Şok oldum açılamazsin dediler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alismalari mümkün degill her halükarda karşılar ben bunlari dedim die dinsiz ve sapık ithamı aldim annemden babam beni dövüyordu biliyosun dedim sizin zorunuzla o yüzden kapandım dedim annem iyikide seni sıkmısız yoksa hakkından gelemiycekmisiz dedi
Eşim açılmamı istiyor deseniz tepkileri ne olur peki?

O kadar baskılayarak yetiştirmişler ki sizi hala doğru bildiğinizi yaparken ikilemde kalmanıza üzüldüm. Bu hayat sizin, açılmak istiyorsanız açılın. Eşinizin de bu konuda fikri olmamalı. Ayrıcan şiddet göreceğinizi düşünüyorsanız lütfen şikayetçi olun, kimse sizi ruhen ve bedenen incitmemeli. Buna hakları yok. Kades uygulamasını mutlaka indirin telefonunuza, sizin adınıza endişelendim. Aileniz olsa da görüşmeyin böyle insanlarla, kendi yuvanıza odaklanın.
Kadesi indirdim evet bana bu dayatildigi için göreceğim tepkilerden birde hala acaba die düşünüyorum oysaki o kadar istiyorum ki özgür olmayı napcam ben

Benim durumumun sizden farkı
Sen evlimisin peki evliysen esin izin verirmi
Yok evli değilim, benim durumumda sizinki ile ortak nokatmız baskıcı bir aile olması, onun dışında benzerlik yok.
Kucukken hep korkutularak ve şiddet ile buyutuldum o yüzden hic bir konuda kendime güvenim yok. Ama inşAllah sorunlarımı aşıcam

Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
İslamiyette zorlama yoktur .Tesettür farzdır lakin Allah için değil toplum için kapanmak cehalettir ve ikiyüzlülük tür.Bu saatten sonra inanmadiginiz hicbirseyi yapmayın.

Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Eşinle anlaştıysanız açıl. O insanlardan anne baba aile olmaz. Bence hiçbiriyle görüşme

Koca kadınsınız evlenmiş barklanmış evinizi ayırmışsınız. Hala ailenizden niye icazet alıyorsunuz? Bu şekilde davrandığınız sürece daha çok kontrol altında tutmaya çalışırlar

Muge Anli'dakiler gb mi olucaksin dedikleri Muge Anli buyuzden bi taraflarini yirtiyo butun genc kizlara okuyun okuyun diye.. burda problem acilmak yada acilmamak degilki. Sizi mali gb goren hic bir sekilde ozerklik tanimayan, evlenmis barklanmis olmaniza ragmen kendi kararlarini verebilecek bir birey olarak gormeyen bir aileniz var. İthamlarina bakilirsa zerre saygi da duymuyorlar size. İnsan ailesini secemiyor fakat siz en azindan bilincli biri olarak evlendikten sonra okumaya devam edip bi meslek edinip yada kendinizi farkli sekillerde gelistirebilirdiniz. Suanda da ailenizle bu konuda muhattap olma geregi bile duymazsiniz. Hala boyun egmeli miyim diye de sormazdiniz. Benim kararim benim hayatim diye dusunurdunuz. Boyle islenerek buyuyup sonrasinda bambaska bir bakis acisi kazanmak zor evet ama bunun icin elinizden geleni yapin derim. Bu hayata bir kere geliyorsunuz. Nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin. Tabiki bunun icin kendi kendinize yetebiliyor olmaniz gerekiyor. Ki hayatiniza yon verirken ne ailenize ne esinize bagimli kalmayin.

Kardeşin erkek sen kadınsın o ne ya en sinir olduğum şey dinde de böyle bir şey yok erkek istediğini yapsın kadınlar yapamaz demiyor ne iğrenç düşünce yaaa!!! Belli yaşa gelmişsiniz evlenmişsiniz artık onlarla bir şeyiniz yok ne istiyorsanız onu yapın silerlerse de silsinler sizi böyle aile ile görüşmek sağlıklı bir şey değil zaten

Aileniz tam yüzüne bakılmayacak ailelerden

Şuan eşinizle aranız nasıl
Bence mutlaka bir işe girin

Eğer olurda yine problem yaşarsanız sizi kabul etmezler başınızı açtığınız için

Doğduğun ev kaderindir.😔Ama bir yerden sonra bu kaderi siz kendi cabanizla değiştirebilirsiniz.Kararlarinizin arkasında durun!Onlara ne be!Şimdiye kadar sana ne faydaları olmuş ki?!Onlar olsa nolur,olmasa nolur,pis zihniyetli insanlar.Silin gitsin.Ne derlerse desinler,kulaklarınızı tikayin ve nasıl davranmak istiyorsanız,öyle davranın.

Hala böyle şeyler var mı diyordum, varmış. Böyle aile olmaz olsun. Neredeyse 30 yaşında kadınsın. Eşin arkandaysa, sana destekse, eşine gerçekten güveniyorsan ve seviyorsan, her kararında arkanda duracağını biliyorsan önce istediğin gibi giyin sonra da çalışmaya başla arkadaşım. Anlattığın aile istediği kadar başı kapalı olsun; gözümde asla dini bütün insanlar değiller. Çünkü dinde zorlama olmaz. Ne yapıyorsa kul ile Allah arasındadır. Açılmakla yollu olunmaz. Böyle zihniyetlere inanma. Burası Türkiye Cumhuriyeti, Afganistan değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X