- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
Çocuk çocuğa emanet edilmez ki eşiniz sizin siteminizle kalkmamış bebekleri nasıl duyacakbence eve geri dönün
Sen bana yaz, ben hepsini sonuna kadar okurum. Bir konuda karşısındakini ciddiye alip cevap yazan insana, okumayip ( en azından saygı için insan okur) bunu da marifet gibi soyleyen, sonuna kadar okumadim diyen insana yazma.İste ben bundan çocukken de nefret ederdim, bir saat kursa gidicem derdim annem almasın diye, eve erken - kendi başıma gelirdim. Markete gitmek bile ozgurluktu benim icin. Annem bazen beni bir yere gönderirdi,karşıdan karşıya düzgün geçiyor muyum bakmak için arkamdan gelirdi, yolda onla karsilasirdimsonra ne oldu? 18 olup başka şehre okumaya gider gitmez oraya da gideyim,buraya da gideyim, gece de çıkayım, kamp da yapayım... artık nasıl baskılandiysam özgürlüğü bulduğum gibi ipinden boşanmış at gibi özgürlüüük diye koştum. Aynı kiyafetine karisilan kızların başka şehre gider gitmez teshire varacak kıyafetler giyinmesi gibi, erkeklerle konuşması bile kavga meselesi olan kızların başka şehre gider gitmez don değiştirir gibi erkek değiştirmesi gibi. İnsan nereden baskılanirsa oradan patlıyor. Belki ilk 18 senem aşırı Steril,bir fanusun içinde geçmeseydi ben de herkes gibi keyfine seyehat eden biri olacaktım, şimdiki gibi yaşam amacı laylaylom gezmek olan biri olmayacaktım (ki şu an bu mesajı telefonların genelde çekmedigi, dağların ötesinde bir köy arabasında yazıyorum ).
Annem bizi mahalleye bile salmazdi (90lar çocuğuyum) , nolur nolmaz sokaklar tehlikeli, organ mafyası kaçırır diye. Bisikletle pencereden görülmeyecek bir yere gitmem yasaktı, araba çarpar diye... Vücudumda bir yara izi olmadan büyüdüm çünkü düşecek ortam yoktu,her an annem arkada beni tutmaya hazır geziyordu. En güzel anılar adrenalinle olur (eğer kaydiysaniz çocukluğunuzda karda yokuştan poşetle kaydiginiz anılar mesela parka gitmekten piknikten daha kiymetlidir. Ben kaymadim bilemem,annem biyerimi kırarım diye izin vermezdi). Çocuktan bunu almak bence korkunç bir şey.
Öyle ki ben üniversitede bisikletle bir mesire alanında tepeye çıkıp bir şeyler içmiştim o zamanki flortumle. Sonra inerken komik bir şekilde düşmüştüm patpatpat diye. İlk bisikletten düşüşümdü,Dirsegim yaralandi. O benim ilk yara izimdi ve kaybolsun istemedim. Çünkü diyorum ya, tehlikeli her şey yasakti bana. Her kabuk bağlandığında soydum soydum soydum,iz kalsın diye sonunda iz kaldı. Hala gordukce mutlu oluyorum yara izimi:)
Yani sevgili aileler, çocuklardan yara izini almak , onların düşmesine, kendini keşfetmesine izin vermemek gerçekten güzel bir şey mi?
Benim neredeyse tüm çevrem annem gibi, gözlem yapmak için yeterince imkanım oldj
çocukları da gerçekten maldan farksız. Bir otobuse binip inip karşıya geçip diğerine binmek bile büyük olay onlar için. Ya da ben ve kendi ablamı da dahil ediyorum piremses olarak yetiştikleri için iş beğenmiyoruz mesela. Daha normal ailelerin düşe kalka büyüyen çocukları uzun yıllar aynı yerde sabrediyor, bir yerlere geliyor. ama ben ve benim gibi yetişen insanlar 'o bana bunu dedi ayrildim', 'burasi şöyle böyle oldu ayrıldım' diye diye dikiş tutturamiyorlar. Biliyor ki her zaman anne baba dağ gibi arkada
Bu hoş gibi görünüyor ama aslında hiç hoş bir şey değil. Kuzenim 50 yaşlarında mesela,onun annesi benimkinden beter bir de her şeyin üstüne erkek diye şımartılmış falan. Adam kendi yuvasını kurmuş hala daha birşeylerde ailesine güveniyor . Adam her duseyazdiginda ailesi dağ gibi arkasinda olmuş,engel olmuş. Düşmediği icin kalkmayı öğrenememis. Saçma sapan bir insan. Yaşı elli, kendi oniki.
