sizce haksız ben miyim?

evet ya çok saçma oldu gerçekten insanlar.
kızın ailesi yatak odası çamaşır bulaşık makinası fırın ocak elektrikli aletler yatak odası halısı tülü mutfak halısı tülü banyoya mutfaga ait herşeyi alsın ödesin kızına borç bırakmasın.ama erkek ailesi altı üstü koltukla yemek odası tv buzdolabı alcak onu da gençlere bırakıyolar çok saçma çokkkkkkkkkkkkkkkk

Bizdeayni sizin gibi yaptik...ve bunun huzuru paha bicilemez...tek farkla 1 dugun yaptik,ve dugun salonunun parasi dugunde takilanlardan odendi...kalan parayi da gorumce ve kayin biraderim aldi...

Konu sahibi arkadas sana cok kizdim.
Hicte birsey almak zorunda degiller.kendinize guvenmiyorsaniz evlenmeyin canim.
Beyaz esya dedigin 3 5 binlik birsey...onun borcundan ne olacak....varsa var,
Insanlara bukadar yuklenmemek lazim...

Bize de 5 kurus ne takildi ne yapildi...
Ama yeri geldimi de cok iyi bilinirki kimse birseyimizi almadi...kimseye borclu degiliz.....

Üstlerine düşeni almışlar.. Benim bildiğim beyaz eşyaları kız tarafı alır eğer imkanları varsa.

Bir nevi haklılar.

bu arada bende gocmenim,bizde de cogu seyi erkek tarafi yapar.

Ama eşim taraf karadenizli...
Hic orali olmadilar.
2 ogullarina da kurus yok ne dugunlerinde ne evlerinde ne bisey...
Taki sirasi geldimi ogullarinin kendi cabasi ile aldigi takiyi takiyorlar...misal 5 bilezik se
2 sini kaynana k peder 1ni varsa kayin
Diger ikisini eş takiyor geline

Butun karadeniz boyle diyemem,benimkiler boyleydi yalniz.
Dugune bizim taraf butun konu komsu geldi.
Doldurdular salonu,ama sonra ne mi oldu.
Salon parasini takilan paralardan odedigimiz gibi,kalanini da sayamadan el koydu gorumcem ve kaynim.neymis gelinlik ve damatlik almisiz...
Haram olsun...

madem beyaz eşyaları siz ödeyeceksiniz ozaman git istediginiz bir şekilde modelini, markasını siz seçin,
ödemez ödemezler, benimki bana bir çöp almadı, boşverrrrr, insan olsunlar, huzur bozmasınlar , gerisi boşşş

bugün gene çok mutlu oldum.2 oğlum var ne güzel masraftan yırttım.getirsin kızlar eşyalarını

şaka bir yana konu sahibinin kaynanası da kendine göre yapacağını yapmış,eşyaları almış.konu sahibi de kendince eşya almıştır.beyaz eşyalarıda ortak ödesinler,ne olacak.kirada oturunca borç ödenmiyormu.24 senedir hem kira ödüyoruz ,hem 2 çocuk büyüttük.hemde sürekli birşeyler alıp ödüyoruz

Haklı ya da haksız olman konusunda kesin bir yorum yapamayız,
hiçbir şey net değil ama huzur istiyorsan maddi şeyleri kendine
dert etme bana kalırsa... Hepsi bir şekilde ödenir. Kendin al ki,
Allah korusun, ileride laf söz falan olduğunda minnet duygusu
altında ezilmeyesin. Aman nasılsa kendim aldım deyip geçersin.

Ben ve eşim hiç aileleri karıştırmadan evlenmek istedik. Aileler
ufak çapta yardım ettiler sağolsunlar ama etmeseler de canları
sağolsun. Varlıkları, emekleri yeter. Bugüne getirdiler bizleri.

Ben öyle aman aman kazanmıyorum henüz, geçici bir iş yapıyorum.
Eşim Allah'a şükür işte idare eder. Biz bile ödeyebiliyoruz herşeyi.
Sizin gibiyiz üstelik, evimiz kira. Allah güzel geçim, huzur, mutluluk
versin de gerisi hallaoluyor bir şekilde. Hiç böyle şeylerle sıkma
kendini.

diğer yorumları pek okumadım ama ben de kendimden örnek verebilirim, eylülde düğününm bu zamana kadar beyaz eşyalarımızı 1 hafta araaştırdık gittik kendi beğendiğimizi aldık, alyansalarımızı 1 hafta araştırdık gittik en beğendiğimiiz aldık, düğün salonumuzu 1 hafta araştırdık gittik istediğimizii tuttuk, balayı otelimizi 1 hafta araştırdık içimize en sinenii tuttuk ve bunların hepsini nişanlım ve ben 500 o koyuyosa 500 ben koyarak yaptık. hepsini hallettik çok şükür. sıra da eşyalar var, ortak hesap açtırdık her ay elimizde kalanı koyuyoruz bakalım temmuza kadar ne birikirse gidip eşyalarımızı da öyle alıcaz, biz elimzden geleni yapalım da yetemediğimz yerde elbet destek çıkar aileler. tüm masrafı onlara yıkmak da ne demek?? bana borç kalmasın mış, ailenin sorumluluğu 18 yaşına kadardır gerisini de yapma zorunluluğu yoktur bütün gün ayaktayız ikimzde eşşek gibi çalışıyoruz armut piş ağzıma düş değil artık... bi zahmet 4 milyarı da sen öde allaaa alllaaaaa

