para kiminse ve para verilen kişi kimse bu ikisini ilgilendirir.Küçük abla kendisinin hakkı olmayan bir paraya müdahalede bulunamaz bu yanlış.. Borç kısmınıda allah korusun baba ölse vs. anne ye öderler olur biter..Ama bu küçük ablayı ilgilendirmez.
arkadaşınız haksız bence olayı siz sanki karşı taraf yani ablşa olarak düşünün bide ayrıca damada da hiç güvenmedim ben söylenmemesi konusunda uyarılmışken boşboğazlılık yapmış ve düşüncesiz olduğu belli o parayı annesi adına bankaya yatırmalı diğer ablaları eşlerinden dolayı az ilgileniyor diye böyle ayrımcılık yapılmaz kardeş onlar kardeşliğini unutmasınlar lütfen parayı görüp de.....parayı görüp de diyorum arkadaşınızın eşi şimdiden parayı görüp sapıtmış yha böyle birşeye niyetin varsada para mevzusu ev mevzusu açılmaz bereketi kaçar derler...yani parasının olduğunu söylemeden eşe dosta ev almayı düşünüyoruz denilebilir ama yha kısaca ben damada güvenmedim para için eminim dAHA iyi olmuştur
arkadaşınız haksız bence olayı siz sanki karşı taraf yani ablşa olarak düşünün bide ayrıca damada da hiç güvenmedim ben söylenmemesi konusunda uyarılmışken boşboğazlılık yapmış ve düşüncesiz olduğu belli o parayı annesi adına bankaya yatırmalı diğer ablaları eşlerinden dolayı az ilgileniyor diye böyle ayrımcılık yapılmaz kardeş onlar kardeşliğini unutmasınlar lütfen parayı görüp de.....parayı görüp de diyorum arkadaşınızın eşi şimdiden parayı görüp sapıtmış yha böyle birşeye niyetin varsada para mevzusu ev mevzusu açılmaz bereketi kaçar derler...yani parasının olduğunu söylemeden eşe dosta ev almayı düşünüyoruz denilebilir ama yha kısaca ben damada güvenmedim para için eminim dAHA iyi olmuştur
baba parayi kücük damada vermis borc olarak ev alsinlar diye bu para digerlerini ne ilgilendirir ki...
annesi ne alaka adam kizina vermis parayi borc olarak miras birakmamiski bölünsün para...
ha yarin birgun ALLAH korusun babaya birsey olursa kizda o zaman babasina olan borcunu annesine öder yine diger kardeslere birsey düsmez yani
yanliz babanin tembihleyip kimseye soyleme diye damadinda dinlemeyip herkese soylemesini yanlis buldum demekki baba biliyorki digerleri sorun cikartacak gizli sakli vermis
küçük abla fesatlık yapmış insan kardeşinden böyle birşeyi esirger mi ya sanki el kızı
anlamıyorum insanların kardeş anlayışlarını
benim babam kardeşime ev verse bana bişey vermese demem ki evin yarısı benim hakkım bana parasını öde
canım şunu söyleyebilirimki,damat tamamen iyi niyetinden ve yanlış düşüncelere yer bırakmamak için söylemiş aileye,
gerçi belki de haklısın hiç söylemeseydi,ama o zaman da ileride öğrendiklerinde sonuçlar çok daha kötü olmazmıydı
bu arada bu paranın damada verilmessiyle ailenin damatta kalmalarının bi alakası yok,
bahsedilen baba diğer kardeşe gidecekti ve gitmeden vermek istedi bu parayı
ben anladim canim baba kizi icin yani baslarini sokacak bi evleri olsun diye yardimda bulunmak istemis demekki digerlerinin pek ihtiyaci yokki adamcagiz bu kizina yardim etmek istemis ama digerleri biraz fesatlik yapmis yok para bölünecek falan diye...bu arada baba hayattami acaba :26:
kesinlikle baba hatalı.
hak diye bişey var. kimsenin hakkı yenmemeli.
damada verilen parada diğer kızların da hakkı ver. hem de ev alacak kadar büyük para.
eğer bu kız ve damadın durumu diğerlerinden kötü ise, baba evi kendi üstüne alsaydı. onlar otursaydı yada kirasını alsalardı. ama miras olarak diğerlerinin de hakkı saklı kalırdı.
bence özellikle o kızının ve damadının ev sahibi olmalarını istemiş. nedense.
diğerlerinin hakkı yeniyor. zaten gizli kalmasını istemiş, kendisi de farkında haksızlık yaptığının.
diğrelerinin durumu iyi olsa bile, hayat bu ne getirir ne götürür belli olmaz. belki boşanır belki hastalık olur allah göstermesin kimseye tabi ama hayat işte..
yani hak haktır. kesinlikle gözetilmesi gerekir.
eminim ki ilerde kardeşler arasında büyük sorunlara sebep olacak.
büyük ablanın evi var,küçük abla bekar,bende babanın düşüncesi
parayı verdiği kişinin yapmayacak olması ona güveni nedeniyle vermiştir yani,
hani onun başına birşey gelsede diğer çocukların hakkını yemeyeceğini düşünüyor bence,
evet baba hayatta canım
baba ne diyor bu duruma :26:
baba sağ ve para da babanın parası olduğuna göre istediğini yapar istediğine verir.
daha babaları sağken böyle miras bölüşür gibi para peşine düşmeleri çok çirkin.
yani bende doğru düşünüyorum değilmi
baba ne diyor ?
bugün arkadaşımla konuştuğumda olay tazeydi yani küçük ablanın bu davranışından haberi yok tu,
yarın tekrar görüşürüz bi gelişme varsa yazarım sizede,
bu arada arkadaşım konuyu buraya açtığımı biliyor,sırrını paylaşmıyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?