Şizofreni bir kardeş içeren ailem ve eşim arasında kaldım..

Keşke,,
Bazı ilaçlar varmış besinle veriliyor ama kardeşime verilen ilaçlar bu şekilde verilemez etkisi kaybolur dedi doktor
Yine konuşacağım bir çözümü vardır diye umut ediyorum

Duzenli ilac kullanimi olmayan kardesiniz gibi hastalar icin aylik ignelerle verilebiliyor antipsikotikler. duzenli takip eden bir psikiyatristi yok sanirim cunku kardesim ilaclarini almiyor dediginizde bu formda recetelememesi mumkun degil ayrica bagimlilikla ilgili de tedavi alma sansini denemeniz gerek..

Biz ki Allah korusun eşlerimizin ailesinden bırak çekirdek aileyi sülalesinden akrabalık bağları olan birisinin hastalığında koşturur her can sıkıntısında kötü olaylarda elini tutarız. Ha belki elimizden bi şey gelmez ama bi baş bi omuz ya.. Ne demek bıktım... Senin canının canı yanarken sen ne demek bıktım. Ha eşin yapar yapar sen görmezsin. Üstüne bi de ya sanki ne yaptığın var der kalp kırarsın. Adam bi nanköre daha ne yapabilirim. Yapmayayım daha iyi. Nasılsa yapınca da yapmadı oluyorum bıktım der yapmaz. Anlarım..
Sana dua ediyorum.. Kardeşine şifa diliyorum.. Allah kolaylaştırsın arkadaşım sınavın ağır.. Altından başarıyla kalkarsın inşaallah.. Bir de hoponopono tekniği var. İnternetten şiddettle oku onu ve hayatın içinde uygula. İnanmayarak uygula ama yine de uygula... Allah duysun sesini Hızır uğrasın... G GulMuratt

GATA iki yıl askerlik ertelerken ilaç ve kontrol vermedi mi

Yani bu hastalıklarda sık gözlem önemlidir 20 gün yat git olmaz ki

yorumum şu kardeşiniz için mahkeme kararı çıkartarak tedavi ettirebilme şansınız var mı?eğer yoksa yapabilecek bişi yok, siz de anneniz de kendi haytlarınıa bakacaksınız, eşinize de size de annenize de yazık

Kardeşinizin uzun uzun süreler yatacağı bir hastane bulmanız gerekiyor.
Bazı kurumların maaşınızı veya bir gelirinizi onlara vererek ömür boyu böyle hasta kişileri yatırdığını duymuştum. Nereler olduğu hakkında fikrim yok.
Evet annenizi düşünmeniz normal.
Ama ya size birşey olursa? Can güvenliğiniz yok.
18 aylık çocuğunuz ne olur?
Siz 5 gün annenizdeyken oğlunuza kim baktı?

Aynen.
Cezai ehliyeti olmayan insanların vasiliğini aile bireyleri alabiliyor.

Kardeşimi hastaneye yatırmadan oğlumla gelmedim zaten hastaneye yatırdım o esnada gündüz kreşteydi akşam buraya geldik bugün 6 gün oldu kardeşim hastaneye yatalı ve şuan hala annemdeyim eşim hala aramadığı için eve daha gitmedim ona çok kırgınım çünkü

GATA iki yıl askerlik ertelerken ilaç ve kontrol vermedi mi

Yani bu hastalıklarda sık gözlem önemlidir 20 gün yat git olmaz ki
Zaten sıkıntı orda hastaneden çıkarken ilaç yazıyorlar 15 gün sonra gelecek diyorlar bu ilacıda içmiyor kontrolede gitmiyor
Hastahaneden çıkmasına son birkaçgün kala iyi oluyor sakin oluyor doktorlarda çıkarıyor yataklı tedavi bu kadar yeter diyorlar
Fakat eve geliyor 1 hafta sonra hooop aynı saldırgan öfkeli kişi

Şikayetçi olacakmışız önce sonra uzaklaştırma kararı çıkıyormuş o kapıya gelince polisi arıyormuşuz onlar gelip alıyormuş.. normal olmadığını anlayınca da zorla tedavi ettiriyorlarmış.. ama biz bunlarınyapana kadar bu çocuk bize yada kendisine birşey yapar daha öncede intihar etti zor kurtardık

Aynen.
Cezai ehliyeti olmayan insanların vasiliğini aile bireyleri alabiliyor.
ceazi ehliyeti var şu an.
bir mahkeme süreci falan geçirmedik önce şikayetçi olmamız lazım ama elim kolum gitmiyor böyle birşeye
Çünkü bazen bakıyorsun çok iyi normal bir insan gibi bizler gibi bazen çok kötü tamam desem bu tam bir akıl hastası yapıcam ama tereddütde kalıyoruz

İnşallah çöl teşekkür ederim
bugüne kadar eşim hep yanımda oldu yalnız hissetmiyordum şimdi olmadığı için kendimi daha kötü hissediyorum ama geçecek elbet

Siz kıyamıyorsunuz ama kendi iyiliği için yapın.

