Sizede oluyor mu bu

sternoklavikular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
1.034
-301
38
28
Günaydın hanımlar yeni bir yere taşındım iş yerimde değişti haliyle 3 ay oluyor kimseyi tanımıyorum açıkçası tanımakta istemiyorum çünkü önceki iş yerim kalabalıktı ve herkesi tanıyordum çok dedikodu oluyordu burda da karR aldm kimseyle samimi olmayacağım diye bana laf Atana tek kelime cevaplar veriyorum ilerisini getirmiyorum haliyle yeniyim ne konuşabilirim bugün beraber çalıştığım kadın diyorki arkandan konuşuyorlar kimseyle konuşmuyor diye benle de konuşmuyorsun diyor yaa konuşmak Zorunda mıyım mecbur muyum sıkıldım bu dedikodulardan sizce bn hatalı miyim gerçekten

Gordugunuz gibi konussaniz da konusmasaniz da dedikodu oluyormus ortamlarda
Tek kelimelik cevaplar veriyormussunuz millete ustten bakiyor kucumsuyor gibi algilanmis olabilirsiniz
Suna bak yeni eleman diye konusmaya calisiyoruz cevap vermeye tenezzul bile etmiyor kendini birsey saniyor vs deniyor olabilir haliyle

Denilsin umrumda değil zaten çoğu dedikoducudur burası küçük yer hiç biriyle diyaloğum olmasada olur aslında zaten işim nedeniyle onları görmüyorm

Kimseyle samimiyet kurmak zorunda değilsiniz ama selamlaşmak, ayak üstü havadan sudan üç beş kelime sohbet etmek gibi şeyleri de yapmıyorsanız burnu havada ve insan ilişkileri becerileri gelişmemiş biri gibi görünürsünüz. Ki anlattıklarınız da biraz öyle görünüyor, tek kelime cevaplar vermek kestirip atmak falan. Özellikle iş yerinde biraz politik olmak lazım. Mesafenizi koruyun ama iletişimden de tamamen kaçmayın.

Aslında öyle hiç birisiyle iş için bile iletişim kurma zorunluluğum yok ama gördüğüm yerde selm veriyorum ilerisine gitmiyorum
Kimsenin kimseyle iletişim kurma zorunluluğu yok tabi ki. Ancak bu durumda tepki görünce de şaşırıp kızmamalısınız. Ben olsam ben de tepki gösteririm böyle insana. Umurunuzda da değilmiş öyle yazmışsınız. O zaman bu konunun açılma sebebi ne?

Orası bir iş yeri. Bende selam verip işime bakıp evime gidiyorum. İş yerinden saçma sapan ilişki beklentileri var insanların. Tamam anlaşılsın kafa dengi biri denk gelir dışarıda falan zamsn geçirirsin arkadaş olursun da illa ki herkesle samimi olmak ne demek ya?

Türkiye'de ailede, iş hayatında, evlilikte her yerde kabile gibi yaşamak gerektiği normalleşmiş, bunu yapmayan da böyle manipülasyona uğruyor bi de.

Gülümseyerek " sosyal biri sayılmam, işime bakıyorum o kadar, arkadan konuşmak dedikodu değil mi? Yok bana göre değil" deyip kesip atın.

O konuda haklısınız ama şöyle de bir şey var benim bulunduğum yerde onları görmek yan yana gelmek gibi bir durumumda yok ben dışarı çıkıp görürsem konuşursam falan konuşmam lazım yani özellikle yanlarına gidip oturmam lazım buna rağmen bile ben kendi halimde işimin başında dururken bile arkamdan böyle konuşulması beni şaşırttı

maalesef böyle dedikodularda yapılıp insanın canı sıkılıyor

Umurunuzda olmazsa buraya konu açmadınız bence gayet umursuyorsunuz. Samimi olmadan insani ilişkiler kurmak zor değil bana da sizin gibiler garip geliyor. Birine selam veriyorsun suratına bön bön bakıyor ya da nasılsın iyi misin vırt zırt öylesine sohbet açıyorsun cevap veremiyor. Bazı insanlar sohbet yönünden çok zayıf oluyor sizde böyle olabilirsiniz belki yetişkin insanın azami sohbet yürütememesi problem bence insan İlişkilerinizi geliştirmeye çalışabilirsiniz.

sohbet etmeyin gene çizginizi çekin ama insanlara günaydın iyi akşamlar falan diyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…