Keşke,,
Bazı ilaçlar varmış besinle veriliyor ama kardeşime verilen ilaçlar bu şekilde verilemez etkisi kaybolur dedi doktor
Yine konuşacağım bir çözümü vardır diye umut ediyorum
Manisa da yattı 15 gün Oradanda çıktı.. ozaman askere yollamıştık oradada saldırganlık yapınca Manisa'ya hastaneye yollamışlar sonra GATA'ya yolladılar en son terhis ettiler 2 yıl askerliğine ara verdiler tekrar gidecek ama sanmıyorum gideceğini
yorumum şu kardeşiniz için mahkeme kararı çıkartarak tedavi ettirebilme şansınız var mı?eğer yoksa yapabilecek bişi yok, siz de anneniz de kendi haytlarınıa bakacaksınız, eşinize de size de annenize de yazık
Birkez yapıldı hastahaneden çıkarken ikinci kez iğne olmaya gitmedi asla götüremedikAylik depo ilac enjeksiyonu yapilmiyor mu kardesinize?
Kardeşimi hastaneye yatırmadan oğlumla gelmedim zaten hastaneye yatırdım o esnada gündüz kreşteydi akşam buraya geldik bugün 6 gün oldu kardeşim hastaneye yatalı ve şuan hala annemdeyim eşim hala aramadığı için eve daha gitmedim ona çok kırgınım çünküKardeşinizin uzun uzun süreler yatacağı bir hastane bulmanız gerekiyor.
Bazı kurumların maaşınızı veya bir gelirinizi onlara vererek ömür boyu böyle hasta kişileri yatırdığını duymuştum. Nereler olduğu hakkında fikrim yok.
Evet annenizi düşünmeniz normal.
Ama ya size birşey olursa? Can güvenliğiniz yok.
18 aylık çocuğunuz ne olur?
Siz 5 gün annenizdeyken oğlunuza kim baktı?
Zaten sıkıntı orda hastaneden çıkarken ilaç yazıyorlar 15 gün sonra gelecek diyorlar bu ilacıda içmiyor kontrolede gitmiyorGATA iki yıl askerlik ertelerken ilaç ve kontrol vermedi mi
Yani bu hastalıklarda sık gözlem önemlidir 20 gün yat git olmaz ki
Şikayetçi olacakmışız önce sonra uzaklaştırma kararı çıkıyormuş o kapıya gelince polisi arıyormuşuz onlar gelip alıyormuş.. normal olmadığını anlayınca da zorla tedavi ettiriyorlarmış.. ama biz bunlarınyapana kadar bu çocuk bize yada kendisine birşey yapar daha öncede intihar etti zor kurtardıkyorumum şu kardeşiniz için mahkeme kararı çıkartarak tedavi ettirebilme şansınız var mı?eğer yoksa yapabilecek bişi yok, siz de anneniz de kendi haytlarınıa bakacaksınız, eşinize de size de annenize de yazık
ceazi ehliyeti var şu an.Aynen.
Cezai ehliyeti olmayan insanların vasiliğini aile bireyleri alabiliyor.
Biz ki Allah korusun eşlerimizin ailesinden bırak çekirdek aileyi sülalesinden akrabalık bağları olan birisinin hastalığında koşturur her can sıkıntısında kötü olaylarda elini tutarız. Ha belki elimizden bi şey gelmez ama bi baş bi omuz ya.. Ne demek bıktım... Senin canının canı yanarken sen ne demek bıktım. Ha eşin yapar yapar sen görmezsin. Üstüne bi de ya sanki ne yaptığın var der kalp kırarsın. Adam bi nanköre daha ne yapabilirim. Yapmayayım daha iyi. Nasılsa yapınca da yapmadı oluyorum bıktım der yapmaz. Anlarım..
Sana dua ediyorum.. Kardeşine şifa diliyorum.. Allah kolaylaştırsın arkadaşım sınavın ağır.. Altından başarıyla kalkarsın inşaallah.. Bir de hoponopono tekniği var. İnternetten şiddettle oku onu ve hayatın içinde uygula. İnanmayarak uygula ama yine de uygula... Allah duysun sesini Hızır uğrasın... G GulMuratt
ceazi ehliyeti var şu an.
bir mahkeme süreci falan geçirmedik önce şikayetçi olmamız lazım ama elim kolum gitmiyor böyle birşeye
Çünkü bazen bakıyorsun çok iyi normal bir insan gibi bizler gibi bazen çok kötü tamam desem bu tam bir akıl hastası yapıcam ama tereddütde kalıyoruz
İyi geceler ..
