Ben böyle planlı seyleri düşünemiyorum, biraz herseyi akışına bırakmak lazım.biz hiç düşünmedik bınları hiç aklımıza gelmedi:) yeni evlide sayılırız.cok şükür herseyde istediğimiz zaman oldu spontane yasarım ben biraz.allah ne zaman isterse ozaman veriyor zaten.bazen korunanada veriyor, bazen çok isteyenede vermiyor.Ama.evlenmeden düşmek gerekir zaten, zira risk ilk geceden itibaren var, ha kondom kullanacaksa sıkıntı değil de hap kullananlar bikaç ay önceden başlıyo sanırım
Ben böyle planlı seyleri düşünemiyorum, biraz herseyi akışına bırakmak lazım.biz hiç düşünmedik bınları hiç aklımıza gelmedi:) yeni evlide sayılırız.cok şükür herseyde istediğimiz zaman oldu spontane yasarım ben biraz.allah ne zaman isterse ozaman veriyor zaten.bazen korunanada veriyor, bazen çok isteyenede vermiyor.
Geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak önerenlere de pes diyorum! Tıp bilmiyor tabi bizim halk iyi biliyor korunmayı, o sebeple de artan nüfus, artamayan demografik yatırım, ucuz iş gücü e hal böyleyken insanın canı sudan ucuz.
Daha süt korur kısmını aşamadık ki, ha bide emzirirken hamile kalırsın emen bebeği hemen sütten kes yoksa zehirlenir lafı var, aşılacak çoook şey var
E onlar da bir seferle zirvede bırakırlar işi SamArkadaşlar geri cekilme yontemiyle hamile kalmiyorsaniz bu yontemin guvenilirliginden değil. Tamamen şans ya da siz zaten zor hamile kalan yapidasinizdir: ya sizden ya esinizden kaynakli olarak. Kaldi ki hadi birinci de geri cekildin duzgunce, ikinciye niyetlendiginde aradan cok vakit gecmemisse icerideki spermler canliysa gitgelle gircek ikincide.
E onlar da bir seferle zirvede bırakırlar işi SamMadem korunma yöntemi yok
Geri çekilse bile hamile kalma olasılığı çok yüksek, sperm sadece boşalırken mi ortaya çıkıyor zannediyorlar acaba?
Bir de şu var eskiler evet bol bol hamile kalıyorlardı ama yöntem olmadığındandı,olsa elbet kullanırlardı. Kim her ay anı stresi, eziyeti çekmeye gönüllü olur ki? Mazoşist falan değilse kimse tabi ki...
Bir de onlar doğurduklarından çok düşük yapıyorlarmış zaten, şişle, ilaç içip zıplayarak, kendini sağa sola çarparak birçok insanlık dışı yöntemle, canlarını tehlikeye atarak hem de...
Şimdi sen her hamile kaldığımı doğuracağım diyorsan tamam, ama nişanlık dördüncüden sonra falan o kadar da gelenekselci olmamaya başlar herhalde. E kolay mı 2015 Türkiye'sinde o kadar bebeye bakmak! Sonra sana kürtaj yolu görünür, e tabi en iyi ihtimalle! Eskiden kürtaj mı vardı, evde düşür demezse! Eh hadi korunmadın, bol bol katil olursun, hadi geçmiş olsun
Aynen biraz tarih bilgisi gibi gelecek ama sanayi devriminden sonra koşullar iyileşmeye nüfus artmaya başladı. Tezat gibi geliyor değil mi? Onca hamileliğe, doğuma rağmen dünya nüfusu şimdikine oranla daha azmış. Neden acaba? Hala şunu anlamayan geri kafalılara sormak lazım bu soruyu. Cevap ölüm, kimi doğumda ölüyor, kimi doğduktan sonra, çünkü ne tıp ilerlemiş, ne yöntem var. İnsanlar kelle koltukta yaşıyor resmen. Hamile kalmak bile ölüme bir adım gibi o dönemde. Şimdi doğuramazsan, karnını kesip çıkarıyorlar. O zaman ne yapıyorlardı hiç düşündün mü de şimdi böylesine çaresizliğin dibindeki bir döneme özenip onlar nasıl korunuyorlardı diye küstahça yorumlar yapabiliyorsun? Cidden orta zekada birisi bunları düşünüp anlar, anlamalı, çok zeki olmaya gerek yok. Okullarda ne öğretmişler bunlara?Şunları konuşmamız bile saçma, 50 sene öncesinin anne bebek ölümleri yüzdesine bakmak yeterli
