şizofren oluyorum diye korkuyorum :((

ömür boyu içebilirdim ilaç yeterki faydası olsun ama olmuyor malesef
eskilerden dinleyeyim en iyisi bana yolladığı şarkıları:)

teşekkür ederim

O sesle asla bağlantı kurmayın , diyaloğa geçip ilgi göstermeyin .Kötü ya da iyi tepki verdiğinizde güçlendirmiş olursunuz.

Ama size sakın beyaz bir balon düşünmeyin dersem hep beyaz balonları düşünürsünüz onu, bunu düşünme demek yerine işinize yarayabilecek 2 önerim var.

1. Bir sayfaya sevdiğiniz gördüğünüzde ,duyduğunuzda , düşündğünüzde yüzünüze gülücük koyan nesnelerin ,kişilerin ,durumların ,sıfatların listesini yapın.Mesela ; çok güzel bir orman ,bebek gülüşü , beyaz fincanda kahve , iyilik ,parfüm ,anne , baba ,eş bulutlar ,hediye , patates kızartması ! , sağlık , deniz ,salıncak ,kurtulmak vs gibi uzunca bir liste .Bunları tek tek hissederek ,görerek okuyun , ya da düşünün .Bu sokakta yürürken de başka bir iş yapılırken de uygulanabilir.

2. Nefesinizi düzeltmek de sizi kirli frekanstan çıkarır .Şu anda dikkat edin gerçek değil ,yüzeysel nefes alıp veriyorsunuz çoğumuz gibi.10 dakika boyunca 4-5 saniyede burundan nefes alıp sonra aldığınız nefesi 4-5 saniye tutup yine 4-5 saniyede burundan verin (asla ağızdan alıp ağızdan nefes vermeyin) ilk günlerde ya da dakiklarda bunu kusursuz yapmaya çalışmakla uğraşmayın .zamanla daha ve daha düzgün olur .sadece nefesinize odaklanın onu izleyin , yargılamayın sadece nefesi izleyen bir izleyici olun.Sabah akşam yapmak daha da etkili olur.

Bu arada duanın da faydası olur tabii. Ama hissetmeden aklınız başka yerde mekanik ve resmi bir şekilde ettiğiniz duaların kalitesi düşük olacağından gerekli etkiyi yapamayacaktır.

Umarım en kısa zamanda rahatlar bize buradan iyi haberlerinizi verirsiniz.

Sizde sizofren degil kaygi bozuklugu var. Sizofren olsaydiniz bu sekilde farkinda olmazdiniz.

anladım. benim de her gün farklı seyler aklıma takılıyo en olmadık seyler. bugun de gene takıldı az önce aklıma bişey o kadar kötu ki engel olamıyosun

Kitap oku tatlım. Yada keçe işiyle ,takı tasarımla vb.şeylerle uğraş. Sana ıyi gelen mutlaka bi hobi bulursun. Yasin kaç? ilaclara bağımlı olma şimdiden derim. Ama en iyisini doktorun bilir
21 yasındayım ama ilaçlar bagımlılık yapmıyo zaten. okulumun acılmasına da az kaldı zaten tatilde bile gittim okula bayagı. yoğun bi tempo bekliyo gene beni her sene oldugu gibi

bi şekilde biraz hafifliyo zaten ama en olmadık zamanlarda nüks ediyo cok kötu oluyorum kesin bi iyileşme yok gibi. su anda da yoğun atak dönemindeyim ve cok kötuyum

aynen. nüks ediyo. ve ne zaman geleceği belli olmuyo. benim de en buyuk üzüntüm bu zaten. hayatının en mutlu anlarında bile birden nüks edebiliyo. cok korkuyorum bu yuzden ve cok üzülüyorum

evet biliyorum öyle oldugunu. dedikleriniz de doğru ama benimkini şöyle anlatayım o zaman bi ses duycam korkusu var bişey görcem korkuu var şizofren olma korkusu değil o zaman ya da ikisi de bilmiyorum

evet. ben devlet hastanesine gidiyorum ama önceden memnundum psikiyatr beni psikoloğa da sevketmişti ikisiyle de görüşüyodum terapi alıyodum ilaç da kullanıyodum ama bu nüks edişinde gittiğimde psikoloğum ayrılmıstı

Dua etmeyi , nefes egsersizi yapmayı ya da sizi bu durumdan çıkaracak bir tavsiyeyi uygulama planı yaptığınızda 5-10 dakika öncesinden üstünüze bir ağırlık ,uyuşukluk hatta acayip bir hüzün çökebilir ama bu sizin hüznünüz değil aslında .o aşamayı atlamayı başarabilirseniz bu defa uygulama sırasında duanın , nefes egsersizlerinin ,listeyi okumanın ,düşünmenin vs yapmanın aslında ne kadar içi boş ,salakça işler olduğunu ve hiç bir işe yaramayacağını düşünebilirsiniz ama aslında bunlar sizin düşünceleriniz değil ! bünyenize yerleşip sizin enerjinizi sömürerek yaşama bağlanmaya ve semirip büyümeye çalışan kirli bir enerji paraziti ya da parazitleri ! çünkü bunları kararlı ve tutarlı bir şekilde yaptığınız her sferinde gitgide zayıflayıp ,küçüleceğini ve sonunda sizi terk etmek zorunda olduğunu biliyor .

