- 10 Mayıs 2014
- 5.976
- 9.424
- 178
- Konu Sahibi herseyguzelki
-
ömür boyu içebilirdim ilaç yeterki faydası olsun ama olmuyor malesefAma sevdiğiniz için seçtiğinizi biliyorsunuz sonuçta.Bu vesveselere kendinizi kaptırmayın,iş sizde bitiyo.İlaç da çözüm değil...Tamam bir öneri dahaailenizin arkadaşlarınızın sevdiği müziklerden oluşturun listeyi,bu da olmadıysa nişanlınızla bir şarkınız varsa onu dinleyin.
arkadaslar bu aralar takıntılarım cok arttı kaygı bozuklugu ve obsesiflik var. kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. bugun bi dizide aslında olmayan sesileri duyan, biriyle konusan bi karakter vardı. onu gördüğümden beri aklımdan cıkmıyo. sanki şu an beynimin içine girmeye calısan sesler var. gece yattıgımda bana da olacak diye cok korkuyorum. geceleri takıntılarım cok artıyo cunku. özellikle uyuyamadıgımda cıldırıyorum. cuma günü doktora gittim paxera 20 mg yazdı. su an yarım alıyorum 2 gun sonra tama gecicem bu düşüncem gercek olacak diye cok korkuyorum. beynimi sıkıyorum ses gelmesin diye bıraksam ses duyacakmısım gibi hissediyorum. lütfen yardım edin bi akıl verin. doktora yeni gittim her düşüncede doktora gidemem ama su an bu düşünce beni cok rahatsız ediyo. ya ses duyarsam ya hastalıgım şizofrene ceviriyosa diye kendimi yiyorum
ömür boyu içebilirdim ilaç yeterki faydası olsun ama olmuyor malesef
eskilerden dinleyeyim en iyisi bana yolladığı şarkıları:)
teşekkür ederim
Ne demek sorunun çözülsün yeterkiDerdi çekenden sor demişler
anladım. benim de her gün farklı seyler aklıma takılıyo en olmadık seyler. bugun de gene takıldı az önce aklıma bişey o kadar kötu ki engel olamıyosuncok uzun zamandir var. cin vs bunlardan cok korkuyorum. dua okuyorum bu sefer de ya kafamdan uretir de gorursem diye korkuyorum.
ufak tefek takintilarim var asiri degil. ama dusuncelerimi kontrol edemiyorum cok hizlilar ve bazen hic istemedigim ahlak disi dusunceler aklima geliyor.
21 yasındayım ama ilaçlar bagımlılık yapmıyo zaten. okulumun acılmasına da az kaldı zaten tatilde bile gittim okula bayagı. yoğun bi tempo bekliyo gene beni her sene oldugu gibiKitap oku tatlım. Yada keçe işiyle ,takı tasarımla vb.şeylerle uğraş. Sana ıyi gelen mutlaka bi hobi bulursun. Yasin kaç? ilaclara bağımlı olma şimdiden derim. Ama en iyisini doktorun bilir
bi şekilde biraz hafifliyo zaten ama en olmadık zamanlarda nüks ediyo cok kötu oluyorum kesin bi iyileşme yok gibi. su anda da yoğun atak dönemindeyim ve cok kötuyumBu ilaçlar bağımlılık yapmaz hanımefendi hastalığın tedavisinde kullanılır.
Bu olay benim de çok sık başıma gdlir tüm anlattıkların. Sonrasında da ataklar başlar zaten bende. İlaç etkisini göstermeye başladığında rahatlamaya başlıcaksın bir hafta içinde :)
kim ne derse desin geçici bi rahatlama oluyo bi anda gececeek bişey değil..evet var ancak yaşayamıyorum malesefkeşke biri çıkıp bişey dese ve düzelsem
işte onları düşününce de gene kafama taktııgım sey hemen gecmiyo ki kısır döngü. hem iyi yanını düşünüyorum hem de taktıggım seyi. ama düşünmem beynimi yormam gecmiyoBardağın dolu yanını görmeye çalışın ve olayların iyi yanına odaklanın.
aynen öyle ama insanın aklından cıkmıyo işte. bi ses duycam bişey olacak falan diye korkuyorum cok sacma biliyorum ama bu tarz düşüncelerden kurtulamıyprum her gun bi yenisi oluyoSizde sizofren degil kaygi bozuklugu var. Sizofren olsaydiniz bu sekilde farkinda olmazdiniz.
aynen. nüks ediyo. ve ne zaman geleceği belli olmuyo. benim de en buyuk üzüntüm bu zaten. hayatının en mutlu anlarında bile birden nüks edebiliyo. cok korkuyorum bu yuzden ve cok üzülüyorumAllah Allah teşhis ne konuldu ?
