Sizce yanlış mı yaptım?

Herkes camdan duser ornegi verdigi icin yaziyorum, camlara cocuk kilidi ve cakili sineklik bizim evcillerimiz icin buldugumuz cozum

Ben 9-10 yasinda anahtari acip eve girebiliyordum okuldan sonra, 11 yasinda da 1 sene boyunca oglenleri eve gelip ocakta yemek isitip yemistim. Buradaki yorumlari okuyunca acaba biz mi sansa hayatta kaldik diyorum

Neyse konu sahibi 3 cocukla kayinvalideye ne pastasi yahu, caniniza yazik, esiniz de yatmayi bildigi gibi annesine yemek almayi da bilsin. Is gucu harcamayi istemeyen taraf maddi zarara ugrayip telafi etmek zorunda benim gozumde

Sen bana yaz, ben hepsini sonuna kadar okurum. Bir konuda karşısındakini ciddiye alip cevap yazan insana, okumayip ( en azından saygı için insan okur) bunu da marifet gibi soyleyen, sonuna kadar okumadim diyen insana yazma.

Ben o kadar iyi bir eş değilim galiba. Ben de çalışıyorum hafta içi. Ondan erken kalkıp geç yatıyorum. Haftasonuysa bana da bı haftasonu oturup yatıyor muyum? İş varsa ikimize de var.

O iyi bir es olmak olmuyor zaten. Odunun biriyle evli olmanin kabul edilisi sadece

Ya pöfffff artık
Okuduğunu anlamayan insanlara laf anlatmak nekadar zor vallahi
En mükemmel anne benmi demişim? Bi gösterinde bende göreyim. Hiç öyle bir iddam da yok amacımda.
Gece uykusuz kalmadıysam eşim ile ortak baktığımız içindir belkide?
İlk zamanlar uymuyorlardı bebekler sürekli mız mız mız, emzirir eşime verirdim bidaha acıkana kadar o bakar ben uyurdum mesela?
Öyle eşim olmasaydı ikinci çocuğu asla yapmazdım, ben delimiyim zombi gibi dolaşcam adam devircek kıcını fosur fosur uyuyacak
1 yaşına doğru öyle bir derdimizde kalmadı zaten hepimiz mışıl mışıl uyuduk hastalık vb olmadı sürece
Ben olsam kv geliyor diye pasta masta yapmam, evi toplar otururdum. Geldiği zamanda dışardan söylerdim yada eşim yapardı yemeği.
Sinir olup kahve içmeye gitmenin zamanı değilmiş, çok gidesim vardıysada 8 yaşındakinide alır giderdim diğerleri uyurken.
Amir patron eve niye gelsin ayol, ne alemsiniz. Konuyu nereye çeksem diye nekadar uğraştınız böyle

Kardeşim doğduğunda ablam 10 ben 8 yaşındaydım, annem geceleri uykusuz kaldığı için gündüzleri kestirirken ablamla ben bakardık.

Nedir şimdi iddianız, en mükemmel anne siz en kıymetli çocuk sizin mi? 8 yaşında çocuğa özgüvenini kazandıracak şeyler yaptırmanın nesi yanlış size göre? Niye markete gidemiyor çocuk? Ben de iki çocuk büyüttüm şimdi boyumu geçmek üzereler. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylerde asla engel olmadım, küçüksün yapamazsın demedim.

Kimsenin anneliğine böyle tepeden bakmamanızı büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Kadın evden gitmeyecek değil, babaları uyumayacak.

Evet aynen en mükemmel anne benim, varmı bi itirazınız?
Okuduğunuzu anlayın önce
Anlamıyorsanız sorun açıklarım ben
Tavsiyelerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim bende, kendinize lazım olacak gibi duruyor çünkü

+1
Herkesin annesi ev hanımı olmuyor ya da doğumdan sonra en az 2 sene ücretsiz izin alamıyor. Burada öyle pembe tablolar çizilmiş ki maşallah. Herkesin maddi durumu mükemmel, tek maaş her şeye yetiyor. Ki kadınlar evde 3-5 sene rahat rahat çocuklarına kendileri bakabiliyor gibi tuhaf tuhaf yorumlar.
Ben 90lar çocuğuyum. Annem çalışan bir kadındır. Kardeşimle ben gayet de evde yalnız kaldık. Mecbur kalınca neler neler oluyor bir bilseniz. Yemeğimizi de kendimiz hazırladık, evi de temizledik. İlkokuldan itibaren yaptık.
Geçtiğimiz ramazan tramvayda bir kadının telefon konuşmasına şahit oldum. Anladığım kadarıyla tek ebeveyndi kadın. Üç çocuğunu ayrı ayrı arayıp organize etti. Birini aradı evdeymiş, sofrayı kurdurdu. Ötekine kardeşini okuldan al, fırından da ekmek al dedi. Demem o ki herkes prens/prensesler gibi yetişmiyor. Mecburiyetler insana müthiş beceriler katıyor.
Çok pamuklara sarmak da iyi bir şey değil. Ondan sonra fatura yatırmayı bilmeyen tipler çıkıyor.

1 hafta sizinle kalacakmış. Evi derleyip toplayıp tatlıyı böreği hazır alarak bir çorba bir ana yemekle de halledebilrdiniz. Bazen üzerimize çok yük alarak sinir küpü oluyoruz. Erkekler zaten Allah'a emanet.

emzirir eşime verirdim bidaha acıkana kadar o bakar ben uyurdum mesela?
Eşinizin uyuyup uyumadığından nasıl emin oluyordunuz, belki çoğunda sizden sonra o da uyudu? Bence her ihtimale karşı uyumamalıydınız.

