Sizce??

ucuncu yazişim ayni seyi; konu sahibi, sabit fikirli, baskici ve bencil insanla cookk zor.. burda mesele kimin korunacagi degil, bu olaydaki tavri buyuk sinyaller veriyor.. bu ne saygisizlik ve bencillik? bi kere sana zarar gelmemesi icin onun kendisinin tedbir almayi kabul etmesi lazim.. boyle ozel bi konuda bile baski yapiyorsa, dusunemiyorum.. yatak odasindaki baski, kendini cok kotu hissetmenden baska bsyi saglamaz..

Ama.evlenmeden düşmek gerekir zaten, zira risk ilk geceden itibaren var, ha kondom kullanacaksa sıkıntı değil de hap kullananlar bikaç ay önceden başlıyo sanırım
Ben böyle planlı seyleri düşünemiyorum, biraz herseyi akışına bırakmak lazım.biz hiç düşünmedik bınları hiç aklımıza gelmedi:) yeni evlide sayılırız.cok şükür herseyde istediğimiz zaman oldu spontane yasarım ben biraz.allah ne zaman isterse ozaman veriyor zaten.bazen korunanada veriyor, bazen çok isteyenede vermiyor.

Ben hiç korunmadım hep eşim korundu, benim ankaradaki jinekoloğum başka yöntem kullanılıyor olsa bile ben kondomu gene öneriyorum demişti, hijyen açısından dedi heralde

Sen gene de o kadar saldım çayıra mevlam kayıra olma, insan biraz önünü ardını görmeli hele şimdi çocuk oluyo

Daha süt korur kısmını aşamadık ki, ha bide emzirirken hamile kalırsın emen bebeği hemen sütten kes yoksa zehirlenir lafı var, aşılacak çoook şey var

Prezervatif dediğimiz şey 400 yıldır kullanılıyor. Şu an kullandığımız modern kauçuk prezervatifler 1930'larda piyasaya sürülmüş. Yani 85 yıl önce.
Benim 70li yaşlarındaki annem ve babam yıllarca bu şekilde korunmuşlar. Yani eskiler de korunuyordu.

Ha ben illa modern yöntem kullanmam diyorsa nişanlınız seviştikten sonra vajinanıza limon sıksın, hamile kalmak istediğiniz zaman da haşlanmış minik soğanları sokun içinize. Zira eskiler bu şekilde korunuyorlarmış.

Uzağa gitmiyim kendi annem sürekli der aman kızım çocuğu emziriyosun hamile kalma Allah muhafaza zehirlenir, anne diyorum emzirirken hamile kalıp adet de olmadığı için hamileliğini geç farkeden kadınlar var bilmeden aylarca emziriyo ölen çocuk gördün mü, görmedim ama büyükler öyle der, millet Avrupada tandem Nursinge geçmiş biz hala neredeyiz

E onlar da bir seferle zirvede bırakırlar işi Sam Madem korunma yöntemi yok
Geri çekilse bile hamile kalma olasılığı çok yüksek, sperm sadece boşalırken mi ortaya çıkıyor zannediyorlar acaba?
Bir de şu var eskiler evet bol bol hamile kalıyorlardı ama yöntem olmadığındandı,olsa elbet kullanırlardı. Kim her ay aynı stresi, eziyeti çekmeye gönüllü olur ki? Mazoşist falan değilse kimse tabi ki...
Bir de onlar doğurduklarından çok düşük yapıyorlarmış zaten, şişle, ilaç içip zıplayarak, kendini sağa sola çarparak birçok insanlık dışı yöntemle, canlarını tehlikeye atarak hem de...
Şimdi sen her hamile kaldığımı doğuracağım diyorsan tamam, ama nişanlık dördüncüden sonra falan o kadar da gelenekselci olmamaya başlar herhalde. E kolay mı 2015 Türkiye'sinde o kadar bebeye bakmak! Sonra sana kürtaj yolu görünür, e tabi en iyi ihtimalle! Eskiden kürtaj mı vardı, evde düşür demezse! Eh hadi korunmadın, bol bol katil olursun, hadi geçmiş olsun

Şunları konuşmamız bile saçma, 50 sene öncesinin anne bebek ölümleri yüzdesine bakmak yeterli

Benim bir arkadaşımda nenelerimiz annelerimiz vitamin mi kullanmış diye ne folik asit kullandı ne vitamin, kansızlıktan çekti durdu doğumdan sonra, o zamanla şimdi bir mi, onlar organik besleniyomus biz ne yiyoruz et diyoruz kedi çıkıyo at çıkıyo tavuk diyoruz dolgu malzemesiyle sisirilmis canlılar çıkıyo gibi gibi, sebze meyveyi hiç saymıyorum bile

