sizce kim haklı

ya annem emekli diyorum anlatamadım ya.

bakın ,evde yalnız kalamamanızı anlarım.babanızı kaybetmişsiniz,bu büyük bir travma.

ama anneniz emekli bile olsa,paraya ihtiyacı olabilir.babanızdan kalan parayı size veriyormuş.kendi emekli maaşıyla ancak faturalar falan ödenir ki,bilemiyorum çok üst düzeyde bir emekli maaşı almıyorsa tabi.çalışıyordur,çünkü o paraya ihtiyacı vardır. ya da yaptığı işi seviyordur,ya da çalışmak ona iyi geliyordur.kadına bu kadar yüklenmeyin. o da nihayetinde,eşini kaybetmiş bir kadın.ayrıca size karşı bu kadar katı değil ki,size o parayı veriyor.isterse vermeyebilirdi,ya da kardeşler arasında bölüştürebilirdi.sizin tarafınızda olan bir anneniz varken,sizin onu burda harcamanıza gönlüm razı olmadı.

evladım var ve bakıcıda yani sorun yok. üstelik 2,5 yaşında. gayette güzel anne-oğul ilşkimiz var. hayır evlenecek yaştasınız yaptığınızı okuyunca saçmalıktan başka birşey gelmedi. bu arada benim de babam vefat etti o acınızı anlıyorum o farklı bir konu. ama yangından mal kaçırır gibi nişanlıyla tabiri caizse kaçmak bana bir anneye yapılabilecek en büyük kötülük gibi geldi. bunu da bir anne olarak yazıyorum.
annemin kendi evi elektrik su vermiyor ve kendi maası var allah askına tek basına ne masrafı olabilir 60 yaşında kadının ?

bakın ,evde yalnız kalamamanızı anlarım.babanızı kaybetmişsiniz,bu büyük bir travma.

ama anneniz emekli bile olsa,paraya ihtiyacı olabilir.babanızdan kalan parayı size veriyormuş.kendi emekli maaşıyla ancak faturalar falan ödenir ki,bilemiyorum çok üst düzeyde bir emekli maaşı almıyorsa tabi.çalışıyordur,çünkü o paraya ihtiyacı vardır. ya da yaptığı işi seviyordur,ya da çalışmak ona iyi geliyordur.kadına bu kadar yüklenmeyin. o da nihayetinde,eşini kaybetmiş bir kadın.ayrıca size karşı bu kadar katı değil ki,size o parayı veriyor.isterse vermeyebilirdi,ya da kardeşler arasında bölüştürebilirdi.sizin tarafınızda olan bir anneniz varken,sizin onu burda harcamanıza gönlüm razı olmadı.
annemden o maaşı ben istemedim sen evde otur beraber olalım parayıda bana verme dedim ama yeterki yanımda dur dedim.

annemin kendi evi elektrik su vermiyor ve kendi maası var allah askına tek basına ne masrafı olabilir 60 yaşında kadının ?

ben sizi anladım. siz kendinize evet haklısıncılar arıyorsunuz ve kadının anneniz olduğunu unutup sürekli bir eleştirme halindesiniz. herşeyi geçtim de o kadar karnında taşı, bak -büyüt sonra böyle bir davranış gör. hiç hak etmiyor.
sadece bunlar için bile annenizin evinden gelinlikle çıkmanız gerekti. yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda vay be annemi hiç anlayamamışım diyeceksiniz. umarım çok zaman geçmez. sevgiler.

sevgili vfatos, ilk yorumunda babanın vefatı dolayısıyla o evde kalamadığını tam anlatamamışsın. Bu yüzden insanlar sizi haksız görür. Ki bu durumda da yine yardım almanızda fayda var, Anneniz siz evlendikten sonra yalnız kalınca evde çok zorlanır o yüzden işi bırakmasını beklemek doğru değil, Neyse olan olmuş, şuan amcaoğlunda kalmaktan daha mantklı bişey yapmışsınız, artık haklı haksız aramayı bırakın, hayatınıza devam edin.

• Beğen
Reactions: KV_

neden elektrik, su vermiyor?yakıt parası da mı yok?biz her ay 1000 tl ye yakın fatura ödüyoruz,bunun interneti var,doğalgazı var,telefonu var.
hem 60 yaşında ki bir kadın,üst baş alamaz mı?bir kafeye gidip,istediğini yiyip içemez mi,ya da arkadaşlarına bir yemek ısmarlayamaz mı?ben de 53 yaşındayım,vallahi gençlikte lazım olmayan para bu yaşta lazım oluyor bana.
hastalığı var,doktoru var,bakımı var o su var, bu su .yani yaşlılıkta para daha çok lazım.

