Sizce Garip Bir Durum Mu?

Herkesin çevresine göre masraf yapması gerekiyor sanırım. Ben kıza demiştim ki madem masrafı gereksiz görüyorsun yenisini al daha uygun fiyatlı olsun. Gelinliğimin bana ait olmasını isterdim herhalde saçma bir düşünce bile olsa. Ailesi kabul etmemiş daha uygun fiyatlı bir şeyi. Bizi cimri sanarlar demiş 😅 O gelinliğe bir araba parası verdirmemek için de dil dökmüştü yani.
Zenginlik daha büyük dert işte
Ucuz alsan olmuyor pahalıya gönlün el vermiyor filan yazık valla 😂

Valla ben de hep aynı şeyleri düşünüyordum aman masraf olmasın filan ama yaşadıklarımdan sonra biraz acımamak lazımmış diye düşünmeye başladım. Sen taviz vermeye başlayınca karşı tarafın verdiği değerde de bir azalma oluyor sanki. İnşallah sizde tam tersi olur hayırlı olsun.🤲🏻

Bu da bizim toplumumuzun çıkmazlarından gerçekten.
Eşya konusunda mütevazi davranan kızların ezilebileceğini zannediyorlar. Oysa ki ezilmemek adına minnet bile etmiyorlar. Orada da böyle zannedenlere kalın çizgilerle sınırları çizmek lazım işte.

Herşeyi fazla fazla aldıran kızların arkasından aman bu kız çok fenaymış oğlan gitti elden diye bakıyorlar.

Birinci örneği bire bir kendim yaşadım, ikinci örnekteki kız için de söylenenleri kulaklarıma duydum kendi kayınvalidem yakın arkadaşının çocuğu için benim yanımda söyledi.

O da kemdi damatlığını aldıysa çok da tuhaf bir durum yok bence.
İkinci el gelinlik de bence tuhaf değil kiralamaktan çok da farkı yok, hatta daha ucuza da gelmiştir. Ben de piyasadaki en ucuz gelinliği bulup almıştım çünkü gücümüz ona yetiyordu. Siz voş verin elalemi, düğün sizin hayat sizin bence çok da iyi olmuş. Biz de her şeyimizi eşimle yaptık sayılır, hiç pişman değilim.
Evet o da damatlığını kendi aldı :)) ben de hiç pişman olacağımı düşünmüyorum böyle düşündüğüm için.

Bu da bizim toplumumuzun çıkmazlarından gerçekten.
Eşya konusunda mütevazi davranan kızların ezilebileceğini zannediyorlar. Oysa ki ezilmemek adına minnet bile etmiyorlar. Orada da böyle zannedenlere kalın çizgilerle sınırları çizmek lazım işte.

Herşeyi fazla fazla aldıran kızların arkasından aman bu kız çok fenaymış oğlan gitti elden diye bakıyorlar.

Birinci örneği bire bir kendim yaşadım, ikinci örnekteki kız için de söylenenleri kulaklarıma duydum kendi kayınvalidem yakın arkadaşının çocuğu için benim yanımda söyledi.
Çok güzel anlattınız gerçekten. Ben zaten ailelerden ya da başkasında beklenti içerisine girecek olsam evlenmezdim. Birinden bir şey istemek, almasını beklemek asla bana göre şeyler değildi.

Çok güzel anlattınız gerçekten. Ben zaten ailelerden ya da başkasında beklenti içerisine girecek olsam evlenmezdim. Birinden bir şey istemek, almasını beklemek asla bana göre şeyler değildi.
doğru yoldasınız siz millete bakmayın.en iyi gelinliği alsanız gene kusur bulurlar emin olun.tek isteğim maaş kartınızı eşinize teslim etmeyin.çalışan kölelerden olmayın.evin giderlerine katkıda bulunun ama ayrı bir birikiminiz de olsun.mutluluklar

Eşiniz ile ortak bir düşünce ve duygu içindeyseniz inşallah sıkıntı yaşamazsınız.
Evlilikte zaten ilk aylar dengeyi kurana kadar biraz debdebeli geçiyor. Davranışlarının temelindeki düşünceleri anlayıp güle güle sınırları çizmenizi diliyorum. 😊 Şimdiden mutluluklar diliyorum.

