• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin eslerinizde boyle mi ? Çok Üzülüyorum

Herkese mutlu hafta sonlari diliyorum kk hanimlari. Benim canimi skan ve uzen bir konuyu sizlerle paylasmak istedim.
Esim ile 4 yillik evliyiz aramizda 10,yas var
Ben 25 esim 35 yasinda ikimizde calisiyoruz
Genel anlamda iyi bir es kendisi , evine cocuguna ilgili yardimci cogu zaman destekci bir derdim oldugu zaman dinler elestirir belki ama dinler.. Butun vaktini bize ayirir.
Ama gel gelelim esim siyah ben beyaz
Dogru duzgun hic bir sekilde anlasamiyoruz
Ne o beni anliyor ne ben onu hic konuda uzlasamiyoruz cok kavga ediyoruz
Beni anlamadigi icin cok uzuluyorum
Duygusal anlamda hic birseyi mi karsilamiyor esim..
Evlendik evleneli daha birkere bilmem seni seviyorum dedigini
Bana karsi heyecan cosku arzu ne bileym istek yok.
Bende zamanla koreldm iyice..
Cok ornek var ama konuyu toparlamak icin kisa aciklama yaptim sizlere.
Dun bir konudan tartistik
Cocuk olmasa bu evliligin buraya kadar gelmeyecegini ikimizde biliyorduk hep..
Cok badireler atlattik.. Cok skntilar cektik hep baskalari yuzundem yiprattik yipratiyoruz
Hergun dert hergun sikinti hergun baska bir konu inanin birbirmizi unuttuk. birbirimizn proplemlerine vakit kalmadi kalmiyor
Dun aksam esime beni seviyormusn ? Dedim
Esim ; sen beni seviyormusn ? Dedi
Ben : once ben sordum ve cevap bekliyorum dedim
Esim : sen hersey den once benim cocugumun annesisin bana pirlanta gibi bir evlat verdin senin bende sevgin yerin degerin cok farkli hep oyle kalacak dedi.
Ben : hmm yani anne oldugm icin sana bir evlat verdigim icin seviyorsun oyle mi ? Peki cocuk olmasa o zaman sevgin de mi olmayacakti ?
Esim : bir cocugumnz var ve hep oyle kalacak cocuk olmasa su an biz evli degildik darma duman olmustk herseyi evladimiz icin gogus gerdik o bize bagladi dedi
Sen herseye muhalefef oluyorsun o ceneni kapatmayi ogrenemeyeceksin dedi
Sonra biraz konustuk tartistik baska mevzularda vardi sonra o yatti bbende yattim
Esim bana ne demek istedi ? Sirf ben anneym diye mi seviyor beni ?
Esime birsey demeyecen hep hee he diyecen alttan alacan sanrm susacaksin anca boyle anlasablrsn onuda ben yapamiyorm benim yapima ters
Benim bu duygusal boslugum ne olacak ?
Olana razi gelip goz yummayi bilmeli bardagin dolu taraflarina mi bakmaliym ?
Sizin duygusal açlığınızı aranızdaki yaş farkına bağlıyorum. Bazı erkekler olgun da olsa aşktan anlar ama size denk gelmediğini düşünüyorum

Yoo seni sevmiyor demek değil ki. Sevmesinin nedenlerinden biri çocuğunun annesi olman. Yoksa sevmediği kadının yanında dakika durmaz. Aşk falan kalmaz on senelik evlilikte. Daha değerli duygular olur. Anneliğini de beğeniyor demek. Bardağın dolu tarafını görsen...

Evlilik 4 senelik yaş farkı 10

demek ki bi çocugunuz olamasaydı çoktan boşanmıştınız ben öyle anladım istisnalar başka ama genel olarak erkek yada kadın ayırt etmek istemiyorum bazı insanlar bi yaştan sonra bir ailem olsun çocugum olsun diye evlilik yapıyor. çocuk çoğu zaman evliligin devam etmesini sağlıyor çocuk olmadı diye biten evlilikler yok mu?