Ya zorla yapacaksınız bu şekilde ya habersiz ilacını içireceksiniz.

Bu tip hastalıklarda düzenli ilaç kullanmak şart, bırakınca eski hallerine dönüyorlar çünkü.

Siz ilaç kullanmıyor demişsiniz; ama bana madde bağımlılığı ona verilen ilaçları kafasına göre kullanmasından dolayı başlamış gibi geldi yani genelde böyle olur.
Sevgilisinden ayrıldıktan sonra ağır bir buhran geçirmiş olabilir, aynı sıralarda dini konulara da çok takmış, çok araştırmış olabilir ki normal aslında o yaşta bi genç için. Bi hastaneye yatırmasanız da bir psikiyatristle ayda 1 de olsa görüştürün bence, bi şekilde kontrol altına alınmalı hastalığı. Bi de teşhis tam konulamamaş sanırım, şizofreni hastalarının ikinci bir gerçekliği olur, hayalinde yaşadıklarını gerçekten yaşadıklarını sanırlar.

Üzmek istemem ama fazla görüşmemeniz en sagliklisi.Çünkü siz ana yüregine asla söz geçiremeyecek, sagliginizdan ve eşinizden de olacaksiniz.Kardeş dahi olsa sizi üzen herşeyden ve herkesten uzak durmaniz daha iyi olabilir.

Şu anda sadece sıvı formdaki ilaçlar var ise yada besinle tüketilen doktorla görüşüp onu yazmalarını sağlayacağım yardımcı olmazlarsa o hastahaneden çıkmadan başka bir hastaneye yatışını yapmalarını isteyeceğim Buda çok zor sevk veremeyiz dediler .. Emin'im Bakırköy hasta yoğunluğundan Onu yine çıkaracak yani bazen keşke başka hastalığı olsaydıda bu olmasaydı diyorum isyan olmasın düşman başına dedikleri böyle birşey işte ona bile vermesin Allah

Eşiniz haklı çok bela bir durum. Ağır ilaçlar olsa da yemeğine katmanizda herhangi bir sakınca yok bence çünkü zaten ya sizi ya da annenizi öldürecek. İşin kötüsü akıl sağlığı yerinde olmadığı için ceza bile alamadan önce akıl hastanesine ardından yine sokaklara başka canlar yakmak için çıkacak. O yüzden yemeklerine katın başka çareniz yok. Eşiniz de yerden göğe kadar haklı.

Özel bir hastaneye yatıramıyor musunuz? Orada belki kendi de iş birliği yapmaya başlayana kadar kalmaya devam edebilir. Resmen saatli bomba nerede kime patlayacagı belli değil.

Alınacak bir şey yok gerçekten. Yalan mı? İnsanların çoluğu çocuğu yok mu? Siz kendiniz eşiniz çocuğunuz için neden endiselen miyorsunuz?

Daha geçen ay yazar bir kadını öldürdü böyle biri. Rahmetlinin 14 yaşında çocuğu varmış.

Annenizin de bu konuda biraz daha aklı başında davranmaya başlaması lazım. Hayati tehlikeniz olmasa anneniz haklı ama hayatı tehlikenin var. Sadece sizin değil sokaktaki insanların da hayatı tehlikede. Keşke devlet bu noktaya ulaşmış hastalar için daha doğru çözümler üretse

Bakın ben de anneyim, ama annenizin yerinde olsam artık izimi kaybettiririm. Diğer çocuklarımın can güvenliğini de düşünmek zorundayım çünkü anlıyor musunuz? Yapılabilecek her şey yapılmış çünkü.

Tedavi olmak istemeyen, bana bıçak çeken, diğer evladımı ölümle tehdit eden birinden oğlum da olsa kaçarım. Bu kadar da netim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…