Sizce ?

Ya ben bu hesap kitap işlerinden anlamıyorum yada insanlar çok farklı düşünüyor . Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz . Eşiniz ne kadar maaş alıyor bilmiyorum ama sonuçta sizi geçindiriyor bir şekilde . Bir hak iddia edebilmeniz için sizinde çalışıp eve katkıda bulunmanız lazım. Ozaman gögsünüzü gere gere benim param senin paran diyebilirsiniz. Daha evliyken boşanmaya dair planlar yapıyorsanız keske hiç evlenmeseydiniz. Ayrıca boşanmanız durumunda bile hersey yarı yarıya olur. Altınların hepsine nasıl sahiplenebiliyorsunuz oda apayrı bir durum 🙄. Valla ben hariç herkes uyanık 😫😫

Sanırım araba alıp borcu bittikten sonra boşanma planınız var.
Çünkü şu an ev geçimini ona bırakıp kendi maaşınızla yalnızca kredi ödemeyi kuruyorsunuz.
Neler yaşadınız bilmiyorum eminim kendinize göre haklı nedenleriniz de vardır ama geçmişi bilemediğimiz için biraz çirkin duruyor olay. Eski ev, dükkan olayı nedir bilemiyoruz.

Tamamda bir işiniz yok şuan zaten.
Hele bir işe girin ne kadar kazanacaksınız, elinize ne kalacak bir görün.
Araba fiyatlarından, masrafından haberiniz yok gibi duruyor. 🤷

Boşanma durumunda evin geçimi direkt size kalacak o zaman ne yapacaksınız?
Araba ihtiyaç işte... Zamanında arabamız vardı gitti, birikim vardı o da gitti....
İşe girersen yine 3 bin verecem sana dedi.
Onun için araba alsam maasimla öderim gibi geldi

Böyle ucuz hesaplar yapıp mal edinmeye çalışmayın ya. Altınlar dursun adamın da parasını alıp araba almayıverin. İş bulunca alın arabanızı da.

Canım.
Okursan kızım var 4 yaşında. Ben sırf onun için istiyorum. Alıp bir sahile götürsem mesela. Her gün ağlıyor beni gezdir diye. Eski püskü de olsa razıyım
Anlamadığınız nokta şu, eski püskü bir arabanın masrafı bitmez. Bir süre sonra hurdaya kaldırılır, paranız çöp olur.

Kızınızı gezdirmek için arabaya ihtiyacınız yok, evinize yakın yerlerde de gezdirebilirsiniz.

Araba ihtiyaç işte... Zamanında arabamız vardı gitti, birikim vardı o da gitti....
İşe girersen yine 3 bin verecem sana dedi.
Onun için araba alsam maasimla öderim gibi geldi
Bir maaşınız olsun ilk önce ama değil mi?
Bakın bakalım eşiniz çalışmaya başladıktan sonra da aynı fikirde mi?
Ayrıca boşanma durumunuz olursa, ev geçimi artı araba borcu olacak, altından kalkamazsınız.

İyi de kiraya vermeyerek adam da hayatından feragat etmiş oluyor
Kiraya vermeyerek sizden ne kaçırıyor olabilir?
Bu durum sadece sizi zor durumda bırakmış olmuyor ki
Evi tek başınıza geçindiriyor gibi konuşmuşsunuz
Adam çalışıyor sonuçta evde sadece
Kaldı ki siz çalışınca bile eve katkı yapma planı içinde değilsiniz
Hepsiyle araba kredisi öderim,onu da kardeşimin üstüne yapayım diyorsunuz
Canım kiraya verse bu evin kirası çıkar. Bana maaşının yarısını veriyor sadece. Ben eskiden bana verdiği parayla altın alıp koyardım. Yine yaparım ama yaptırmıyor. Boşanmışız gibi nafaka ödüyor kafasında.

Anlamadığınız nokta şu, eski püskü bir arabanın masrafı bitmez. Bir süre sonra hurdaya kaldırılır, paranız çöp olur.

Kızınızı gezdirmek için arabaya ihtiyacınız yok, evinize yakın yerlerde de gezdirebilirsiniz.
Yakin yer bir market bir de AVM var. Ben istiyorum ki bir pikniğe götüreyim mesela yada sahile falan, açık havaya

Canım kiraya verse bu evin kirası çıkar. Bana maaşının yarısını veriyor sadece. Ben eskiden bana verdiği parayla altın alıp koyardım. Yine yaparım ama yaptırmıyor. Boşanmışız gibi nafaka ödüyor kafasında.
Tamam da kirayı alıp sizden kaçırmıyor ki
Hiç kiraya vermiyor
Sıfır gelir yani o mallardan
Altın alıp kenara koymanıza nasıl engel oluyor ayrıca?

Şuan duygusallıkla ütopik fikirleriniz var
Şu zamanda çoğu insanın arabası yok açıkçası
Kimse de parası yokken çocuğu için araba almayı düşünmez

çocuklarımızın ilerde daha büyük ihtiyaçları çıkacak ki 30 binlik altın da çok değil haberiniz olsun
😔

Back
X