Bence durumu ajite etmeye gerek yok. Burda bir sürü bebek sahibi olamayan insan var o zaman kimse çocuğunun dertleriyle başlık açmasın misal. Ben burda rahatsız edici çok başlık gördüm. Okumadım takip etmedim oldu bitti. Balayı başlığında herkes kendi bütçesine göre bir şeyler söylüyor. Abant diyen de var Maldivler diyen de. Ama birinden biri birgün sizin üslubunuzla Maldivlere balayına gidenlere laf söylemiyor. Bu arkadaşın derdi de kendince dert. Eşini ikna edemediği bir mevzu. Sabahtan akşama kadar eltisini görümcesini eleştiren insanlara laf yok ama bu arkadaş hatalı.
Bu yüzden iyi kötü bi yerden başlamak istiyoMaddi anlamda çok rahat büyümüş biri ben öyle her istediğimi alamayan biriydim hesap kitapla alıana bir şeye günlerce sevinen .. ama eşim çok rahat büyümüş elinde para bolluğu olan biriymiş ama tabi köy çocuğu olduğu için hep tarlalarda çalışmış o yüzden olabilir
ben de diyorum ki eşinle aranı bozacak bir sorununuz yok. çünkü bir sıkıntınız yok. bankada paranız birikiyorsa ki birikmiş paranız da olduğu için gelecek kaygısı taşımana gerek yok. milyarlarca insan kira veriyor. her kira veren sizin bunalımı yaşasa ohoo. ben de eşiniz gibi düşünüyorum. hayatın tadını çıkarın. endişelenecek bir durum yok. aynı başlık altında 2000 gelirimiz var deseydiniz aynı yorumu yapmazdım. ev alabilmeniz için bir yerden başlamanız gerek derdim ama bu konuda tasalanmaması gereken insanlardan birisiniz.ben geçinemiyorum mu diyorum eşimle aramızdaki gerginlikten bahsediyorum bnm için dert hazmedemiyorsan cvp yazma
bebek sahibi olamayan insan, bebek sahibi olma ihtimali en düşük insandır. ama yüz bin birikimi ve 8 bin geliri olan insan tr standartlarına göre ev sahibi olma ihtimali en yüksek gruplardan biridir. demek istediğimi şimdi daha iyi anlamanızı umuyorum.Bence durumu ajite etmeye gerek yok. Burda bir sürü bebek sahibi olamayan insan var o zaman kimse çocuğunun dertleriyle başlık açmasın misal. Ben burda rahatsız edici çok başlık gördüm. Okumadım takip etmedim oldu bitti. Balayı başlığında herkes kendi bütçesine göre bir şeyler söylüyor. Abant diyen de var Maldivler diyen de. Ama birinden biri birgün sizin üslubunuzla Maldivlere balayına gidenlere laf söylemiyor. Bu arkadaşın derdi de kendince dert. Eşini ikna edemediği bir mevzu. Sabahtan akşama kadar eltisini görümcesini eleştiren insanlara laf yok ama bu arkadaş hatalı.
bebek sahibi olamayan insan, bebek sahibi olma ihtimali en düşük insandır. ama yüz bin birikimi ve 8 bin geliri olan insan tr standartlarına göre ev sahibi olma ihtimali en yüksek gruplardan biridir. demek istediğimi şimdi daha iyi anlamanızı umuyorum.
canınfıstığı arkadaşım aynen öyle nokta atışı yaptın vallahi benim eşim bir daha bu yaşlara gelmeyeceğiz ülke ülke gezeyim derdinde 5-6 yıl çocuk olmasın tatillere çıkayım yiyim içiyim derdinde bende gelir iyiyken masraf çocuk yokken alınsın derdinde kayınvalidem hemen çocuk olsun en önemlisi o derdinde herkes bir garip..
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(
Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(
bence eşiniz haksız sayılmaz. 180 bin çektiğiniz krediyi 400 bin olarak ödediğiniz bir sistem söz konusu. üstelik faize girerek başınızı sokacağınız yuvanızı haram parayla alacaksınız. şahsen ben de almazdım kredi. ikiniz de güzel maaşlar alıyosunuz, muhtemelen kamuda uzman mühendissiniz diye tahmin ediyorum. emekli ikramiyenizin üzerine koyduğunuz parayla çok güzel bir ev alabilirsiniz. bu da bir alternatif.
ayda 8000 elime geçecek kirada oturacağım.gider yeni sitelerden geniş daire alırım ayda 1000 l kiraya verene kadar satın aldığım kendi evime veririm daha iyi..
Samtusum,
Eşine deki ;
Olsun küçük te olsa bi ev alalım
Lüksten vazgeçmek istemiyosan, orayı kiraya verir yine burda kalırız
İnan ev kadar güzel başka bi yatırım yok
Ben hiç ev alıp zararlı çıkanı görmedim
Altın dolar vs az bi miktar artsa da ev gibi sene de 20 bin koymuyo durduğu yerde
ben de diyorum ki eşinle aranı bozacak bir sorununuz yok. çünkü bir sıkıntınız yok. bankada paranız birikiyorsa ki birikmiş paranız da olduğu için gelecek kaygısı taşımana gerek yok. milyarlarca insan kira veriyor. her kira veren sizin bunalımı yaşasa ohoo. ben de eşiniz gibi düşünüyorum. hayatın tadını çıkarın. endişelenecek bir durum yok. aynı başlık altında 2000 gelirimiz var deseydiniz aynı yorumu yapmazdım. ev alabilmeniz için bir yerden başlamanız gerek derdim ama bu konuda tasalanmaması gereken insanlardan birisiniz.
lafın kısası SİZİN ev konusunda acele etmenize gerek yok.
Allah'tan ben kafama göre biriyle evlenmişim :) Eşini biraz anlamaya çalış hele benim gibi maddi anlamda zor bir çocukluk geçirdiyse içinde kalanları yapmak istiyor olabilir. Ben 30 yaşıma kadar biri 4. sınıfta biri 24 yaşında falan iki kere deniz görmüş biriyim. Tatil bizim için bir lükstü. Hesap kitap hayatımızın bir parçasıydı. O kadar yıldım ki elimde para varken bari gün yüzü göreyim diyor insan. Teyzem erken denilebilece bir yaşta vefaat etti. O yaşa kadar mal mülk aldılar da ne oldu. Tam bir yazlık aldılar tadını çıkaramadan vefaat etti. Vefaat ettiği sene bile şunu alalım bunu alalımdı. 60 yaşından sonra maldivlere gitsen ne gitmesen ne. Güneş çarpar çarpıntın falan olur mazallah :)
bir de yaşadığım şehir ve semtte evler çok pahalı kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?