Bebek düşüncenizi bir iki yıl ertelemelısınız bence zatende yenı evlısınız cunku bebek çok masraflıKızlar Temmuz ayında evlendim 5 aylık evliyiz şuan için kirada oturuyoruz. Eşim de ben de çalışıyoruz o sağlık çalışanı bense özel sektörde muhasebe sorumlusuyum. Eşim hep ev alma taraftarı bense biraz korkuyorum o kadar borcun altına girmeye çünkü hayatımda hiç o kadar yüklü bir borcun altına girmedim. Bir de dedemin bir tarlası var mütahite verilince de torunlarına en az 2 şer ev düşecek fakat ne zaman mütahite verileceği belli değil. Ben orayı bekleyelim diyorum eşim belirsiz olduğu için bi an önce kendi evimize geçelim kira ödeyeceğimize kredi ödeyelim diyor. Kenarda bir miktar paramız var en az 200 bin tl kredi çekmemiz gerekiyor eşim yaza doğru alma taraftarı bir de bebek düşüncemiz var allah nasip ederse 2020 nin ilk aylarında hamile kalmak istiyorum. Bu tarz süreçlerden geçen var mı sizce nasıl bir yol izlemek gerekli tecrübeli kişilerden fikir almak isterim.
İlk 3 yıl zor sonra zaten kiraya denk geliyor.Bebek düşüncemi ertelemekten korkuyorum çünkü yaşımız çok küçük sayılmaz 27 yaşındayız hamile kalamama gibi bi durum olursa en azında kendimize süre tanıyacağımız bi zaman olsun istiyorum, bir de ailelerimiz maddi manevi olarak çok destekçi olduğu için biraz da göze alabiliyoruz bebek masrafından çok kredi beni korkutuyor fakat eşim çok mantıklı biri olduğu için bi yandan da mantıklı geliyor onun mantığı şu kira her sene artacak fakat kredi 2 bin tl ödüyorsan hep 2 bin tl kalacak bizim gelirimiz sürekli artacak belki 2-3 sene zorlanacağız ama sonra bizi zorlamıcak diyor
Evet biz de öyle düşündük 5 sene sonra bile ev gelse 5 sene kredi öderiz geri kalan seneleri kira geliri ile devam ettiririz dedik büyükşehirde kiralar kredi tutarları ile yarışıyor malesefFaizler düştü. Ev almak için uygun zaman. Kiraya vereceğiniz tutarı kendi evinize verirsiniz. Dedenizin ev işi olunca da o evi kiraya verirsiniz. Kiradan gelen para evinizi Ödemiş olur.
Biz de siteyi deneme amaçlı kirada oturuyorduk. İçimize sinen başka bir ev oldu. Aldık. Biz aldıktan sonra faizler düştü. Eşiniz mantıklı düşünüyor.
yılbaşından sonra aylık 6 bin lira gelirimiz olacak görünüyor net olarak giderlerimiz ortalama eğer eşim atanırsa tabi bu tutar baya yükselir kpss ye hazırlanıyor şuan bir yandanİlk 3 yıl zor sonra zaten kiraya denk geliyor.
Geliriniz gideriniz ne durumda ne kadar kalacak size ortalama
Evet şu an küçük bir evde oturuyoruz 2+1 kira olarakta tabi daha uygun ama çocuk olunca 3+1 e geçmek isitiyoruz doğal olarak kira artacakKesinlikle ev almalısınız.
Kirada da aynı parayı veriyorsunuz. Bütçenize göre bir ödeme planı oluşturursunuz. 150 bin kredi çekseniz misal veriyorum 10 yıla bölseniz aylık 2140 tl ödeme çıkar.
Bundan 10 yıl sonrada kirada olacağınızı düşünün. Şuan iyi bir evde oturup İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız en kötü 1300 tl kira veriyorsunuzdur. 10 yıl sonra 2300 tl vereceksiniz her yıl 100tl zam yapsa, ama kredi her sene aynı.
Buna cevap vermek için aylık ortalama geliriniz nedir, başka borcunuz var mı, ortalama kaç bin liralık ev almayı düşünüyorsunuz gibi sorulara cevap lazım.Kızlar Temmuz ayında evlendim 5 aylık evliyiz şuan için kirada oturuyoruz. Eşim de ben de çalışıyoruz o sağlık çalışanı bense özel sektörde muhasebe sorumlusuyum. Eşim hep ev alma taraftarı bense biraz korkuyorum o kadar borcun altına girmeye çünkü hayatımda hiç o kadar yüklü bir borcun altına girmedim. Bir de dedemin bir tarlası var mütahite verilince de torunlarına en az 2 şer ev düşecek fakat ne zaman mütahite verileceği belli değil. Ben orayı bekleyelim diyorum eşim belirsiz olduğu için bi an önce kendi evimize geçelim kira ödeyeceğimize kredi ödeyelim diyor. Kenarda bir miktar paramız var en az 200 bin tl kredi çekmemiz gerekiyor eşim yaza doğru alma taraftarı bir de bebek düşüncemiz var allah nasip ederse 2020 nin ilk aylarında hamile kalmak istiyorum. Bu tarz süreçlerden geçen var mı sizce nasıl bir yol izlemek gerekli tecrübeli kişilerden fikir almak isterim.
ev almadan çocuk yapmak çok kötü bir fikir
Evet çok haklısınız ben de bebeği maddi bir engel olarak düşünmek istemiyorum çünkü böyle düşünüp erteleyen arkadaşlarım çok pişman oldularBiz de eşimle yüklü bir kredi borcunun altına girdik 120 ay vadeli ev aldık ve inanır mısınız dün 17.taksidi ödedik, zaman su gibi...Havaya para vermektense kendi evinizi alın, bebek masraflı evet ama Rabbim rızkını verir, ben 1000 lira da kreşe de veriyorum, sürekli kıyafet ihtiyacı oluyor, bedenini sırıtmayacak kadar büyük alıyorum, her sezon yeni kıyafetler almıyorum, aldıklarımı mevsim geçişinde diğer dönemlerde dönüşümlü giydiriyorum mesela, outletten fiyatı düşenleri alıyorum online olarak, bu bir örnek:) Rabbim ev alacaklara yardım etsin, borçlulara ödeme kolaylığı versin inşallah.
Evet rutin bir borç ödemek yaşam standartlarınızı sekteye uğratabilir, yorabilir, fedakarlık gerektirebilir ancak faizler düştüğü için bu süreci değerlendirebilirsiniz, maaş uçuyor ama uçtuğuna değiyor, hayat zaten geçiyor varsın borçla geçsin.Borç yiğidin kamçısıdır.
Eşiniz mantıklı düşünüyor.Kolaylıklar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?