Benim bir arkadaşımda nenelerimiz annelerimiz vitamin mi kullanmış diye ne folik asit kullandı ne vitamin, kansızlıktan çekti durdu doğumdan sonra, o zamanla şimdi bir mi, onlar organik besleniyomus biz ne yiyoruz et diyoruz kedi çıkıyo at çıkıyo tavuk diyoruz dolgu malzemesiyle sisirilmis canlılar çıkıyo gibi gibi, sebze meyveyi hiç saymıyorum bile
Aynen biraz tarih bilgisi gibi gelecek ama sanayi devriminden sonra koşullar iyileşmeye nüfus artmaya başladı. Tezat gibi geliyor değil mi? Onca hamileliğe, doğuma rağmen dünya nüfusu şimdikine oranla daha azmış. Neden acaba? Hala şunu anlamayan geri kafalılara sormak lazım bu soruyu. Cevap ölüm, kimi doğumda ölüyor, kimi doğduktan sonra, çünkü ne tıp ilerlemiş, ne yöntem var. İnsanlar kelle koltukta yaşıyor resmen. Hamile kalmak bile ölüme bir adım gibi o dönemde. Şimdi doğuramazsan, karnını kesip çıkarıyorlar. O zaman ne yapıyorlardı hiç düşündün mü de şimdi böylesine çaresizliğin dibindeki bir döneme özenip onlar nasıl korunuyorlardı diye küstahça yorumlar yapabiliyorsun? Cidden orta zekada birisi bunları düşünüp anlar, anlamalı, çok zeki olmaya gerek yok. Okullarda ne öğretmişler bunlara?
Tarihi diziler falan izlerim, o dönemde bir kesikten küt diye ölenler var, şimdi öyle mi? Doktor gelip dikkatlice dikiyor, kan kaybı varsa da müdahale ediyor 1 haftaya düzeliyorsun. Madem eskiye çok meraklı birileri, hastalanınca da doktora falan gitmesin, eskiden olduğu gibi kabullenip ölümü beklesin! Aynı şey mi diyeceklerdir, evet aynı şey gayet de aynı tıpa tıp hem de! Ay çok sinirlendim, bu çağda bu cehalet şok!
Daha süt korur kısmını aşamadık ki, ha bide emzirirken hamile kalırsın emen bebeği hemen sütten kes yoksa zehirlenir lafı var, aşılacak çoook şey var
fellik fellik onu düşünüyorum bende :S doğurunca bebeğime ve bana en az zararı olan hangi korunma yöntemi kullanabilirim die. o bile kesin koruduğu belli değilken milletteki cesarete bak
Sorun hep cehalet işte canım, eskiyi örnek veriyor da eskide çaresizlikten başka bir şey yok. İmkanları yoktu sadece yoksa onlar da bizim gibilerdi. Biz şimdi lösemiye, kansere nasıl yenik düşüyorsak o zaman da onlar bir şeylere yenik düşüyorlardı. Sonra birileri buna dur demek istedi, çalıştı ve ilerledik. Eğer o zamankiler de eskiler nasıl yaşamış deyip yan gelip yatsalardı şimdi de eskiden farkımız olmayacaktı.İmzamı atarım
Bu konuda olay korunmak korunmamaktan öte, buram buram dediğim dediklik ve bencillik kokuyor, bu adam evlendikten sonra karar alırken sen ne düşünüyorsun demeyecektir, eskiler karılarına mı soruyordu der çıkar işin içinden
Bence doğru olan çocuk sayısını kadının belirlemesidir doğuran o bakan o vücudundan feragat eden o, erkeğe göre bu iş sadece korunmasız cinsel ilişki, hep istedikleri şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?