- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Eşime arada evde yakaladıkça işte salata pilav filan yaptrırım güzel yemek yapar..
Ütü iki parça yapar nadiren
Bi iki kez evi süpürttürdüm evdeydi diye
Ama erkek te temizlik nereye kadar yapabilir ki pek anlamıyorlar
Kurutma makineniz nedir?
Ben kurutma makineleri hep cok kiristiriyo diye duydum sirf o yuzden almadim
Kurutma makinenizin markasi neydi.genelde kirisik cikiyor diye elestiriler okumustum arastirmistim bende bi ara
Aa supermis valla.Allah Allah benimki Bosch marka anneminki arcelikti galiba ikimizinki de hic kiristirmaz. Belki ben cok doldurmuyorum ondandir. Bazen acelem varsa cok dolduruyorum kırışık çıkıyor.
Bir de kurutma işlemi biter bitmez sicagiyla guzelce katlamak lazim yoksa makinenin icinde kalirsa kirisir tabi.
Ay hatta ben ütü yapacak vaktim yoksa tek parca bir esyam varsa azıcık nemlendirip kurutma makinesinin en kısa programina atıyorum o da ütülü gibi cikiyor :)
Ben herkese kurutucuyu tavsiye ediyorum havlular bornozlar filan yumusacik oluyorhele de calisan kadina büyük kolaylık. Aynı gün 3 makine çamaşır yika kurut kaldır oh mis kurumasını bekleme derdi yok
Aa supermis valla.
Galiba benim arkadaslar usengec cikip makineden hemen alip katlayan tipler olmayabilirler :)
Ben tekrar bi dusuneyim bu kurutma makinesi isini.
Tesekkurler
Banyo ve tuvalet 15 günde bir detaylı mı ??? Temizlik anlayışınız tuhaf geldi banyo neyse de tuvalet her gün çamaşır suyuyla yıkanmalıTemizliği biriktirmezseniz hergün az az da olsa birşeyler yaparsanız bu kadar bunaltmaz...
Biriktirip 1 günde bitirmeye kalkışırsanız tabii mahvolursunuz...
Her gün evi süpürüp, 2 günde bir toz alıyorum...
Camları kapıları hafta sonları eşime paslıyorum...
Banyo tuvalete 15 günde bir detaylı giriyorum...
Bazen ben mutfağa dip köşe giriyorum süpürme toz işini eşime veriyorum...
Yemek zaten en fazla 2 saat alıyor...
Ütü işim çok fazla olmuyor bir yere gideceğimiz gün 3-5 parça ütülüyorum 10 dk en fazla... Yığınla ütü yapmıyorum...
Önemli olan biriktirmemek diye düşünüyorum...
sanırım 15 hgünde bir çok ayrıntılı yıkıyor. ben hergün yıkarım ama haftada bir on günde bir 2 saat uğraşırımBanyo ve tuvalet 15 günde bir detaylı mı ??? Temizlik anlayışınız tuhaf geldi banyo neyse de tuvalet her gün çamaşır suyuyla yıkanmalı
Okurken yoruldum hohAyda 1 camları silerim 2 ayda bir perdeleri yıkarım. Bazen gün aşırı bazen 2, 3 günde bir ayrıntılı wc banyo temizliği yaparım. 3,4 günde bir süpürür silerim eğer kırıntı görürsem hergün süpürüm. Ev sildiğim gün muhakkak toz alırım. (Silme süpürme bittikten sonra en son toz alırım.) Ütülerimi biriktiririm evi temizlemeden önce ütülerimi yaparım sonra eve girişirim sıcağı sıcağına sonra oh beeee diyerek kendimi koltuğa atarım 2 saat kendime gelemem :) avizeleri de ayda 1 temizlerim baktım toz var hemen silerim. çocuk olduktan sonra ne yapıcam onu düşünüyorum hadi şimdi neyse 2 kişiyiz misafirim de arada bir olur :/ ama zor işler yaa eşime bazen diyorum bana da maaş gerek hiç paydos yok hergün akşama kadar ayaktayımçekmecelerim dip köşem hep topludur dağılan bi yer görsem bozarım tekrar katlar, düzenlerim. Bir elim mutfak dolaplarını silmekle meşgul olur. haa bir de domestosu çok severim arada bir koklarım bende böyleyim
Nevresimi yikadiktan sonra asma asamasindayken guzelce katlayip oyle kurutuyorum. Hic utuye gerek yok. Gerek olsa bile amaaan kim ugrascak onunlaBen sadece misafir için ayırdıklarımı ütüleyip kaldırıyorum , kendi nevresimlerimi de ütülersem ooo başa çıkamam haftada nevresim değişiyo :)
Kurutma makinenin markasını yazarmisin madem memnunsun bende düşünebilirim iki çocuk ve ev işiyle bende pertim bu aradaAylik büyük temizliğe kadın çağırıyorum.
Haftalik, günlük isleri de ihtiyaca gore yapıyorum.
Esim takim elbise giymedigi için ütü de cok yapmiyorum. Çamaşır kurutma makinem var onun icinden penyeler, kotlar ütülü gibi çıkıyor. Kendime de hep ütü istemeyen kiyafetler alıyorum. Nevresimleri de bebek oldugundan beri iyice biriktirip anneme götürüyorum annem ütülüyor Allah razı olsun.
Cocukla altından kalkmak gercekten zor. Hele de çalışan kadina...
Kurutma makinenin markasını yazarmisin madem memnunsun bende düşünebilirim iki çocuk ve ev işiyle bende pertim bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?