Aynen biraz tarih bilgisi gibi gelecek ama sanayi devriminden sonra koşullar iyileşmeye nüfus artmaya başladı. Tezat gibi geliyor değil mi? Onca hamileliğe, doğuma rağmen dünya nüfusu şimdikine oranla daha azmış. Neden acaba? Hala şunu anlamayan geri kafalılara sormak lazım bu soruyu. Cevap ölüm, kimi doğumda ölüyor, kimi doğduktan sonra, çünkü ne tıp ilerlemiş, ne yöntem var. İnsanlar kelle koltukta yaşıyor resmen. Hamile kalmak bile ölüme bir adım gibi o dönemde. Şimdi doğuramazsan, karnını kesip çıkarıyorlar. O zaman ne yapıyorlardı hiç düşündün mü de şimdi böylesine çaresizliğin dibindeki bir döneme özenip onlar nasıl korunuyorlardı diye küstahça yorumlar yapabiliyorsun? Cidden orta zekada birisi bunları düşünüp anlar, anlamalı, çok zeki olmaya gerek yok. Okullarda ne öğretmişler bunlara?
Tarihi diziler falan izlerim, o dönemde bir kesikten küt diye ölenler var, şimdi öyle mi? Doktor gelip dikkatlice dikiyor, kan kaybı varsa da müdahale ediyor 1 haftaya düzeliyorsun. Madem eskiye çok meraklı birileri, hastalanınca da doktora falan gitmesin, eskiden olduğu gibi kabullenip ölümü beklesin! Aynı şey mi diyeceklerdir, evet aynı şey gayet de aynı tıpa tıp hem de! Ay çok sinirlendim, bu çağda bu cehalet şok!

İmzamı atarım

Bu konuda olay korunmak korunmamaktan öte, buram buram dediğim dediklik ve bencillik kokuyor, bu adam evlendikten sonra karar alırken sen ne düşünüyorsun demeyecektir, eskiler karılarına mı soruyordu der çıkar işin içinden

Bence doğru olan çocuk sayısını kadının belirlemesidir doğuran o bakan o vücudundan feragat eden o, erkeğe göre bu iş sadece korunmasız cinsel ilişki, hep istedikleri şey

Daha süt korur kısmını aşamadık ki, ha bide emzirirken hamile kalırsın emen bebeği hemen sütten kes yoksa zehirlenir lafı var, aşılacak çoook şey var

fellik fellik onu düşünüyorum bende :S doğurunca bebeğime ve bana en az zararı olan hangi korunma yöntemi kullanabilirim die. o bile kesin koruduğu belli değilken milletteki cesarete bak

Tavsiye verenlere çıkışıyorsun, bence sen de korunmaya meraklı değilsin.
Hatta sanırım basit algılıyorsunuz.
Sonra 5-6 cocukla başa çıkacağım diye uğraşırken, nişanlınıza
"senin aklına tüküreyim" demeniz olası bi durum

Konu sahibi anladığım kadarıyla bilinçsiz ve bilinçlenmek yad öneri almak istiyor.
Ne diye yürüyorsunuz kızın/nişanlısının üzerine?
Zeka seviyesi bu olan birinden çocuk sahibi olmak istemezsn de ne demek (!)
Bukdar acımasız olmayın Allah aşkına..

Konu sahibesi arkadaş, Ben 14 aylık evliyim. Budönemde sadece 1 kere prezervatifle korunduk denemek için o da.
Kutu hala içi dolu duruyor evde.
Onun dışında sürekli geri çekilme yoluyla birlikte olduk. Ne hap içtim, ne iğne vuruldum.
Aynı şekilde 2 kuzenim de bu şekilde korunuyorlardı.
Biri 5 sene sonra korunmayı bıraktı hamile kaldı, diğeri 2 sen sonra.
Tabi ki bu yöntem kişiden kişiye de değişkenlik gösterebilir.
Mütakbel eşin eğer çocuk istiyorsa muhtemelen kaçıracaktır çekmeyecektir kendini. Öncelikle çocuk konusunda anlaşmanız gerekiyor.
İstiyormusunuz istemiyormusunuz?
Onun dışında henüz hazır değil iseniz, ve çok uğraşlar sonucu çocuk isteme konusunda ısrarcıysa hap/iğne birini tercih edebilirsiniz bir süre.

Hemen çocuk mu istiyor yoksa bir şey olmaz kafasında mı? Eğer plansız şekilde hamile kalırsan psikolojinin nasıl etkileneceğini anlat

Sorun hep cehalet işte canım, eskiyi örnek veriyor da eskide çaresizlikten başka bir şey yok. İmkanları yoktu sadece yoksa onlar da bizim gibilerdi. Biz şimdi lösemiye, kansere nasıl yenik düşüyorsak o zaman da onlar bir şeylere yenik düşüyorlardı. Sonra birileri buna dur demek istedi, çalıştı ve ilerledik. Eğer o zamankiler de eskiler nasıl yaşamış deyip yan gelip yatsalardı şimdi de eskiden farkımız olmayacaktı.
Tıp gibi insan ilişkileri de ilerledi ve gelişti. Kocanla cinsel ilişkiden ilişkiye mi aynı yatağa giriyorsun? Hayır di mi, kimi kitaplarda okudum ikisinin de ayrı odası falan varmış. Eşler arasında resmiyet varmış falan, şimdi medeni hukuk var, kadınların da sizlerle eşit olması gibi (!) bir şey var ve hala kabullenemeyip diş geçirmeye çabalıyorlar. Hala bizim bedenimizde bizden fazla söz söylemeye hakları olduğunu sanıyorlar ya! Çıldırıyorum! Hala ülke gündemlerinde kürtaj olmalı mı olmamalı mı, tecavüz çocukları doğsun mu doğmasın mı, kaç çocuk olmalı gibi şeyler tartışılıyor. Ve bunu erkekler tartışıyor! Size ne kardeşim size ne! Ölene kadar rahat yok mu kardeşim şu kadının bedenine? Öldürene kadar pes yok cidden de!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…