Bence, benden samimi bir tavsiye cocuklarini az sal:) ver market listesi alsınlar mesela. Pazarda ayrıl , ona 'sen balığı seç,yesillerden diri marul seç şunu bunu al, burada bulusalim' falan de, discisine kendi gitsin, ayakkabı alacaksa bırak arkadaşıyla gitsin alsın ödesin,bir kahve içsin gelsin eve. Şehrinizde varsa "tiyatroya gidelim kızım, sen yorumlara bak seç bir oyun, kredi kartımla al biletleri" de, bir organizasyon kabiliyeti gelişsin. Siz disardayken "hava çok güzelmiş, termosa çay koyup fırına milfoy poğaça atıp örtü vs alin gelin,piknik yapalim" diyin mesela. 14 yaş bunu pekala yapabilecek bir yaş. Bunlar bence çocuğa özgüven verir. Bakkala bile gönderilmeyen , evde yalnız kalmasina izin verilmeyen çocuğun özgüveninden ne olur? Onda tuttuğunu koparma özgüveni olmaz ki, "ben her şeyi yapabilirim" özgüveni olmaz..içi boş , buyuklenmeci bir özgüven olur.
Ben o kadar iyi bir eş değilim galiba. Ben de çalışıyorum hafta içi. Ondan erken kalkıp geç yatıyorum. Haftasonuysa bana da bı haftasonu oturup yatıyor muyum? İş varsa ikimize de var.
Ya pöfffff artıkO zaman sizi dünyanın en şanslı annesi ilan ediyorum. Benim iki kızıma da satılsa uyku alırdım. Gündüz niye uyunmuyor, ne oluyor bebekle beraber uyununca, annelik vasfı mı eksiliyor? İnsan ister istemez sızıp kalıyor bir köşede. Siz uyumuyorsunuz diye mükemmel anne olmadığınız gibi uyuyanlar da berbat anne olmuyorlar.
Niye sadece annenin sorumluluğu oluyor? Ya kadın doktora hastaneye gidecekse? Baba uyanmayabilir diye gitmeyecek mi? Tam tersi, niye baba eşim evde yok çocukların başında olmalıyım demiyor? Eve gelen misafir kayınvalide, yani kocasının annesi. Biliyordur oğlunun huyunu, bilmiyorsa da öğrenir. Ben olsam kayınvalideye de söylerdim durumu. Madem beraber hazırlık planı yapılmış kimse kıçını devirip yatmasın. Annesi değil de amiri patronu eve ziyarete gelse yatabilecek miydi böyle paşa gibi?
Kardeşim doğduğunda ablam 10 ben 8 yaşındaydım, annem geceleri uykusuz kaldığı için gündüzleri kestirirken ablamla ben bakardık.Vayy bayağı süper mario misali
Tebrik ederim
Ee ozaman kardeşlerinede o baksın? Malum okul tatilide yaklaşiyor koca çocuk olmuş baksın bebelere ne uğraşiyorsunuz eş, kv yada bakıcıyla
Bende çocuk yetiştiriyorum
Ama çok kiymetliler benim için
Süte, ekmeğe falan eşimi yolluyorum o yüzden eğer kendim gidip alamayacaksam
Evet aynen en mükemmel anne benim, varmı bi itirazınız?Kardeşim doğduğunda ablam 10 ben 8 yaşındaydım, annem geceleri uykusuz kaldığı için gündüzleri kestirirken ablamla ben bakardık.
Nedir şimdi iddianız, en mükemmel anne siz en kıymetli çocuk sizin mi? 8 yaşında çocuğa özgüvenini kazandıracak şeyler yaptırmanın nesi yanlış size göre? Niye markete gidemiyor çocuk? Ben de iki çocuk büyüttüm şimdi boyumu geçmek üzereler. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylerde asla engel olmadım, küçüksün yapamazsın demedim.
Kimsenin anneliğine böyle tepeden bakmamanızı büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Kadın evden gitmeyecek değil, babaları uyumayacak.
