- 14 Mart 2019
- 2.008
- 2.545
- 133
Eşimle 6 yıllık bir sevgililik dönemimiz oldu o yüzden gezmek birlikte vakit geçirmek gibi kısımları fazlasıyla yaşadık, o faktör kafamızda okeyBu noktada cok degisken var.onlari bilmek lazim.mesela biz gecen ay 100 bin cektik ayda 1500 oduyoruz.siz en az 200 bin cekecekmissiniz.ayda 3000 odediginizde elinize ne kadar para kalacak bilmek lazim mesela.eger 4 binden az kaliyorsa ben olsam girismezdim simdilik.cunku bu gunler en guzel gunleriniz.bu en guzel zamanlari sikintiyla gecirmek istemezdim ben.biraz gezer tozar tadini cikarir sonra boyle bi yukun altina girerdim.eger maddi acidan sikismayacaksaniz korkmayin.borc odenip gidiyor.ama sizi zorlayacaksa su an dogru zaman degil bence.evliliginiz cok yeni.birbirinize iyice alisip evliliginizi oturtmadan bide maddi sikinti icine girmeyin derim ben.hakkinizda hayirlisi olsun.
Ben de o yüzden miras olarak gelecek evi bekleme taraftarıyımEki Görüntüle 2566014
10 yıl vadeli çekseniz böyle bir tablo oluşuyor, aylık 3 bin ödemek ilk birkaç sene zorlar. Sonra rahatlar mısınız bilemedim gerçi ben krediyle ev alma taraftarı olmadığım için en iyisi hiç yorum yapmayayım
O zaman hayirlisi olsun.Eşimle 6 yıllık bir sevgililik dönemimiz oldu o yüzden gezmek birlikte vakit geçirmek gibi kısımları fazlasıyla yaşadık, o faktör kafamızda okeyeşim yaşımız gençken bir yerden başlayalım diyor çocuk olduktan sonra daha zor gelecek diye düşünüyor kendisi, eşimin ufak bir bedelli kredisi vardı şubat ayında onu da kapatınca borcumuz sıfırlanmış olacak yaza kadar biraz daha para biriktirip ev alma taraftarı çünkü maddi olarak bizi çok yıkmayacak 200 bini ortalama söyledim belki daha altında olabilir şuan net bi rakam yok alacağımız eve göre :)
Miras işleri hep muallak malesefO tarladan bizde de var
Biz evimizi aldik borcunu odeyip bitirdik, tarla hala satilacak, bir de muhtemelen degeri de dusmustur artik
varsayımlar üzerinden yapmayın. Atanır, ev satılır bunlar iyi ihtimal bir de kötüleri düşünün.yılbaşından sonra aylık 6 bin lira gelirimiz olacak görünüyor net olarak giderlerimiz ortalama eğer eşim atanırsa tabi bu tutar baya yükselir kpss ye hazırlanıyor şuan bir yandan
kişiden kişiye göre değişen bir etken erken ya da geç kavramı eşimle 6 sene 1 sene nişanlı olmak üzere 7 senedir birlikteyiz ve kendisini kendimden daha iyi tanıyorum denebilir :) o yüzden benim ilişkim için erken bir düşünce sayılmaz, her konuda destekçim beni benden daha çok düşünen bir insan çünküBence ev değil daha 5 aylık evlilikte bebek düşünmeniz erken.
Ne mutlu size allah daha güzellerini versin inşallah :)Çocuk olmadan bir şeyler yapmak en güzeli
Yada küçüklerken 2 oğlum var 3-6 yaşlarında
7 yıllık evliyim
Kredi çeke çeke hem arabamı ev avimi aldım çok şükür borcumuz bitti
Bir kısım para biriktirdik
Şimdi evimi satıp daha yeni bir ev almak istiyorum gene kredi çekicem ama çok az
Çocuklarım büyüdü okulları kursları etkinlikleri artık onları ödeme zamanı
O yüzden hep diyorum
İlk yıllarım sıkıntılı geçti ama çocuklar olmadan alıp bitirdiğimiz için şükürler olsun:)
Enine boyuna düşünmek lazım bakalım zaman bize ne kararlar aldıracak ben de meraktayım :)varsayımlar üzerinden yapmayın. Atanır, ev satılır bunlar iyi ihtimal bir de kötüleri düşünün.
Örnek veriyorum arabanız var ise yüklü bir arıza çıkarabilir ve ya evde bir eşyanız bozulabilir. Her ay her zaman artı bir masraf olur. Bunları karşılayabilecek misiniz ?
Bence bebek işini 1 sene erteleyin zaten daha çok yeni evlisiniz yaşınız da genç. İnanın ilk seneler çok zor geçiyor. Bebekte olursa zorlanırsınız.1 sene bi bakın bakalım geçinebilecek misiniz?
vallahi o konuda da haksız sayılmazsınız bana da ev ölü yatırım gibi geliyor bazen ama biz türk milletinin ilk nihai hedefi hep ev sahibi olmak olduğu için direk ona koşullanıyoruzkredi çekerek ev almayı bilmem de hali hazırda olan 200 bin lirayla ev almak da bana mantıksız geliyor. o parayı değerlendirebileceğin yerler var- tabi herkes aynı görüşte olmayabilir- bankaya attığında aylık 3-4 bin getiriyordur, 1-2 bin kiraya verirsin kalanı cepte kalır
evet doğru söylüyorsunuz, başını sokacak bir ev arıyor insan ve o evin sahibi olmayı falan. bir yandan da mantıklı. sana ait ev, istediğini yap. hayırlısı :)vallahi o konuda da haksız sayılmazsınız bana da ev ölü yatırım gibi geliyor bazen ama biz türk milletinin ilk nihai hedefi hep ev sahibi olmak olduğu için direk ona koşullanıyoruz
Allah önce sağlık versin gerisi hallolur inşallah herkesin kalbine göre versinevet doğru söylüyorsunuz, başını sokacak bir ev arıyor insan ve o evin sahibi olmayı falan. bir yandan da mantıklı. sana ait ev, istediğini yap. hayırlısı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?