- 24 Ağustos 2010
- 3.594
- 3.269
- 333
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
İnşallah şu son 4 kiloyu verebilirsem açarım tabi ama bir türlü eski isteğim ve hevesim kalmadıHedefinize gelince başarı hikayelerine konu açın derim ilham alalım bizler de:)
Sağ ol canım verirsin hiç merak etme sadece zaman ve sabır gerekiyor bırakma pes etme kendine güven başaracaksınMaşallah maşallah darisi başıma . Cok değil 30 kilocuk versem yeter
ben 68 dim 62 zor oldum 58 olmam lazım ama yok 1 kilo bile eksilmiyor 1 aydır.büyük kilolar verenlere hayranımdır o yüzdenİnşallah şu son 4 kiloyu verebilirsem açarım tabi ama bir türlü eski isteğim ve hevesim kalmadışu an yazdığım arada resim paylaştığım bir sayfam var zaten diyet günlüklerinde diyetleyen öğretmen diye
Sağ ol canım verirsin hiç merak etme sadece zaman ve sabır gerekiyor bırakma pes etme kendine güven başaracaksın
Ben de hep instagramda görür ne olur yapabilsem diye iç geçirirdim bazı olumsuz şeyler yaşadım bunları atlatmak için diyete sarıldım açıkçası takıntı haline getirdim yoksa başarabilir miydim bilmiyorum her şerde bir hayır vardır diye boşuna demiyorlarben 68 dim 62 zor oldum 58 olmam lazım ama yok 1 kilo bile eksilmiyor 1 aydır.büyük kilolar verenlere hayranımdır o yüzden
Anne ve kardeşle konuşma detayını atlamışım ben ne kadar yanlış. Eşi de aynısını yapıp ailesiyle konu sahibinin dedikodusunu yapıyordur başka konularda umarım.Öyle yazmadınız ilk yorumlarda. Gayet tğm maaşımı biriktiyorum dediniz. Hatta eşimin maaşından 2000 e yakın artması lazım acaba ne yapıyor bu parayı da dediniz. Hatta kendi anne ve kardeşinizle bile konuşmuşsunuz bu konuyu. Hatta o da yetmemiş bdv ye konu bile açtınız hanımefendi
Eşim 8.500 alacak, ben de 4.500 maaş alacam ve çocuklarıma yeğenlerimin eski kıyafetlerini giydirecem, gezme tozma olmayacak, kirası 750 TL olan bir ev.. Çok garip geldi açıkçası, ben olsam çok şükür durumum var diyip yeğenlerimin kıyafetlerini ihtiyaç sahibi birilerine ulaştırır çocuklarıma da yeni kıyafetler alırım. Onları gezdirir, yedirir, içirir hiçbir şeyden mahrum etmem... Herşey bu kadar kısıtlıyken eşinin maaşı her ay nasıl bitiyor anlamk mümkün değil
Sen beni anlıyorsun,biliyorum.Yeme- içme inan vakitsizlik ten yok,kızımın öğlen uykusu, gideceğimiz yerin uzaklığı... Yollarda durmuyor ki kızım, perişan oluyoruz, yemek yemiyor,aç kalıyor, ki yine haftada/2 haftada bir gidebildik,şimdi 2 aylık oğlumla uzun süre gezmeyi başaramam.beni herkes bilir illa gezerim ben.kiyafet konusuna arkadaşın yorumuna yazmayacaktim,sen diyince hadi yazayım, pandemisi,salgını ve kızım zaten küçük.evdr giyiyor işte,ne var bunda, dışarısı için de gayet yeterli kıyafet aldım, markalı takımlar,güzel güzel giyiyor kızım.kiyafet var işte değerlendirmek gerek,ben onları zaten atacak degilim ya vereceğim yerler var.ayrica istesem 5 yaşına kadar da çoğunlugunu yeğenimden alırım,ama özellikle yapmıyorum.gecen gun mont alacaktık kızıma Internetten,annem ben getirdim dedi, yeğenimin varmış. Aa yok alamam ihtiyaç sahiplerine verin mi diyeyim, herkes değiş/tokuş yapıyor, makbule geçti ,biz de eğitimleri için biriktirmiş oluruz. Ben maddi durumumla mutluyum, eşime de şimdi çocuk gibi,her ay 2 bini ne yaptın diyemem,yolunu yordamıni bulup sorarım daha sonra,belli ki bı sefer