Sizce küçük kız mı haklı abla mı?

sinyora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
577
8
118
44
Sakarya
kızlar benim çok arkadaşımın bi sorunu var,
bana fikrimi sordu destekledim onu ama şimdi kararsız kaldım,
olayı kendiminmiş gibi anlatacağım çok karışık olmaması için,
lütfen sizde fikrinizi söyleyin

olay şöyle,
arkadaşım 3 kız kardeş
bu kız en küçükleri ( bundan sonra ben diye devam ediyorum )
ben eviliyim büyük ablamda evli küçük ablam bekar,
babam rahatsız dönemlerde 2-3 aydır hastanelerdeyiz,
büyük ablamın eşi başka şehirde çalıştığı için pek ilgilenemiyor,
baba küçük damadı sabah yanına çağırıyor, ( anne ve baba küçük kızda kalıyor bu hastalık süresince )
ve diyor ki,sana para vereyim ev al bana aydan aya ödersin,
kimseye söylememesi içinde sıkı sıkı tembihliyor eşine bile söylemeyecek miş yani,
velhasıl parayı veriyor,ama damat bütün aile fertlerine konuyu anlatıyor böyle böyle diye,
tabii çok seviniyorlar ev alacaklar dye filan,işte ev araştıyorlar filan,
sonra bu damadın eşi küçük ablayla konuşurken ( msn den )ev bulamadık ya çok pahalı yada çok kötü filan diyor,
küçük ablada o konuyu sonra konuşacağız zaten diyor,küçük kız anlamadım nasıl filan diyor,
işte küçük abla,o para annemin hakkı,ya annemin adına bankaya yatırın yada kardeşler arasında bölün diyor,
(küçük damat parayı aldığında iki ablaya diyorki,biz evimizi alacağız,bbaya her ay ödeyeceğiz,baya uzun bi süre yapıyor,
o tarihe kadar allah korusun baba ölürse filan,ödediğimiz miktarı düşüp hakkınız olan parayı biz size ödeyeceğiz diyor )
küçük kardeş çok şaşırıyor tabii ne diyeceğini bilemiyor,ve eşine bahsetmiyor bile durumdan,
çünkü böyle birşeyi anlatsa eş hemen o ablayı düşman belliyecek yani,

ben arkadalşıma haklı olduğunu söyledim,
yani sonuçta borç verilmiş bi para başkalarının müdahale etme hakları yok diye düşünüyorum,
ayy çok mu karışık anlattım,
ne olur sizde bi akıl verin,anlamadığınız bi bölüm olursa sorun bana
sizce küçük kızmı haklı abla mı
( bu arada büyük abla küçük kardeşin destekçisi,hatta ödemeden bahsedildiğinde içinde en ufak bi şüphe olmadığını söylemiş)
cevaplarınızı bekliyorum kızlar

para kiminse ve para verilen kişi kimse bu ikisini ilgilendirir.Küçük abla kendisinin hakkı olmayan bir paraya müdahalede bulunamaz bu yanlış.. Borç kısmınıda allah korusun baba ölse vs. anne ye öderler olur biter..Ama bu küçük ablayı ilgilendirmez.

Son düzenleme:

yani bende doğru düşünüyorum değilmi

arkadaşınız haksız bence olayı siz sanki karşı taraf yani ablşa olarak düşünün bide ayrıca damada da hiç güvenmedim ben söylenmemesi konusunda uyarılmışken boşboğazlılık yapmış ve düşüncesiz olduğu belli o parayı annesi adına bankaya yatırmalı diğer ablaları eşlerinden dolayı az ilgileniyor diye böyle ayrımcılık yapılmaz kardeş onlar kardeşliğini unutmasınlar lütfen parayı görüp de.....parayı görüp de diyorum arkadaşınızın eşi şimdiden parayı görüp sapıtmış yha böyle birşeye niyetin varsada para mevzusu ev mevzusu açılmaz bereketi kaçar derler...yani parasının olduğunu söylemeden eşe dosta ev almayı düşünüyoruz denilebilir ama yha kısaca ben damada güvenmedim para için eminim dAHA iyi olmuştur

baba parayi kücük damada vermis borc olarak ev alsinlar diye bu para digerlerini ne ilgilendirir ki...
annesi ne alaka adam kizina vermis parayi borc olarak miras birakmamiski bölünsün para...
ha yarin birgun ALLAH korusun babaya birsey olursa kizda o zaman babasina olan borcunu annesine öder yine diger kardeslere birsey düsmez yani
yanliz babanin tembihleyip kimseye soyleme diye damadinda dinlemeyip herkese soylemesini yanlis buldum demekki baba biliyorki digerleri sorun cikartacak gizli sakli vermis

