sizce ev almalı mıyım

Katılıyorum.

Ayrıca konu sahibide zor koşullarda büyümüş

Bkz :
Bu yüzden iyi kötü bi yerden başlamak istiyo
Ama eşi ikna olmuyo

Herkesin derdi kendine büyük
Ama konu sahibi ay cicim şuyum var buyum var diye hava atsa bende kızardım da
Yeterince okumadan eleştirildiğini düşünüyorum

Son düzenleme:
naçizhane tavsiyem bugün kazanmakta iken alınması, bazen erkekler detaylı düşünemeyebilir,tabii eşinizi ikna etmelisiniz bunun için..

Son düzenleyen: Moderatör:
ben geçinemiyorum mu diyorum eşimle aramızdaki gerginlikten bahsediyorum bnm için dert hazmedemiyorsan cvp yazma
ben de diyorum ki eşinle aranı bozacak bir sorununuz yok. çünkü bir sıkıntınız yok. bankada paranız birikiyorsa ki birikmiş paranız da olduğu için gelecek kaygısı taşımana gerek yok. milyarlarca insan kira veriyor. her kira veren sizin bunalımı yaşasa ohoo. ben de eşiniz gibi düşünüyorum. hayatın tadını çıkarın. endişelenecek bir durum yok. aynı başlık altında 2000 gelirimiz var deseydiniz aynı yorumu yapmazdım. ev alabilmeniz için bir yerden başlamanız gerek derdim ama bu konuda tasalanmaması gereken insanlardan birisiniz.
lafın kısası SİZİN ev konusunda acele etmenize gerek yok.

bebek sahibi olamayan insan, bebek sahibi olma ihtimali en düşük insandır. ama yüz bin birikimi ve 8 bin geliri olan insan tr standartlarına göre ev sahibi olma ihtimali en yüksek gruplardan biridir. demek istediğimi şimdi daha iyi anlamanızı umuyorum.

Demek istediğinizi bir önceki nispeten pozitif yorumunuzda anlamıştım. Bu yazdığınız ise hiç bir mantık kurallarına uymuyor. Ben bebek sahibi olamayan insanla konu sahibini kıyaslamadım ki. Konu sahibi çocuğu hakkında başlık açmış kişiydi benim örneklememde. Sizin bahsettiğiniz asgari ücretle ev alamayan insanlar benim örneğimdeki bebek sahibi olamayanlar. Basit bir örneği de böyle anlattım ya.

Sadece ilk mesajınıza göre yorum yapıyorum, evinize giren para bence iyi bir para, kira verene kadar gayet rahat ev alınabilir.

1000 tl kira verene kadar ustune bin daha koyun kredi odeyin boylece
eviniz olur kiraya yilda 12 bin veriyorsunuz .ayda 8000 cok guzel bi gelir.

ayda 8000 kazanırken alınmasın borca gıılmesı lazım. coluk çocuk okulları kresı fılan olunca haracamalar dahada cok artyor.

gencen kazanıyorken eve gırıp almak en ıyısı. banka fazını dusunuyorsanızda ev hıcbır zaman değer kaybetmez aksıne değer kazanır bu sekıldede faızı cıkarmıs olursunuz .

ev ıcın alınan banka kredısı hıcbır zaman bana yuk gelmez bızde evımızı krediyle aldık 6 senede odedık bıttı. 30 olmadan 1 ev sahıbı olduk, sımdı bıraz daha bırıktırıp bır daha kredı cekıp bıraz daha buyuk bır ev almak ıstıyoruz. diğer evımızde kırası gelır oda artı bır gecım kaynağı olur bıze. bu arada bız sızın kadar bıle kazanmıyoruz keşke kazansaydım 2 eve gırerdım

(ki bir çok ınsan emekli olunca colugunun çocuğunun yardımıyla ev sahıbı olabılıyor)

tabii herkes farklı yapıda ben kullandığım , yasadıgım yerın bana ait olmasını ısteyen bırıyım,

ailemizin arabasını kullanmayız kendımıze borca gırer araba alırız, kırada oturmak ıstemeyız kendı evımız olsun ısterız, kımsenın kıyafteını gıymem alabılecegım bıtcede kendım para verıp almak ısterım.

esımde böyle,sizde esınıze kendınıze ait bır ev olsun ıstıyorum bunu cok ıstıyorum desenız belkı sızın ıcın böyle bır yatırıma görmek ıstemez mı

Son düzenleme:
Ben olsam o gelirle mutlaka ev alırdım. Yarın kimin ne olacağı beli değil. Küçük müçük yarın Allah göstermesin yokluğa düşüldüğünde en azından başını sokacağın bir ev olması çok önemli bence.
Benimde en çok istediğim şeylerden biri ev yıkık dökük bile olsa zamanla içi bile yaptırılır.
Bence eşinizi ikna edin. Varlıkta yoklukta insan için. Geliriniz çok iyi ev almaya müsait nakit paranızda varmış. İnsanın başına ne geleceği belli değil o yüzden ev şart.
Bizim o kadar gelirimiz olsa ben hiç düşünmeden çoktan bir ev almıştım. Valla bilmiyorumda eşinize anlatın insanız yarın ne olacağımız belli değil diye. Allah isteyen herkese bir ev versin inşallah.

