Şizofreni bir kardeş içeren ailem ve eşim arasında kaldım..

Çaresiz hissetmenizi çok iyi anlıyorum. Size önerim şimdilik eşinizi vs bir kenara koyup tamamen kardeşinizin bu aciliyet teşkil eden durumuna yoğunlaşın. Eğer iyi bir doktor bulup, gerekli tedavi planı hazırlanırsa inanın siz de rahata kavuşacaksınız. Genelde insanlar doğru teşhis alıp ve iyi bir doktor buluncaya kadar fazlaca yıpranırlar. Sizde de o durum var şuan o yüzden hastanın yakınlarının bilinçli olması çok önemlidir. iyi bir doktor+doğru teşhis+ planlı tedavi süreci bu üçünün bir an önce sağlanması lazım. Böylesine zorlu bir durumla mücadele veriyorsunuz, öncelikle kendinizle gurur duyun bence güçlü bir insansınız. Gün içinde melisa, papatya gibi sakinleştirici çaylar içmeniz çok iyi. Son bir kez gücünüzü toplayıp mücadeleye devam edin, inşallah güzel sonuçlar olacak. Sabır..

Cerrahpaşaya götürmek istiyordum bu sefer ama polisler Bakırköy'e götürdüler orası da sevk vermiyor şimdi çıkınca Cerrahpaşa'ya nasıl götüreceğim ben bunu yine kolluk kuvvetlerindesteğiyle götürsem bu dört olacak kardeşim içinde iyice zorlaşacak bu durum acaba bayıltıp falan mı götürsem

eve birini getirip vurdursmazmısınız konrolu ilaçtan daha kolay ilacı yutmuyorlar size numara yapıp tekrar çıkarıyorlar

Cokk ama cok zor durumun annen yaşamaya devam ederse kardesnle olecek sonu belli dua etmekten baska elimden bisey gelmiyor eşiniz hakli olablir allah yardimcn olsun cok uzuldm

şöyle yapın kardeşinize konan tanı ve tedavi olan dosya ile cerrahpaşadaki bir hocaya gidin ,hoca muayanesi diye bir şey var ,gidip sekreterle konuşursunuz ayarlar ,cerrahpaşanın sitesinden hoca isimlerine bakın araştırın ,
kardeşiniz taburcu olunca zaten ilaçların etkisi devam ederken direkt gidersiniz ,sonuçta hem psikiyatrik hem nörölojik muayene olması lazım ,tanıda sorun var gibi ,iyi bir hoca bulunması şart

Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur Allah kimsenin aklını başından almasın çok zor en fenası bu..
Evet biraz daha sabır

Banada öyle geliyor iki farklı tanı var ve ikisinde uyuyor davranışları kafam Allah bullak oldu öncesinde ben bir görüşsem Cerrahpaşa ile iyi olacak sanırım o hastahaneden çıkmadan

bence tanıda sorunyok muhtemelen patanoid şizofreni tedavi ve takipte sıkıntı var birde madde kulanımı sıkıntı doktoruna bilgi verdinizmi madde kulanımıyla ilgili

Hiç olmazsa,hergün hapını içirmek adına vereceğiniz mücadeleden daha kolay bir yöntem ayda bir iğne vurdurmak.

Kv demi yatırdık cerrahpaşada şizofreni oldugu için kolluk kuvvetlerine gerek yok 182 den randevu alın daha önceki hastane raporları ile yatısını isteyin. Hocaların özel muayenehaneleri var oraya götürüp de yardım isteyebilirs

Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur Allah kimsenin aklını başından almasın çok zor en fenası bu..
Evet biraz daha sabır

Bizi de gelişmelerden haberdar edin, yazın, nacizane bi psikoloji öğrencisi olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi bir doktor bulmaya odaklanın ve bizzat önce siz yanına gidip durumu detaylıca anlatın ona göre doktor sizi zaten yönlendirecektir. Şansınız bol olsun..

