- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
canınfıstığı arkadaşım aynen öyle nokta atışı yaptın vallahi benim eşim bir daha bu yaşlara gelmeyeceğiz ülke ülke gezeyim derdinde 5-6 yıl çocuk olmasın tatillere çıkayım yiyim içiyim derdinde bende gelir iyiyken masraf çocuk yokken alınsın derdinde kayınvalidem hemen çocuk olsun en önemlisi o derdinde herkes bir garip..
Eşiniz hep genç kalmayacak gün gelicek yaşlanacak,ülke ülke dolaşın yiyip içsin ya peki sonrası ne olacak genç yaşta mal mülk sahibi olacaksın ki (imkan varsa) yaşlılıgında sefasını sürsün eğer şimdi mal sahibi olmazsa ileri yaşta hiç olamaz.
Nerede yaşıyorsunuz yaşadıgınız şehirde ev fiyatları çok mu yüksek peki hiç peşinatınız var mı?
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(
zora gelemiyormuş bankalara faizle tonla fazladan para ödeyemezmiş
ben kamuda memur eşim özel sektörde çalışıyor başarılı bir insan ben bişeler yapalım die tutuşmuşken onun sallamaması sinirime dokunuyor.. çocuk fln uzun bir süre istemiyor masraf için değil gezmek için aynen canınfıstığı dediğin gibi maldivlermiş italya turuymuş cruise turuymuş bir yılbaşında venedikmiş hepsini yaşamak istiyorum diyor
Maddi anlamda çok rahat büyümüş biri ben öyle her istediğimi alamayan biriydim hesap kitapla alıana bir şeye günlerce sevinen .. ama eşim çok rahat büyümüş elinde para bolluğu olan biriymiş ama tabi köy çocuğu olduğu için hep tarlalarda çalışmış o yüzden olabilir
merhaba
size kendi cevremden bir örnek vericem.yakin bir arkadasim kredi cekerek ev aldi bir kac yil önce.Her sey güzel gidiyordu.ta ki bir kac hafta öncesine kadar.Esi felc gecirdi ve su anda cok kötü bir durumda.
tabi ki hayat bu herkesin basina gelmez.Ama bu olay beni cok etkiledi.Ne zaman ne olacagi hic bell degil.Bazen düsünüyorumda hic ölmeyecekmisiz gibi yasiyoruz.Oysa hayatin da keyfini cikarmak gerek.Bu noktada esinizi anliyabiliyorum.Gidip gezebiliyorkan yapin bunu derim.Sonra bir de bakiyorsunuz ki yas gecmis enerjiniz, isteginiz kalmamis...
Ben de severim gezmeyi ama illa italya yı görmem lazım şeklinde değil ne bilim sinema tiyatro gideriz dışarı çok çıkarız ama ben 2500-3000 ödeyebileceğimizi düşünüyorum ben daha çok kıyafet alınıca mutlu oluyorum o öyle yapınca madem ev almıyor die gidip inadına kıyafet alıyorum gerekli gereksiz ayda 2000 nerdeyse bnm kendi harcamaalrım oluyor
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(
Evet ben de tam olarak bunu kastediyorum. Hoş karşı argümanları da anlıyorum. Misal eski bütün sanatçılar gençliklerinde har vurup harman savurduğu için şimdi sefil haldeler. Bizim yaşlılıkta ne olacağımız belli değil de işte dengeyi bir şekil kurmak gerekiyor. Gene de çok genç yaşta eşini kaybeden insanlar var. Hayatı dolu dolu yaşadık demek mi güzel 50-60 yaşından sonra rahata ereceğiz diye eve aldığın etin sütün hesabını yapmak mı? Yani herkes kendince haklı.
Lisede gelirdi maldivler fotoğrafları. Ütopyaydı benim için. Hiç bir zaman gidemeyeceğim güzel yerler. Denizin direk üstünde villalar. Ama sonra işe giriyorsun. Arkadaşın yaz tatilinde Baliye gidiyor. Bakıyorsun aslında imkansız bir para değil. Ben pukete gittim misal. 2 gün de singapur. Singapur hala biraz burnumda tüter. Ama bir daha gidemem büyük ihtimalle. Öyle kolay da gitmedik tabi aylarca kiranız kadar taksit ödedik. Çoğu insan o parayı oraya hayatta vermem der. Belki de haklıdır. Ama işte eşiniz ve benim gibi insanlar şu dünyaya bir kere geliyoruz kafasında. Siz başka başka kültürlerle tanışıp, değişik yemekler tatmak istemez misiniz? Turkuaz sularda köpek balıkları ile birlikte yüzmek? Sevdiğiniz filmlerin dizilerin çekildiği yerleri görmek. Japonya'da kiraz çiçeklerinin açılışına şahit olmak. Disneyland'da çocuklar gibi şen olmak. Bunların hepsi yapılsın demiyorum. Bunlardan size hitap eden içinizin gittii hiç mi bir şey yok?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?