Sizofreni tedavisinde basari orani yüksek mi oranin?
Konu sahibi gecmis olsun
Kimseyi kınamak istemem başıma gelmeyen bişey hakkında ama, kardeşlerini düşünseler bi el uzatırlardı. Sonuçta Allah muhafaza annenizi sürekli öldürmekle tehdit ediyor, başına bişey gelse vicdanları sızlamıcakmıKardeşimin en son saldırganlaştığı dönem annemi Samsun'a yolladım dayılarımın yanına annemde dayılarımA kardeşim için 'oğlumuda getireyim bırda düzen kurayım 'ö demiş bende zaten öncesinde hepsini aramıştım.. annemi yolluyorum biraz kafası dağılsın dedim ama dayılarım sen ve kızın gelecekse gelsin onu istemeyiz bize birşey yapar demişler annemde alındı ve geri döndü
Çok Doğru söylüyorsunuz ..bu hastalık için bilinçli birine benziyorsunuz Benm kardeşim bazen çok gayet normal bir insan gibi hareket ediyor gayet mantıklı yani şizofreni tanısına uymuyor bazen çıldırıyorŞizofreni tedavi edilebilen bir hastalık değil.Stabil hale getiriyorlar ilaçlarla.İnsanlara zarar vermeden hatta türüne
göre hayata karışarak yaşaması için.Ama ilaç takibi çok iyi yapılmalı yakınları tarafından.İlacı bıraktı mı eski tas
eski hamam.Zaten birkaç gün ilaçsız geçirdimi hastalığı da ilacı da redde geçiyorlar.
Haklısın araması gerekirdi sizin durumunuzu ne yasadıgınızı biliyo üstelik.Kırıldım insan arar sorar bilmiyorum ben 5 gün aramadan duramazdım onu asla
Şizofreni tedavi edilebilen bir hastalık değil.Stabil hale getiriyorlar ilaçlarla.İnsanlara zarar vermeden hatta türüne
göre hayata karışarak yaşaması için.Ama ilaç takibi çok iyi yapılmalı yakınları tarafından.İlacı bıraktı mı eski tas
eski hamam.Zaten birkaç gün ilaçsız geçirdimi hastalığı da ilacı da redde geçiyorlar.
Bir yerde eşin de haklı,onu suçlayamazsın...ilacı kardeşine fark ettirmeden vereceksin bir şekilde.
Adıyaman menzili bir araştırın derim...dergah burası ve çok tedavi olan var. Allah yardımcınız olsun.Ya aslında Madde kullanmadan önce saldırgan değildi bu kadar madde tetikledi desem daha doğru olur tam teşhis olarak şizofreni demediler bir kez ilk yatışımızda Bakırköy hastanesi şizofreni dedi sonra biz Bakırköy yeterince ilgilenemiyor diye np İstanbul hastanesine yatırdık bir ayda tam 40 bin tl harcadık
onlar da organik kişilik bozukluğu çift kişilik gibi bir teşhis koydular ama oradan tedavi bitmeden çıkarmakmzorumda kaldık masraflar ağır geldi yetişmedi yani.. zaten kendiside hastaneye arada görüşmeye gittiğimizde iyiyim çıkarın beni ilaçlarımı söz veriyorum. Kullanıcam diyerek bizide doktorlarıda kandırdı..maddi durumumuz hasta bakıcı için yeterli değil annemin bir evi vardı Onuda özelde tedavi ettirelim diye sattı şimdi oda elimizden uçtu gitti
Çok Doğru söylüyorsunuz ..bu hastalık için bilinçli birine benziyorsunuz Benm kardeşim bazen çok gayet normal bir insan gibi hareket ediyor gayet mantıklı yani şizofreni tanısına uymuyor bazen çıldırıyor
Dengesiz yani
acaba şizofreni böylemi yoksa başka bir teşhismi koyulması gerek
Hastahane bu sefer detaylı inceleme başlatacağını söyledi tam teşhis için umarım makul birşey söylerler
Çok teşekkürler antidepresan desteği almıyorum bazen alternatif tıp kullanıyorum (sarı kantaron Melisa otu gibi) ama yorulduğumu hissediyorum hemde çok..Allahtan eşim destekçim diyordum oda bıktı çevremizde kimse kalmadı annemin yanında duracak herkes uzaklaştı gitti bu olaylardan ötürüSevgili gül öncelikle çok geçmiş olsun. Bu tarz psikolojik rahatsızlığı olan bireylerin yakınları da oldukça etkileniyor bu durumdan maalesef. Verdiğiniz mücadele çok zor ama bir o kadar da muazzam öncelikle bunu bilin.