Evden gelinlikle çıkma olayına da takılmayın, sonuçta rızalarının olmadığı biriyle gizlice evlenmiş falan değilsin, nikah tarihini öne çekmişsin o kadar. düğünün de olacakmış içinde kalmaz.

Annenize çok üzüldüm
4 ay evvel eşini kaybetmiş ve evladı 4 ay daha beklemek yerine "kocaya kaçmış" üzgünüm ama mahalle ağzındaki tabir bu
Emekli maaşı olmasına rağmen çalışıyordu demişsiniz
Belki sizin için herşeyin en iyisi en güzeli olsun diye uğraşıyor
Ayrıca emekli maaşı dediğiniz kaç lira?
En tuhafı da evlenecek kadar büyük evde tek kalmayacak kadar küçüksünüz
Eşiniz gece görevine filan giderse Allah korusun
Gerisini yazamayacağım
" kendi gelen gelincik ne incik ister ne boncuk" olmuş yazık! en çok 6 ay veriyorum 6 Ay içinde bizzat eşiniz tarafından bu olay başınıza kalkılacak
Benim babam öldü ki aramızda hiç hukuk yoktu aynı evi paylaşmadık Mutlu tek bir anım bile yoktu ama dünya tepeme geçti üç yıl olacak kendime gelemedim
Siz vefatından 4 ay sonra evlenmeyi Nasıl düşündünüz adamın kemikleri sızlamıştır
Sizi kınamıyorum benim de üç evladım var rabbim hayırlısını versin
Annenizin helalliğini alın bari

Herkese hayırlı Günler,
önceki konumu okuyan bilir babam mart ayında vefat etti. Nişanlıydım ve kasımda duğunum vardı Annem gece calısıyor 23 yasındayım babamın vefatından sonra evde tek kalamıyordum ve ev biraz tenhadaydı 2 ablam 1 abim var hepsi evli.
kuçuk ablam gel bende kal dedi. Neyse kaldım 1 2 ay nedense ben eve gelince bi tavırlı konusmaz nasılsın diye sormaz kaynanası eşi gelince yüzünde güller açardı. her gün boyleydi. ben hep üstüne düsüyordum hatta hamile olduğu için çocuguna heves edip bişeyler alıyordum ama o babam emekliydi o ölünce anneme kaldı maası annemde çeyizim için parayı bana veriyordu ablamda o paradan borçlarının bir kısmını ödememi istedi bende 3 4 ay sonra düğünüm var veremicem deyince tartıstık surat astığı ve para mevzusundan cok kez tartıstığımız için abim gel bende kal dedi abimdede kalırken aksam eve geldiğimde onlar evde olmuyordu gece 1 kadar kapıda parklarda bekliyordum gelmelerini anahtar istedim yengem anahtar veremezmiş annemi aramıs senın kızına benmi sahip cıkıcam ablaları varken falan demiş . daha birsürü seyler var da özet geciyorum size.Büyük ablama gelince oda kaynanası ile yasıyor zaten beni bir kere aramıs değil hep hamile olanla ilgileniyordu.

bende amcamınoğullarına gidip durumu anlattım bu arada nisanlım daha fazla baska yerde kalamazsın bu işin sonu yok falan dyorlardı aıleside amcamın oğlu bizde kal biz sana sahip cıkarız dedi bu sefer nisanlım istemedi amcamınoğlunda kalmamı cunku karısı 20 gun sonra memleketine gidecekti o surectede diğer amcamınoğlunun evine gececektim. Bu sefer nisanlımın ailesine 1 ay içinde duğun yapın kızı alın dedıler. nisanlımın aılesının byle bi durumu yoktu neyse nisanlım annesi dayısı ben eve esyalarımı almaya gittik 2ablam ve annemde evdeydi anneme işten cık yada ben evden ayrılıyorum dedım çıkmam dedi elıni öptüm vedalastık cıktm tabi ablalarımla tartıstık falan suan evlendım eylül sonunda duğunum var. Nişanlımın ailesinden allah razı olsun kına gecemi ve düğünümüzü yapacaklar. komsularım falan hep beni desteklediler .Sizce ben yanlış mı yaptım ?
biraz uzun oldu okuyandan ve fikir verenden allah razı olsun kötü eleştiri yapmayın .
Orda burda kalmak yerine kimseye boyun egmezdim tenhada olsa evimde kalirdim ..