Hiç laf anlayan anlamayan demeyin, çocuk hakkında asla büyük konuşulmayacağını bilen gayet tecrübeli anneyim. İki kızım da boyumu geçti neredeyse. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylere ne ben ne babaları karşı çıktık. Doğrusunu yanlışını gösterdik. Peynirli omlet yapıyordu benim kız 8 yaşında. Heves ettiği için süpürgeyi viledayı alıp odasını temizliyordu tamamen kendi isteğiyle. Çocuk sizin çocuğunuz ama çok ezilir okulda.

Amir-patrondan kastım kendisinden mevki veya yaş olarak büyük biri gelse adam keyifli keyifli yatamazdı.

İlk kez bırakmadım duzenimiz böyle kalkıyor bebeklere
İyi yapmışsınız ama suç kayınvalide değil oğlunda
Kendisinin annesi geliyor adam hor hor yatıyor.
Kadın hem üç tane çocuğa bakıp hem ev işi hem yemek koşturuyor.
Arada lazım böyle
Nasıl olsa bizim hanım kalkıp yapacak dedikleri için erkekler böyle oldu

O kilitleri 5 yaşındaki çocuklar bile çevirip açiyor
Evciller açamiyor oluşu onları mükemmel koruyucu yapmiyor malesef.
Evdeki tek sorun cam kapıda değil
Eskiden çocuklarını eve kitleyip işe giden annelerde varmış meseka, öylesimi daha iyi?
Bisürü olanak varken küçük çocukları evde bırakmak doğru bir davranığ değil bana göre, adınada özgüveni gelişiyor diyerek konu daha sevimli olmuyor gözümde

Eşim uyumuyordu merak etmeyin
Patronum gelmek istese gelme derim mesela, kasmam, mevki falanda dinlemem ne alaka evime gelecek durup dururken
Neyse siz kasmaya devam edin, iyi pazarlar

Yanlış yapıyorsunuz.
Yine o pasta yapılıyor yine adam hor hor yatıyor.
Niye yoruyorsunuz kendinizi madem adam ne var annemi bir yemeğe çıkarabilirim diyen biri gitsin kalksın alsın pastasını
Yok almıyorsada almıyor kalsın öyle hatta yemek bile yapılmasın.
Yapın bir makarna bütün gün çocuklarla uğraştım, evi topladım benden bu kadar diyin.
Bu erkekler bu kadar tembel bu kadar rahat olabiliyorsa kadınlar onlarında sorumluluğunu fazla fazla aldığı içindir.
Yorumum özellikle size değil hem çalışan hemde eşinin evde bir iş yapmadığından yakınan tüm kadınlara

İki kızım da boyumu geçmek üzere ama yine de annelikle ilgili tavsiyelere açığım. Hatta bir çok sorunlarında da yardım aldık akıl danıştım. Varsa 13 -15 yaş kız çocukları için tavsiyeniz lütfen yazın. Çünkü hiç bir zaman tamam oldu bitti artık denmiyor annelikte.

Benim yaşadığım yerde 4-5 yaşında çocuk okul öncesine tek gidip gelemiyorsa veya anne babası yok göndermeyiz diyorlarsa çocuğu okula kabul etmiyorlar. Sadece 3 ay, o da yolu öğrensin alışsın diye bir ebeveyn götürüyor. Sonra çocuk tek başına. Kütüphane için bile üye kartları var, tek başlarına gidip kitap alıyorlar. İnsanlara bu kadar tepeden bakmayın anneliklerini eleştirmeyin çünkü onlar yanlış siz doğru değilsiniz.

13 yaşında çocuk mutluluk heyecan yaşayacağına gelin beni alın dememeli. Benim 13 yaşındaki kızım bir yerde sıkılırsa bize haber verip kendi tek dönüyor eve. Kimsenin çocuğundan daha kıymetsiz olmadığı gibi kıymetli de değil ama daha özgüvenli rahat olduğu kesin.

Amma dert oldu herkese :)) neyseki ben geldim eşim kalktı ben mutfak topladım pastayı hallettim o da evi topladı. Çocuklarımızı aldı dışarı çıktı. Annesini de alıp gelecekm şimdi de nasıl üç çocuğu babasına bırakıp gönderirsin diyecek misiniz acaba

Adamlar fosuuur fosuuur uyuyor, uyanıyor belki biraz bir şeyler atıştırıyor bir keyif kahvesi hüpletiyor, hatunun yanaktan makası alıp tatlı bir evlat olarak çocuklarıyla annesini almaya gidiyor, annesine de kavuşuyor ne güzel, sonra hazır annesi varken bir şımaracak daha çok uyuyacak, hatuna kızarsa annemi de alır dışarıda yemek yerim diyecek, siz halaaa burada annelik tartışması yapın durun

Son düzenleme:
Ben seni anlıyorum gecen ayni tartışma bizde de oldu annemgil gelecek ve eşim yatiyordu kalk yedim yardim et etmedi. Ben yapmaya başlayınca kqlkti yapti hemde benim ikin katim.esinizin karakterini siz biliyorsunuz yardım ede ede usanmis olabilir. şahsen benimki bıktı. birlikte yapalım diye alttan alivermeniz lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…