Son düzenleme:

canım anlamadım tam olarak,boşboğazlık derken aileye parayı aldığını söylemeklemi boşboğazlık yapmış oluyor,
küçük damat eşe dosta paradan ve ev alacağından bahsetmiyorki,ablalara olayı anlatıyor,
bakış açınıza şaşırdım doğrusu,yani parayı aldığını ablalara ve anneye söylemeseydimi güvenilir olacaktı bu damat,
örnek olarak,siz ailenizden borç alsaydınız diğer fertlerin bu parayı istemelerini ne kadar normal bulurdunuz ?

damadin tek hatasi soyleme kimseye dedigi halde soylemesi...
o parada kimsenin hakki yok adam damadina vermis ev alsin die borc olarak verilmis parayi neden bankaya yatiriyor...

küçük abla fesatlık yapmış insan kardeşinden böyle birşeyi esirger mi ya sanki el kızı
anlamıyorum insanların kardeş anlayışlarını
benim babam kardeşime ev verse bana bişey vermese demem ki evin yarısı benim hakkım bana parasını öde

canım şunu söyleyebilirimki,damat tamamen iyi niyetinden ve yanlış düşüncelere yer bırakmamak için söylemiş aileye,
gerçi belki de haklısın hiç söylemeseydi,ama o zaman da ileride öğrendiklerinde sonuçlar çok daha kötü olmazmıydı

bu arada bu paranın damada verilmessiyle ailenin damatta kalmalarının bi alakası yok,
bahsedilen baba diğer kardeşe gidecekti ve gitmeden vermek istedi bu parayı

bende çok şaşırdım canım inan,zaten arkadaşımın üzüldüğüde bu,eşinede bahsetmiyor ablasının düşüncelerini,
yani bu para hibe edilen bi para olsa hani belki hak arar insan,ne bileyim
tamam bu devirde herkes hakkını aramalı ama bu davranış çok saçma geldi bana,
ki bu ablada damadı çok takdir eder ( tüm aile dahil damatla ilgili sıkıntı yaşayan kimse yok bu güne kadar,
herkes herzaman dua eder,takdir eder )

ben anladim canim baba kizi icin yani baslarini sokacak bi evleri olsun diye yardimda bulunmak istemis demekki digerlerinin pek ihtiyaci yokki adamcagiz bu kizina yardim etmek istemis ama digerleri biraz fesatlik yapmis yok para bölünecek falan diye...bu arada baba hayattami acaba :26:

kesinlikle baba hatalı.
hak diye bişey var. kimsenin hakkı yenmemeli.
damada verilen parada diğer kızların da hakkı ver. hem de ev alacak kadar büyük para.
eğer bu kız ve damadın durumu diğerlerinden kötü ise, baba evi kendi üstüne alsaydı. onlar otursaydı yada kirasını alsalardı. ama miras olarak diğerlerinin de hakkı saklı kalırdı.
bence özellikle o kızının ve damadının ev sahibi olmalarını istemiş. nedense.
diğerlerinin hakkı yeniyor. zaten gizli kalmasını istemiş, kendisi de farkında haksızlık yaptığının.
diğrelerinin durumu iyi olsa bile, hayat bu ne getirir ne götürür belli olmaz. belki boşanır belki hastalık olur allah göstermesin kimseye tabi ama hayat işte..
yani hak haktır. kesinlikle gözetilmesi gerekir.
eminim ki ilerde kardeşler arasında büyük sorunlara sebep olacak.

büyük ablanın evi var,küçük abla bekar,bende babanın düşüncesi
parayı verdiği kişinin yapmayacak olması ona güveni nedeniyle vermiştir yani,
hani onun başına birşey gelsede diğer çocukların hakkını yemeyeceğini düşünüyor bence,
evet baba hayatta canım

canım kimsenin hakkının yendiği yok ki,
arkadaşımda buna izin vermez zaten,yaa aslında kardeşler çok iyi geçinen sürekli görüşen birbirine çok yakınlar,
ben bile şahidim yakınlıklarına,evet dediğin gibi para huzur kaçırır bu konuda haklısın,
ama bu babanın tercihi ne düşündüyse artık,böyle uygun görmüş,
tekrar söylüyorum bu para hibe edilmemiş miras bırakılmamış,
borç verilmiş her ay belirli miktarlarla geri ödenecek yani

baba ne diyor bu duruma :26:

baba sağ ve para da babanın parası olduğuna göre istediğini yapar istediğine verir.
daha babaları sağken böyle miras bölüşür gibi para peşine düşmeleri çok çirkin.

baba ne diyor bu duruma :26:

baba ne diyor ?
bugün arkadaşımla konuştuğumda olay tazeydi yani küçük ablanın bu davranışından haberi yok tu,
yarın tekrar görüşürüz bi gelişme varsa yazarım sizede,
bu arada arkadaşım konuyu buraya açtığımı biliyor,sırrını paylaşmıyorum yani

anladim canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…