Kızlar merhaba hemen konuya giricem eşimin bulunduğu yerde yaşıyoruz ben gurbetteyim yani eşimin babası 6 ay önce bir ameliyat oldu ve aksilikler oldu tekrar dün ameliyat oldu hayatı bir konu değil bu arada. Ben de 2 haftadır tatil için annemlere geldim velhasıl ben buradayken kpeder ameliyat oldu ve bütün yük eşimin omuzlarına atılıyor o götürüp getiriyor 24 yaşında bekar bir kızı sapasağlam karısı olduğu halde hastanede yanında eşi kalmıyor ben dayanamam oğlum sen kal diyor ve her şeye sanki oğulları evlenmemiş gibi onun omuzlarına yüklüyorlar her yükü. Eşim de bu durumdan sıkılmış olmalı ki artık yaşadığımız yerden gitmek istiyor. Ve ben de doğal olarak sinir oluyorum yani herşey eşimin sırtında karısı kızı gezmelerde şurda burada ama herşeye eşimi koşturuyorlar. Benim ne yapmam lazım içim içimi yiyor
bu konuda katılıyorum size tabi ki sadece erkek evlat bakmamalı kız olarak o da görevini yerine getirmeli. mesele burada herkesin görevini yerine getirmesi. eminim adam da hastanede yatıp birilerine muhtaç olmaya bayılmıyordur.Herkes erkek evlat bakar, kiz bakamaz filan demis. Benim ailemin erkek evladi yok mesela, herkesin oglu var mi? Erkek evladi olmayan oturup ölmeyi beklemeyecek elbet bakilacak. Allah korusun kiz da olsa erkekte olsa gerekirse hemsirelerden yardim alinip bakilir gayette.
Ama boyle sirf erkek diye her işe koşturulma durumlarindan cidden nefret ediyorum. Allahtan eşimin abisi var daha çok abisi ugrasiyor yoksa cart olsa cagiriyorlar, curt olsa cagiriyorlar basit bir tansiyon cikmasinda bile.
Kizlari da var ve hepsi 30 yasindan buyuk ustelik ama onlar biseye kosturmaz zaten talep etmezler. Tek cocuktur anlarim ama herkes keyfine bakiyorken devamli bir kişi izin alsin, bir kişi kostursun olmuyor. Adam da sıkılmış zaten. Ben hak verdim valla.
Vallahi çok sağol tek anlayan sensin şöyle ki ameliyat ben buraya geldikten sonra gelişen bir olay yoksa eşimi asla yalnız bırakmazdım
bu konuda katılıyorum size tabi ki sadece erkek evlat bakmamalı kız olarak o da görevini yerine getirmeli. mesele burada herkesin görevini yerine getirmesi. eminim adam da hastanede yatıp birilerine muhtaç olmaya bayılmıyordur.
hastalık konusunda da büyük konuşmamak gerek,hepimiz yaşlanıcaz hepimizin huyu suyu değişecek. inşallah kimseye muhtaç olmadan göçüp gideriz.
bir adam ameliyat olduğunda yanında oğlunun kalmasından daha normal ne olabilir?
eşiniz rahatsız mı oluyor bu durumdan?
siz neden bu kadar rahatsız oldunuz anlamadım.
Hastalık konusunda yapmayın bari şunu ya... Babaya hastanede mümkünse erkek evlat bakar. Çünkü hasta odaları genelde birkaç hastanın kaldığı yerlerdir. Hastaların rahat etmesi için refakatçiler aynı cinsten seçilir.
Bu arada allah herkese kendi gibi evlat versin.
kayınpederiniz ameliyat olmuş ve birine ihtiyacı var,kayınvalideniz çok sağlıklı olduğu halde kalmıyorsa bu onun problemi ama eşiniz varken 24 yaşındaki bekar görümcenin kalması bence de uygun değil zaten. özel durumlar olabilir wc'ye gitmek isteyebilir vs kız bunu tek başına halledemeyebilir. sizin anneniz veya babanız ameliyat olsa yük olarak mı göreceksiniz bakmayı? yapmayın allah aşkına. diğer durumlar neyse ama anne ve babaya hastane refakatçiliği yapmak yük olamaz.
her zaman söylüyorum allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...
sizin yapacaginiz birsey yok , durum zaten sizi ilgilendirmez , esiniz durumdan rahatsiz olupta tasinmaya kalkarsa yapabilceginiz tek sey evi toplamaya yardim etmek :)
Eşin taşinma konusunda ciddi ise o konuda destekleyebilirsin. Başka yapabilecegin bisey yok şu durumda, soylenirsen sen kotu olursun.
