sizce ev almalı mıyım


Canım benim ailem de siz şimdi birikim yapamazsınız sizi bir borca sokup ev aldırmalı ki ev sahibi olun derlerdi. Şimdi azıcık ama azıcık hak veriyorum ama hala gezme derdindeyim. Etrafımda ev alıcam şunu alcam dişimi sıkayım diye hayatı ıskalayan o kadar insan var ki. 60 yaşımdan sonra rahata ericem diye en güzel yıllarımda hesap kitap yapmak istemiyorum. Ev alıp araba alıp mutlu olan insanları ayrıca takdir ediyorum ama benim hayattan istediğim bu değil. 10 yıllık kredi çekiyorsun. Her ay 3-4 milyarı oraya bağlıyorsun. Çocuk olduğunda bir tane ana kucağı 2 milyar. Beziydi kreşiydi belki özel okuluydu artık unut sen parisi görmeyi. Maldivler 50 yıl sonra sular altında kalacak oraya da gitmek istiyorum ben. Yılbaşına romada girmek, kesinlikle japonyayı görmek, new york sokaklarında dolaşmak istiyorum. Ben de 800 lir akira ödüyorum ve her ay o para bana çöpe atılıyormuş gibi geliyor. Ama kredi hesaplarına bir giriyorum şu anki evimizi alsak 3-4 milyar kredi hem de 10 yıl. E çocuktan sonra her ay 3-4 milyar ayırabilecek miyim. Ayırıcam belki ama spontan seyehatleri unutucam.

Hangimizinki mantıklı dersen seninki daha mantıklı tabi. Ama gel de kalbe söz geçir.
 

Katılıyorum insanın alım gücü yerindeyken bir şeyler yapmalı...

Ayrıca o gelirle hem gezip tozup hemde ev alabilirsiniz.
 
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(

Şöyle söyleyim ben asgari ücrete çalışıyorum nişanlım 1300 tl maaş alıyor mesailerle beraber 2 ye yaklaşabiliyor ama her ay mesai kazanamıyor tabi ve ev aldık her ay 1180 tl kredi ödüyoruz evlendikten sonrada devam edeceğiz ödemeye kesinlikle ev almalısınız evinize 7000 tl giriyor kira hariç .... yazık birikim şart
 
ben kamuda memur eşim özel sektörde çalışıyor başarılı bir insan ben bişeler yapalım die tutuşmuşken onun sallamaması sinirime dokunuyor.. çocuk fln uzun bir süre istemiyor masraf için değil gezmek için aynen canınfıstığı dediğin gibi maldivlermiş italya turuymuş cruise turuymuş bir yılbaşında venedikmiş hepsini yaşamak istiyorum diyor
 
Kaç yıllık evlisiniz? Ben bir yıllık evliyim. Bundan bir kaç yıl önce ev mi asla diyordum ama yavaş yavaş belki de bebek adımlarıyla fikrim değişiyor. Belki eşiniz de zamanla ev alma fikrine daha sıcak bakar. Birikimizine asla dokunmayın ama. O bir yerde kalsın.
 
zora gelemiyormuş bankalara faizle tonla fazladan para ödeyemezmiş

kamu gorevlisi misiniz bilmiyorum ama ozelde bu 8000in muhendisler icin garantısı yok,
hatta belli bir yastan sonra maas artacak dusuncesi en buyuk yanılgı.
tecrubeyle beraber (eger herhangi bir yerde ust duzey gorevli olunmadıysa) bu ucretlerde sabitleniyor maaslar ne yazık ki.
dolayısıyla bankaya borclanmak insanın gozunu korkutuyor.

herhangi bir birikiminiz yoksa ve kredi cekmekte faiz odememekte ısrarcıysa esiniz,
1-2yıl idare eder surekli birikim yapardım, aileden mulk varsa bir bolumunu satardım yeni evi alır yerlesirdim.
fakat faiz odemesini ve kirayı, kac yılda ne kadar biriktirebileceginizi vs oturup hesap yapmanız lazım.
yoksa eşiniz de haklı, faize verecegime ev sahibine parayı vereyim hem borca da girmemis olurum diye dusunuyor olabilir.
 
