ne o turku bari yeni sevdi ne de siz club i,
bilerek evlenmissiniz,
ve saygi, sevgi, guven, cinsellik hepsi var diyorsunuz,
uyumsuz oldugnuz seylerde de sinirlerinize hakim olabiliyormussunuz,
bence yurur,
en azindan ayrilmayi, bu degerlerden birini kaybettiginiz zaman tekrar dusunup evliliginizi gozden gecirirsiniz,
ancak su an erkenmis gibi duruyor...
birbirinizin hoslandigi seyleri sirayla yapmak,
Kendinize hem kisisel alanlar acmak hem de ortak paydalar olusturmak ile cozebileceginiz seyler bence,
Cocuk yerine ortak baska bir mesgale bulmayi deneyin,
Ya da ayri ayri stres atabileceginizin ve takintilarinizdan uzaklastiracak hobiler edinin..
Evliliginizdeki sorunlari cozmek icin cocuk yapmak yazi tura atip, mucize beklemekgibi birsey...
O riski kendiniz yetiskinler olarak goze alabilirsiniz ,
ancak yurumedigni tespit olarak sundugunuz bir evlilikte o cocugun dunyaya bu nedenle gelmesi yazik olmayacak mi?
Kusura bakmayin ama bencil dusunuyorsunuz veya ana basliklari kaciriyorsunuz; belki de evliliginizdeki sorunlardan biri de budur (karsilikli olarak)
Farklı türde müzik sevmeniz kişilik çatışması için yeterli bir sebep gibi gelmiyor bana.
Kişilik çatışmalarının dışa vurumu biraz da aile terbiyesi ve eğitim seviyesiyle ilgili diye düşünüyorum. Mesela bir tavrına katlanamayan adam bunu sana farklı yansıtabilir. Döverek yansıtan var. Hayvan gibi davranarak yansıtan var. Bir de bu tarz var işte. Hissediyorsun içten içe.
Kimseyle yuzde yuz uyusamazsin ki. Esas sorun nedir. Belki onunla ilgili ayrinti veren konu acsan daha fazla yardimci olurduk. Cinsellik mukemmelse orda ask vardir bence :)
Özelden yazabilir miyim?
aynı kişi olmak yerıne birbirini taamlamalı bence eşler siyahla beyaz gibi geceyle gündüz gibi aynı seylerı dusunup aynı seylerı begenıp hissedıyosanız da çok sıkıcı olurdu bence ayrıca başlığa cevap verıyorum o güzelse gerısı de guzeldir zaten nıy dersen esımden bı sekılde hoşlanmıor onu begenmıorsam benı uzup kırıyosa zaten yatak odasının hiçbi anlamı olmaz benım için gündüzüm güzelse gecem de güzel olur değilse olmazCinsellik konusuna taşınır mı bilmiyorum, ama bu dertten mustaribim kadınlar. Her şeyin saçma bir yolda ilerlediği, bariz bir şekilde uyumsuzluk olan bir evlilikte, her şeyi ayakta tutan cinsellik olabilir mi?
O güzel sürdüğü sürece bazı şeylere katlanılabilir mi?
Hakaret yok, saygısızlık yok, kişilik çatışması yıpratıcı noktalarda ama cinsel hayat 10 üzerinden 10. Yürür mü? Çocukla beraber her şey yoluna girer mi?
Ek: Çok teşekkürler yorumlar için. Ama çocuk sorunları çözmek vesaire değil de, biraz olsun başbaşa kalınca yaşanan uyumsuzlukları ortadan kaldırabilme adına düşünülür mü? Adamın hal ve hareketlerine takmak yerine çocuğumuzla ilgilenmek bizi olumlu etkiler mi?
Yani düşününce çocuk bir nevi bizi ikinci plana atacak ve göz bebeğimiz olacak. Güçlendirmez mi?
Cocugu da ayni disiplinde yetistirmek istemeyecek mi saniyorsunuz?Aklıma gelen ilk şey oydu açıkçası :/ Ama genel olarak bahsettiğim disiplinli ve kuralcı hal hoşuma gitmiyor. Yatakta bu kadar iyi olması bu kimliğinden tamamen sıyrılmasıyla ilgili olabilir.