Sanki yedi kat yabancıya kal demişler. Oğlu oğlu adamın. Bi garipsiniz gerçekten. Zaten uygun olanı babasının yanında kalması. Annesinin söylemesine bile gerek yoktu. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten de ya
Evlatlık mertebesi eşlik mertebesinden üstündür. Eş boşanır, ayrılır, kan bağı yoktur. Ama evlat öyle mi? Baba hastanede yatarken evlat tabi ki başında sabahlayacak. Anne de yardımcı olsa iyi olurmuş ama olmuyorsa evlat olarak söyleyecek bir şey yok. Normal olan eşinizin annesine sen eve git ben babama bakarım demesi zaten. İş yerine de babanın hasta olduğunu raporlarsa hiç bir şey yapamazlar.
Siz nasil bir insansiniz.Tabikibabasi annesi kardesi ihtiyaci oldugunda ogullarini cagiracaklar.O da ailesinin yaninda olacak.Ne demek evli birinsan oldugunun farkina varmiyorlar.Siz de evlisiniz ama 2 haftaligina ailenizin yanina tatilegidebiliyorsunuz.Bu kadarbencil olmayin.Bu konuda kotu dusunceleriniz icinizde jalsin esinizi kaybedersiniz
yukarda denilenlere katılıyorum, bir kız babasına çok iyi bakamaz, bir kere erkek ağır olur kaldırmak vs gerekirse nasıl kaldıracak. Kaldı ki tuvaletlik bir durumda yine kız çocuğu olmaz.
kayınvalideniz işgüzarlık yapmış ona katılıyorum. Var böyle insanlar hastaneye dayanamayan. Sanki biz de bayılıyoruz hasta olmaya ya da hastanede hasta bakmaya. Hasta olan kayınpederiniz çok mutlu sanki şu an hastanede olmaktan, ne demek dayanamıyorum yani?
Eşiniz de diyecek izin alamıyorum anne bi kaç gün de sen kal diye, zaten durumu o kadar acil değilse kaç gün kalacak ki hastaneden bir kaç gündür herhalde?
siz de bu aşamada keşke ailenize gitmeseydiniz biraz eşinize destek olsaydınız. Adamı çift yönlü yalnız bırakmışsınız, bir de şöyle düşünün sizin ailenizden birine bakmanız gerekse ve eşinize ben bir memlekete gideyim dese burada konu açardınız biz de eşinizi bombardımana tutardık valla.
Allah korusun ama annenize bişey olsa yanında babanız yada erkek kardeşinizin kalması uygun olur mu?Hastalık konusu hassas eşiniz görevini yapmış.Diğer konular varsa başka tabi
yukarıdaki gibi bir cümleniz olduğu için yazdım. diyorum ya biraz vicdan meselesi kızı ve eşi umursamıyorsa onların vicdansızlığı onlar öyle yaptı diye eşiniz de aynısını mı yapmalı? görüşlerimiz farklı olabilir bu konusda ama ben hastalık ve hastane konularında özellikle anne baba için çok hassasım. benim annem hastanede yatacak ve ben abim baksın diyeceğim? isteyen istediği kadar gezsin ben bana düşeni yapmak zorunda hissediyorum kendimi. hiçbir şey olmazsa Allah rızası için yaparım.
Bu başkasından pay biçme işi zaten bizi mahveden. Sizin anneniz hasta olsa kız kardeşiniz bakmıyor diye siz de ben de bakmayacağım o zaman mı dersiniz? Siz üzerinize düşeni yapıp vicdanınızı temiz tutun bırakın başkası da canı ne istiyorsa onu yapsın. Kusura bakmayın da başkasının sorumsuz birisi olması sizin de sorumsuz olmanızın mazereti olamaz.
yani o da enteresanmis ne diyelim ama hayatı bir konu olmadigini söylemiştiniz zaten.. iç yüzünü bilmeden bir şey dememek lazim.
sizin tutumunuz da garip geliyor bana bir adam evlendi diye babasının yanında kalamaz mı hastanede bunun nesi garip?
