Sizce??

Eskiden kadınların çocuk düşürmek için ne yöntemler kullandığını duysanız aklınız şaşardı.
Askı ile düşüren bile duydum ben.
Ayrıca 4 çocuktan sonra 3 tane de kürtaj yaptıran akrabam var.
Açıkçası ben doğum kontrol hapına karşı değilim ve doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum.
Spiral pek güvenilir gelmiyor bana kayma ihtimali var.

Bence de nişanlınızı dinleyin.
Ben hap kullanmadım hiçbir şekilde , kullanmamda tavsiyede etmem.
Hap ile korunan çoğu arkadaşımın,dengeleri şaşmış durumda.
Hormon dengesiyle oynayacak hiçbir korunma yönetimi tavsiye etmiyorum.
Prezervatif ise benim için en masum korunma yöntemi .

Nişanlı onu bile istemiyormuş ama geri çekilme ile korunmak istiyormuş.

Sonun benim kaynanam gibi olursa görürsün. Evlenir evlenmez hamile kalmış. 1 kızı,olmus. 40 ı cıkınca tekrar hamile kalmış 1 oğlu olmuş oda takdiri ilahi vefat etmis 1 yasında. Sonra tekrar hamile kalmış.1kızı olmuş. Sonra tekrar olmuş 1 kızı daha. Etti 3 canlı 1 cansız. Sonra yine hamile kalmış. 1 kızı olmuş. Bu. Öyle gidiyor zincirleme. O erken doğmuş ölmüş. Sonra da benim kocacım doğmuş artık dur demişler. Bunlar köyde oluyor malesef. İstanbula geliyor 5 kere daha hamile kalıyor hepsini aldırıyorlar... Toplam 11 kere hamile kalmış, 2 cocugunu kaybetmiş, 5ini aldırmış bu arada 1 aldırdığı ikizmiş..

Sonuc olarak 6 cana kıymış bir aile belki onlar cahillik etti eski kafa. En sonunda rahmini aldırmış. Miyop ve kist oluşmuş. Bir tüpünü de almışlar. İdrar torbası da sarkmış. Dogurmaktan basur da olmuş kadın. Yani resmen canlı cenaze
Hala da diğer kalan tüpde kist oluşmuş. Ameliyat diyorlar.

ŞİMDİ İSTER KORUN,İSTER KORUNMA

Sende böyle korunuyorum dersin, hamile kalınca da kaza ile oldu dersin. Ya doğurursun, yada aldırırsın. Karar sizin

Nişanlı onu bile istemiyormuş ama geri çekilme ile korunmak istiyormuş.

Onu bile istemiyorsa , bu ikiniz arasında kararı alınması gerekilen bi tercih yanii ..
Bu konu bence kk bdv ' de açılacak bi konu değildi .

Son düzenleme:
sen ona çaktırmadan iç bence tabii riskli yani çocuk istiyorsa hemen bu seferde neden kalamıyorsun bizde bir sorun mu var acaba demeye kalkar bide gerçekten hapı bırakınca hemen kalamazsan dr gittiğinizde illa korunduğunu demek zorundasın onu da düşün yani bence bir şekilde ikna etmeye bak.

nişanlınız,korunma yöntemlerini istemiyor
ikna olmuyor,sizde önerileri umursamıyorsunuz,doğurun allah verdikçe
peki insanlar sizin için ne yapabilir,ne gibi bir tavsiyede bulunmamızı istersiniz?

geri çekilme ile hamile kalan tanıdıklarım var.Eğer çocuk istemiyorsanız iyi bir yöntem değil.Sürpriz olmasın sonra sizede

Hislerime tercüman oldun vallahi...

Nisanliniz sacmalamis.. ve bence sizde tavrinizi koyun, sonucta o tek basina yapmayacak degil mi? Partnersiniz..onun istedigi kadar sizinki de onemli.. yoksa hayat boyu oyle onun dedikleriyle yasamaya hazir olun yani..bu konuda bile bu kadar inatci ve sizi bastirabiliyorsa ben ancak size omur boyu sabirlar dilerim..Allah kolaylik versin derim

en uygunu ve sagliklisi erkegin tedbir almasi.. bencillige luzum yok.. her konuda mi boyle sabit fikirlidir nisanlin?

aynen oyle.. burdaki sabit fikirlilik ve bencillik sinyaldir..

hap kullan nişanlında bunu kabul etsin..başka çaresi yok...... hee sen de korunmak istemiyorsan o ayrı. o zaman bir sürü çocuk doğurup beraber bakarsınız.

Bızde 1 senelık evlıyız ama gerı cekılme yontemıyle korunduk ve hamıle de kalmadım .... Tabıkı bu benım esımın ıstıkrarıyla alakalı bırsey sızdede boyle olacak dıye bırsey yok

Nişanlın hemen çocuk olsun istiyor. .
Konuşarak halledin bu konuyu. .
Daha evlenmeden benim fikrimci yapı..

Çeri umarsızca güldüm vallahi, konu sahibinden af dileyerek.
Ama konu sahibi sen de yani bu da sorulacak soru mu? Cidden 21. yy Türkiye'sinde her şey elinin altındayken bir tıkla dünya kadar şeyi önüne serebilecekken eskiler nasıl korunuyormuş diye sorabiliyor musun cidden cici bacım?
Geri çekilmenin korunma yönetimi olmadığını yazmışsın, e daha ne? Yapılacak şey açık değil mi? Neyi soruyorsun daha anlamadım.
Hap var, condom var, iğneler var, spiral var sana uyanını seçip uygulayacaksın. Nişanlın da yok diyorsa madem ilet ona istenmeyen çocuklara hamile kalacak olan o değil. He bu arada kürtaj da bir korunma yöntemi değildir bunu böylece eskiye aşık müstakbel kocana iletiver madem.

Ne kadar önemli bir noktaya vurgu yapmışsınız. Kesinlikle size katılıyorum.

Cok cok eskiden de yilan derisinden vs prezervatif yapiliyormus

Ben olsam evlenmezdim. Sırtından sopayı, karnından sıpayı tarzında bir adam ya hu!
Ne demek korunmasına izin vermemek? Bu cidden tartışılacak, izin alınıp verilecek bir şey mi?
Valla ne evliyim, ne de şu an ihtimali var ama geleceğimizin öyle pek parlak olmadığı bir yerde yaşıyoruz, böyle bir durumda insan 1 taneyi bile dünyaya getirmek için düşünür bence. Her şey de Allah'a bırakılmaz ki canım, hem o da ne demiş yap yapacağını sen önce.
Valla bu rahatlığa şaştım kaldım ben, arka arkaya çocuk doğurmak kadını çökertir ayrıca. Bana kalırsa ömrümüzü bile kısaltıyordur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…