Fikir değil de, ortak zevkler konusunda bir çatışma var galiba. Bu yüzden uyum az. Onun ciddi ve disiplinli biri olması sizi sıkıyor ayrıca. Benim eski eş de böyleydi. Aşırı disiplinliydi, kuralcıydı. Hayatı zora sokacak derecede kuralcı. Mesela bir gün dışarda buluştuğumuz bir zamanda, bir arkadaşım "doğum günüm var şu mekanda. Gelsenize" diye mesaj attı. "Bizim planımızda bu yoktu. Oraya daha uygun kıyafetlerle de gidebilirdik. Bilsek programımızı ona göre yapardık" diye sorun çıkartmıştı. Üstbaşımız da oraya gidemeyecek durumda değildi. Düğüne gitmiyoruz sonuçta. Şimdiki erkek arkadaşım da tam tersi olarak, "hadi şehir dışında bir yere gidelim" dediğimde hemen kalkıp gidecek durumda. Yani içinden geldiği gibi yaşayan, "şu dünyaya bir kere geliyoruz. neden hayatımızı zora sokalım" mantığında bir insan. Bu kadar aşırı uçta disiplinden sonra erkek arkadaşımın hali de "acaba böyle olmamalı mı" diye sorgulamama neden olduAslında istediğim şey, şu anki yaşadığımdı.
Eski eşimin tarzında bir disiplin anlayışı varsa sorun yaratabilir tabii.
Arkidişler merak ettim cinsel hayatın on üzerinden ın olması ne demek oluyor?Kime göre neye göre yani?
Cinsellik konusuna taşınır mı bilmiyorum, ama bu dertten mustaribim kadınlar. Her şeyin saçma bir yolda ilerlediği, bariz bir şekilde uyumsuzluk olan bir evlilikte, her şeyi ayakta tutan cinsellik olabilir mi?
O güzel sürdüğü sürece bazı şeylere katlanılabilir mi?
Hakaret yok, saygısızlık yok, kişilik çatışması yıpratıcı noktalarda ama cinsel hayat 10 üzerinden 10. Yürür mü? Çocukla beraber her şey yoluna girer mi?
Ek: Çok teşekkürler yorumlar için. Ama çocuk sorunları çözmek vesaire değil de, biraz olsun başbaşa kalınca yaşanan uyumsuzlukları ortadan kaldırabilme adına düşünülür mü? Adamın hal ve hareketlerine takmak yerine çocuğumuzla ilgilenmek bizi olumlu etkiler mi?
Yani düşününce çocuk bir nevi bizi ikinci plana atacak ve göz bebeğimiz olacak. Güçlendirmez mi?
arkadaşımı hatırlattınız bana anlatayım bari...
eşiyle aşkla evlendi hatta ailesini bile karşısına alarak evlendi.eşinin maddi durumu baya sallantıda yani neyse buralar detaya girer...
eşiyle flört dönemide oldu tabiki ama eşi aşk değil mantık evliliği yaptı.yani şöyleki benim ütümü yemeğimi yapan biri olsun mantığı.evlendiler tabi bu mantığı arkadaşım evlendikten sonra anlayabildi ama anlamamazlığa vurur hala...
daha 1 aylık evlilikten arkadaşım sıkıldı çocukta çocuk diye tutturdu bir müddet olmadı ama 6.ayda oldu bir kızı..neden bu kadar erken çocuk yaptın diyenlere "adamın evde durduğu yok eve gelse bile muhabbet ettiğimiz yok en azından çocukla oyalanırım" diye cevap verdi...
fikir çatışması,karakter çatışması vs ne ararsan var yatakta birşey anlamadığınıda söylüyor ki anlasa bile bu kadar zıtlık yatağa girince unutulmaz bence...
şimdilik çocukla oyalanıyor ama o çocuk büyüyecek ve daha büyük çatışmalar kavgalar çıkacak...bunları arkadaşım düşünmüyor ama siz düşünüyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?