şöyle bi durumda var ben kiraya çıkacam.hani kendi evim olsa amenna öderiz ama 2 tane beyaz eşyanın lafı oluyo ona bozuluyorum

Onlar 2 esyanin lafini yapiyorlarsa sen neyin lafini yapiyorsun?

ben de anlamıyorum artık çiftleri. aileler herşeyi yapsın istiyorlar. çocuk muyuz artık anne baba alsın etsin. artık onlar eski devirde kaldı. ama etrafımda hala görüyorum durumu olmadığı halde kızı/oğlu için kredi çeken eşyalarını alan düğünü yapan aileler var. sonra da çocuklarımız neden sorumluluk alamıyor diyorlar. Alamazlar tabi hazıra alışırlarsa. Ama durumları iyiyse başka, evleri varsa ev verebilirler, değerli takılar hediye edebilirler veya yetişemedikleri yerde yarıdmcı olabilirler ama gerisi evlenecek çifte aittir. Biz kaç yıldır para biriktiriyoruz evlenebilecek duruma gelebilmek için. Ailelerimizin durumu yok ne yapalım yani evlenmekten vaz mı geçelim, hayır. kendimiz yapacağız herşeyi ve bu sorumluluğu alana kadar da bekleyeceğiz.

Konu sahibi arkadaş sanırım yazan bir çok kişiyi dinledi ve takmamaya karar verdi

Zaten görünmüyor ortalıkta da :)

İnşallah bizde kendi eşyalarımızı kendimiz alacağız. Nisan ayından başlyoruz para biriktirmeye. Sadece Nişanı salonu benim ailem, düğünü salonu karşı taraf yapacak.. (Yani öyle olmasını umut ediyoruz henüz sözlü bile değilizzz ) Kimseye eşya aldırıp ben sana şu aldım senin geitrdiğine bak aman ala ala bunu mu aldın dedirtmem.. Sende öyle yap arkadaşım. Al o eşyaları hemde güle oynaya. Kimse sonra tek laf edemez

ayrıca ne güzel evleniyorsunuz.. Biz daha2,5 yıl bekleyeceğizz.. Yıllarr var .. KEşke evlensek de sorun alınacak eşyalar olsaa..

Bir de nişanlınızı takdir ettim. MAşallah ailesi ne kadar pasifse nişanlınız o kadar aktiff. Herşeyi kendi yapıyor, azimli gördüm yani.
Nazar değmesin

Son düzenleme:
canım bende nişanlıyım ve nişanlım üstüne düşeni kendi alıyor bende kendi üstüme düşeni kendim alıyorum. düğüne yakın borca giricem gene. bizim ailelerimiz emekli bize nasıl yardımı olabilir ki zaten onların. ben asla ailesi ödemeli nişanlım ödememeli diye düşünmedim. yapamam bunu durumlar belli. fakat maddi durumları çok iyi olsaydı o zaman beklerdim orası ayrı

onlar zaten kendilerine düşeni yapmışlar sadece beyaz eşya kalmış onu da siz karı koca ödersiniz bunu sıkıntı etme.aslında çok şanslısın çünkü şimdi herşeyi gençler kendileri yapıyor çoğu aile karışmıyor durumları yoksa mecburda değiller bence gençler evlenmeyi biliyorlarsa sorumluluk almayıda bilmeliler

bencede siz ödeyin canım boşver mutluluk en önemlisi hem almamak için direniyolarsa aldıklarıında da başına kalkarlar takma kafana bence en güzel günlerinde ...

Beyaz eşyayı kız çeyiz olarak getirir.Bazı arkadaşlar bunu ilk defa duyduğunu yazmış çok şaşırdım valla :)

Beyaz eşyayı kız çeyiz olarak getirir.Bazı arkadaşlar bunu ilk defa duyduğunu yazmış çok şaşırdım valla :)

bu çeyiz işi yöresel olarak değişmekte.bazı yörede herşeyi erkek tarafı yapıyor.bazı yerde erkek ev alıyor eşyanın hepsini kız alıyor.bazı yerde ortak yapılıyor.bizde yatak odasını ve çamaşır yada bulaşık makinasını alırdı ama şimdi ortak yapılmaya başlandı

sizin gibi düşünen evlatların önünde saygıyla eğilip, sizi yetiştiren ailenin ellerinden yine saygıyla öpüyorum

benımkıler koltuk takımı vs hıc bısey almadılar eşımle aldık ödedık gıttı oh basımıza kımsen bısey kalkamaz cok sukur

konu sahıbı arkadasım, eşın alsın yavas yavas ödersınız bence. bosver almazlarsa almasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…