Şizofreni hem genetik faktörlerin hem de çevresel faktörlerin etkili olduğu bir hastalıktır. Çevresel faktörlerle genetiğimizde olan rahatsızlıklar tetiklenip açığa çıkabilir. Nitekim kardeşinizde de öyle olmuş. Şizofreni tedavisi hayat boyu süren bir rahatsızlıktır. Şizofreni tedavisinde en büyük başarı bireyin hasta olduğunu kabul edip ilaçlarını kullanmasıdır. Ancak bu herzaman başarılamadığı için maalesef hasta ilaç kullanmayı reddediyor. Çünkü yaşadığını sandığı şeyler ona o kadar gerçekçi görünür ki aksini kabul edemez. İlaç kullanmaması+ madde kullanımı durumu daha da kötüleştirmiş. Sizin de belirttiğiniz gibi annenizin tavrı kesinlikle yanlış. Duygusal davranıyor ancak ona böyle yardımcı olamaz.
İlaçlarını düzenli kullanarak oldukça gelişme kaydeden ve hayatına devam eden oldukça fazla insan var. Her şizofren saldırgan değildir ya da sizofrenler mutlaka saldırgandır gibi bir durum yok yani. Bu saldırganlık kontrol altına alınabilir. Sakin olun, duygusal davranmayın. İlaçlarını kullanmasını mutlaka sağlamalısınız bunun başka yolu yok ve madde kullanımı hastalığını daha da tetikliyor.
Tüm bunlarla tek başınıza uğraşıyor olmanız elbette çok zor, siz de muhtemelen antidepresan desteği alıyorsunuzdur sanırım. Kendi psikolojinizi mümkün olduğunca sağlam tutup, bu konuda oldukça deneyimli bir psikiyatrist bulmanızı tavsiye ederim. Maddi yönden ne kadar uygunsunuz bilemiyorum ancak özellikle bu konunun ehli bir doktorla uzun süreli programlı, sağlam bir diyalog içinde olmanız şart.
Dualarım sizinle
Teşekkür ederim şimdilik başka çocuk düşünmüyoruz zaten ama doktora bunu bir danışacağım.Yani sürekli bir deli hali olmuyor bazen çok mantıklı olabiliyorlar.Genellikle taktıkları bir konu ve/veya kişi
oluyor.Düşman belliyorlar.Kendi hayallerini gerçek zannediyorlar.Şizofreni çocuk yaşta çıkmıyor zaten.
Genellikle ergenlik sonrası erkeklerde askerde çıkan da çok.Ama yaş ilerledikçe tablo ağırlaşıyor.Gerçi bu
bütün psikolojik rahatsızlıklar için geçerli.
Şizofreni teşhisi de çok zor bir hastalık.
Annenizi düşünemiyorum hepinize zor ama en zor ona.Kızkardeşinizi o evden çıkartın.
Sizi korkutmak için asla söylemiyorum ama lütfen kızkardeşiniz ya da siz başka bir çocuk düşünürseniz bunu
doktorla paylaşın.Anne babada olmaması birşey değiştirmez.Sizi endişelendirmek istemiyorum illa olacak
demiyorum.Ama gerçekten şizofrense genetik ve mutlaka birinde vardır.7 göbek derler ya.
Çok teşekkürler antidepresan desteği almıyorum bazen alternatif tıp kullanıyorum (sarı kantaron Melisa otu gibi) ama yorulduğumu hissediyorum hemde çok..Allahtan eşim destekçim diyordum oda bıktı çevremizde kimse kalmadı annemin yanında duracak herkes uzaklaştı gitti bu olaylardan ötürü
oğlum olduğu için bende çok gelemiyorum ancak o kreşteyken falan bnm ailemi hiç tanımıyor diyebilirim neredeyse bunada çok üzülüyorum ama en iyisi bu şimdilik
bazen annem olmasa işin ucunu bırakırım ne yaparsa yapsın diyorum ama sonra kardeş bu atsan atamıyorsun çaresizmkalmak çok zor
Teşekkür ederim şimdilik başka çocuk düşünmüyoruz zaten ama doktora bunu bir danışacağım.
Kardeşime teşhis konduğu ilk zamanlar o yazıyo okudum hemde ağlayarak ve bayanı hep takdir ettimBurda bir konu vardi. O konunum icinde bir kadin oglunun iyiöesme sürecini anlatiyordu. Oglu hastayken gecirdigi zorluklari da. Sey yazmisti en cok beni o etkiledi. Ogluna sürekli o duydugun sesler gercek degil. Onlar senin beyninin oyunu demis. Gece hastanede kalirken tabi. O atak zamanlarinda degil sanirim sakin oldugu zamanlarda söylemis. Anneniz genc mi ?
Ek : sanirim o kadinin hikayesi bir kitaptan alintiydi
aylık bir iğneden bahsettiler hatta birkere hastaneden çıkarken vurdular ama ikinci ay iğne olmayŞizofrenide hapları alamadıklarında iğne var diye biliyorum.Allah yardımcınız olsun.
aylık iğneler varmış evet kardeşime hatta hastaneden ilk çıktığında vurup öyle çıkardılar ama ikinci kez iğne yaptırmaya aynı ilaç gibi gitmediŞizofrenide hapları alamadıklarında iğne var diye biliyorum.Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?