Sizce hasta mıyımdır ?

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.409
1.889
83
Selamlar herkese
2 yıldır yaşadığım sorunlar nedeniyle depresyon yaşıyorum. İlk 6 ay ağır geçirmiştim karanlık bir dönemdi. Daha sonraları ilaç kullanmaya başladım iyileştim 1 yol gayet iyiydim. Ama son 4 aydır yineledi gibi hissediyorum. Belirtilerim şöyle
Hiç bireyden keyif alamama
Güzel bir yemekten bile tat almama
Hayatı anlamsız bulma
Hayatı sorgulama anlam bulamama
Niye yaşıyoruz ki diye düşünüp durma
Bazen kim olduğumu bile düşünüyorum
Duygusuz hissiz olma
Sevinç heyecan hissizliği
Kısacası tatsız tuzsuz hissediyorum sadece hayati fonksiyonlarımı yerine getiriyorum sosyal hayatım çok anlamsız geliyor.
İlaç etkisini yitirmiş olabilir mi ? Bu yaşadıklarım normal mi?
Bulunduğum yer mahrumiyet bölgesi psikolog yok. Sağlık sistemi çok yetersiz. Depresyon böyle mi ilerler 2 yıl oldu son 4 aydır böyleyim?
Teşekkürler

Eğer tetikleyeci unsurlar devam ediyorsa yeniden depresyona girmiş olabilirsiniz. Doktorunuzla görüşün belki ilacın dozunu artırır veya ilaç değişikliği yapabilir

Yerinizi değiştirme olanağı yok mu?

Online terapi almayı düşünmez misiniz?

Bence çoğu kişi bu ruh halindedir. Kim membun ki bu hayattan

Siz boşandınız mı? Evliliğiniz devam ediyorsa depresyonunuzun tetiklenmesi gayet normal. Eğer boşandıysanız ve yalnız hissettiğiniz için bu haldeyseniz sosyal çevre edinmeye çalışın, online da olsa kurslara katılın, online terapi almaya çalışın. Hobi edinin, kendinizi oyalayabileceğiniz çok güzel ev aktiviteleri de var. Ben bu yaz kum boncuktan ağaç yaptım mesela, etamin tablo yapabilirsiniz, renklerle oynamak insana iyi geliyor. Sizi neşelendirecek diziler izlerken hoşunuza gidecek bir etkinlik yapmak iyi gelecektir. Bunun yanında iş ortamındaki arkadaşlarınızla bir araya gelebileceğiniz ev gezmeleri, cafe buluşmaları da yapabilirsiniz. Hayatla barışmaya çalışın, siz küserseniz o size yüzünü asla dönmez

Buna ek kronik ağrılar, baş dönmeleri sabah tutukluğu halsizlik yutma güçlüğü var mı?

Çekişme sürecindeyiz

Bulunduğunuz ortamı değiştirin yada oturduğunuz evi değiştirin daha ferah bir eve geçin. Anlattıklarınızın bir hepsi depresyon belirtisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…