Lütfen size panik ,korku atakları gönderenle , dua ,nefes ,olumlama egserzi yapmaya kalkıştığınızda ağırlık ,uyku hatta bazen ağrı verenin ve de size bu işlerin ne kadar saçma salak , komik olduğunu telkin eden , can havliyle içinize şüphe tohumları atmaya çalışan kirli enerji parazitinin AYNI KAYNAKTAN geldiğini hep aklınızda tutun. Size bu sinyaller geldiğinde inadına bu uygulamaları sakin ,yavaş ve kesinlikle hakkını vererek yapmaya çalışın. Her seferinde siz güçleneceksiniz o parazit biraz daha küçülecek . Ama rehavete kaplıp uygulamaları bıraktığınız ,anları kollayacak , bünyeniz düştüğünde tekrar hamle yapmaya çalışacaktır.

Bu arada bedeninizi ne kadar sağlıklı ve temiz tutarsanız ,yediğinize içtiğinize ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyi.bedensel egsersizler mesela ilk ay hergün 15 dk .2.ay 20 dakika .Bir de duadan ayrı olarak her gece 5 dakika Kur'an ' ı açın okuyun ama okuyup üflemek için değil aynen bir roman ,kitap okur gibi .Caydırıcı olur .Aklınıza gelen her olumsuz cümleyi ,kelimeyi olumlya dönüştürmeden bırakmayın .Gelen kirli bulaşığı anında temizleyip ,kurulayıp ,rafa yerleştirmek gibi .Mesela zihninize şöyle bir posta atıldı ( tabii ne kadar rehavet ,zayıflık içindeyseniz bu postaların en büyük alıcısı olursunuz ) ' Hayat çok boş ve anlamsız ' ... ' Hayatın güzel yanları çok fazla '
' bu nefes egsersizlerini yapmak zor , hem de gülünç ' ....... 'bu nefes alıştırması çok işe yarıyor ,her yaptığımda daha kolaylaşıyor .bu bir mucize .yüzüm ,gözlerim bile her uygulamada değişiyor ,daha sağlıklı , hafif hissediyorum.
' dua etmeye ya da kitabı okumaya kalkma .çok yorgınsun ,bak elini kaldıramıyorsun .yarın yaparsın .hem o dualar bir işe yaramaz. zaten sen akıllı ,mantıklısın böyle gereksiz ,komik şeyler yapmamalısın .Faydası yook ! '... 'şimdi yüzümü yıkarım hemen canlanırım .dua etmek ,kitabı okumak beni yükseltiyor.uykularım daha kaliteli oluy0r ' gibi ama postalarla diyaloğa girmek yok sadece olumsuz kelimeleri ,olumluya çevirmek var.Yaptıkça çocuk oyuncağı olacak . Unutmadan haksızlık yaptığınız , boş yere kalbini kırdığınız insanlar varsa gönüllerini alın .İnsanların ağırlıklarını almayın . Çevrenizde negatif ,kavgacı ,saldırgan insanlar varsa ilişkinizi kesin ya da en azına indirin. Yolunuz açık olsun :)

Son düzenleme:
evet biliyorum öyle oldugunu. dedikleriniz de doğru ama benimkini şöyle anlatayım o zaman bi ses duycam korkusu var bişey görcem korkuu var şizofren olma korkusu değil o zaman ya da ikisi de bilmiyorum

psikolojik bişi oldupu kesin, nette falan bir araştırın bakalım. Belki panik atak falandır.

musallat olunca öyle oluyor insan...

smiley ler nereye kayboldu yaa yidiniz ömrümü adminler yidiniz yaaa

smiley ler nerdee

musallat olunca öyle oluyor insan...

smiley ler nereye kayboldu yaa yidiniz ömrümü adminler yidiniz yaaa

smiley ler nerdee

Mesaj yazdığın alanın hemen üstünde araç çubuğu var "B I U" ile başlayan. Gülen surat var az ilerde ona tıklayınca kaybolan smileyler ortaya çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…