zaten cok soylenmıs bende aynı seyelerı soylemıcem baska bırsey dıyecegım
bende gocmenım
bkızde mutfak yatak odası ceyız vs beyaz esya yatak odası mutfak halısı perdesı yatak odasınında banyo gereclerını kız alır
erkek tarafıda tv buzdolabı , salon oturma odası yemek odası evı tamamlar
ama suanda turkıyede soyle oluyor
erkek salonu oturma odasını yemek odasını alıyor evlendıkten sonra gencler oduyor
kızın ceyızı bır dunya para
kız degıl erkek evladın oalcakmıs bu devırde/B]
evet eskiden kız tarafı şunu erkek tarafı bunu gibi ayrım yapılır gelin damat pek bişey ödemeden evlenirmiş . şimdi tam tersi ben a dan z ye herşeyimieşimle didinerek yaptım çokda huzurluyum kimse ben onu aldım bunu aldım diyemez yuvamızı kendi tırnaklarımızla kazıyarak yaptık eşimle birbirimize çok destek olduk evlenmek demek asla gül bahçelerine yerleşmek demek değil çaba olmadan evlilik olmaz herkes beleşe hayat ister mühim olan beraber yapabilmektir . kimseye minnet etmeden kimseyle arayı açmadan dargınlık olmadan .. kaldıki siz hala ısrar etmeye devam ederseniz eş adayınızla bile aranız açılır gereksiz yıpranırsınız ayrıca birkaç ay borç ödeyin ne var yani bölüşmeyi öğrenirsiniz zoru aşmadan güzel şeylere kavuşamazsınız
ayrıca düğünümüzüde eşimle hem burda hem onların köyünde yaptık kimseden 5 kuruş almadan
durumları hiç yok değil fazla para harcamak istemiyolar.çünkü bizden sonra bi bekar daha var.eşyaları aldık onları ödeyecekler.ama beyaz eşyayı bize yıkacaklarını ima ediolar.kaç kerede söyledim borç kalmasın bize diye.ama bugün gene aynı imaa deli olacam
arkadaşlar evliliğime 1 ay kaldı.kirada oturacağım.kayınvaldem bize borç kalacağını ima edip duruyor yani alacakları beyaz eşyaların borcunu biz ödeceyekmişiz.ben bunu kabul etmek istemiyorum.herşeyin uygununa kaçmaya çalışıyolar ceplerinde akrep varmış gibi bu durum beni çok sinirlendiriyor.bi akıl verin ne yapayım
evet ya çok saçma oldu gerçekten insanlar.
kızın ailesi yatak odası çamaşır bulaşık makinası fırın ocak elektrikli aletler yatak odası halısı tülü mutfak halısı tülü banyoya mutfaga ait herşeyi alsın ödesin kızına borç bırakmasın.ama erkek ailesi altı üstü koltukla yemek odası tv buzdolabı alcak onu da gençlere bırakıyolar çok saçma çokkkkkkkkkkkkkkkk
şöyle bi durumda var ben kiraya çıkacam.hani kendi evim olsa amenna öderiz ama 2 tane beyaz eşyanın lafı oluyo ona bozuluyorum
Beyaz eşyayı kız çeyiz olarak getirir.Bazı arkadaşlar bunu ilk defa duyduğunu yazmış çok şaşırdım valla :)
Beyaz eşyayı kız çeyiz olarak getirir.Bazı arkadaşlar bunu ilk defa duyduğunu yazmış çok şaşırdım valla :)
5 yıldır devam eden birlikteliğimiz Allah kısmet ederse 25 Ağustos 2012'de evlilikle sonuçlanacak. 5 yıldır neden mi bekledik? Herşeyi kendimiz yapabilmek için. Benim babam zaten 2 tane çocuk okuttu üniversitede. Ben daha bide bundan sonra baba ben evlenicem , bana şunu al bunu al mı demeliydim. Dememe gerek yok zaten istemesem de alır ama niye aldırayım ki diye düşünüyorum. artık rahat etsinler annemle hayatlarını yaşasınlar, bide benim düğün, eşya masaraflarımla uğraşmasınlar istiyorum. Aksine artık maddi anlamda ben onlar için birşeyler yapmaya çabalıyorum. Ben kendi ailem için bunu düşünüyosam nişamlımın ailesinden de farklı bir beklenti içine girmem yanlış olur. İstemem de zaten. Allaha şükür çalışıyoruz, kazanıyoruz. Niye kendi kullanacağım eşyayı kendi aileme ya da onun ailesine aldırayım ki, bide almıyolar diye gelip buraya başlık açayım ki dimi.. Borçla uğraşmak istemiyosanız, bekleyin o zaman siz de arkadaşım, borçlar taksitler bitince evlenin. Oh ne ala ya :) Hem evlenicem hem de evlendikten sonra beş kuruş ödemiycem diye kafam rahat edecek. Valla benim mantığıma, hayat görüşüme o kadar ters ki kusura bakmayın ama anlamakta zorlanıyorum.
Ailelerimiz kapı gibi arkamızda çok şükür. Konuyu kapatmıştım ama çok sinirlendim bunu okuyunca. Sizin yaşamınızı bilmiyorum ama kendimden örnek vererek devam edeyim peki ben o zaman. 4 yıl ünv okudum, 2 yıl master yaptım, 3,5 yıl doktora yaptım. Ailem maddi manevi hep arkamdaydı. Onların maddi desteği olmasaydı aldığım asistan maaşıyla zor doktora yapardım ben. Allah şükür artık yardımcı doçentlik kadrosuna atandım, nişanlımın da çok iyi bir işi ve geliri var. Anlıyacağın arkadaşım maddi olarak ailelerimize yük olmak zorunda değiliz bundan sonra. Adam zaten kaç yıl okutmuş beni, bilmem hesaplayabildin mi. Artı kardeşim de benzer şekilde. Bundan sonra biz onlara maddi destek sağlıyoruz gerektiğinde. (Gerekmese bile, ihtiyaçları olmasa bile bunu yapmak, bana inanılmaz bir mutluluk ve huzur veriyor). Anladığın gibi arada derede kalma durumu (artık o neyse tabi) yokAilelerin reddetmesi nerden çıktı onu da anlamış değilim. (Elbette öyle örnekler de vardır ama bunu bu şekilde genelleyemezsin sen) Hatta bu şekilde genelleyerek haddini de aşamazsın. Diğer taraftan insan evlenen evladına elbette yardım edebilir, eder de ama evlatların ödeyebilecek gücü varsa (kaldı ki herşey bilmem kaç taksitle alınıyor artık) ve aileler de çok varlıklı değilse; bu durum biraz da evlatların vicdanıyla alakalı bir durum oluyor bence. Son olarak, son cümlene de şöyle cevap vermek istiyorum: Evet herşeyimizi kendimiz alıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz, arkamızda yıllardır kapı gibi duran ailelerimize de sonsuz minnet duyuyoruz.
evet ya çok saçma oldu gerçekten insanlar.
kızın ailesi yatak odası çamaşır bulaşık makinası fırın ocak elektrikli aletler yatak odası halısı tülü mutfak halısı tülü banyoya mutfaga ait herşeyi alsın ödesin kızına borç bırakmasın.ama erkek ailesi altı üstü koltukla yemek odası tv buzdolabı alcak onu da gençlere bırakıyolar çok saçma çokkkkkkkkkkkkkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?