Sizce ilişkide alkol ve sigara kullanımına müdahale etmek gerekir mi?

MonKa

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
45
20
8
23
Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?

Selamlar, aklıma takılan bir soru var. Sevgilinizin alkol ya da sigara kullanımında söz sahibi olabilir misiniz? Elbette bağımlılık derecesinden bahsetmiyorum. Bir kadın veyahut adam yılda 5-6 defa özel günlerde alkol alsa bu sizi rahatsız eder mi? Ya da çok büyük bir sorun olur mu sizler için tanışma faslında vs?
Merhaba, eşim evlenmeden önce alkol ve sigara kullanıyordu. Sigarayı bıraktıramadım ama azalttırdım. Alkol çok sık olmasa da kullanıyor. Ben sigara içmesini istemiyordum sağlık nedenlerinden dolayı ama alkol sorun değil benim için tabi abartmadığı sürece.

ben bu gibi konularda karışmayı hak görmüyorum. alkol ya da sigara alışkanlıkları size uymuyorsa o kişiyi tercih etmemelisiniz.
Ben de öyle hissediyorum açıkçası, ya da her ikisi de benim için pek önemli değil.

Böyle şeylere ilişkinin en başında flört ederken bakıp, ona göre sevgili olmak gerekiyor. Sonradan sevgili olup karışmak laf etmek doğru değil.

Ben içki ve sigara kullanmıyorum, ama eski sevgililerim arasında ayarında düzgünce sigara/alkol tüketenler oldu, bunu sorun etmedim ilişki boyunca.

İkisini de kullanıyoruz normal ölçülerde, bir problemimiz hiç olmadı dolayısıyla bu konularla ilgili.
Yasak kural falan işlemez bu konularda, size ters bir durum varsa başından kesin irtibatınızı.

İçecek olan her türlü içer. Yasaklarla olacak iş değil bu. Ben de sigara kullanıyorum birinin içme zararlı demesi aşırı tilt ediyor beni. Biz bilmiyoe muyuz bunun zararlı olduğunu? Başımıza Yeşilaycı kesiliyorlar ya
Haklısınız ben de sigara kullanıyorum. Bırakmak isterdim azalttım da. Fakat günün stresi, kahvesi derken bir türlü elimden düşüremedim.

İkisini de kullanıyoruz normal ölçülerde, bir problemimiz hiç olmadı dolayısıyla bu konularla ilgili.
Yasak kural falan işlemez bu konularda, size ters bir durum varsa başından kesin irtibatınızı.
Ay hayır benim için hiçbir problem yok açıkçası. Sevgilim her ikisini de kullanmıyor, çok arada bir lafını geçiriyor bırakmam için. Her ikisini de abartılı ya da bağımlılık derecesinde tüketmiyorum. Orta bir yolu nasıl bulabilirim onu düşünüyorum sadece.

Sigara neyse de alkol cıksss. Ama bıraksın diye darlamazdım. Çünkü öyle biriyle olmazdı.

Sigara neyse de alkol cıksss. Ama bıraksın diye darlamazdım. Çünkü öyle biriyle olmazdı.
Mesela yılda birkaç defa içmesi de sizin için sorun olur muydu? Sebebi dini hassasiyetleriniz mi yoksa sadece hoşlanmadığınız için mi?

Ay hayır benim için hiçbir problem yok açıkçası. Sevgilim her ikisini de kullanmıyor, çok arada bir lafını geçiriyor bırakmam için. Her ikisini de abartılı ya da bağımlılık derecesinde tüketmiyorum. Orta bir yolu nasıl bulabilirim onu düşünüyorum sadece.
Pardon o zaman ben sizin için problem var gibi algılamışım. Sevgilinize göre orta yol ikisini de bırakmanız olacaktır ama bu durum sizi mutsuz edebilir. Şuan arada bir laf eder ileride dozu arttırabilir😞

Pardon o zaman ben sizin için problem var gibi algılamışım. Sevgilinize göre orta yol ikisini de bırakmanız olacaktır ama bu durum sizi mutsuz edebilir. Şuan arada bir laf eder ileride dozu arttırabilir😞
Açıkçası iki insan anlaştıktan sonra bu tarz durumların pek önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Onun böyle düşünmesiyle alakalı da empati yapamıyorum doğal olarak. Evet evlilik vs düşündüğünde bu onun için ciddi bir problemmiş gibi bahsediyor. Benim için bırakmanı istemem çünkü üzüleceksin fakat devam etmeni de istemem diyor. Her iki türlüsü de biraz karışık anlayacağınız.

Açıkçası iki insan anlaştıktan sonra bu tarz durumların pek önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Onun böyle düşünmesiyle alakalı da empati yapamıyorum doğal olarak. Evet evlilik vs düşündüğünde bu onun için ciddi bir problemmiş gibi bahsediyor. Benim için bırakmanı istemem çünkü üzüleceksin fakat devam etmeni de istemem diyor. Her iki türlüsü de biraz karışık anlayacağınız.

kuzucum, 21 yaşındasın sen henüz. ne evliliği?

yılda 5-6 defa alınan alkole sevgilinizin karışma hakkı yok keza sigaranıza da, bugün bunlara karışır yarın başka bir şeye, kendi sağlığınız için rızanızla bırakırsanız bırakırsınız bu sizin kararınızdır ama sevgiliniz baskı yapamaz laf sokamaz.

Back
X