Benim de esim babasinin araba cezalarini araba sigortalarini vs oduyor eminim ki ben gormeden destek de oluyor. Ve bu insanin 1 milyonluk dukkani ve 750 binlik evde oturuyor biz kiradayiz asla ustumuze bisey yok. Insanlar iyi yol tutturmus kim kimden ne koparirsam kar diyor. Anne baba evladini dusunmeli ama nerdeee
Herkes erkek evlat bakar, kiz bakamaz filan demis. Benim ailemin erkek evladi yok mesela, herkesin oglu var mi? Erkek evladi olmayan oturup ölmeyi beklemeyecek elbet bakilacak. Allah korusun kiz da olsa erkekte olsa gerekirse hemsirelerden yardim alinip bakilir gayette.
Ama boyle sirf erkek diye her işe koşturulma durumlarindan cidden nefret ediyorum. Allahtan eşimin abisi var daha çok abisi ugrasiyor yoksa cart olsa cagiriyorlar, curt olsa cagiriyorlar basit bir tansiyon cikmasinda bile.
Kizlari da var ve hepsi 30 yasindan buyuk ustelik ama onlar biseye kosturmaz zaten talep etmezler. Tek cocuktur anlarim ama herkes keyfine bakiyorken devamli bir kişi izin alsin, bir kişi kostursun olmuyor. Adam da sıkılmış zaten. Ben hak verdim valla.
gayet esinizin herşeye kosturulmasindan rahatsız olduğunuzu yazmissiniz ilk mesajda?
kayınvalidenizin gezdigini de değil hastanede kalamadigini yazmissiniz.
tepki alınca konuyu çevirmek de moda oldu gerçekten.
bekar gorumcem varken evli oldugu halde esim ilgileniyor yazmissiniz açık açık iste.
gözümüzle gördüğümüz şeyi de değiştiriyorsunuz hayret gerçekten.
Bakın konuyu ne değiştirdim ne de başka birşey eşimin her şeye çağırılmasından şikayetçiyim evet 3 kişiler hepsi sapasağlam hayati bir mesele de değil her şeyde kargoya bir şey verileceği zaman bile eşimi ararlar yani aklınıza gelebilecek herşey şu konuda ise hastanede kalmasından rahatsız değilim rahatsız oluğum konu kızı ve karısı gezmelerde arkadaşlarıyla beni arayıp şunu al canımız istedi gelirken bunu deyip gamsız olduklarını göstermeleri ve eşimi hiö düşğnmeyip sonuçta kendi oğulları oraya buraya heryere gönderip birde hasta olduğu halde iş yeriyle kavga etmesine rağmen yine de jiç bişey demeyip kv ben sevmem ben kalamam ben burada uyuyamam deyip yanında kalmaması canımı sıkan bunlar her yere eşim koşamaz onun da sorumlulukları var hayati bir meselede gitmese ben gönderirim ama eften püften şeylere de yani insafsizlıkYa kadın hamile hassas özel bir durumu var ve eşinin de iş yerinde sıkıntı yaratıomuş bu durum onu anltmya çalışmış birbirlerni idare edeblrler gündz kızı eşi bakıp gece kocası kalablrmiş adama nefes aldırmaları lazım tabi ki, onlar da fırsat bu fırsat dyp gezmye tozmya vermş kendni sen kocanı göremzken onların öyle oluşu dokunuyo olablr çok normal
Allah razolsun yaMevzu zaten kayinpeder neden hasta oldu ve ameliyat oldu olmasaymis degil. Ama baska kimseler de varken devamli bir kisiden birseyler talep edilmesi, sikinti.
Mevzu sadece bu ameliyat degildir eminim. Oyle olsa adam bunalip tasinmak istemez. Konu sahibi yazmis zaten is yerinden devamli izin aldigi icin sikinti yasiyor esim diye.
Baska konularda da devamli adamdan beklenti icindeydiler muhtemelen. Oyle olmaz işte.
Ben eşimle bu konuyu konuşmadım konuşmam da kendi annesi babası banane ben buraya yazdım burada da pehhAbartmayın lütfen ya. Bana sanki eşinize gaz veriyormuşsunuz gibi geldi. Kimse size gelip kal demiyorsa sizin yapacağınız bişey yok. Biraz daha idare etsin siz dönünce de taşınırsınız.