yetmedi para, öbür aylar 1-2 arttığına eminim, ailesine vereceğini düşünmüyorum,çünkü çocuğumuz yokken vermiyordu,şimdi 2 çocuk ,bu vijdansizligi yapmaması lazım ,yarın öbür gün dershane, okul ücreti,iki maaş da yetmez,Kıyafetlerin veya eşya vb seylerin dönüşümlü kullanılmasıni maddiyata bağlamamak gerekiyor bence. Kıyafet olsun ,bir eşya olsun, bir kitap olsun bunlardan maksimum fayda sağlamak bence doğaya olan borcumuz. Bizde kuzenlerimizle yıllardır kıyafet ,kitap ve eşya değiş tokuşu yapıyoruz. Benim gelirim konu sahibinden biraz daha fazla. Mesela bu kış oğlum kuzenimin montunu giyecek. Gösterdik beğendi beğenmese elbette yenisini alır onu ihtiyaç sahibine verirdim. O montu beğenip giyince bende babalarını kaybetmiş ihtiyacı olan bir aileye bağış yaptım. Yeme içme gezme kısmına bende katılıyorum
Kaç sene öncesinden bahsettiniz. Sağlıklı besin alışverişi yapılsa dünya para tutuyor. Kasaptaki marketteki fiyatlara bakıp anlaşılabilir. Aç kalmaz evet canı istediğini alabilir. Fakat ekstra çıkan masrafları karşılamakta zorlanabilir bu maaşla. Yeni bebekleri olmuş onun da ekstra sağlık harcamaları da vardır onları da saymamışlar sanki .Eşin yalan söylüyor 8500 yetmemesi gibi bir ihtimal yok anlattiginiz gibi bir lüks hayatınız yoksa ya eşin o maaşı almıyor yada başka birşeylere uğraşıyor benim eşim evin hicbirseyini karsilamazdi benim maaşım 6.500 yeterdi artardı bile artan parayida kocam yerdi bence extresini kontrol edin ne yaptığını öğrenin normal değil bence
Kendi maasimdan kendime de, eşime de, çocuklar için de harcıyorum,birikim dediysem maaşa dokunmadan kenara atmak diil ve eşimin maaşını biriktirip benimkini harcasak da olur, özellikle sectigim bir yöntem değil, sorunumu çözmeyi geçtim, oturup başka hususlarda yanlış anlamaları çozmekten yoruldum, yok neden gezmiyirmusum, yok neden harcamıyormusum, neden bebeğe kıyafet almıyormusum, ben konuyu cimri miyim, savurgan miyim diye açsam amenna. Tek derdim eşimin maaşı cidden yetmiyor mu diye tereddüt ettim, hatta bir arkadaş da sağolsun kalem kalem hesapladı benim icin.Bu kadar yani ,artık aklıma başka bir şey gelmiyor.pardon geliyor,beğenmedi yaparsınız belki , inanın yoruldum, teşekkürler tekrardan
Çok iyi tutmuş valla bizim iki takım kıyafet oğluma o kadar tuttu. Hem de indirim takip ettiğimiz haldeAynen en basitinden ogluma lcw den aliyorduk 5 6 parça batmıyordu . bugün 5 takim aldim oglumla kızıma (2 kıza 3 oğlana) 530 tl tuttu. onuda alirken fiyata göre siralayipta aldim
Bu benBazen günde iki kere markete gidiyorum benasıl almam gereken şeyi unutup, üzerine bir sürü gereksiz şeye para harcayıp çıkıyorum
Woooow sizin hesabınıza göre burdaki herkesin kocası ya kumarbaz yada aldatılıyorbereket dedikleri bu olsa gerek Allah bereket versin
Bana da siz garip geldiniz
Vallahi size helal olsun 6500 maaş 2000 kira biz kendimize bir şey alamıyoruz neyse bir dahaki ay alırız kafasindayiz sürekli
Çok iyi tutmuş valla bizim iki takım kıyafet oğluma o kadar tuttu. Hem de indirim takip ettiğimiz halde
Çocuk giysileri çok pahalı ya. Bir de benim oğlum 14 yaşında ve garsom boy alıyoruz. Çocuğa girmiyor. Büyük yetişkineİyimi hala etkisinden çikamadım.Pantalon gömlek tarzı olsa daha çok tutardı hepsi esofman takimı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?