Ben 6 aylık evliyim evlenmeden önce takıları satar düğünden sonra alırız diyordu kısa süre otururuz die şimdi hiç aldırış etmiyor ben nkamudayım bnm garanti 3500 alıyorum fakat özelin yarın ne olacağının garantisi yok tabiki takılarımız 100 bin yapıyor peşinat da yok değil
 

Allah'tan ben kafama göre biriyle evlenmişim :) Eşini biraz anlamaya çalış hele benim gibi maddi anlamda zor bir çocukluk geçirdiyse içinde kalanları yapmak istiyor olabilir. Ben 30 yaşıma kadar biri 4. sınıfta biri 24 yaşında falan iki kere deniz görmüş biriyim. Tatil bizim için bir lükstü. Hesap kitap hayatımızın bir parçasıydı. O kadar yıldım ki elimde para varken bari gün yüzü göreyim diyor insan. Teyzem erken denilebilece bir yaşta vefaat etti. O yaşa kadar mal mülk aldılar da ne oldu. Tam bir yazlık aldılar tadını çıkaramadan vefaat etti. Vefaat ettiği sene bile şunu alalım bunu alalımdı. 60 yaşından sonra maldivlere gitsen ne gitmesen ne. Güneş çarpar çarpıntın falan olur mazallah :)
 
Maddi anlamda çok rahat büyümüş biri ben öyle her istediğimi alamayan biriydim hesap kitapla alıana bir şeye günlerce sevinen .. ama eşim çok rahat büyümüş elinde para bolluğu olan biriymiş ama tabi köy çocuğu olduğu için hep tarlalarda çalışmış o yüzden olabilir
 
merhaba
size kendi cevremden bir örnek vericem.yakin bir arkadasim kredi cekerek ev aldi bir kac yil önce.Her sey güzel gidiyordu.ta ki bir kac hafta öncesine kadar.Esi felc gecirdi ve su anda cok kötü bir durumda.
tabi ki hayat bu herkesin basina gelmez.Ama bu olay beni cok etkiledi.Ne zaman ne olacagi hic bell degil.Bazen düsünüyorumda hic ölmeyecekmisiz gibi yasiyoruz.Oysa hayatin da keyfini cikarmak gerek.Bu noktada esinizi anliyabiliyorum.Gidip gezebiliyorkan yapin bunu derim.Sonra bir de bakiyorsunuz ki yas gecmis enerjiniz, isteginiz kalmamis...
 

Anlıyorum sizi. Peki siz gezmeye nasıl bakıyorsunuz? Ben çok geç de olsa herkesin başka başka şeylerle mutlu olacağını kabullendim. Benim kuzenim misal gitti 60 milyarlık araba aldı ki araba fiyatları o ara 30-40 civarıydı. Ama işte full+full falan. Ama tatil yapayım, akşam bi yerde güzel bir yemek yiyim yok. Ben de ona anlam verememiştim. Babasından ev düşüyor ama ikinci evi alma derdinde. İşte bunlar da bana anlamsız gelen şeyler. Bir daha bu yaşları yaşayamayacağız. Bilmiyorum ilerde hangimiz daha fazla pişman oluruz. Dilerim Allah'tan ikimizi de pişman etmesin.
 
Ben de severim gezmeyi ama illa italya yı görmem lazım şeklinde değil ne bilim sinema tiyatro gideriz dışarı çok çıkarız ama ben 2500-3000 ödeyebileceğimizi düşünüyorum ben daha çok kıyafet alınıca mutlu oluyorum o öyle yapınca madem ev almıyor die gidip inadına kıyafet alıyorum gerekli gereksiz ayda 2000 nerdeyse bnm kendi harcamaalrım oluyor
 

Evet ben de tam olarak bunu kastediyorum. Hoş karşı argümanları da anlıyorum. Misal eski bütün sanatçılar gençliklerinde har vurup harman savurduğu için şimdi sefil haldeler. Bizim yaşlılıkta ne olacağımız belli değil de işte dengeyi bir şekil kurmak gerekiyor. Gene de çok genç yaşta eşini kaybeden insanlar var. Hayatı dolu dolu yaşadık demek mi güzel 50-60 yaşından sonra rahata ereceğiz diye eve aldığın etin sütün hesabını yapmak mı? Yani herkes kendince haklı.
 
bende de benzer bi durum var
biz daha 3 ay oldu evleneli, düğün borcu kredi filan var bi ton
eşim de borçlar bitsin öyle diyo ama bence biraz daha kasar 1100 kira vereceğime ev alırım daha iyi olur diyorum
iyi evler 300 bin civarı
ev sahibini zengin etmek bana mantıksız gelio
 