sevgili konu sahibi. siz başta kendinizi ifade edemediniz. e ona göre de yorumlar geldi. sizi destekleyen yorumlar geldikçe de sizin üslubunuz değişti.

biri de gelmiş yok ben okumuş insanım her dini bilirim bla bla diyo. sanki soran oldu.

konu sahibi şu saatten sonra bişry değişmeyecek; olan olmuş. aranızı ablalarınızla annenizle düzeltin ya da iyi tutun. kimse kırılmasın. üzülürsünüz sonra.

hakkınızda hayırlısı olsun.

annene neden işten ayrıl diye rest çekiyosun ki? evde neden tek kalamıyosun? anlamadım ben. çocuk değilsin ki, idare etmeliydin.

olan olmuş artık napalım.

Annene haksızlık
. Kadının kocası gitmiş 4 ay olmuş bi düzen oturturmaya çalışıyor kendince 60 yaşında kadın.Yaşıtız
Neden evde tek kalamıyorsun aç tv sesini aç gece lambası bişeyi. Yani benim kardeşim evlenicek yaşta olupta bana kalmaya gelse derim hop ! Aynı şekilde eşimin kardeşide olsa çok saçma bence şımarıklık.
E annen sana babanınn maaşını veriyor kendi çalışıyor.çok çok da sevsen ölsende bitsende, kv kp çokda sevse bir evin içine girince hiç bir şey aynı olmuyor. Başına kakacaklar eninde sonunda.
Yukarıda bi arkadaş yazmış " Kendi gelen gelen gelincik ne incik ister nede boncuk" bencede doğru.
Parklarda bekleyeceğime evimde miss gibi otururum. Bence bilerek gelme diye sana anahtar vermemişler sende anahtar istemişsin. Bende olsam bende vermem. Koca istemeyi biliyorsun evinde otur derdi benim annem direk ki nişanlıyken ev işi yapmayınca bu lafı çok yerdim.

Bencede annenden bi helallik al evinde yanlız kalamadığın için kadını tek bırakmışsın.

Herkese hayırlı Günler,
önceki konumu okuyan bilir babam mart ayında vefat etti. Nişanlıydım ve kasımda duğunum vardı Annem gece calısıyor 23 yasındayım babamın vefatından sonra evde tek kalamıyordum ve ev biraz tenhadaydı 2 ablam 1 abim var hepsi evli.
kuçuk ablam gel bende kal dedi. Neyse kaldım 1 2 ay nedense ben eve gelince bi tavırlı konusmaz nasılsın diye sormaz kaynanası eşi gelince yüzünde güller açardı. her gün boyleydi. ben hep üstüne düsüyordum hatta hamile olduğu için çocuguna heves edip bişeyler alıyordum ama o babam emekliydi o ölünce anneme kaldı maası annemde çeyizim için parayı bana veriyordu ablamda o paradan borçlarının bir kısmını ödememi istedi bende 3 4 ay sonra düğünüm var veremicem deyince tartıstık surat astığı ve para mevzusundan cok kez tartıstığımız için abim gel bende kal dedi abimdede kalırken aksam eve geldiğimde onlar evde olmuyordu gece 1 kadar kapıda parklarda bekliyordum gelmelerini anahtar istedim yengem anahtar veremezmiş annemi aramıs senın kızına benmi sahip cıkıcam ablaları varken falan demiş . daha birsürü seyler var da özet geciyorum size.Büyük ablama gelince oda kaynanası ile yasıyor zaten beni bir kere aramıs değil hep hamile olanla ilgileniyordu.