O zaman haklısınız eşinizde istiyor Madem uzaklaşın ordanBakın konuyu ne değiştirdim ne de başka birşey eşimin her şeye çağırılmasından şikayetçiyim evet 3 kişiler hepsi sapasağlam hayati bir mesele de değil her şeyde kargoya bir şey verileceği zaman bile eşimi ararlar yani aklınıza gelebilecek herşey şu konuda ise hastanede kalmasından rahatsız değilim rahatsız oluğum konu kızı ve karısı gezmelerde arkadaşlarıyla beni arayıp şunu al canımız istedi gelirken bunu deyip gamsız olduklarını göstermeleri ve eşimi hiö düşğnmeyip sonuçta kendi oğulları oraya buraya heryere gönderip birde hasta olduğu halde iş yeriyle kavga etmesine rağmen yine de jiç bişey demeyip kv ben sevmem ben kalamam ben burada uyuyamam deyip yanında kalmaması canımı sıkan bunlar her yere eşim koşamaz onun da sorumlulukları var hayati bir meselede gitmese ben gönderirim ama eften püften şeylere de yani insafsizlık
Pırıl pırıl zihniyet, maşallah...
24 yaş görümcenizin mi babası ile kalmasi daha uygun? Gerçekten mi? Hangi akla hizmet söylediniz bunu?
Bakima muhtacken Kayınpederiniz kızı ile mi rahat eder oğlu ile mi?
Bakın konuyu ne değiştirdim ne de başka birşey eşimin her şeye çağırılmasından şikayetçiyim evet 3 kişiler hepsi sapasağlam hayati bir mesele de değil her şeyde kargoya bir şey verileceği zaman bile eşimi ararlar yani aklınıza gelebilecek herşey şu konuda ise hastanede kalmasından rahatsız değilim rahatsız oluğum konu kızı ve karısı gezmelerde arkadaşlarıyla beni arayıp şunu al canımız istedi gelirken bunu deyip gamsız olduklarını göstermeleri ve eşimi hiö düşğnmeyip sonuçta kendi oğulları oraya buraya heryere gönderip birde hasta olduğu halde iş yeriyle kavga etmesine rağmen yine de jiç bişey demeyip kv ben sevmem ben kalamam ben burada uyuyamam deyip yanında kalmaması canımı sıkan bunlar her yere eşim koşamaz onun da sorumlulukları var hayati bir meselede gitmese ben gönderirim ama eften püften şeylere de yani insafsizlık
İşte bakıma muhtaç olsa eyvallah ama deği ayrıca her yerini görmüş karısı varken ama karısı banane ben kalamam uyuyamam demesi normal miPırıl pırıl zihniyet, maşallah...
24 yaş görümcenizin mi babası ile kalmasi daha uygun? Gerçekten mi? Hangi akla hizmet söylediniz bunu?
Bakima muhtacken Kayınpederiniz kızı ile mi rahat eder oğlu ile mi?
Bencede demek istediğim bu karısı sonuçta yabence
karısı ile...
Diğer konularda haklısınız ama hastane konusunda haksızsınız bunu bi kabul edin. Yani herşeylerine koştururken sorun yok ama hastanede kalmak mı zoruna gitti.Ben eşimle bu konuyu konuşmadım konuşmam da kendi annesi babası banane ben buraya yazdım burada da pehh
Yani anlaşılabilir yazdığımı sanmıştım ama önyargıyla yaklaşacağınızı nereden bileyimO zaman eften püften şeyler olduğunda konu açsaydınız keşke. Konunuz kocasının babasına bakmasından rahatsız olan bir kadının konusu çünkü şu durumda.
Kayınvalide ve görümcenizi silah zoruyla bakmaya zorlayamayacağımıza göre şu durumda yapacak bir şey yok. Sorumsuz insan sorumsuzdur, değiştiremezsiniz.
Beni niye alintiladiniz kiBakın konuyu ne değiştirdim ne de başka birşey eşimin her şeye çağırılmasından şikayetçiyim evet 3 kişiler hepsi sapasağlam hayati bir mesele de değil her şeyde kargoya bir şey verileceği zaman bile eşimi ararlar yani aklınıza gelebilecek herşey şu konuda ise hastanede kalmasından rahatsız değilim rahatsız oluğum konu kızı ve karısı gezmelerde arkadaşlarıyla beni arayıp şunu al canımız istedi gelirken bunu deyip gamsız olduklarını göstermeleri ve eşimi hiö düşğnmeyip sonuçta kendi oğulları oraya buraya heryere gönderip birde hasta olduğu halde iş yeriyle kavga etmesine rağmen yine de jiç bişey demeyip kv ben sevmem ben kalamam ben burada uyuyamam deyip yanında kalmaması canımı sıkan bunlar her yere eşim koşamaz onun da sorumlulukları var hayati bir meselede gitmese ben gönderirim ama eften püften şeylere de yani insafsizlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?