bence tanıda sorunyok muhtemelen patanoid şizofreni tedavi ve takipte sıkıntı var birde madde kulanımı sıkıntı doktoruna bilgi verdinizmi madde kulanımıyla ilgili
Evet bilgi verdik tahlil yaptılar madde bağımlsı değil dediler arada kullanıyordu zaten şu sentetik uyuşturucular varya onlardan içiyormuş işte zaten direk beyin fonksiyonlarını etkilermiş bu zıkkım şeyler Allah kahretsin bu illeti musallat edenleri

Kardeşim hastaneye kendi isteğiyle gitmiyor işte sıkıntı orada başlıyor beni tımarhaneye yatırcaklar diye grip olunca bile gitmiyor hastaneye kaldıki psikiyatra hiç gitmez

Hastaneye gitmemesi de sıkıntı Onunla Konuşarak hastaneye gitmesi için üzerine gittim 3 ay oluyor neredeyse beni yatıracaklar diye 2 kutu antidepresan hapı birden içti haplar daha önce ona verilmiş ve içmediği haplardı..
12 gün yoğun bakımda kaldı .. Her yol tıkalı şu an bnm için ancak zorla yada bayıltarak götüreceğim bir yerlere yada Bakırköy'de kalacak hazır oraya yatmışken ..

Kardeşim hastaneye kendi isteğiyle gitmiyor işte sıkıntı orada başlıyor beni tımarhaneye yatırcaklar diye grip olunca bile gitmiyor hastaneye kaldıki psikiyatra hiç gitmez
Önce hoca ile siz görüşün hastanede asistanlar var bire bir görüşmeniz zor özeline gitmeniz lazım raporlarını gösterin saldırgan tutumu madde ile alakasız ise hemen yatıs yaparlar. Size yardımcı olması için onu uyutacak bir ilaç önerir böylece işiniz kolaylaşır. Ama mutlaka hoca ile bire bir görüşmeye calısın tedavisini takil edin. Biz acilden girdik hemen yatıs yaptılar 2 ay yattı istegimizle çıkardık.

Allah çooookkkk yardımcınız olsun inşallah .ailece yaşadıklarınız çok ağır . Kardeşinin durumu da çok zor Allah onun da yardımcısı olsun inşallah . Yalnız genelde madde şizofreniden önce geliyor .yani önce madde kullanımı başlıyor sonrasında şizofreniye sebep oluyor alınan kimyasallar .tabi öncesinde de olabilir bilemezsiniz araştırmak gerek .şunu söyleyebilirim ki hastaneler asla çözüm değil .ünlü bir psikiyatr söylemişti bunu bana .güvendiğiniz bir doktorla bunu uzun uzadıya konuşun aynı şeyi söyleyecektir. Niyeti para olanlar (ozel) bir süre yatırıp tamam diyip saliveriyorlar daha da kötü oluyor .çünkü zorla hastaneye yatırıldiklari için kinleniyorlar, öfke kusuyorlar ..amaç tedaviyse önce hasta ikna edilecek ,karar verip " ben kesinlikle kurtulmak istiyorum " diyecek ki tedaviye cevap alabilsin.aksi halde kuzu olan aslan kesiliyor.

Bahsi geçen hastaneyi hiç onermiyorum. Yazık boşa verilen paralara . Hasta isterse tedavi olur .istemezse asla

Np , balikli, çok büyük hata ..yazık eviniz gitmiş .keşke biraz arastirsaydiniz

burda sadece şizofreni değil sıkıntı, şizofreni+madde kullanımı. doktorları bunu görmezden mi geldi, bağımlılık tedavisi almadı mı? yazdıysanız göremedim. gitmeyi kabul etmezse sizinki gibi tehlikeli bir hastayı polisler alıp götürüyor haber verdiğiniz takdirde. şu sayfayı bir inceleyin, amatem: http://bakirkoyruhsinir.gov.tr/amatemsss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…