bende amcamınoğullarına gidip durumu anlattım bu arada nisanlım daha fazla baska yerde kalamazsın bu işin sonu yok falan dyorlardı aıleside amcamın oğlu bizde kal biz sana sahip cıkarız dedi bu sefer nisanlım istemedi amcamınoğlunda kalmamı cunku karısı 20 gun sonra memleketine gidecekti o surectede diğer amcamınoğlunun evine gececektim. Bu sefer nisanlımın ailesine 1 ay içinde duğun yapın kızı alın dedıler. nisanlımın aılesının byle bi durumu yoktu neyse nisanlım annesi dayısı ben eve esyalarımı almaya gittik 2ablam ve annemde evdeydi anneme işten cık yada ben evden ayrılıyorum dedım çıkmam dedi elıni öptüm vedalastık cıktm tabi ablalarımla tartıstık falan suan evlendım eylül sonunda duğunum var. Nişanlımın ailesinden allah razı olsun kına gecemi ve düğünümüzü yapacaklar. komsularım falan hep beni desteklediler .Sizce ben yanlış mı yaptım ?
biraz uzun oldu okuyandan ve fikir verenden allah razı olsun kötü eleştiri yapmayın .
Başınız sagolsun. Bence çok yanlış yapmışsınız. Babanızdan sonra tutunacak dal olarak anneniz kalmış anladığım kadarıyla. Yaşınız evde tek kalamayacak kadar küçük değil. Siz niye çalısmıyosunuz

Başınız sagolsun. Bence çok yanlış yapmışsınız. Babanızdan sonra tutunacak dal olarak anneniz kalmış anladığım kadarıyla. Yaşınız evde tek kalamayacak kadar küçük değil. Siz niye çalısmıyosunuz
Babası vefat ettiği için evde kalamıyormuş , evle ilgili sorunu var, ayrıca gündüz çalışıyor, gece annesi çalıştığı için evde yalnız kalıyor sorun ordan kaynaklanıyormuş.

Konu sahibi bencec konuyu kapatın, baştaki yorumdan dolayı yanlış anlaşılıyor ve ortalık karışıyor

Senin esas şenlik eylülden sonra başlayacak bekle gör. Kayınailen Seni ailen sokağa atmıştı biz sahip çıktık derlerse şaşırma.

Anliyorum korkunuzu ama. Bi durumlari yasayacagima korka korka gerekirse hic uyumamam ama Evimde kalirim Onun bunun kahrini cekecegime...

Normalde tek başıma kalabilen biriyim ama babamın vefatından sonra kalamıyorum pıskolojisi çok değişik beni bu konuda anlamanızı beklemiyorum zaten denedim günlerce ama sabaha kadar uyumadım evde yapamıyorum o çok değişik bi durum

canım haklı olabilirsin ama milletin evinde minnet edeceğine yengene ablana falan evde kalmaya alışmayı denesen? ölüm doğal bir süreç neden bu kadar psikolojinin bozulmasına izin verdin. baksana her yerde istenmeyen oldun. ayrıca annen babanın parasından sadece sana para veriyorsa ablan da kendince para istemekte haklı olduğunu düşünmüştür, hem onun evinde haftalarca kalıp hem de çeyizim için para vermem demek bencillik gibi geldi

4 ay benimle kalıp daha sonra gene işe girebilirdi.
Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?

60 yaşında emekli kadın 4 aylığına istifa edip sonra pat diye nasıl iş bulacak bu kadar genç işsizken?

Evde kalma kalmama mevzunun dışında 4 ay için annenizin işi bırakıp evde sizinle oturmasını istemek bencillik. Bu konuda haksızsınız.

Allah kardeşinde hayırlısını versin
Nasıl ablalar var
Hele abine çok şaşırdım, gecelere kadar gelmeyip sokakta bekletmelerine
Ama en çok ta annene şaşırdım. Seninle beraber bu durumu aşabilirdi
Kızımı hiç bir yere göndermeyip onunla mücadele edebilirdi, çalışıyor olması hiçbirşeyi değiştirmez
Ya izin alırsın, ya diğer arkadaşından rica edersin gündüze geçersin bu kadar zor olmamalı bazı şeyler

Allah kardeşinde hayırlısını versin
Nasıl ablalar var
Hele abine çok şaşırdım, gecelere kadar gelmeyip sokakta bekletmelerine
Ama en çok ta annene şaşırdım. Seninle beraber bu durumu aşabilirdi
Kızımı hiç bir yere göndermeyip onunla mücadele edebilirdi, çalışıyor olması hiçbirşeyi değiştirmez
Ya izin alırsın, ya diğer arkadaşından rica edersin gündüze geçersin bu kadar zor olmamalı bazı şeyler
heh işte bende bu şekil anlayan birini istiyorum ya siz söyleyin çokmu zor ?

Back
X