Cocuk icin beni seviyor olmasi sizce kotu bir durum degil mi ?,

Bakış acısına göre değişir anneliği hayatının kaçıncı sırasına koydun? mesela ben hep önce kadinim derim önce kadın sonra diğerleri, önce kadın olarak sevilip sayılıp arzulanacağım ki diğer rollerimin hakkini vereyim

demek ki bi çocugunuz olamasaydı çoktan boşanmıştınız ben öyle anladım istisnalar başka ama genel olarak erkek yada kadın ayırt etmek istemiyorum bazı insanlar bi yaştan sonra bir ailem olsun çocugum olsun diye evlilik yapıyor. çocuk çoğu zaman evliligin devam etmesini sağlıyor çocuk olmadı diye biten evlilikler yok mu?
Evet dediginz gibi cocuk olmasa aramizda hic bag da kalmayackti coktan yollarimizi ayirms olacaktk

Bakış acısına göre değişir anneliği hayatının kaçıncı sırasına koydun? mesela ben hep önce kadinim derim önce kadın sonra diğerleri, önce kadın olarak sevilip sayılıp arzulanacağım ki diğer rollerimin hakkini vereyim
İste ben kadin olarak sevilmiyorm sadece bir anne olarak seviliyorum

Bende eşimle ayni böyleyim tam anlattığınız gibi hergun bosanıyoruz sözde :) oda bıktı bende zoraki gidiyor sevgi vs hiçbişry görmüyorum ilgisiz alakasız bi adam . Aldatma şiddet alkol vs yok diye avutuyorum kendimi. 8 aylıkta kzımız var napacağımı bende bilemiyorum zamana bıraktım

Cocuk icin beni seviyor olmasi sizce kotu bir durum degil mi ?,
Neler yaşadınız bilmiyorum fakat çok çok büyük sorunlardan sonra insanlar evladı için bazı meseleleri görmezden gelebilir, göğüs gelebilir. Böylelikle çocuk sayesinde bir arada kalmış olsalar da kimse yalnızca çocuk için hiç sevmediği biriyle bir ömür geçirmez bence. Yani çocuk olmasa sorumluluk da azalacağı için gemileri yakmak daha kolaydır, bilmiyorum anlatabiliyor muyum..

Ayrıca önceden çok sevgi doluymuş, yaşadıklarınız ikinizi de yıpratmıştır. Bir evlilik terapisine gitseniz iyi gelebilir.

Hm aslında ben olumsuz olarak yorumlamadim.yani çok şey atlatmışsınız.çiftler bu durumlarda tahammülsüz olup fevri davranabilir ona göre kararlar alabilirler.o da demek istemiş ki çocuk sayesinde atlattik.ki bence bu sadece sebep yani çocuk olmasa yine böyle olabilirdiniz ama o durumu çocuğa bağlamış.odun olabilir eşiniz.kadinlar kadar duygusal değiller.ama üzülmenize de değmez.en iyisi sorgulamayın.mutlu iseniz devam edin böyle çünkü bir kere başladı mı insan şüphe etmeye kafaya takmaya ipin ucu kaçıyor.boşanma falan olmayacağına gire kendinizi yıpratmakla kalırsınız

Evet dediginz gibi cocuk olmasa aramizda hic bag da kalmayackti coktan yollarimizi ayirms olacaktk
aynen öyle çocuk iki kişi arasında bi bağ evliliginde sorunlar olsa bile çocuk için yeri geliyor o evliligi sürdürebiliyorsun ama çocuk olmayan evliliklerin çoğuna bakın eninde sonunda bitiyor boşanıyorlar aşk ,sevgi bilmem ne bunlar bile biryere kadar koşulsuz sevgi diye bir şey yok

Seni seviyorum dese ne ki?? Adamın tavrı tarzı böyle. Eski eşim gece gündüz seni seviyorum diyen sürprizle r yapan çok iyi bir eşti de ne oldu aldatildim boşandım. Beklentini az tut ve kendine yatırım yap. Kocana beni seviyor musun diye sormak ne saçma kusura bakma da çok saçma. Bir de inan hiçbir evlilikte öyle Türk filmi kıvamında aşklar yok bilgine...

Herkese mutlu hafta sonlari diliyorum kk hanimlari. Benim canimi skan ve uzen bir konuyu sizlerle paylasmak istedim.
Genel anlamda iyi bir es kendisi , evine cocuguna ilgili yardimci cogu zaman destekci bir derdim oldugu zaman dinler elestirir belki ama dinler.. Butun vaktini bize ayirir.
Cok badireler atlattik.. Cok skntilar cektik hep baskalari yuzundem yiprattik yipratiyoruz
Hergun dert hergun sikinti hergun baska bir konu inanin birbirmizi unuttuk. birbirimizn proplemlerine vakit kalmadi kalmiyor
Esim : sen hersey den once benim cocugumun annesisin bana pirlanta gibi bir evlat verdin senin bende sevgin yerin degerin cok farkli hep oyle kalacak dedi.
Ben : hmm yani anne oldugm icin sana bir evlat verdigim icin seviyorsun oyle mi ? Peki cocuk olmasa o zaman sevgin de mi olmayacakti ?
Esim : bir cocugumnz var ve hep oyle kalacak cocuk olmasa su an biz evli degildik darma duman olmustk herseyi evladimiz icin gogus gerdik o bize bagladi dedi
Sonra biraz konustuk tartistik baska mevzularda vardi sonra o yatti bbende yattim
Esime birsey demeyecen hep hee he diyecen alttan alacan sanrm susacaksin anca boyle anlasablrsn onuda ben yapamiyorm benim yapima ters

