Sizce ne yapmalıyım?

Bilmece gibi yazıyorsunuz , deyince de kızıyorlar.

Yaşlarınız kaç , çalışıyor musunuz sorularına da yanıt alamadık.

Bu kaynana tapusu bende diye yarın sizi evden de kovar. İyi düşünün.

Biz bu durumu her 2 kız kardeşimde yaşadık. Damatların ikisinde evleri vardı istemeye geldiklerinde ama birinin dedesinin diğerinin annesinin üstüneydi.Sorun olur mu kızlar sıkıntı yaşar mı diye bir soru işareti oldu kafamızda ama bunun lafı edilmez ayıp olur diye kendi aramızda bir döndü kapandı konu...

Ama her ikisinde de o evler geri alındı ve kızlar o öngörülen bütün sorunları yaşadı.

Yani anneler babalar evlatlari sıkıntı çekmesin istiyorlar vs ama sorun olursa da artık onlar ayrı aile baktığında ve onların sorunu artık...Damatlarda sağolsun eşlerinin yanında oldular birlikte hallettiler ,çözdüler bitti gitti...

Sen nişanlına güveniyorsan ,onunla bir hayat kurmak istiyorsan bu durum ayrılmak için sorun olmamalı ama nişanlında çok senin arkanda durur mu? Bir sıkıntı olursa karı koca çözebilir misiniz? O kısımdan çok emin olamadım.

Ev konusu benim için çokta önemli bir konu değil o yüzden detaylı bir şekilde anlatma gereği duymadım . Benim için önemli olan nişanlımın ağzından çıkan cümleler.

Ev konusu benim için önemli bir konu değil o yüzden detaylı bir şekilde anlatmanın gereği yoktu. Benim için önemli olan nişanlımın ağzından çıkan cümleler.

O cümlelerin ağızdan çıkma nedeni ; ailenizin , evin tapusunun nişanlınızın üzerine yapılması talebi.

El ele verip çalışarak kendinize ev tutarsanız , bu tür konuşmalar da ortadan kalkar.

Ev konusu benim için çokta önemli bir konu değil o yüzden detaylı bir şekilde anlatma gereği duymadım . Benim için önemli olan nişanlımın ağzından çıkan cümleler.
Ama adam haklıysa o cümle bir ihtimal tolere edilebilir, haklı değilse edilemez. Gerçi siz her halükarda yutacaksınız belli ki.

Çünkü her istemeye gelen erkeğin evi olmalıydı normalde.
Sizin kız kardeşleri 35 yaş üstü birileri mi istemeye geldi. Kız kardeşler de 30 yaş üstü müydü?
Kız kardeşlerinizin nesi vardı?
Eskiden olsa- eski dediğim 3-5 yıl- anlarım belki ev, araba isteyin de.
Bu ne böyle damatların evi varmış da Babanne üzerine imiş ne alaka bu damatlar evi trink mi almış.
Aldıysa 3 seneye yine alır onlar Maşallah tü tü…
Bizler karı koca çalışıp peşinat biriktirip taksitle alıyoruz anca o sürede.

Öyle damat kaçmaz boşverin siz

Karşı taraftan ev isteyenin kendi adına neyi var acaba ?

Kendileri söylediler değerli arkadaşım...ev karşılığı kız verilir mi? Zaten evler başkasının üstünde boşuna evimiz var vs diyorlar dedik sadece..
Yanlış anlamışsınız yok öyle şeyler bizde...

Nişanlın olgunlaşamamış.İnsan annesinin ağzından çıkanı olduğu gibi karşı tarafa söyler mi? Senin annen arkalarından hiç mi kötü bir şey demedi onların?

Karşı taraftan ev isteyenin kendi adına neyi var acaba ?
Benim mesajıma karşılık diyorsanız var çok şükür var birşeylerimiz ama...yani benim yazdığımın anafikri ev isteriz biz gibi kaba birşey değil ki...bir anektod anlattım ben sadece..ana fikride böyle şeyler evliliklerde sorun olmazdı aslında?

Öyle beklenti olmayınca beklenmeyen evler gelmeyince de sorun olmaz neyse ki çok şanslısınız

Öyle beklenti olmayınca beklenmeyen evler gelmeyince de sorun olmaz neyse ki çok şanslısınız
Evet çok şükür damatlardan dolayı şanslıyız.Hepsi evinin ailesinin arkasında duran düzgün insanlardI.Allah herkese nasip etsin dilerim.

Anlattığım yanlış anlaşılmış sanırım. Nişanlım, benim annem için alsın kızını istemiyorum başına çalsın demiş. Ben bunu kaynanamdan duydum
Neee.....Bunu yeni okudum üstteki yorumu geri alıyorum.Çağır nişanlını sor bakalım dedim derse ver eline yüzüğü.

Sizin anlattığınız konuyla ilgili yazmadım. dr.yad ın mesajında yazdıklarına istinaden ; erkek ailesinden ev isteyen insanlar için yazdım.

Ev konusu benim için önemli bir konu değil o yüzden detaylı bir şekilde anlatmanın gereği yoktu. Benim için önemli olan nişanlımın ağzından çıkan cümleler.
Ev sizin için önemli değilse aileniz neden dahil oldu konuya?
Nişanlınızın ne üzerine o lafı ettiği gayet önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…