şizofren oluyorum diye korkuyorum :((

Ben bağımlı olma derken o ilacı içmeden duramamayi kasttetmedim. İlaci bıraktığında ayni şeyleri yaşayabilmesi ihtimalinden bahhsettim. Bu konunun uzmanı değilim. Kendisi başa cikamiyisa doktor ne diyorsa o zaten aksini idda etmedim

önceden rahatlatmıştı ama 2 senedir hiç bir gelişme yok..kendimi yiyorum tüm gün..2 farklı doktora gittim biri devlet biri özelde..keşke ya şizofren olursam diye taksaydım
Aa çok ilginç. Ben panikatak hastasıyım arada nüksettikçe lustrali içer bir süre sonra da rahatlarım. Doktoru değiştirdiniz mi ya da hastaneyi ?

Ben ilaca karşı bi bağımlılıktan bahsetmedim. İlacı bırakması durumunda ayni şeyleri yaşama ihtimalinden bahsettim. Kendisi bas edemiyorsa doktoru nerderse o

önceden rahatlatmıştı ama 2 senedir hiç bir gelişme yok..kendimi yiyorum tüm gün..2 farklı doktora gittim biri devlet biri özelde..keşke ya şizofren olursam diye taksaydım
Allah Allah teşhis ne konuldu ?

Ben ilaca karşı bi bağımlılıktan bahsetmedim. İlacı bırakması durumunda ayni şeyleri yaşama ihtimalinden bahsettim. Kendisi bas edemiyorsa doktoru nerderse o

Genelde aynı şeyler olmasa da bu tür hastalıklar da sıklıkla tekrar edebiliyor maalesef . Nasıl ki grip olduğumuzda tedavisini görsek bile iyileştikten birsüre sonra yeniden olabiliyoruz. Bu da onu gibi birşey hiç farkı yok..

Hastalığın şizofrene çevriliyor olsaydı hastalığının şizofrene çevirdiğini düşünmezsin..

aynısını ben yazacaktım :)

konu sahibine gelince; takıntım var diyen kişi takıntı hastalığında olabilir fakat şizofreni bunun çok ileri seviyesidir ve kişi takıntı yaptığının farkında değildir ki siz 'ses duyacağm diye korkuyorum' falan diyosunuz. Büyük ihtimalle filmin etkisidir. Şizofreni ciddi bir hastalık ve belirtisini siz değil başkaları tespit eder.. (gene de doktor olmadığımdan dolayı yanlışım varsa affola :))

obsesif kompulsif bozukluk

Bi şey diycem kendine sevdiğin müziklerden bir liste oluştur, gece yattığında dinle hafif seste,bu uykuya geçmeni sağlar,sabaha kadar da çalabilir.Bunu yapsan nasıl olur?

Arkadaslara katiliyorum şizofreni olan kişinin şüphesi olmaz asla
Anlattigin durum tam bir obsesif kompulsif bozukluk denen rahatsizlik
Universitede oda arkadasimdan yillarca dinledigim şikayetler bunlar ve inanin hic kimsenin size soyledigi şey de sizi rahatlatmaz.Sizin o korktugunuz şeylerin aslinda mumkun olmayacagini,aslinda siz istemeden birsey yapmayacaginizi aslinda siz agzinizi acarsaniz soylemek istemediginiz seyin siz istemeden agzinizdan cikamayacagini,aslinda farkinda olmadan biryerlere birseyler yazmis olamayacaginizi vs vs bunlari saatler ve gunlerce de anlatsak faydasi olmaz
Size tavsiyem bir an once iyi bir tedavi altina girin şizofreniden korkuyor olmaniz da bu hastaligin bir parcasi zaten
Bi an once saglam bir psikiyatrist ile saglam bir tedavi yoluna girin
Maalesef bu takıntıların ilerlemiş hali insanin hayatini cehenneme ceviren birşey cok yakindan gordum bunu

Ama sevdiğiniz için seçtiğinizi biliyorsunuz sonuçta.Bu vesveselere kendinizi kaptırmayın,iş sizde bitiyo.İlaç da çözüm değil...Tamam bir öneri dahaailenizin arkadaşlarınızın sevdiği müziklerden oluşturun listeyi,bu da olmadıysa nişanlınızla bir şarkınız varsa onu dinleyin.

o zamanda niye bunu seçtim diyorumm her türlü batıyorum yani

Ama sevdiğiniz için seçtiğinizi biliyorsunuz sonuçta.Bu vesveselere kendinizi kaptırmayın,iş sizde bitiyo.İlaç da çözüm değil...Tamam bir öneri dahaailenizin arkadaşlarınızın sevdiği müziklerden oluşturun listeyi,bu da olmadıysa nişanlınızla bir şarkınız varsa onu dinleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…