- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
kızlar bu ev işleri beni acayip yoruyo ya hepsini bi günde yapamıyorum bölüyorum bide hepsini aynı anda yapsam haşatım çıkar heralde..
Misal bugün kalktım kahvaltı çamaşır bulaşık ütü..bi baktım akşam olmuşş ya
Özellikle ütü beni bitiriyor baya birikmiş ütüm ve akşam olmuş hala bitmedi dinlene dinlene yaptıgım için..üstelik daha yemek yapmadım dünkü kalan var. Dün de ev süpürüp sildim yoruldum valla yorulmayanlar halı cam silenler nasıl oluyor anlamıyorum üstüne bide çocukla ilgilenenler
Bi düzene sokmuşsunuz ne güzel.Aylik büyük temizliğe kadın çağırıyorum.
Haftalik, günlük isleri de ihtiyaca gore yapıyorum.
Esim takim elbise giymedigi için ütü de cok yapmiyorum. Çamaşır kurutma makinem var onun icinden penyeler, kotlar ütülü gibi çıkıyor. Kendime de hep ütü istemeyen kiyafetler alıyorum. Nevresimleri de bebek oldugundan beri iyice biriktirip anneme götürüyorum annem ütülüyor Allah razı olsun.
Cocukla altından kalkmak gercekten zor. Hele de çalışan kadina...
Spor salonuyla ne ilgisi var kiBir spor salonuna başladığınızda size basitten zora bir yol izletirler ve bu pratikle olur
Ne kadar fazla iş o kadar fazla pratiklik
Aynen benim ev de küçük olduğu halde yoruyo beni yaben bekar evimde 60 metrekareye mukayyet olamıyordum, sen ne diyosun
kim ev işi kolay derse benim yerime de uçan tekme atın pls
Yorulmuyo musunPazartesi günleri detaylı temizlik yaparım.
Dip köşe süpür,sil,tuvalet banyo temizle,toz al kapı sil.
Salı günleri 3 haftada bir cam silerim.
Kıyafetleri cuma günü renkli ve beyaz olarak yıkar asarım. Cumartesi pazar hangi gün evdeysem hemen katlar ütü yaparım. Birikmez.
Günlük el süpürgesi ile sadece oturduğum odanın yüzünü ve mutfağı süpürürüm.
Ve her gün başka yemek yaparım. Yemek yapmak bir saat alıyor.
Yaz ve kış temizliklerin de perde yıkar, mutfağı derinlemesine temizlerim.
Genel olarak çok dağıtıp pisletmemeye çalışıyorum. Ve hemen bişi dökülünce topluyorum.
Yorulmuyo musun
SüpermişYoo birde bu saydıklarımın çoğunu sabah erkenden yaptığım için günün geri kalanı benim oluyor. Alışkanlıkta oldu kendimi çok fazla yormam yavaş yavaş yapıyorum.Hem oğlumla oynuyorum hem temizlik yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?