Yaklaşık 5 yıldır şizofreni belirtileri gösteren bir kardeşim var.şu an 22 yaşında önceden çok aktif bir hayatı olan yakışıklı bir çocuktu 1.90 boy mankenlik yapıyordu ne olduysa arkadaş ortamından kaynaklandı ve sevgilisinden ayrıldığı bir dönem herkesi düşman görmeye başlayıp dini takıntıları ortaya çıktı herkesi bişeyle suçluyor anneme beni öldürecek diye şiddet uyguluyordu
uzun uzadıya yazıp sizi yormakmistemiyorum başımıza türlü sıkıntılar geldi korku filmi gibi..
her seferinde eşim ki zaten 5 yıllık evliyim yardımcı oldu ve her seferinde kardeşimi beraber kaymakamlıktan zorla hastaneye yatırma kararı çıkararak hastaneye yatırdık buna vesile oldum çünkü kardeşim saldırganlaşıyor evdeki herşeyi kırıp evdeki herkese şiddet uyguluyordu .. babam Yok ailem asla bensiz sağlıklı karar veremez herşeyyi yine ben hallediyorum zaten evlenmeden önce de onları birarada ben tutuyordum matah bişey olsun diye söylemiyorum gerçek bunlar..
bende bu sebeple zaten takıntı hastası oldum Ama ben başedebiliyorum zaten kendimi iyice unuttum..neyse
eşim tüm bunları bilerek Benimle evlendi hakkını yiyemem çok seviyor beni ama artık bıktı bu olanlardan ''ailenle ilgilenmiyorum bundan sonra tek başınasın '' diyor ailevi sıkıntılarına beni bulaştırma her seferinde kardeşini hastaneye yatırıyoruz dışarı çıkıp yine başımızı belaya sokuyor diyor bana..aileme gelince düşünün ki anneme bıçak çeken bir kardeşim var ve Emin'im o an annemin yanında kimse olmazsa anneme zarar verebilir (aynı zamanda 2 yıldır madde de alıyor fakat akıl hastalığı yaklaşık 5 yıldır var Buda tuz biber oldu) tüm bunlara rağmen annem hayatının tehlikede olduğunu bilmesine rağmen keşke hastaneye yatmasaydı da
(karga tulumba polis şiddetiyle evladının ambulansa bildirilmesine hangi anne razı olur) ben para verirdim istediği şeyleri yapıp oyalardım diyor.. ama bunun sonu gelmiyor annem kardeşime yaptığı kötülüğün farkında değil .. pazar günü 3 . Kez aileme saldırıp annemi öldürmeye yeltenince kardeşimi yine hastaneye yatırttım..çünkü komşulara bile zarar vermiş aklından uydurduğu şeylere inanıyor herkesi düşman görüyor.. ve acı tarafı eşim bu sefer yanımda değildi
bu zor günümde aramıyor bile beni..5 gün oldu annemdeyim insan bir merak etmezmi ???
Şimdi bu sıkıntının üzerine Bakırköy hastanesi 21 gün sonra bu çocuğu yine çıkaracak çünkü maksimum 21 gün tutuyorlar genetik yada kronik diyelim bir rahatsızlık yoksa eğer ilaç verip dışardan takip ediyorlar .. sakinleşen hastayı burada tutamayız diyorlar.. ama kardeşim dışarda ilaç kullanmıyor ilaç kullansa iyi olacak asla içmiyor .. hastanedeki tedavisinin etkisi geçsin yine para istiyor annemden zorla evdeki herkese şiddet uyguluyor filmin sonu eşimin dediği gibi belli .. birine birşey yapacak Eminim..
bu sefer ki hastaneye yatırılmasında polisler ve ambulans görevlileri onu kelepçeleyip ambulansa bindirirkem 'Gül sen bittin yine beni tımarhaneye tıkıyorsun ama seni bu sefer çıkınca öldüreeğim dedi' ben şimdi ne yapacağım bu çoçuğa nasıl ilaç içirip hayata karıştıracağım yada annemi ve ailemi ve kendimi nasıl ondan koryacağım bırak benimle yaşa diyorum anneme bir kız kardeşim daha var ve oda zaten evladımı bırakmam diyor .. onun aklı yerinde değil diyor..
nereye başvuracağımı şaşırdım şikayetçi olsam yine kapıya dayanır uzaklaştırma cezası verseler akıl hastası dinlermi sanki yasağı..
Bu arada İlaçları yemeğe katıp veremiyoruz ağır ilaçlar çünkü çaresizim ister fikrinizi beyan edin ister dua edin içimi dökmek istedim..
Şu anda sadece sıvı formdaki ilaçlar var ise yada besinle tüketilen doktorla görüşüp onu yazmalarını sağlayacağım yardımcı olmazlarsa o hastahaneden çıkmadan başka bir hastaneye yatışını yapmalarını isteyeceğim Buda çok zor sevk veremeyiz dediler .. Emin'im Bakırköy hasta yoğunluğundan Onu yine çıkaracak yani bazen keşke başka hastalığı olsaydıda bu olmasaydı diyorum isyan olmasın düşman başına dedikleri böyle birşey işte ona bile vermesin Allah
Kardeşimin en son saldırganlaştığı dönem annemi Samsun'a yolladım dayılarımın yanına annemde dayılarımA kardeşim için 'oğlumuda getireyim bırda düzen kurayım 'ö demiş bende zaten öncesinde hepsini aramıştım.. annemi yolluyorum biraz kafası dağılsın dedim ama dayılarım sen ve kızın gelecekse gelsin onu istemeyiz bize birşey yapar demişler annemde alındı ve geri döndü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?