Genelde aynı şeyler olmasa da bu tür hastalıklar da sıklıkla tekrar edebiliyor maalesef. Nasıl ki grip olduğumuzda tedavisini görsek bile iyileştikten birsüre sonra yeniden olabiliyoruz. Bu da onu gibi birşey hiç farkı yok..
evet biliyorum öyle oldugunu. dedikleriniz de doğru ama benimkini şöyle anlatayım o zaman bi ses duycam korkusu var bişey görcem korkuu var şizofren olma korkusu değil o zaman ya da ikisi de bilmiyorumaynısını ben yazacaktım :)
konu sahibine gelince; takıntım var diyen kişi takıntı hastalığında olabilir fakat şizofreni bunun çok ileri seviyesidir ve kişi takıntı yaptığının farkında değildir ki siz 'ses duyacağm diye korkuyorum' falan diyosunuz. Büyük ihtimalle filmin etkisidir. Şizofreni ciddi bir hastalık ve belirtisini siz değil başkaları tespit eder.. (gene de doktor olmadığımdan dolayı yanlışım varsa affola :))
seste hiç uyuyamam kiBi şey diycem kendine sevdiğin müziklerden bir liste oluştur, gece yattığında dinle hafif seste,bu uykuya geçmeni sağlar,sabaha kadar da çalabilir.Bunu yapsan nasıl olur?
evet. ben devlet hastanesine gidiyorum ama önceden memnundum psikiyatr beni psikoloğa da sevketmişti ikisiyle de görüşüyodum terapi alıyodum ilaç da kullanıyodum ama bu nüks edişinde gittiğimde psikoloğum ayrılmıstıArkadaslara katiliyorum şizofreni olan kişinin şüphesi olmaz asla
Anlattigin durum tam bir obsesif kompulsif bozukluk denen rahatsizlik
Universitede oda arkadasimdan yillarca dinledigim şikayetler bunlar ve inanin hic kimsenin size soyledigi şey de sizi rahatlatmaz.Sizin o korktugunuz şeylerin aslinda mumkun olmayacagini,aslinda siz istemeden birsey yapmayacaginizi aslinda siz agzinizi acarsaniz soylemek istemediginiz seyin siz istemeden agzinizdan cikamayacagini,aslinda farkinda olmadan biryerlere birseyler yazmis olamayacaginizi vs vs bunlari saatler ve gunlerce de anlatsak faydasi olmaz
Size tavsiyem bir an once iyi bir tedavi altina girin şizofreniden korkuyor olmaniz da bu hastaligin bir parcasi zaten
Bi an once saglam bir psikiyatrist ile saglam bir tedavi yoluna girin
Maalesef bu takıntıların ilerlemiş hali insanin hayatini cehenneme ceviren birşey cok yakindan gordum bunu
O sesle asla bağlantı kurmayın , diyaloğa geçip ilgi göstermeyin .Kötü ya da iyi tepki verdiğinizde güçlendirmiş olursunuz.
Ama size sakın beyaz bir balon düşünmeyin dersem hep beyaz balonları düşünürsünüz onu, bunu düşünme demek yerine işinize yarayabilecek 2 önerim var.
1. Bir sayfaya sevdiğiniz gördüğünüzde ,duyduğunuzda , düşündğünüzde yüzünüze gülücük koyan nesnelerin ,kişilerin ,durumların ,sıfatların listesini yapın.Mesela ; çok güzel bir orman ,bebek gülüşü , beyaz fincanda kahve , iyilik ,parfüm ,anne , baba ,eş bulutlar ,hediye , patates kızartması ! , sağlık , deniz ,salıncak ,kurtulmak vs gibi uzunca bir liste .Bunları tek tek hissederek ,görerek okuyun , ya da düşünün .Bu sokakta yürürken de başka bir iş yapılırken de uygulanabilir.
2. Nefesinizi düzeltmek de sizi kirli frekanstan çıkarır .Şu anda dikkat edin gerçek değil ,yüzeysel nefes alıp veriyorsunuz çoğumuz gibi.10 dakika boyunca 4-5 saniyede burundan nefes alıp sonra aldığınız nefesi 4-5 saniye tutup yine 4-5 saniyede burundan verin (asla ağızdan alıp ağızdan nefes vermeyin) ilk günlerde ya da dakiklarda bunu kusursuz yapmaya çalışmakla uğraşmayın .zamanla daha ve daha düzgün olur .sadece nefesinize odaklanın onu izleyin , yargılamayın sadece nefesi izleyen bir izleyici olun.Sabah akşam yapmak daha da etkili olur.
Bu arada duanın da faydası olur tabii. Ama hissetmeden aklınız başka yerde mekanik ve resmi bir şekilde ettiğiniz duaların kalitesi düşük olacağından gerekli etkiyi yapamayacaktır.
cok tesekkür ederim nefes egzersizi yapılması gerektiğini biliyorum zaten ama o kadar bitkin yorgun düşünceli oluyorum ki ona bile takatim olmuyo gereksiz gibi geliyo ama yapmak gerektiğini biliyorum. diğer dediğin öneriyi de düşüncem neleri sevdiğimi gözden geçircem ve öyle bi liste hazırlıcam umarım fydası olur. siz de dualarınızı eksik etmeyin. dua ederken bile acaba dua denilen sey psikolojik rahatlama için mi uydurulmus ya da Allah gercekten yardım mı ediyo falan diye sacma sapan küfre götürecek seyler geliyo aklıma ama engel olamıyorum işte buna
Umarım en kısa zamanda rahatlar bize buradan iyi haberlerinizi verirsiniz.
evet biliyorum öyle oldugunu. dedikleriniz de doğru ama benimkini şöyle anlatayım o zaman bi ses duycam korkusu var bişey görcem korkuu var şizofren olma korkusu değil o zaman ya da ikisi de bilmiyorum
musallat olunca öyle oluyor insan...
smiley ler nereye kayboldu yaa yidiniz ömrümü adminler yidiniz yaaa
smiley ler nerdee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?