Sizin eşinizde benimkinin kafadan demekki.. Ama benim eşim yiyelim içelim gezelimden değil. Okadar para bir eve bağlanırmı onun yerine başka yatırımlar yaparız..O yatırımlarda hiç yapılamiyor nedense Ama ben sonunda ikna ettim. sonuçta 1-2 senede evin tüm borcu ödendi ..Borca girmeden ödenmiyor şu anda ev almasaydık eve verdiğimiz o paralarda harcanıp gidecekti. En azından bi ev sahibi olmuş olduk.
Şimdi başka bir yatırımı var onun borcunu bitirincede ..2. evimi alsak biri bir cocuğuma biri öbür çocuğuma kalır demeye başladım. Klasık çocuklu anne zihniyeti işte benimki
 

Lisede gelirdi maldivler fotoğrafları. Ütopyaydı benim için. Hiç bir zaman gidemeyeceğim güzel yerler. Denizin direk üstünde villalar. Ama sonra işe giriyorsun. Arkadaşın yaz tatilinde Baliye gidiyor. Bakıyorsun aslında imkansız bir para değil. Ben pukete gittim misal. 2 gün de singapur. Singapur hala biraz burnumda tüter. Ama bir daha gidemem büyük ihtimalle. Öyle kolay da gitmedik tabi aylarca kiranız kadar taksit ödedik. Çoğu insan o parayı oraya hayatta vermem der. Belki de haklıdır. Ama işte eşiniz ve benim gibi insanlar şu dünyaya bir kere geliyoruz kafasında. Siz başka başka kültürlerle tanışıp, değişik yemekler tatmak istemez misiniz? Turkuaz sularda köpek balıkları ile birlikte yüzmek? Sevdiğiniz filmlerin dizilerin çekildiği yerleri görmek. Japonya'da kiraz çiçeklerinin açılışına şahit olmak. Disneyland'da çocuklar gibi şen olmak. Bunların hepsi yapılsın demiyorum. Bunlardan size hitap eden içinizin gittii hiç mi bir şey yok?
 
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(

Ayda 8000 tl oldukça iyi bir gelir.
Çok rahatlıkla ev alabilirsiniz.
Sonuçta bir ailenin temel ihtiyacı en öncelikle evdir.
İmkan varsa en öncelikle her aile bir ev edinmeye bakar.
Ha kredi çekmek istemeyebilirsiniz.Faiz ödemek hepimizin zoruna gidiyor
ancak bugünün şartlarında kredi çekmeden ev sahibi olamaz çoğu orta gelirli aile.
Eğer eşin faiz açısından karşı çıkıyoprsa,o zaman para biriktirebilirsiniz.
Evin tutarının önemli bir kısmını peşin alabilirsiniz.
Ama faiz ödemem deyip,elinize gelen bütün parayı harcıyorsanız bunun
için ileride pişman olabilirsiniz.
Her insan gezmek ister,rahat yaşamak ister.
Eminim siz de bu gelirle rahat bir hayat sürüyorsunuzdur.
Siz kendiniz için aylık 2000 tl özel harcama yapabildiğinizi yazdığınız için yazıyorum rahat yaşıyorsunuz diye.
Tabi rahatlık ta göreceli bir kavram.
Ama bu gelirle bir ev edinmek için gayret göstermeyip, kenara para ayırmak için çabalamamak bana pek mantıklı gelmedi.
Ama birikim yapıyorsanız bu sözlerimi geri alırım:))))
 


Haklı olduğunuz yönler var.
Maldivler filan deyince şöye bir düşündüm.
kim istemez ki.
Ancak hayat herkese bu kadar cömert davranmıyor ne yazık ki.
İnsanlar maddi güçleri orantısında hayallerine ulaşabiliyor.
Ben bir aile için evi temel ihtiyaç görüyorum.
50-60 yaşına kadar istediğin gibi rahat yaşa ,ondan sonra da başını sokacak bi evin olmasın.
Sizin şartlarınızı bilmiyorum,evlimisiniz,çocuk var mı,ev var mı.
Ben konu sahibinin gelirinin çok altında bir gelirle ayda 1500 tl kredi taksidi ödüyorum.
gerçekten de zorlanıyorum açıkcası.Ancak bir ev sahibi olabilmek adına pek çok şeyden feragat
ediyorum.
Etmeyebilir,rahat yaşayabilirdim gelirimin ölçüsünde.
ama eninde sonunda ,elime geçen gelirimin bir kısmını değerlendiremediğim için üzülürdüm.
Ev koleksiyonu yapanlar ayrı ama bir tane başını sokacak ev için çırpınanlar da yeri
geliyor hayatlarından feragat ediyorlar ne yazık ki.
 
Ev almalisiniz..
Hem de soyle guzelinden, genis genis olanindan, kocaman balkonu da olsun..
Evin icini de doseyin en guzel esyalarla..
Aylik 8 milyar deyince hayallere daldim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…