Ben çocuklarım için bazı oyuncakları ikinci el aldığımı söylediğimde annemin yüzü düşüyor, hele başkasının yanında söylesem mazallah, millet durumları yok mu da ikinci el alıyor diye düşünürmüş 🙄 bizim toplumun çoğunda ikinci ele öcü gözüyle bakılıyor maalesef. Onun için insanlar altından kalkamayacağı borçla evleniyor.
Yanlış yapmıyorsunuz ama gelinliği kimin aldığını, nereden ne şekilde alındığını söylemeyin mümkün mertebe.

Aslında neden saklayayım ki diye düşündüm. Ama haklısınız söylemeseydim kesinlikle daha iyiydi.
İşte herkes sizin gibi düşünmüyor veya diyelim siz o an yanlış bulsanız da böyle bir şeyi çok güzel yapmışsın hep mutlu ol falan deyip geçersiniz belki ama insanlar böyle düşünceli değiller.

Eşiniz ile ortak bir düşünce ve duygu içindeyseniz inşallah sıkıntı yaşamazsınız.
Evlilikte zaten ilk aylar dengeyi kurana kadar biraz debdebeli geçiyor. Davranışlarının temelindeki düşünceleri anlayıp güle güle sınırları çizmenizi diliyorum. 😊 Şimdiden mutluluklar diliyorum.

"Debdebeli" anlami güzel, gösterişli, görkemli degil miydi? 😬

doğru yoldasınız siz millete bakmayın.en iyi gelinliği alsanız gene kusur bulurlar emin olun.tek isteğim maaş kartınızı eşinize teslim etmeyin.çalışan kölelerden olmayın.evin giderlerine katkıda bulunun ama ayrı bir birikiminiz de olsun.mutluluklar
Yok öyle biri olmam da mümkün değil. Nişanlımda öyle bir insan değil tabi 7 senedir tanıyamadıysam bilemiyorum. :KK48:

İşte herkes sizin gibi düşünmüyor veya diyelim siz o an yanlış bulsanız da böyle bir şeyi çok güzel yapmışsın hep mutlu ol falan deyip geçersiniz belki ama insanlar böyle düşünceli değiller.
insanların ne düşündüğüne gayriahlaki şeyler dışında çok önem verirsek hayat boyu mutlu olamayız ki.hırsız mı dolandırıcı mı neyden çekinecek?insanlar kim ki bana karışacak demeliyiz artık.

Valla gayet mantıklı bende nikahtan evlendim 1 saatlik içim değmez o kadar masrafa siz nasıl istiyorsanız içinize sindi mi bitti millet konuşsun dursun zaten diğer türlü de olsa konuşacaklardı boşver. Söylemeyin hiç bir şey açıklama yapmayın. Ağzı olan konusuyor .

Merhaba herkese,

Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Yakın zamanda nikahım var. Nişanlımla her şeyi ortak aldık. Evimize ne aldıysak yarı yarıya böldük. Öyle ödedik bana böylesi daha mantıklı geldi hep çünkü. Aileler alıyorsa karışırlar, kendilerinde karışmaya hak görürler diye düşündüm. Zaten bdv'de gördüğümüz kadarıyla genelde öyle oluyor.
Buraya kadar bir sorun yok. Ben düğün yapmayacağım, zaten bana göre değildi ama pandemi de bahanemiz oldu diyelim :)) Gelinliği damat alıyormuş vs gibi şeyleri hiç dinlemedim. Dediğim gibi bana öyle şeyler saçma geliyor. Kendim aldım. Ama bir uygulama üzerinden 2.el almayı tercih ettim zaten 1 saat giyeceğim diye. Fotoğraf çekimi için yine bir uygulama üzerinden 2.el tercih ettim. Nedense 2.el aldığımı duyanlar bir garipsiyor. Yok neden ben almışım zaten damadın alması gerekiyormuş, 2.el neden almışım. Yaptığımın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi merak ettim açıkçası.
Kiralanan tüm gelinlikler de ikinci el olmuyor muymuş? İnsanlar konuşmaya yer arıyor, uzun süre evde olunca konuşacak konu bulamamışlar sanırım.
En iyisini yapmışsınız, mutluluklar dilerim 🌺

Back
X