Sizler eve yardımcı alınca ne yapıyorsunuz?

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Evet kızlar derdim bu.
Şu an evde yardımcı bir abla var mutfağı temizliyor. Benim oturup keyfime bakmam gerekirken ne mi yapıyorum delirmiş gibi ayakta dolanıyorum oda değiştiriyorum
Bu arada yarım gün aldım 100 TL ücretle toplam 4 saat. Verdiğim iş balkon camları mutfak dolapları iç dış,ankastre,buzdolabı içi yüzünden silinecek,yerler sil süpür çık. Çok mu sizce ? 4 saate biter mi hepsi?
Umarım memnun kalırım. Bir an önce bitse de gitse diye bekliyorum valla evde yabancı birisiyle olmak hiç iyi değil

Ben evde yardımcı varken asla ayaklarımı uzatıp oturamam.Yapanı kınamam ama ben yapamıyorum . Kendime yakıştıramıyorum
Genel de onun yapmasını istemediğim işleri yaparım (dolabımın içi, çarşaflarım filan ) ya da dışarı çıkarım .
Siz de çıkın dışarı en olmadı

Küçük oğlum var çıkamam dışarı hava çok soğuk. İşin garibi bugün uyku saatinde o da uyumadı
Annesine çekmiş herhalde

Ben almiyorum alsam eminim kadinin sirtina yastik koyar oturturum butun isi de ben yaparim
Yurtta oda temizligine abla geliyordu, ben o kadar mahcup oluyodum ki abla dur onu ben cekeyim dur suranin altini ben alayim senin belin agrir gibi oldu dimi dur ver o elindekini falan derken kadina is yaptirmiyordum, temizlik bitiminde kadini cok yormusum gibi bir de kahve yapiyordum oturup sohbet ediyorduk. Bi sure sonra benim odaya gelip kovayi supurgeyi koyup kahvesini icip gidiyordu ben temizligi yapiyordum gelip supurgeyi aliyordu

N guzel bi kalbiniz var ya bayılarak okudum yorumunuzu

Küçük oğlum var çıkamam dışarı hava çok soğuk. İşin garibi bugün uyku saatinde o da uyumadı
Annesine çekmiş herhalde
E küçük çocuk varsa zaten ayakları uzatıp nasıl oturacaksın şekerim ?
Oyalan çocukla madem :)

4 saatte istediğin iş benim için biraz çok . tabi ne kadar cam , dolap var bunlar da önemli .
Ben hep şöyle düşünüyorum ; ben kendim 4 saatte bu kadar işi yapabilir miyim? Herkes bir çalışmıyor . Benim 2 saatte yaptığını başkası 3 saatte , bir başkası ise 1 saatte yapabilir . Ama bence 100 lira , 4 saat bu iş için baya uygun

Benim evime yardımcı bayan geliyor 15 günde 1 , ben zaten her hafta temizlik yapıyorum.
O her geldiğine bir şey yapar; bi geldiğinde kapıları siler, diğer geldiğinde camları siler ekstradan birşey yapar yani sil süpür toz al harici.
Hafta içi gelirse doğal olarak yardımcı olamıyorum ama hafta sonuna denk gelince bende yardım ederim. Köleymiş muamelesi yapamıyorum. mesela evi süpürürüm o siler ben toz alırım o mutfağa girer gibi.
öyle yan gel yat osman yapamıyorum

bana yardımcı kadın gelmeden önce evi toparlarım. temizleyeceği alanları derli toplu bırakırım. yani onun işi temizlik benim dağınığımı toplayıp düzenimi sağlamak değil. zaten gelen kişi uzun zamandır tanıdığım olduğu ve güvendiğim için de çoğunlukla bırakıp çıkarım.
evdeysem de yemeğimi vs yapıyorum.
fakat anladığım kadarı ile sen hamilesin. mümkün mertebe ağır iş yapmaktan kaçınarak dediğim gibi derleme toplama işlerini yapabilirsin.
4 saat için camların büyükse bahsettiğin işler biraz çok yalnız. yani bi geldiğinde camları siliyorsa bi geldiğinde mutfak dolaplarını iç dış silsin mesela.

4 saatte bütün işler biter mi bana zor geldi, ev küçük mü? Ben de boş duramam ama onlar da sen yapınca rahatlığa alışıyorlar ve hep bekliyorlar. Ben ütü falan yapıyorum. Buzdolabımı, dolap içlerini, tezgahı zaten kendim yapıyorum.

Yok büyük değil zaten sadece bir balkonu yaptı diğerini yaptırmadım. Hem 4 saat bitince iş kalsa bile bırakıyor illa bitirecek diye bir durum yok yani.

Ben kendim yapardım 4 saatte ama bitirtmezse kalacak öyle konuştum kesin olacak değil yapabildiği kadar. Diğer geldiğinde de tüm camlar ve evi dip köşe temizleyip banyoları yapacak 4 saatte. Bende bunu yapabildiğini düşünüp bu işleri verdim bakalım hayırlısı

Yok büyük değil zaten sadece bir balkonu yaptı diğerini yaptırmadım. Hem 4 saat bitince iş kalsa bile bırakıyor illa bitirecek diye bir durum yok yani.

4 saat bitince iş kalırsa bırakması yerine eve düzenli gelecekse bundan sonra, mesela her iki haftada bir, 4 saate yetecek kadar iş düzeni oluşturursan sen de daha rahat edersin :)

4 saat bitince iş kalırsa bırakması yerine eve düzenli gelecekse bundan sonra, mesela her iki haftada bir, 4 saate yetecek kadar iş düzeni oluşturursan sen de daha rahat edersin :)
Benim arkadaşıma da geliyor bu abla yetiştirebildiğini söyledi bende ona güvenerek böyle yaptım ama bugün ne kadar yapabilirse bundan sonra ona göre iş planlaması yapıp alırım

Benim arkadaşıma da geliyor bu abla yetiştirebildiğini söyledi bende ona güvenerek böyle yaptım ama bugün ne kadar yapabilirse bundan sonra ona göre iş planlaması yapıp alırım
Bu arada sizce işi bitince yemek teklif etmeli miyim kahve yeterli mi

yani sabah geliyorsa ben kahvaltı yaparken muhakkak davet ediyorum. iş bitince de çay kahve hangisini ister diye soruyorum bazen hiç istemiyor bazen birini seçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…