Sizi sevmeyen görümceye çiçek alır mıydınız?

Kaktus al Kaktus cicegi cok guzel, hem de bakmasi kolay

Ben olsam mesela çok gösterişli gerçekte herkesin bunu kim aldı acaba diyeceği birşey alır giderdim. Herkes bunu kim aldı dediğinde o hasta haliyle herzaman gıcık olduğu sizin adınızı anmak zorunda kalır kudururdu ayrıca mahcup etmenizde cabası.

Bir kaç söz ekleyeyim;
Dostunu yakın düşmanını daha yakın tut
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.

Oyüzden bence stratejik yaklaşım üç kuruşluk şeyle zaten daha büyük düşünün o insanlara göre :)

O fıtratına uygun davranmış,sizin fıtratınız nedir?
Doğum yapmış,bir çicek alıp gitmek nedir ki?
Tonla paramı san ki? Mal mülk mü.
Alın belki aradaki duvarda erir.
İlk doğumumda görümcemle aramda sorunlar vardı.
ikinci dogumumda görümcem eve geçtiğimde tepsi tepsi börekler kekler kurabiyeler,bebeğe hediyeler alıp gelmişti.
Aradaki buzlar eridi şimdi çok iyiyiz.
Yani aynı ailedesiniz sonuçta.Kısasa kısas nereye kadar.Yüzyüze bakacaksınız hep

Bence gerek yok ama illa ki götüreceksiniz belli. En azından o boş beleş çiçeklere para vermeyin bir kutu çikolata götürün gelen gidene ikram edilir.
Bende bayılmıyorum ya o sevimsize zaten az dururum gitmeyi bşle istemiyorumki eşimin hatırı için

Merak etmeyin hic iyiniyetli degilsiniz. Az fena degilsiniz yani. Etraftan utaniyormussunuz utanmayin icinizden geldigi gibi davranin ama yok illa etrafa iynayacaksiniz. Elinize yapismaz ciçek de alin tam oynayin madem

Sizin doğumunuzda,görümcenizin size çiçek almaması ile size değer vermesi arasında nasıl bir ilişki var ?

Hastane ziyaretine canlı çiçek götürülmez, götürülse de ya içeri alınmaz ya da çöpü boylar.

Doğum yapanlar için üretilmiş, üzerine mavi/pembe bebek yapıştırılmış, altında cam bir kavanozu olan çiçekleri ise; hastane çıkışında canıyla ve bebeğiyle uğraşmaktan çoğu insan evine götüremiyor/götürmüyor.

Bunun yerine elinizde 1 paket yenidoğan beziyle gitmek bile daha mantıklı.

Sizi sevmeyen, size bir cicek almamiş insana cicekle gitmek sizi yüceltmiyor, yaranmaya calisiyor gibi gösterir.
Değer vermediğim, sevmediğim insan ne yapsa gözüme görünmez, değeri olmaz benim mesela cogu kişi icin de boyledir, içten gelmediği belli cunku etrafa karşi yapildiği, sizinki de o hesap

Hayıırrr almam tabi ki bana nasıl davrandılarsa aynı şekilde yapardım. Benim neyim eksik analar hep yapıcı olur öyle söylemesi normal.

Özellikle önceki kuşaklarda var bu düşünce. Sanki samanyolu tv filmleri gibi, görümce çiçeği görünce hidayete erecek, ben ne yapmışım diyecek.
Bak sen şimdi ya ben de eski kuşağım sanırım ama hiç Samanyolu izlemedim kizlar gommeyin o kadar ya.. Ben X kuşağıyim hep insanlık sende kalsın diyerek büyütüldük.(değdi mi bilmiyorum) .

belki alakasız olacak ama hafiften benzeri bir durum yaşamıştım ilk evlendiğim yıl. görümcem de ben de öğretmeniz. yıldızımız da hiç barışmadı anlamlandıramadığım bir şekilde. o yıl çalıştığım kurum öğretmenler gününde boğazda yemeğe çıkarmıştı tüm öğretmenlerini. hiç alakasız bir şekilde ben fotoğraf paylaşır paylaşmaz resmen bir saat içinde dört beş buket çiçekle pahalı bir restoranda boy boy fotoğraflar çektirip paylaşmıştı kendisi de:) ve daha mezun olmamıştı bir dönem uzamıştı okulu çalışmıyordu bile. ne ailesinden bir kişi ne de kendisi benim öğretmenler günümü kutlamamıştı. aynı akşam şansa eşimle evlerine gittik kayınvalidemlere. düşündüm taşındım benim bunu g.t etmem lazım napsam diye. gittim bi buket papatya götürdüm. verdiğimde ve kutladığımda yüzünün halini asla unutamam. cevabı da şu olmuştu "bilmukavele yenge" gerçekten g.t etmiştim, bilmediği kelimeyi cümle içinde bile kullandırmıştım hatta djdjdjdj ama neye yaradı, şu an görüşmüyorum bile. demem o ki bence gereksiz. ne ben yüceldim ne aramızdaki tutmayan frekans tuttu ne de sihirli değnek değdi. aynı avamlık ve gösteriş budalalığı ile hayatına devam ediyor...

Birine birsey yapıyorsam bana yaptı yapmadı olayına girmem. Karşılık beklemem. Seviyorsam götürür sevmiyorsam götürmem.

Bak sen şimdi ya ben de eski kuşağım sanırım ama hiç Samanyolu izlemedim kizlar gommeyin o kadar ya.. Ben X kuşağıyim hep insanlık sende kalsın diyerek büyütüldük.(değdi mi bilmiyorum) .

Ben de Z kuşağı değilim canım, 40 yaşında kadınım :) Evet ben de aynen böyle büyütüldüm aslında. Ama yaşadıkça bunun geçerli olmadığını gördüm. En azından benim deneyimim bu yönde. Sevgi ve ilgi gördüğüm insanlara tüm sevgimi ve ilgimi seve seve veririm. Beni yok sayanı ben de yok sayarım. Zaten görümcenin de yeni doğum yapmış haliyle "yengem bana ne getirmiş acaba" diyeceğini sanmıyorum.

Anneniz, aman gelini kırmayalım da oğlum bozulmasın derdinde sanki..neden çiçek alıyorsunuz ki,bebeğe hediyesini götürürsünüz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…