Sizce ne yapmaya çalışıyor?

Htc5858

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
301
373
53
Arkadaşlar daha önce bir konu açmıştım. Eşimle sorunlarımızdan dolayı aylar önce evden ayrılmıştım. Şuan boşanma surecindeyiz dava açamadım ben pandemi nedeniyle ama kesinlikle iletişim kurmuyoruz eşimle aileler de bu süreçte hiç görüşmediler görüşmüyorlarda. En son bir ay önce eşim evin kirasının borçlar yüzünden kendisine ağır geldiğini ve bosaltacagini anahtarları eve bırakmami kalan ceyizlerimi almamı istediğini işlemleri başlattığıni vs söyledi bende gittim topladım. Ertesi gün eşim mevlananin bir şiiri var "etme '' diye bilirsiniz onu göndermiş sanki oyun oynuyoruz koskoca evi toplatip topladığımi görünce de etme diyor. Ben cevap vermedim umrumda bile olmadı bu mesaj çok öfkeliydim ona. Sonra ben elimden geleni yaptım vs diye mesaj attı ama aynı zamanda suçlamalar pes pese geldi. Mesaj atmakla kendini birşey yapmış sanıyor. Neyse dün gittim evi boşaltmış tamamen. Bu bana duygusal olarak çok ağır geldi. Evimi öyle görünce bomboş aklıma evi tuttuğumuz güzel zamanlar geldi güzel anılar vs. Aslında o güne kadar çok nettim eşime duygusal olarak artık birşey hissetmediğim konusunda çokta öfkeliydim ama o günden beri kendime gelemiyorum. Her saniye ağlamak geliyor içimden ne hissettiğimi bilmiyorum inanın. Çok güzel günlerimiz de oldu bi o kadar kötü günlerimiz de. Güzel günleri düşününce içimde derin üzüntüler oluyor ne yapabilirdim diyorum gidişatı durdurmak için kendimde suç arıyorum. Kötü günleri düşününce asla geri dönüşümuz yok diyorum. Şimdi eşim WhatsApp durumuna da " git gölgen seni ugurlamakta, küçülüp küçülüp kaybol ırakta, köşeyi dönerken arkana bakta, köşede bir lahza kaliver gitsin" yazmış
Benim sormak istediğim bu durumdan eşimin nasıl bir ruh halinde olduğunu anlayamadım. Üzgün mü? umarsız mi? Dışarıdan umarsız bir hali var gibi durur hep bu mısrada sizce nasıl bir mesaj var benim için?

Eminim ki boşanmak için geçerli sebepleriniz vardir. Bu varsayimla ben diyorum ki:

Her boşanma sancılı olur. Güle oynaya boşanmaya gidilmez zaten.

Madem eşyaları boşaltacak kadar ilerlediniz. Bu üzüntülere göğüs gerin derim.

Simdi bu duygulsallikla mantiktan uzak kararlar almanız çok olası.

Icinde bulunduğunuz ruh hali normal ve beklenen bir durum.

Eşinizin mesajında ben sizi suçladığını okuyorum. Kendisi durumu düzeltmek için bir adam atma yerine suçlu bulup vicdan yaptirmak istiyor .

Konuyu bilemeden bu kadar yorum yapabilirim. Boşanma nedeninizi birwz açarsanız daha isabetli yorumlar gelecektir.

Eşinizin psikolojisini anladıktan sonra ne değişecek sizin için? Farzedelim çok üzülüyor yani ne yapacaksınız?

hadi diyelim bosanmadan vazgecseniz bu adam boyle mi kalacak yine eskisi gibi olucak

bakti ki sen baskaldiriyorsun kaybetme korkusu sarmis heryerini

eskisi gibi seni elde etse elinin altinda bulunsan yine saygi duymayacak bunu hic unutma

Çok afedersiniz aynı benim eski eş kişisi gibi tam bir mal. Ne ne istediğini biliyor, ne ne istemediğini. Benim psikolog um bile şöyle demişti şuraya alsam karsıma eşinizden boşanmak istiyor musunuz diye muhtemelen hayır der, e evli kalmak istiyor musunuz muhtemelen ona da hayır der. Kafa yok kafa onlar da bilmio ne istediklerini ne istemediklerini. Üzülme üzülmr aynı muameleyi ben de gördüm. Boşanıcam bosancam diye Bi yerini yırttı, sonra evden ayrıldım ve boşandım, ne oldu bilio muusn sen beni bırakıp, terk edip giiitn oldu. Deli sacmalıkları işte.