Bence eşiniz haklı. Hem anladığım kadarı ile çöpe atmıyor birikim yapıyor. O kadar para kazanırken neden ucuz donanımsız bir ev alimki. Paramın bir kısmı garanti olsun keyfime bakim derdinde. Ayrıca evliliğinizin ilk yılı ise bence de gezin tozun. Bu acele niyeki. İki gönül bir olunca kayınvalideye ne oluyor onu anlamadım.
Bence önce sizin ne istediğinize karar vermeniz lazım.
Sevgiler

Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(

bence eşiniz haksız sayılmaz. 180 bin çektiğiniz krediyi 400 bin olarak ödediğiniz bir sistem söz konusu. üstelik faize girerek başınızı sokacağınız yuvanızı haram parayla alacaksınız. şahsen ben de almazdım kredi. ikiniz de güzel maaşlar alıyosunuz, muhtemelen kamuda uzman mühendissiniz diye tahmin ediyorum. emekli ikramiyenizin üzerine koyduğunuz parayla çok güzel bir ev alabilirsiniz. bu da bir alternatif.

Kızlar ben kirada oturuyorum ayda 1000 lira veriyorum eşimde bnde mühendisiz aylık 8000 elimize geçiyor ama gelgelelim ev almaya ikna edemiyorum hep bir tartışma 1000 lira kira çok saçma değilmi çöpe atar gibi(

ayda 8000 elime geçecek kirada oturacağım.gider yeni sitelerden geniş daire alırım ayda 1000 l kiraya verene kadar satın aldığım kendi evime veririm daha iyi..

teşekkürler ben büyükşehir belediyedeyim eşim özel bir şirkette o bir iki yıl geçsin diyor birikim olsun ne kadar az krediye bulaşılırsa o kadar iyi diyor

ayda 8000 elime geçecek kirada oturacağım.gider yeni sitelerden geniş daire alırım ayda 1000 l kiraya verene kadar satın aldığım kendi evime veririm daha iyi..

ben de onu diyorum ya düğün borcu yokken imkan varken şimdiden alınsa belli bi yaşa gelince borç biter çoluk çocuk yokken

bnde öyle diyorum cnm almışken en iyisi olsun onun için de beklmek gerek diyor bense bir borca girmek onu bir an önce bitirmek istiyorum çocuk yok masraf yok iki kişi şimdi olmayacak da ne zaman olacak

yanlış anlamışım kusura bakmayın bizim birikmiş paramızın değil takıların ettiği para yoksa altı ayda imkansız o para biriksin.onun bakış açısı sizin gibi endişelenecek bişe yok nası olsa alıcaz beklese de olur biraz ama bu aşlar geri gelmez bnde bu kadar imkan varken gidip 1000 lira çöpe atar gibi istemiyorum

çok hoşsun:)yorumların gülümsetiyor beni...

bir de yaşadığım şehir ve semtte evler çok pahalı kızlar

bazen size hak veriyorum bazen eşinize. bencede kira kapı arkası derler hemen geliverir birde verdiğin çöpe gider gibi görünür biraz dişinize sıksanız ev alsanız ne güzel olur diye düşündüm.

bir dedişini sıkmaya değer mii hayat ne zaman ne olacağı belli değil.hep aklıma dedelerim gelir yokluk çekmişler sonrada büyük şehre gelincede habire çalışmışlar. ne gezme ne tatil hatta çocuklarını bile sevememişler eee ne oldu.....

hakkınızda hayırlısı inşallah.birde aklıma başka bir şey geldi düğünde takılan altınlarımız var diyorsunuz onlarla uygun bir semtten bir ev yada dükkan alın onunla kiranızı verin üstünü siz tamamlatın. hem 100 tl lik evler var hemde bankaydı borçdu oydy buydu olmaz:)

hakkınızda hayırlısı

Biz de mühendisiz. Evlenmeden aldık evimizi bir sürü borca girip öyle düğün müğün başka masraf yapmadık biz. Ama o zamanlar aylık elimize toplam 8000 gibi paralar geçmediği için krediyi ödeyebilecek durumda değildik. Bu yüzden eşim evlenir evlenmez yurtdışına çalışmaya gitti. biz çok fedakarlıklar yaptık bu ev için. İnş hayırlısıyla birlikte de oturabiliriz.

Çoğu gitti azı kaldı zor günlerimizin. Hafiften eli rahatlamaya başlamış biri olarak söyleyebilirim ki biraz sıkın dişinizi. Evet 1000 lira kira çok saçma. Bence 8000 lirayla halledersiniz. Maaşlarınız da zamanla artar diye düşünüyorum. İlla bir şeyler olur. İlk sene zor geçiyor sadece. Az harcamaya alışmak koyuyor. Ama çoluk çocuk yok sonuçta. İnsanlar asgari ücretle ev geçindirirken 8000le ev almak zor değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…