 alacak, ben de 4.500 maaş alacam ve çocuklarıma yeğenlerimin eski kıyafetlerini giydirecem, gezme tozma olmayacak, kirası 750 TL olan bir ev.. Çok garip geldi açıkçası, ben olsam çok şükür durumum var diyip yeğenlerimin kıyafetlerini ihtiyaç sahibi birilerine ulaştırır çocuklarıma da yeni kıyafetler alırım. Onları gezdirir, yedirir, içirir hiçbir şeyden mahrum etmem... Herşey bu kadar kısıtlıyken eşinin maaşı her ay nasıl bitiyor anlamk mümkün değil

Kıyafetlerin veya eşya vb seylerin dönüşümlü kullanılmasıni maddiyata bağlamamak gerekiyor bence. Kıyafet olsun ,bir eşya olsun, bir kitap olsun bunlardan maksimum fayda sağlamak bence doğaya olan borcumuz. Bizde kuzenlerimizle yıllardır kıyafet ,kitap ve eşya değiş tokuşu yapıyoruz. Benim gelirim konu sahibinden biraz daha fazla. Mesela bu kış oğlum kuzenimin montunu giyecek. Gösterdik beğendi beğenmese elbette yenisini alır onu ihtiyaç sahibine verirdim. O montu beğenip giyince bende babalarını kaybetmiş ihtiyacı olan bir aileye bağış yaptım. Yeme içme gezme kısmına bende katılıyorum

Son düzenleme:
Sen beni anlıyorsun,biliyorum.Yeme- içme inan vakitsizlik ten yok,kızımın öğlen uykusu, gideceğimiz yerin uzaklığı... Yollarda durmuyor ki kızım, perişan oluyoruz, yemek yemiyor,aç kalıyor, ki yine haftada/2 haftada bir gidebildik,şimdi 2 aylık oğlumla uzun süre gezmeyi başaramam.beni herkes bilir illa gezerim ben.kiyafet konusuna arkadaşın yorumuna yazmayacaktim,sen diyince hadi yazayım, pandemisi,salgını ve kızım zaten küçük.evdr giyiyor işte,ne var bunda, dışarısı için de gayet yeterli kıyafet aldım, markalı takımlar,güzel güzel giyiyor kızım.kiyafet var işte değerlendirmek gerek,ben onları zaten atacak degilim ya vereceğim yerler var.ayrica istesem 5 yaşına kadar da çoğunlugunu yeğenimden alırım,ama özellikle yapmıyorum.gecen gun mont alacaktık kızıma Internetten,annem ben getirdim dedi, yeğenimin varmış. Aa yok alamam ihtiyaç sahiplerine verin mi diyeyim, herkes değiş/tokuş yapıyor, makbule geçti ,biz de eğitimleri için biriktirmiş oluruz. Ben maddi durumumla mutluyum, eşime de şimdi çocuk gibi,her ay 2 bini ne yaptın diyemem,yolunu yordamıni bulup sorarım daha sonra,belli ki bı sefer yetmedi para, öbür aylar 1-2 arttığına eminim, ailesine vereceğini düşünmüyorum,çünkü çocuğumuz yokken vermiyordu,şimdi 2 çocuk ,bu vijdansizligi yapmaması lazım ,yarın öbür gün dershane, okul ücreti,iki maaş da yetmez,

Kaç sene öncesinden bahsettiniz. Sağlıklı besin alışverişi yapılsa dünya para tutuyor. Kasaptaki marketteki fiyatlara bakıp anlaşılabilir. Aç kalmaz evet canı istediğini alabilir. Fakat ekstra çıkan masrafları karşılamakta zorlanabilir bu maaşla. Yeni bebekleri olmuş onun da ekstra sağlık harcamaları da vardır onları da saymamışlar sanki .

Harcamalarınızın hepsini tek bir kredi kartından yapın ay sonunda ne harcadığınızı görün bence. En azından gereksiz harcama yapıp yapmadığınızı görmüş olursunuz.

Woooow sizin hesabınıza göre burdaki herkesin kocası ya kumarbaz yada aldatılıyor bereket dedikleri bu olsa gerek Allah bereket versin

Ya hayır tabiki ben yetiyor diye anlatmak istemedim son zamanlardaki durumu açıkladım ve ben mecbur olduğum için bu şekilde kıt kanaat geçiniyorum yoksa yüksek bir maaş değil elbette ve herşey çok pahalı imkansız bu para ile geçinilmesi konu sahibinin eşi 8500 alıp hiç bişey yok gezme tozma bir lüks kalabilir yani anlamında yazdım

Vallahi size helal olsun 6500 maaş 2000 kira biz kendimize bir şey alamıyoruz neyse bir dahaki ay alırız kafasindayiz sürekli

Ben de şu an mecburiyetten öyleyim yoksa ben de herşeyi yapıp etmeye çalışıyorum ama illa ki bir eksi çıkıyor :)

Siz bana baska bir uyeyi cok animsattiniz. Daha önce üyeliginiz var miydi?

Öncelikle bunu esinizle konusamamaniz bence korkunc bir durum.
Ikinci olarak evet cocukla gezmek tabi ki cocuksuz gezmek kadar konforlu degil ama hafta bir bile disari cikmamak da sizin durumunuzdaki bir aile icin abarti. Sorunuz bu degil haddimi asiyorum ama hayati cok net kaciriyorsunuz, üzüyor bu hayatlar beni. ( imkan olmaz o baska)

Son olarak da; buna cevabi ancak esinizle konusup kendi hayatinizi dusunup verebilirsiniz.
Herkesin tarzi farkli. Kimse bilemez sizin durumunuzu.
Sigara iciyor mu, iciyorsa ne kadar?
Araba var mi? Yakiti mtvsi kaskosu...
En son ne zaman markete gittiniz? Dün 2 lt sute 18.98 ödedim. Uht inek sütü yani dumduz...

Beslenme aliskanliginiz nasil? Kimi insan her gun et arar. Ben 2 yil yemesem belki aklima gelir... haliyle mutfak masrafi da cok cok degisken.

Mamayi organik aliyorsaniz, mutfak alisverisini de yeterli, cesitli yapiyorsaniz zaten 5000 tutar en az burasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…