Ya canım şöyle birşey var,erkekler kendilerini anlatmakta “özürlüler”.
Hakaret olarak algılanmasın ama bu böyle ifade edemiyorlar. Orda aslında öok hoş bir söz söylemiş seni yüceltmiş. Keşke üstüne gitmek yerine sarılsaydın onzaman herşey farklı olurdu. Aranızda besbelli bir inatlaşma var ve bu tek taraflı değildir hiç bir zaman. Yani evliliklerde bir sorun varsa bu sadece erkekten kaynaklanmıyor. Senin ona yaklaşımın da önemli. İlk o sormuş yanlış hatırlamıyorsam okuduğumu,evet sen seviyor musun diye karşılık verseydin emin ol o konuşma buraya gelmezdi.
Arada çocuk var diye de evli kalmıyor merak etme,erkekler eğer sevmiyor olsa çocuğu düşünecek kadar cdana sahip değiller. Bi bak şöyle hangi aldatan erkek yada terk eden erkek çocuğu düşünüp gitmedi?
Eğer sevgi olmasa emin ol durmazdı.
O sadece kendini ifade etmiyor belli etmiyor.
Ben de yaşadım bu sorunları ama kendim değiştim beklentim azaldı,sonra eşim de değişti.
Çocuk gibi bak karşındakine.

İlişkiniz, çocuk olunca toparlanmış onu demek istemiş bence. Senin bende yerin, sevgin çok farklı hep öyle kalıcak demiş. Burdan bakmayı deneyin. Beni seviyo musun demek yerine, seni çok seviyorum deseydiniz keşke. Dolu tarafından bakın. Sürekli beklemeyin, siz hazırlayın bazen romantik zeminleri.

Sizi birbirinlze bağlayan şey; birbirinize duyduğunuz aşk değil, çocuğunuza duyduğunuz sevgi. Adam daha ne kadar açık söylesin ki? Çocuk olmasa çoktan ayrılmıştık demiş.

Sizde kendinize dönün. Kendinizi mutlu edin.

Çok basit konulara takılmışsınız ergen gibi
HHerhalde çocukluğunuza inmemiz gerek
Çünkü yeterince sevilmemişsiniz
Erkek kısmı vıcık vıcık her gün het saniye seni seviyorum sözünü kullanmaz
Sonuçta bu adam sizi aşağılamıyorsa sorumluluk sahibiyse dövmüyorsa içki
Kumar uyuşturucu kullanmıyorsa
İyi bir eştir aşk s evgi lafını eksik kullandıysa bunu abartmışsa kendi mutluluğunda gölge düşürmeyin
Sanırım şeytan çalışmışsın gel benimle uğraş diye oda bol durmuyor vesvese yapıp
Evliliği bitirmeye çabalıyor

Yaş farkınız çok, çoğu konuda uyuşamamanız normal. Uyumlu olduğunuz şeylerin üstünde durun, örneğin ortak zevkler, ilgiler gibi. Umarım yoluna girer her şey.

Aranızda bir kuşak farkı var bu bir gerçek ve yaşanmışlıkları da senden çok fazladır. Yaşamasa bile görmüş geçirmiştir.
Sende 35 yaşına geldiğinde değişeceksin merak etme.

Bazıları beni seviyor musun diye sorulmaz ki demiş ben şu anda eşime mesaj atabilirim mesela beni seviyor musun diye yada çok büyük ihtimal seni çok seviyorum diye ama ben yapmazsam o yapar. Bunu böyle çok mışmışız diye algılayacak olanlar vardır hayır değiliz kimsenin önünde yaşamadık sevgimizi buna sosyal medya da dahil, bir tane fotoğramız yok mesela paylaşmam yani mıçmıçsak bizden başka kimse görmez :)
Sevildiğini duymak güzel bence ve tamemen yapıyla alakalı . Sormanda bir sakınca yok ama aldığın cevap gayet açık.
Yaşadıklarınızdan sonra soğumuş olabilir ama alışkanlıklar bırakılmıyor ve çocuğunuz iyiliği için birarada durmanız gerektiğini düşünüyor olabilir.
Sen ne hissediyorsun peki ? Daha 25 yaşındasın... Seviyor musun eşini yoksa sadece varlığına alıştığından mı ona karar ver.

Seviyorsan eğer rica et aile terapisine gidin çekip gitmemesi de bence bir umut.

Back
X