1 aylık evli iken çok şiddetli tartışmalar yaşadık. Evi terk ettim. Boşanma sebebimiz aldatma dayak yada hakaret değildi. Kendimi aşırı değersiz hissetmemi. Tartistiktiktan sonra eşim ben ağlarken hicbir şey olmamış gibi TV izler. Ben üzüntüden yemek yiyemezken dışarıdan sadece kendine yemek söyler oturur yer. Konuşmaz. Kafasına göre salonda uyurdu. Bunlar benim çok zoruma giderdi. Ailesine ise son derece hassas her ihtiyaçlarına koşan biriydi ailesi de eşimi zerre sallamazdi. Evi terk ettiğim gün de sorduğum basit bir soruya karşılık yine bir azarlama tavır gelince dayanamadım artık bir aylık evli hiç kimse bunları haketmezdi benim için. Bide eşim eskiden etrafımda pervane biriydi birden bire tavırları değişti 180 derece döndü. Ben dolduruşa geldiğini düşünüyorum çünkü bana eğer baştan böyle yapmasam sen her istediğin olsun isteyecektin gibi bir cümle söyledi kasıtlı yapmış gibi aslında ağlarken içim gidiyordu ama bilerek umarsız davranıyordum dedi. Bu süreçte de bir kez konuştuk işte hep seni benden sonra ne yaparsın diye düşünüyorum. Başıma birşey gelirse ölürsem ne yapar diyorum vs gibi cümleler kurdu benim inanmak gelmedi içimden çünkü ayrılmak da ölmekle eş değerdir karşındaki insanla bağların kopar bunu göze alan boşanan ve kurtarmak için hicbir şey yapmayan biri neden beni düşünsün ki ne yaparım diye? Aşırı gururlu biri burnu düşse yerden almaz. Eminim şuan ağlayıp sızlıyordur ama asla söylemez

Evet beni suçluyor sen gittin diye. Bosanicam diyor aynı zamanda seviyormuş! Ama suçlu benmişim. Ama böyle devam edemezmis.

hadi diyelim bosanmadan vazgecseniz bu adam boyle mi kalacak yine eskisi gibi olucak

bakti ki sen baskaldiriyorsun kaybetme korkusu sarmis heryerini

eskisi gibi seni elde etse elinin altinda bulunsan yine saygi duymayacak bunu hic unutma

Korkusu olan insan bisiler yapar özür diler fiziksel olarak mesaj atmak dışında birşey görmedim sadece hatalisin ama evliliğimi kurtarmak için yinede gel eve gidelim diyorum demisligi var sadece. Özür dilemem çünkü hatam yok modunda.

Ben zaten geri dönmeyi düşünmüyorum dava için pandemi sürecinin geçmesini bekliyorum yoksa çoktan bosanmistik. Sadece umarsız gibi görünürken böyle şeyler yazmasından bir anlam çıkaramıyorum merak ediyorum.

Yukarıda arkadasın bırıne suan aglayıp sızlıyordur dıgerıne umrunda olsa biseyler yapardı yazmıssın.
Aglayıp sızlamadıgına emın ol, bosandıgın an baskasıyla evlenme sansın var. Hangı erkek sevdıgı kadını baskasına bırakır en basıtı?
Onun hislerini cok fazla dusunme, bısey hıssetmedıgını ayan beyan gordugunde baya uzulursun

Geri dönmeyeceğim elbette sorduğunuz bu işe eğer. Ama siz olsanız merak etmez misiniz?

Yoo etmem. Boşanma kararı almak, eşya taşımak kolay şeyler değil. O noktaya geldiysem umrumda olmaz üzüldüğü üzülmediği. Eğer kesin kararlıysanız ki öyle yazmışsınız kafanızı karıştırmayın siz de böyle şeylerle. Gerçekten size bir yararı yok çünkü

Yani şöyle demek istedim orada. Aşırı gururlu biri uzulse bile söylemez. Bir kaç kez annesinden duymuştum benimle küsünce odaya kapanıp yemeden içmeden kesilirmis. Ama beni asla aramaz böyle zamanlarda. Ona göre umrundayim ama bana göre bu umursamak değil umurunda ise bir kişi ben mücadele ederim aklım almıyor.

bos ev zaten ber zaman an yakan bir goruntu oluyor. iyi nedenlerle de tasinilsa o evi bombos gormek insanin icini burkuyor!

Ucuz edebiyat yapıyor.Pintereste ayrılık sözleri diyip bunları duruma atmaktan kolay ne var zaten.Tınlama.Durumlarına bakma.Iliskiniz bu hale gelmiş ve suçlusu o.Sonuçlarına katlanmali.

En kolayı durumda afilli sözler paylaşmak, totosu yiyorsa daha etkili bir duruşla
kurtarsın yuvasını.
Özür bile dilemek zoruna gidiyorken...

gururuna yediremiyordur belki ozur dilemeyi boyle kucuk hesaplarin pesinde kosup etkilemeye aklini karistirmaya calisiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…