+1Herkes camdan duser ornegi verdigi icin yaziyorum, camlara cocuk kilidi ve cakili sineklik bizim evcillerimiz icin buldugumuz cozum
Ben 9-10 yasinda anahtari acip eve girebiliyordum okuldan sonra, 11 yasinda da 1 sene boyunca oglenleri eve gelip ocakta yemek isitip yemistim. Buradaki yorumlari okuyunca acaba biz mi sansa hayatta kaldik diyorum
Neyse konu sahibi 3 cocukla kayinvalideye ne pastasi yahu, caniniza yazik, esiniz de yatmayi bildigi gibi annesine yemek almayi da bilsin. Is gucu harcamayi istemeyen taraf maddi zarara ugrayip telafi etmek zorunda benim gozumde
Eşinizin uyuyup uyumadığından nasıl emin oluyordunuz, belki çoğunda sizden sonra o da uyudu? Bence her ihtimale karşı uyumamalıydınız.emzirir eşime verirdim bidaha acıkana kadar o bakar ben uyurdum mesela?
İyi yapmışsınız ama suç kayınvalide değil oğlundaİlk kez bırakmadım duzenimiz böyle kalkıyor bebeklere
O kilitleri 5 yaşındaki çocuklar bile çevirip açiyorHerkes camdan duser ornegi verdigi icin yaziyorum, camlara cocuk kilidi ve cakili sineklik bizim evcillerimiz icin buldugumuz cozum
Ben 9-10 yasinda anahtari acip eve girebiliyordum okuldan sonra, 11 yasinda da 1 sene boyunca oglenleri eve gelip ocakta yemek isitip yemistim. Buradaki yorumlari okuyunca acaba biz mi sansa hayatta kaldik diyorum
Neyse konu sahibi 3 cocukla kayinvalideye ne pastasi yahu, caniniza yazik, esiniz de yatmayi bildigi gibi annesine yemek almayi da bilsin. Is gucu harcamayi istemeyen taraf maddi zarara ugrayip telafi etmek zorunda benim gozumde
Eşim uyumuyordu merak etmeyinEşinizin uyuyup uyumadığından nasıl emin oluyordunuz, belki çoğunda sizden sonra o da uyudu? Bence her ihtimale karşı uyumamalıydınız.
Hiç laf anlayan anlamayan demeyin, çocuk hakkında asla büyük konuşulmayacağını bilen gayet tecrübeli anneyim. İki kızım da boyumu geçti neredeyse. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylere ne ben ne babaları karşı çıktık. Doğrusunu yanlışını gösterdik. Peynirli omlet yapıyordu benim kız 8 yaşında. Heves ettiği için süpürgeyi viledayı alıp odasını temizliyordu tamamen kendi isteğiyle. Çocuk sizin çocuğunuz ama çok ezilir okulda.
Amir-patrondan kastım kendisinden mevki veya yaş olarak büyük biri gelse adam keyifli keyifli yatamazdı.
Yanlış yapıyorsunuz.Sevgili mükemmel anneler. Anneme gittim kahvemi içtim geldim. Bebeklerim, bizzat anneleri olarak benim doyurup uyuttugum bebeklerim ve eşim uyuyor hala büyük oğlumda dün ödevini ben, annesi olarak, bizzat ben yaptirdigim icin tv izliyor. Şimdi evimi bizzat kendim toplayacağım ve evin hanımı olarak bizzat ben pastami yapacağım. Müsterih olunuz
Lohusa depresyonu ya da ağır depresyon tanisi mesajını da şimdi gördüm. :)) Çok güldüm.
Hepinize güzel günler dilerim.
Bir gün eşim hiç yardımcı değil başlıklı bir yazı yazarsanız şayet kürekle geleceğim.
Sevgiyle kalın. Geceleri çocuklarınız uyurken başını beklemek gibi (rahatsızlığı olan bebekleri ayrı tutuyorum) psikopatca işler yapmamanızı ve biraz kendine güveni olan, hayatta kalma becerisi yüksek çocuklar yetiştirmeniz dileğiyle.
Muhtemelen boş boş dolanmadigim için bizzat ben, evin anası ve hanımı olarak, iş yapacagimdan dolayı buraya bakamayabilirim. Siz bol vakti olan mükemmel hanımlar merak etmeyiniz diye bunu da belirteyim dedim.
İki kızım da boyumu geçmek üzere ama yine de annelikle ilgili tavsiyelere açığım. Hatta bir çok sorunlarında da yardım aldık akıl danıştım. Varsa 13 -15 yaş kız çocukları için tavsiyeniz lütfen yazın. Çünkü hiç bir zaman tamam oldu bitti artık denmiyor annelikte.Evet aynen en mükemmel anne benim, varmı bi itirazınız?
Okuduğunuzu anlayın önce
Anlamıyorsanız sorun açıklarım ben
Tavsiyelerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim bende, kendinize lazım olacak gibi duruyor çünkü
KatılıyorumBisürü olanak varken küçük çocukları evde bırakmak doğru bir davranığ değil bana göre, a
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?